Guest 004218
Επισκέπτης
αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.

16-12-22

08:51
Καλημέρα στο φόρουμ. Συγγνώμη προκαταβολικά για το μεγάλο μήνυμα, αλλά πραγματικά χρειάζομαι μια καλή συμβουλή. Είμαι πρωτοετής φοιτητής στο τμήμα πληροφορικής του ΟΠΑ. Τελευταία σκέφτομαι αν έκανα την σωστή επιλογή τμήματος. Μου αρέσει η πληροφορική σαν επιστήμη και δεν δυσανασχετώ καθόλου μέχρι τώρα με το τμήμα, είναι πολύ ενδιαφέρον. Αν και με ενθουσιάζει ο τομέας της Πληροφορικής, κυρίως ο,τι αφορά τις πιο "μαθηματικές" κατευθύνσεις (πχ. Επιστήμη Δεδομένων ή Εφαρμοσμένα Μαθηματικά) αλλά και τις πιο "προγραμματιστικές", ποτέ δεν με ενδιέφερε να κάνω καριέρα στον τομέα της Πληροφορικής. Θέλω να αφιερώσω την ζωη μου στα οικονομικά, στα οποία θεωρώ πως ηδη εχω πολλες γνώσεις και κάποιο υπόβαθρο απο μόνος μου χωρίς να είμαι σε σχολή οικονομικών. Και οταν λεω πως θέλω να ασχοληθώ με τα οικονομικά δεν εννοώ την πιο εφαρμοσμένη μεριά (πχ. ΛΟΧΡΗ) ούτε εννοώ διοίκηση (ΟΔΕ, ΔΕΤ κλπ). Εννοώ την κλασσική οικονομική θεωρία που προσφέρει ενα τμημα Οικονομικής Επιστήμης (ναι, ολα αυτα που στους περισσοτερους φαίνονται βαρετά, εμένα με ενθουσιάζουν οσο τίποτε άλλο). Συγκεκριμένα, μαθήματα στο τμήμα Οικονομικης επιστημης του ΟΠΑ όπως Μικρο-μακρο, οικονομικά της εργασιας, του περιβάλλοντος, οικονομική ιστορία, Κοινωνιολογία, δημόσια οικονομική, τραπεζική θεωρία, μαρξιστική οικονομική τα λατρεύω. Αυτά τα παραδείγματα για να γίνω κατανοητός (και ναι γνωρίζω τι είναι το καθένα, δεν τα παραθετω απλα ετσι, σε κάποια εχω παρακολουθήσει και μερικές διαλέξεις μιας και είμαι στο ΟΠΑ). Στο δια ταύτα, επειδή πάντα το είχα και με την διδασκαλία, ενας μακρινός στόχος είναι να γίνω καθηγητής σε μια οικονομική σχολή. Το αρχικό σχέδιο με το οποίο πέρασα και στο τμήμα που είμαι τώρα ήταν να μπω σε μια σχολή πληροφορικής που θα μου άρεσε σαν αντικείμενο έτσι ώστε να εχω και ενα μαξιλάρι για τα πρώτα χρόνια και μετα ενδεχομένως να χρησιμοποιήσω και τις γνώσεις μου στην καριέρα μου στα οικονομικά. Και μετά να μπω σε ενα οικονομικό τμήμα για 2ο πτυχίο. Αλλά προκύπτουν 2 βασικά θέματα:
1ον) Ο χρόνος. Είναι δύσκολο (εννοώ οτι θα καθυστερήσω πολύ) να σπουδάζω τόσα χρόνια. 4-5 χρόνια πληροφορική + 4 χρόνια το τμήμα οικονομικών + 1-2 χρόνια μεταπτυχιακό + το διδακτορικό μου, ε είναι αρκετά χρόνια.
2ον) Ανησυχώ οτι θα σπουδάζω κάτι 5 χρόνια (πληροφορική) ενω δεν θα το χρησιμοποιήσω ιδιαίτερα στο μέλλον. Ενταξει, θα είναι χρήσιμο στην αρχη για να δουλέψω παράλληλα με τις οικονομικές σπουδές, μεχρι να μπω στον δρομο του διδακτορικού. Αλλά δεν ξερω εαν για ενα τοσο μικρό διάστημα αξίζει να κάνω ολοκληρο πτυχίο και να καθυστερήσω τόσο. Επίσης με τον τομέα των οικονομικών που θέλω να ασχοληθώ δεν ειναι εύκολο να συνδυάσω τις γνώσεις πληροφορικής. Οι περισσότεροι θα πουν " μπορεις να δουλέψεις σε τράπεζα, ή να κανεις κατι πιο εφαρμοσμένο που θα συνδυάζει οικονομικα και πληροφορική". Μα ΔΕΝ θέλω να κανω καριέρα ως στέλεχος σε τράπεζα ή σε μια μεγάλη εταιρία. Θελω να γράφω άρθρα, βιβλία, να ασχολούμαι με την έρευνα και να διδάσκω.
Επίσης, το προπτυχιακό πληροφορικής και μεταπτυχιακό στα οικονομικά μου κάνει για να γίνω αυτο που θέλω, αλλα το προπτυχιακό στα οικονομικά και μεταπτυχιακό σε κατι πιο ειδικευμένο που μου αρέσει, παλι στα οικονομικά ειναι καλύτερος συνδυασμός (για αυτό που θέλω ξαναλέω).
Οπότε, λόγω αυτών των σκέψεων τελευταία αναρωτιέμαι τώρα που με παίρνει ακόμα μήπως συνεχίσω τις σπουδές μου στο τμήμα Οικονομικής Επιστήμης του ΟΠΑ.
Μια άλλη σκέψη είναι για διπλό πτυχίο ή major και minor, στα πλαίσια των πρόσφατων μεταρρυθμίσεων, αλλά με αυτά δεν ξέρω τι ισχύει ή εαν θα προλάβω να τα αξιοποιήσω. Αν γνωρίζετε κάτι περι αυτού ενημερώστε.
Παρακαλώ πείτε μου τις σκέψεις και τις προτάσεις σας. Θα εκτιμούσα ιδιαίτερα εαν υπήρχε κάποιος απόφοιτος τμήματος Οικονομικών Επιστημών να μου δώσει τα φώτα του.
Ευχαριστώ για τον χρόνο σάς!
1ον) Ο χρόνος. Είναι δύσκολο (εννοώ οτι θα καθυστερήσω πολύ) να σπουδάζω τόσα χρόνια. 4-5 χρόνια πληροφορική + 4 χρόνια το τμήμα οικονομικών + 1-2 χρόνια μεταπτυχιακό + το διδακτορικό μου, ε είναι αρκετά χρόνια.
2ον) Ανησυχώ οτι θα σπουδάζω κάτι 5 χρόνια (πληροφορική) ενω δεν θα το χρησιμοποιήσω ιδιαίτερα στο μέλλον. Ενταξει, θα είναι χρήσιμο στην αρχη για να δουλέψω παράλληλα με τις οικονομικές σπουδές, μεχρι να μπω στον δρομο του διδακτορικού. Αλλά δεν ξερω εαν για ενα τοσο μικρό διάστημα αξίζει να κάνω ολοκληρο πτυχίο και να καθυστερήσω τόσο. Επίσης με τον τομέα των οικονομικών που θέλω να ασχοληθώ δεν ειναι εύκολο να συνδυάσω τις γνώσεις πληροφορικής. Οι περισσότεροι θα πουν " μπορεις να δουλέψεις σε τράπεζα, ή να κανεις κατι πιο εφαρμοσμένο που θα συνδυάζει οικονομικα και πληροφορική". Μα ΔΕΝ θέλω να κανω καριέρα ως στέλεχος σε τράπεζα ή σε μια μεγάλη εταιρία. Θελω να γράφω άρθρα, βιβλία, να ασχολούμαι με την έρευνα και να διδάσκω.
Επίσης, το προπτυχιακό πληροφορικής και μεταπτυχιακό στα οικονομικά μου κάνει για να γίνω αυτο που θέλω, αλλα το προπτυχιακό στα οικονομικά και μεταπτυχιακό σε κατι πιο ειδικευμένο που μου αρέσει, παλι στα οικονομικά ειναι καλύτερος συνδυασμός (για αυτό που θέλω ξαναλέω).
Οπότε, λόγω αυτών των σκέψεων τελευταία αναρωτιέμαι τώρα που με παίρνει ακόμα μήπως συνεχίσω τις σπουδές μου στο τμήμα Οικονομικής Επιστήμης του ΟΠΑ.
Μια άλλη σκέψη είναι για διπλό πτυχίο ή major και minor, στα πλαίσια των πρόσφατων μεταρρυθμίσεων, αλλά με αυτά δεν ξέρω τι ισχύει ή εαν θα προλάβω να τα αξιοποιήσω. Αν γνωρίζετε κάτι περι αυτού ενημερώστε.
Παρακαλώ πείτε μου τις σκέψεις και τις προτάσεις σας. Θα εκτιμούσα ιδιαίτερα εαν υπήρχε κάποιος απόφοιτος τμήματος Οικονομικών Επιστημών να μου δώσει τα φώτα του.
Ευχαριστώ για τον χρόνο σάς!