vassilis498
Διακεκριμένο μέλος

Το χημ μηχ ΔΕΝ είναι πουλ μουρ...
οτιδήποτε περιέχει τη λέξη μηχανικός είναι πουλ μουρ. Αν δε, περιέχει και ΕΜΠ μέσα ολοκληρώνει το πακέτο του ownage
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
nPb
Επιφανές μέλος

Παιδιά διάλεξα αυτήν την σχολή γιατί: 1) Έχει σχέση με χημεία και 2) θέλω κάτι παραπάνω από το χημικό, όπου απ' ότι μου έχουν πει θα βγεις ερευνητής στην καλύτερη, καθηγητής ή άνεργος στην χειρότερη.
Από πότε το καθηγητής είναι η χειρότερη σαν επιλογή επαγγέλματος; Για να καταλάβουμε τι δουλειές κάνουν διάφοροι πτυχιούχοι...όπου στο ΑΣΕΠ καταλήγουν για καθηγητές μέσης εκπαίδευσης 140 διαφορετικά πτυχία εκτός των λεγόμενων «καθηγητικών» επιστημών (επιστήμες χωρίς παιδαγωγικό υπόβαθρο) διεκδικώντας την θέση του καθηγητή φυσικής, χημείας, πληροφορικής,..κ.α. μαθημάτων. Από πότε το επάγγελμα του ερευνητή έγινε σίγουρη μαζική επιλογή για κάθε μέσο πτυχιούχο Χημείας, Ιατρικής, Χημ.Μηχανικών,...κτλ; Σκέφτεσαι καθόλου αυτά που λές;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Iliaso
Περιβόητο μέλος

Παιδιά διάλεξα αυτήν την σχολή γιατί: 1) Έχει σχέση με χημεία και 2) θέλω κάτι παραπάνω από το χημικό, όπου απ' ότι μου έχουν πει θα βγεις ερευνητής στην καλύτερη, καθηγητής ή άνεργος στην χειρότερη.
Anyway, υπάρχει κάποιος/-α να μου πει που πάνε τα τέσσερα σε αυτήν την σχολή για να μην μπω τελείως ψαρωμένος?
Να σε πληροφορήσω ότι και ο κανονικός χημικός μπορεί να εργαστεί στη βιομηχανία όπως και ο χημικός μηχανικός.Απλά έχουν διαφορετικό ρόλο και έργο.Επίσης εγώ θα διάλεγα χημικό διότι έχει περισσότερους τομείς με τους οποίους μπορείς να ασχοληθείς όπως λχ κβαντομηχανική.
Παρόλα αυτά συγχαρητήρια για την επιλογή σου.

nPb
Επιφανές μέλος

κλασικά εξαμηνιαία μαθήματα κβαντομηχανικής I,II,III,...κτλ έχουν στο Φυσικό (στο Φυσικό είναι σε πιο «φυστίκι» μορφή)
Catalyst
Επιφανές μέλος

Το πουλ μουρ είναι κάτι που το κοιτάνε μόνο οι ανίδεοι, είναι μόνο για τα μάτια του κόσμου. Προσωπικά, δεν με ενδιαφέρει καθόλου το ότι οι μηχανικοί θεωρούνται μουράτοι. Αυτό που με νοιάζει είναι αν θα βρω δουλειά όταν τελειώσω.οτιδήποτε περιέχει τη λέξη μηχανικός είναι πουλ μουρ. Αν δε, περιέχει και ΕΜΠ μέσα ολοκληρώνει το πακέτο του ownage
Το πουλ μουρ είναι μέχρι να μπεις στη σχολή...μετά βλέπεις τη γλύκα, ειδικά αν δεν είσαι υποψιασμένος και την έχεις επιλέξει για τη μούρη.
dragonver
Εκκολαπτόμενο μέλος

https://www.imerisia.gr/article.asp?catid=12336&subid=2&pubid=111009260
Αλλιώς έφυγες για Σκωτία, Νορβηγία κλπ....
Polkiu
Πολύ δραστήριο μέλος

maraki19
Νεοφερμένος

Γεια σας παιδιά!Έδωσα πανελλήνιες φέτος και έβγαλα 18821 και δήλωσα πρώτη επιλογή τους Χημικούς Μηχανικούς του ΕΜΠ μιας και μεγάλη μου αγάπη στην κατεύθυνση ήταν η Χημεία Κατ.Τι λέτε, έκανα καλή επιλογή?Κάποιος από μέσα να μου πει τι γίνεται σε αυτήν την σχολή γιατί το site της σχολής μου δεν νομίζω να τα λέει όλα...
Γεια σου abarth!!!!!!!Συγχαρητήρια για την επιλογή σου, είμαι και γω πρωτοετής στους Χημικούς του ΕΜΠ και μπορώ να σου πω κάποια πραγματάκια για την καλύτερη σχολή του πολυτεχνείου!!!

Είναι πολύ ενδιαφέρουσα από το 1ο έτος κιόλας με πολύ καλούς καθηγητές που κάνουν φανταστικό μάθημα οι περισσότεροι.Πέρα από τα μαθήματα γίνονται και πολλές διαλέξεις στην σχολή για το αντικείμενο του χημικού μηχανικού το οποίο εμένα προσωπικά με βοήθησε να διαλέξω με τι θα ασχοληθώ μόλις τελειώσω την σχολή(υγροί κρύσταλλοι as in LCD τηλεόραση.......)
Πάντως για να μην τα πολυλογώ και αφού είμαι σε διακοπές στην Κω και δεν βλέπω την ώρα να βγώ, δες ένα πολύ χρήσιμο forum για την σχολή το οποίο θα σε βοηθήσει πολύ, είμαι σίγουρη: https://www.e-polytexneio.gr
Pagitas
Εκκολαπτόμενο μέλος

οτιδήποτε περιέχει τη λέξη μηχανικός είναι πουλ μουρ. Αν δε, περιέχει και ΕΜΠ μέσα ολοκληρώνει το πακέτο του ownage
Δε θα μπορουσα να συμφωνησω περισσοτερο. Το παρακατω αποσπασμα ειναι μια απ΄τις κλασσικες μου συζητησεις ολη τη χρονια...
-Pagitas, που θες να περασεις?
-Ναυπηγος.
-...Αααα....(στραβομουτσουνιασμα)
Μεχρι που καταλαβα τι ηθελαν να ακουσουν (απ, το Ιντερνετ εμαθα ποσο "ψαρωτικο" ειναι να λες "μηχανικος", και ποσο μαλλον Μετσοβειου, μιας και δε γνωριζω προσωπικα καποιο ατομο σχετικο με αυτα). Οποτε, η κουβεντα πηγαινε καπως ετσι...
-Pagitas, που θες να περασεις?
-Ναυπηγος.
-...Αααα....(στραβομουτσουνιασμα, "κανα ΤΕΙ" θα σκεφτονταν)
-Στο ΕΜΠ ειναι. Ναυπηγων Μηχανολογων Μηχανικων (καλα, στο "μηχανολογων" ειχαν οργασμους)
-...Ααααα! (χαζο χαμογελο)
Ηλιθιοι ανθρωποι.
abarth
Νεοφερμένος

Εδώ να δουλέψεις σαν χημικός μηχανικός...
https://www.imerisia.gr/article.asp?catid=12336&subid=2&pubid=111009260
Αλλιώς έφυγες για Σκωτία, Νορβηγία κλπ....
Γεια σου abarth!!!!!!!Συγχαρητήρια για την επιλογή σου, είμαι και γω πρωτοετής στους Χημικούς του ΕΜΠ και μπορώ να σου πω κάποια πραγματάκια για την καλύτερη σχολή του πολυτεχνείου!!!
Είναι πολύ ενδιαφέρουσα από το 1ο έτος κιόλας με πολύ καλούς καθηγητές που κάνουν φανταστικό μάθημα οι περισσότεροι.Πέρα από τα μαθήματα γίνονται και πολλές διαλέξεις στην σχολή για το αντικείμενο του χημικού μηχανικού το οποίο εμένα προσωπικά με βοήθησε να διαλέξω με τι θα ασχοληθώ μόλις τελειώσω την σχολή(υγροί κρύσταλλοι as in LCD τηλεόραση.......)
Πάντως για να μην τα πολυλογώ και αφού είμαι σε διακοπές στην Κω και δεν βλέπω την ώρα να βγώ, δες ένα πολύ χρήσιμο forum για την σχολή το οποίο θα σε βοηθήσει πολύ, είμαι σίγουρη: https://www.e-polytexneio.gr
Ευχαριστώ πολύ και τους 2!Τώρα έχω μια μικρή ιδέα για το τι μέρος του λόγου είναι οι χημικοί μηχανικοί και για την σχολή τους.
Επίσης μαρία, το site που μου πρότεινες είναι ΓΑΜΑΤΟ!!Δεν ήξερα ότι οι φοιτητές που πολυτενχείου είχαν δικό τους forum, μπράβο τους!!Το www.e-polytexneio.gr με μια πρώτη ματιά έχει τα πάντα, σίγουρα θα γίνω μέλος μόλις γραφτώ!!!

Ποιοι περάσατε τελικά?

Polkiu
Πολύ δραστήριο μέλος

korina-kar
Νεοφερμένος

abarth
Νεοφερμένος

Δεν το πιστεύω ότι πέρασα! Δεν το πιστεύω! Δεν το περίμενα γιατί δεν έπιανα την περσινή βάση! Αλλά τελικά έπεσαν και πέρασαααα!![]()
Ποιοι περάσατε τελικά?![]()
Το site που γράφετε παραπάνω για το πολυτεχνείο φαίνεται πολύ χρήσιμο αλλά δεν έχετε κάτι πιο χρωματιστό να προτείνετε?
![]()
Και γω πέρασα αν και δεν περίμενα να πέσει τόσο η βάση, τι να πω...
Polkiu
Πολύ δραστήριο μέλος

Ξέρει κανείς τι χαρτιά χρειάζεται για να γίνει η εγγραφη?? Πέρνω τηλέφωνα στην γραμματεία αλλά δεν το σηκώνει κανείς.
δες εδώ: https://www.e-polytexneio.gr/viewtopic.php?f=118&t=1036 εκεί που λέει "Εγγραφή στην σχολή - Απόκτηση e-mail"
επίσης από ότι διαβάζω μπορούμε να γράψουμε κι εκεί απορίες σαν επισκέπτες

άρα ας ρωτήσουμε

paladin_k20
Εκκολαπτόμενο μέλος

Polkiu
Πολύ δραστήριο μέλος

Σε ευχαριστώ πολυ. Στα σχόλια από κάτω λένε ότι πλέον δεν είναι υποχρεωτικό να παμε και ακτινογραφίες, ουσιαστικά δεν χρειάζονται.δες εδώ: https://www.e-polytexneio.gr/viewtopic.php?f=118&t=1036 εκεί που λέει "Εγγραφή στην σχολή - Απόκτηση e-mail"
επίσης από ότι διαβάζω μπορούμε να γράψουμε κι εκεί απορίες σαν επισκέπτες
άρα ας ρωτήσουμε![]()
Πήρα σήμερα στρην γραμματεία και μου είπαν τι χαρτιά χρειάζεται για την εγγραφή. 3 φωτογραφίες, επικυρωμένη βεβαίωση πρόσβασης. επικυρωμένο απολυτήριο λυκείου, για τα αγόρια πιστοποιητικό γεννήσεως για τον αριθμό μητρώου αρένων. Δεν ξέρω αν για τα κορίτσια θέλουν κάτι άλλο αλλά εμένα αυτά μου είπαν. Την παρασκευή θα ξανανοίξει η γραμματεία για να ξέρετε
Periklis
Νεοφερμένος

Το μερος ειναι αδιαφορο, σημασια εχει να διαλεξεις αυτο που σου αρεσει. Μπορει να ειναι οικονομικο βαρος, αλλα θα ειναι ανεκτιμητο μπροστα στον κοπο και την ταλαιπωρια του να ασχολεισαι με κατι που δεν αγαπας!Ακομη δεν ειμαι σιγουρος αν πηρα τη σωστη αποφαση καθως αν εβαζα τους χημικους δε θα χρειαζοταν να φυγω σε αλλη πολη για να σπουδασω.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 60 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- Mitlos
- redpointer
- Jojo K
- marikakitsou16
- despoina13
- amalia
- benzene
- nastasia8
- alsatus
- desp1naa
- Scandal
- BornB
- An_uknown_world
- Jimmy20
- vetas
- Panos_1
- ggl
- panosveki
- T C
- the purge
- azula
- korlef
- Johnman97
- Lester34
- Κλημεντίνη
- Pharmacist01
- Georgekk
- Nala
- constansn
- Athens2002
- tsiobieman
- carnage
- Unboxholics
- Than003
- TonyMontanaEse
- igeorgeoikonomo
- Αλκης Κ.
- aekaras 21
- eukleidhs1821
- MarcoReus
- Infrared
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.