sudoku09
Νεοφερμένος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Guest 045911
Επισκέπτης
Σας παρακαλώ πολύ αν υπάρχει κάποιος/α καθηγητής/τρια γαλλικής φιλολογίας ας με διαφωτήσει σχετικά με το Β2 -ή τελοσπάντων κάποιος που ξέρει καλά το θέμα -γιατί πρέπει να πάρω άμεσα μία απόφαση... Σας ευχαριστώ πολύ...
σχετικά με τι να σε βοηθήσεί ????
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
sudoku09
Νεοφερμένος
Guest 045911
Επισκέπτης
έχω 7 χρόνια να κάνω γαλλικά (είχα τελειώσει στο β1).τώρα θέλω να τα ολοκληρώσω αλλά στο φροντιστήριο μου λένε να πάω μια τάξη πίσω γιατί δε θα τα καταφέρω...το θέμα είναι: αξίζει να δώσω τόσα λεφτά και να κάνω δύο χρόνια...μήπως να ξεκινήσω και να δώσω και αν δεν περάσω να προσπαθήσω πάλι του χρόνου;πιστεύω είναι κρίμα να πάω πίσω...θα τα βρώ σκούρα λες;πάντως δεν απογοητεύομαι εύκολα...
καλυτερα να κάνεις για ένα μικρό διάστημα 2 μηνων μια επανάληψη όλων όων ξερτις μέχριν τόρα και αργότερα να συνεχίσεις για β2.
sudoku09
Νεοφερμένος
-----------------------------------------
προς ''teol20'' ...θα μπορούσες να μου εξηγήσεις πώς κάνω παράθεση το μήνυμα του άλλου;μολις πατάω ''παράθεση'' μπερδεύομαι..δε ξέρω τι να επιλέξω μετά...ευχαριστώ
Cogito ergo sum
Πολύ δραστήριο μέλος
α! εντάξει...δεν πιστεύεις όμως ότι θα χάσω χρόνο και δε θα προλάβω μετά να διαβάσω για το πτυχίο;...να κάνω την επανάληψη ταυτόχρονα;ξέρεις τι περιλαμβάνει η εξέταση για το β2;
προς ''teol20'' ...θα μπορούσες να μου εξηγήσεις πώς κάνω παράθεση το μήνυμα του άλλου;μολις πατάω ''παράθεση'' μπερδεύομαι..δε ξέρω τι να επιλέξω μετά...ευχαριστώ
1. 7 χρόνια είναι όντως μεγάλο χρονικό διάστημα. Καλύτερα να προηγηθεί τουλάχιστον μία δίμηνη επανάληψη πριν από την προετοιμασία για το Β2.
2. Για το περιεχόμενο της εξέτασης δες εδώ αναλυτικά.
3. Μπορείς να εξασκηθείς κατεβάζοντας αυτό.
4. Από άποψη βιβλίων σου προτείνω Atout Delf B2 και DELF NIVEAU B1 του Roboli.
5. Παράθεση κάνεις πατώντας το αντίστοιχο κουμπί και γράφοντας κάτω από το υπάρχον κείμενο.
Καλή επιτυχία και ελπίζω να βοήθησα. Για όποια απορία εδώ είμαστε.
(Κι εγώ Β2 δίνω. :who
sudoku09
Νεοφερμένος
να' σαι ρωτήσω..ξέρεις κάποια αναλυτική γραμματική γαλλικών γραμμένη όμως σε ελληνικά;..στην κατάσταση που είμαι θα βοηθούσε πολύ να καταλαβαίνω και τι μου λέει...πάντως θα χαρώ πολυ να είμαστε σε επαφή κατα τη διάρκεια της χρονιάς...
Guest 045911
Επισκέπτης
σ΄ευχαριστώ πολύ...
να' σαι ρωτήσω..ξέρεις κάποια αναλυτική γραμματική γαλλικών γραμμένη όμως σε ελληνικά;..στην κατάσταση που είμαι θα βοηθούσε πολύ να καταλαβαίνω και τι μου λέει...πάντως θα χαρώ πολυ να είμαστε σε επαφή κατα τη διάρκεια της χρονιάς...
grammaire en situation3 ειναι γραμμενη σε απλα γαλλικα και στ'αληθεια πολυ καλή
Cogito ergo sum
Πολύ δραστήριο μέλος
σ΄ευχαριστώ πολύ...
Hmm... Καλά βιβλία είναι τα:
Nouvelle Grammaire Communicative 2 (A. KOSVOYANNIS)
La grammaire par l' exemple et l' exercice
Δυστυχώς δεν είναι γραμμένες στα ελληνικά αλλά δε χρειάζεται να ανησυχείς. Όντας κάτοχος του Β1 και με μία πολύ επεξηγηματική γραφή των βιβλίων πιστεύω πως δε θα έχεις κανένα πρόβλημα.
Iliaso
Περιβόητο μέλος
sudoku09
Νεοφερμένος
LiLoOkOzz
Εκκολαπτόμενο μέλος
LiLoOkOzz
Εκκολαπτόμενο μέλος
Λοιπόν επειδή τα έχεις παρατήσει πολύ καιρό και έχεις ξεχάσει κάποια πράγματα αν οχι τα περισσότερα καλό θα ήταν να κάνεις μια επαναληπτική χρονιά να δεις και τις δυνάμεις σου γιατί τα φροντηστίρια και το γαλλικό ινστιτούτο δεν αφήνουν να δώσεις β2 μετά απο τόσα χρόνια απουσίας...είναι κρίμα και τα λεφτά και κρίμα και το άγχος και ο κόπος σου.
fragl
Εκκολαπτόμενο μέλος
sudoku09
Νεοφερμένος
drew
Νεοφερμένος
σας ευχαριστω...θα ήθελα βέβαια να σας τονίσω ότι δεν τα παράτησα...σταμάτησα όμως αναγκαστικά όταν έπρεπε να δώσω το proficiency και να διαβάσω για το λύκειο και αργότερα και να συνεχίσω τα ισπανικά....έχετε δίκιο όμως σε αυτά που λέτε...αρχικά βέβαια σκέφτηκα να κάνω το β2 και αν δεν περάσω φέτος να δώσω του χρόνου(και η αλήθεια είναι ότι στο φροντιστήριο το είχαν δεχτεί)...τώρα όμως σκέφτομαι ότι θα ήταν καλύτερη ιδέα να ξεκινήσω ιδιαίτερα για να προλάβω να καλύψω τα κενά μου στη γραμματική και στο λεξιλόγιο κυρίως...σας ευχαριστώ και πάλι για την συμβουλή!
Θα σε συμβούλευα να κάνεις γερή επανάληψη στα ιδιαίτερα κυρίως της γραμματικής. Της Κοσβογιάννη είναι η καλύτερη! Αν κάνεις 4 ώρες την εβδομάδα και έχεις όρεξη για διάβασμα, μπορείς να δώσεις τπο ΚΠγ Β2 τον Μάιο που θεωρείται πιο εύκολο...
sophi
Νεοφερμένος
fragl
Εκκολαπτόμενο μέλος
sophi
Νεοφερμένος
Ρωτάω γιατί με κατατακτήριες υπάρχει περίπτωση να τα καταφέρει?
Silent_Killer
Πολύ δραστήριο μέλος
Και να έχει και καλό καθηγητή/τριαΈκανα το χρόνο που μας πέρασε σε ενήλικα, ξεκίνησε από το μηδέν, πήρε σε 2 μήνες με 3 ώρες την εβδομάδα το Α1 με 90/100, και θα συνεχίσει για τα υπόλοιπα.Αν συνεχίσει με τους ίδιους ρυθμούς , μπορεί να δώσει B2 τον Μάιο του 2011.δηλ συνολικά 2 διδακτικά έτη +τους 2 μήνες που ήδη έχει κάνει.Εννοείται σαφώς πως το κλειδί στην υπόθεση είναι η συνεπής μελέτη.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.