oikonomologos
Εκκολαπτόμενο μέλος
Πιστευετε οτι η ελλαδαθα χρεοκοπησει και θα γυρισει στη δραχμη??? Εγω πιστευω οτι ειναι θεμα μονο μερικων μηνων
εσεις τι πιστευετε???και τι συνεπειες θα εχει αυτο στη ζωη μας????ΥΠΟΘΕΤΙΚΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑΣ: Οι χρηματοπιστωτικές αγορές έχουν μία σίγουρη μέθοδο για να προβλέπουν το μέλλον – το δημιουργούν χειραγωγώντας το, με μοναδικό σκοπό την κερδοφορία τους. Τι γίνεται όμως εάν χάσουν, λόγω της απληστίας τους, τον έλεγχο τ
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Σπυρακος (^^)
Περιβόητο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
oikonomologos
Εκκολαπτόμενο μέλος
Johnnaousa
Επιφανές μέλος
amy001
Πολύ δραστήριο μέλος
panagiotious
Νεοφερμένος
Απλώς θέλουν οι ευρωπαίοι να μας δώσουν ένα καλό μάθημα περί διαχείρισης του δημόσιου χρήματος …
Επίσης νομίζω ότι οι δημοσιογράφοι υπερβάλουν μέγιστα . Είτε γιατί θέλουν να καλύψουν χρόνο στο δελτίο τους ή χώρο στην εφημερίδα τους αφού δεν βρίσκουν κάτι που να πουλάει περισσότερο είτε διότι ορισμένοι έχουν κάποιο συμφέρων …
Πάντως το σενάριο για επιστροφή στην δραχμή δεν το βλέπω να πραγματοποιείτε είναι σαν οι Ε.Ε. να παραδέχεται την ανικανότητα της να βοηθήσει τα κράτη μελή τις . Έχει κάποιο κύρος που πρέπει να διαφυλάξει ….
Xx-Giota-xX
Εκκολαπτόμενο μέλος
nPb
Επιφανές μέλος
amy001
Πολύ δραστήριο μέλος
Ναι συμφωνώ πως αυτή τη στιγμή είμαστε βουτηγμένοι στα σκ@τ@,πως πάμε απ' το κακό στο χειρότερο,πως έχουμε γίνει ρεζίλι διεθνώς,πως ο λαός είναι αγανακτησμένος,πως η γιαγιά μου μαζεύει μέχρι και τα πεντάλεπτα επειδή της μείωσαν την σύνταξη κ.λ.π αλλά η λέξη χρεοκοπία είναι μεγάλη και με τρομάζει απίστευτα...Εγώ θέλω να ελπίζω πως δεν θα χρεοκοπήσουμε,τουλάχιστον όχι μέσα στους επόμενους μήνες
εγω πιστευω πως η χρεοκοπια ειναι ο εκφοβισμος για να περασουν ο,τι μετρα θελουν...αν και σιγουρα υπαρχει προβλημα...
oikonomologos
Εκκολαπτόμενο μέλος
nPb
Επιφανές μέλος
Οι φυάλες οξυγόνου ανήκουν σε άλλες δυνάμεις έξω από τα σύνορα της Ελλάδας με οικονομικά συμφέροντα επί της Ελλάδας ή και μέσα στην Ελλάδα με τον τίτλο «ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ» (στο οποίο δεν μπαίνει οικονομικός δάκτυλος παρά μόνο βγαίνει χέρι για να αρμέξει οικονομικά τους πολίτες για την τσέπη του)...όσο και αν ελπίζουν ρομαντικοί ότι μπορούμε σαν χώρα-μια κουκίδα στον ωκεανό να τα βάλουμε με οικονομικές υπερδυνάμεις.
Δαλιδά
Περιβόητο μέλος
Noμίζω ότι η Γερμανία έχει οικονομικά οφέλη από την μη χρεωκοπία της Ελλάδας. Οπότε είναι ένα καλό τρομολαγνικό σενάριο "πειθαρχίας" των λαϊκών μαζών στο συμμάζεμα της χώρας και στο κόψιμο των περισσευόμενων πωπών..αλλά εδώ γίνεται το λάθος ότι κόβονται πωποί αδιακρίτως (αθώοι και φταίχτες στο ίδιο καζάνι). Τα Ελληνικά ΜΜΕ είναι λίγο τηλε-τρομοκρατικά για οικονομικούς λόγους. Επιχειρήσεις είναι. Θέλουν να έχουν κέρδη από το τηλεοπτικό προϊόν των ειδήσεων και των οικονομικοπολιτικών "αναλύσεων" σε ημερήσια βάση. Με "νοητικά" βλάκες τηλεθεατές καλά να μας κάνουν. Ξέρουν ότι ο Έλληνας του αρέσει να είναι σε μιζέρια και να ακούει ευχέλαιο κατάθλιψης σε ημερήσια βάση. Αν υπήρχε η οικονομική κρίση σε τόσο υπερθετικό βαθμό, όπως την παρουσιάζουν, οι Ντράγκηδες, οι Χατζηνικολάου, οι super-Μάκηδες,....και άλλοι καραγκιόζηδες του Θεάτρου Σκιών ο Καραγκιόζης - Η Ελλάς, θα την είχαν κάνει νύχτα για άλλους τόπους... Μη μασάτε ταραμά..ούτε η κατσίκα δεν μασάει ταραμά.
Σήμερα βγήκαν οι γερμανοί και είπαν ότι πλέον δεν αποκλείουν τη χρεωκοπία ή την έξοδό μας από την ΕΕ, αφού βάζουμε στόχους που δε μας βγαίνουν.
dimitris199
Νεοφερμένος
Σήμερα βγήκαν οι γερμανοί και είπαν ότι πλέον δεν αποκλείουν τη χρεωκοπία ή την έξοδό μας από την ΕΕ, αφού βάζουμε στόχους που δε μας βγαίνουν.
Στην αρχή είπαν ότι θα χρεωκοπήσουμε και ότι πρέπει να γυρίσουμε στην δραχμή.
Μετά είπαν ότι σωνόμαστε.
Τώρα λένε πάλι για χρεωκοπία
ΚΑΙ ότι απο τον Μάρτιο θα έχουμε πλεόνασμα.
Μην έχεις τίποτα σίγουρο.
nPb
Επιφανές μέλος
Εφόσον ο μέσος Έλληνας δεν έχει την εργασιακή ένταση του μέσου Ευρωπαίου για ποιο λόγο να πληρώνεται ίσα ή περισσότερο από τον Ευρωπαίο; Σκεφτείτε ότι αν ο βασικός μισθός σε μια Ευρωπαϊκή χώρα είναι 2.000 €, το ενοίκιο σε ένα διάρι διαμέρισμα αγγίζει τα 2.000-2.500 €, το ταξί μπορεί να έχει ταρίφα από 10 €, τα πρόστημα του ΚΟΚ να ξεκινούν από 800 €,..κτλ. Μιλάμε για τελείως διαφορετικό πληθωριστικό επίπεδο ζωής μεταξύ Ελλάδας και χωρών της Βορειοευρωζώνης...και τόσα χρόνια προσπαθούμε να το παίξουμε Ευρωπαίοι ενώ μικρές χώρες όπως η Ολλανδία εξάγει το 95% των βιομηχανικών/ τεχνολογικών προϊόντων της στην χώρα μας (π.χ. uni lever - ολλανδοβρετανικών συμφερόντων). Κάνετε υπολογισμούς να δείτε τι λεφτά φεύγουν από την χώρα μας για ...το εξωτερικό μέσω του καταναλωτισμού των Ελλήνων. Η Ελλάδα πώς συνεισφέρει στην παγκόσμια οικονομία; Με μισθούς δημοσίων 1.500.000 υπαλλήλων (ακόμη μετράνε τον αριθμό των δημοσίων υπαλλήλων...γιατί δεν τους βγαίνουν τα νούμερα); Με δουλειές της κακιάς ώρας; Με συνεχείς εκλογές; Με μιζέρια; ...
oikonomologos
Εκκολαπτόμενο μέλος
bill93
Νεοφερμένος
Υ.Γ. Συμφωνώ απόλυτα με τον oikonomologos πως πρέπει να μας ενδιαφέρει πρωτίστως αυτό το θέμα,καθ' ότι από αυτό κρίνεται και το μέλλον μας,και θα ήθελα να τον συγχαρώ που άνοιξε αυτό το topic,εκφράζοντας την απορία μου πώς και δεν υπήρχε κάτι παρόμοιο στο i-school(συγχωρέστε με αν κάνω λάθος δεν το έχω ψάξει αναλυτικά).
Tsiyo
Εκκολαπτόμενο μέλος
Βεβαια αμα πεσουμε και ερθει η δραχμη δεν μας χαλαει πιστευω και τοσο.....μ αρεσε οταν ειχα την δραχμη! εκτιμαζα περισοτερο τα λεφτα!!!!
Τα μέτρα θα εφαρμοστούν και η χώρα θα αλλάξει σελίδα. Οι Έλληνες θα αναπροσαρμοστούν σε νέα δεδομένα. Η ίδια η ζωή πάει μπροστά.
Συγκινητικός λόγος. Δάκρυσα.
ο μέσος Έλληνας δεν έχει την εργασιακή ένταση του μέσου Ευρωπαίου
Λογικό να το πιστεύεις αυτό, αν πχ δεν έχεις δουλέψει σε νοσοκομείο να κάνεις βάρδια μέρα παρά μέρα, σερβιτόρος να είσαι 10 ώρες στο τρέξιμο, υπάλληλος σε γραφείο να δουλεύεις 12 ώρες μπροστά σε υπολογιστή ή έστω αδιόριστος καθηγητής να τρέχεις όλη μέρα με ένα μηχανάκι από ιδιαίτερο σε ιδιαίτερο (γνωρίζω άνθρωπο που μ' αυτή τη δουλειά έβγαζε 1 εκ. δρχ το μήνα και τα παράτησε λόγω κούρασης 8)).
Πρόσφατα συνάδελφος πήγε για δουλειά για μερικούς μήνες στο εξωτερικό (quiz, μάντεψε σε ποια χώρα ) και διαπίστωσε πως οι ξένοι συνάδελφοί μας στη χώρα αυτή εργάζονται σε πολύ πιο χαλαρούς ρυμθούς από μας.
οντοπικ :
Πιστευετε οτι η ελλαδαθα χρεοκοπησει και θα γυρισει στη δραχμη??? Εγω πιστευω οτι ειναι θεμα μονο μερικων μηνων
εσεις τι πιστευετε???https://www.casss.gr/PressCenter/Articles/2420.aspx
Δεν έχω ιδέα, δεν είμαι oikonomologos. Δεν ξέρω τι ακριβώς σημαίνει χρεοκοπία.
nPb
Επιφανές μέλος
μια ζωή μυξοκλάψιμο επειδή σας κόβονται προνόμια για τα οποία φτύνει αίμα ο Ελληνικός λαός για να σας τα δώσει απλόχερα
υ.σ.: δεν το γνωρίζεις αν εργάζομαι παράλληλα με τις σπουδές μου!
oikonomologos
Εκκολαπτόμενο μέλος
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.