Χημικό vs Φυσικό

christina141

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η Χριστινα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 33 ετών, Φοιτήτρια και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 297 μηνύματα.
Προσέχτε πώς πάει αναλυτικότερα το θέμα...

Στη λίστα που παρέθεσα προηγουμένως, από Θεολόγους μέχρι και Φυσικής Αγωγής και όλες οι ξενόγλωσσες φιλολογίες είναι οι λεγόμενες "Καθηγητικές Σχολές", δηλαδή εν δυνάμει διδάσκεις σε και σε Γυμνάσια και σε όλους τους τύπους Λυκείου...

Σε αυτές τις σχολές θεωρείται ότι κατέχεις με το πτυχίο σου και "παιδαγωγική επάρκεια" διδασκαλίας, άσχετα αν δεν είχες επιλέξει/παρακολουθήσει ΟΛΑ τα σχετικά μαθήματα (παιδοψυχολογίες, τρόποι διδασκαλίας κλπ). Τελευταία έχω ακούσει ότι συζητιέται να πρέπει όλες αυτές οι ειδικότητες να έχουν τα διδαχθεί. Με ποια μορφή? Ή προπτυχιακά, ή τύπου ΠΑΤΕΣ ή Σεμινάρια κλπ. Πάντως ακόμα επίσημα΄κάτι τέτοιο δεν υφίσταται και τα πράγματα είναι ως έχουν.

Από Πολιτικών Μηχανικών/Τοπογράφων/Αρχιτεκτόνων μέχρι τέλος της λίστας είναι οι λεγόμενες "Τεχνικές Ειδικότητες" και προορίζονται κυρίως για τα αντίστοιχα μαθήματα στα παλαιά ΤΕΛ ή ΤΕΣ και σημερινά ΤΕΕ, ΕΠΑΛ κλπ (χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν υπάρχουν εξαιρέσεις, π.χ. να δεις Χημικό Μηχανικό στο ΓΕΛ να διδάσκει Χημεία... π.χ. να αλλάξει τύπο σχολείου με το θεσμό των μεταθέσεων/μετατάξεων των Δημόσιων Υπαλλήλων). Αυτού του τύπου τα σχολεία είναι προφανώς λιγότερα από τα Γυμνάσια και ΓΕΛ της χώρας christina 141 (και σε κάθε ΤΕΕ, ΕΠΑΛ δεν υπάρχουν όοοολες αυτές οι ειδικότητες) και για αυτό είναι μόνο τόσοι λίγοι. Παρατηρείστε επίσης, ότι οι σχεδόν ομοειδείς τεχνικές ειδικότητες είναι στο ίδιο "σακούλι" και ανταγωνίζονται μεταξύ τους (π.χ. Πολιτικός Μηχανικός και Αγρονόμος & Τοπογράφος Μηχανικός και Αρχιτέκτων Μηχανικός πάνε πακέτο) κτλ κτλ...

Ειδικότερα για τις Τεχνικές Ειδικότητες Πολιτικός ΤΕ, Μηχανολογίας ΤΕ, Ηλεκτρολογίας ΤΕ, Ηλεκτρονικής ΤΕ υπάρχει εδώ και χρόνια η ΑΣΠΑΙΤΕ στο Μαρούσι Αττικής, των οποίων οι απόφοιτοι εκτός των κλασσικών επαγγελματικών δικαιωμάτων που έχουν οι υπόλοιποι απόφοιτοι των όμορων Τμημάτων προορίζονται ακριβώς για τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, αφού εκπαιδεύονται ΕΠΙΠΛΕΟΝ με τα παιδαγωγικά μαθήματα. Αυτό ωστόσο δεν εξαιρεί όλους τους υπόλοιπους ΠΕ και ΤΕ απόφοιτους από αυτό το δικαίωμα αρκεί να παρακολουθήσουν το ειδικό ετήσιο πρόγραμμα της ΠΑΤΕΣ που εντάσσεται στην ΑΣΠΑΙΤΕ.

Η ΑΣΠΑΙΤΕ έχει ισοτιμηθεί με τα ΑΤΕΙ και στο πλαίσιο της ανοργανωσιάς στην παιδεία όλα αυτά τα χρόνια κατά το παρελθόν υπήρχαν "γκρίνιες" ειδικά των ΑΕΙ όσο αναφορά "πτυχιούχος ΑΕΙ θα πάει σε ΑΤΕΙ για να διεκδικήσει επαγγελματικό δικαίωμα? Θα δεχθεί να "υποβιβαστεί" δηλαδή?

Έτσι Civilara υποθέτω στο ΕΜΠ να διοργάνωσε κύκλο παιδαγωγικής κατάρτισης με τα 7 μαθήματα και στο τέλος να χορηγεί σχετικό αναγνωρισμένο πιστοποιητικό. Αυτό όμως δεν το γνωρίζω, μιας και κάθε "Τεχνική Ειδικότητα" οργανώθηκε διαφορετικά επί του θέματος. Μπορεί να παίζει και ΠΑΤΕΣ και ΕΜΠ. Θα πρέπει να ρωτήσει ειδικά για τους Πολιτικούς Μηχανικούς τί συμβαίνει αν ενδιαφέρεσαι. Για τη δική μου Ειδικότητα (Γεωπόνος-Επιστήμης Φυτικής Παραγωγής) γνωρίζω ότι είναι μόνο στην ΠΑΤΕΣ (παλιά ήταν ένα 6μηνο, τώρα έγινε ετήσιο το σχετικό πρόγραμμα). Και αυτό συμβαίνει για την πλειοψηφία των "Τεχνικών Ειδικοτήτων". Στην ΠΑΤΕΣ γίνεσαι δεκτός μετά από προκήρυξη (κάπου το Μάιο-Ιούνιο κάθε χρόνου) και μοριοδοτείσαι για ΟΛΑ σου τα προσόντα (πτυχίο, μεταπτυχιακά, ξένες γλώσσες, προϋπηρεσία κλπ). ΠΑΤΕΣ υπάρχει στην Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Λάρισα και Ηράκλειο (αν θυμάμαι καλά όλες τις πόλεις). Δεν είναι δηλαδή μόνο στην Αθήνα...

Καλά όλα αυτά ΑΛΛΑ για να διοριστείς ως Καθηγητής υπάρχει προκήρυξη ΑΣΕΠ κάθε 3 χρόνια περίπου. Εκεί λοιπόν υπάρχουν εξετάσεις σε 2 ή 3 μαθήματα αν θυμάμαι καλά. Εκτός από αυτό της ειδικότητάς σου (π. χ. για τον Φυσικό η Φυσική) εξετάζεσαι ΕΠΙΠΛΕΟΝ και σε μάθημα σχετικό με Παιδαγωγικά! Τώρα αν το έχεις διδαχτεί ή όχι ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ λέει το Ελληνικό Κράτος. ΕΓΩ ΣΕ ΕΞΕΤΑΖΩ! Για αυτό και ακόμα δεν υπάρχει και τόσο η φούρια για τη θέσπιση παιδαγωγικών μαθημάτων και στις "Καθηγητικές σχολές" ή υπάρχουν ως μαθήματα επιλογής. Αυτό (της εξέτασης σε παιδαγωγικό μάθημα) ισχύει ΚΑΙ για τις "Τεχνικές ειδικότητες".

Επομένως, το πτυχίο της ΠΑΤΕΣ ή του ΕΜΠ ή οτιδήποτε άλλο ΔΕΝ είναι αναγκαίο για την υποβολή αίτησης και συμμετοχής στις σχετικές εξετάσεις του ΑΣΕΠ για Καθηγητής Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Τι εννοώ? Πάμε σε δύο περιπτώσεις τώρα:

"Καθηγητική Σχολή": Καταρχάς για να είσαι "διορίσιμος" πρέπει να περάσεις τη βάση σε αυτές τις εξετάσεις του ΑΣΕΠ. Άμα περάσεις (δηλαδή πετύχεις) ΔΕΝ είναι απαραίτητο ότι θα διοριστείς?!?!?!?!!?!?! Μπορεί η προκήρυξη να ζητάει π.χ. 100 άτομα και σστις εξετάσεις του ΑΣΕΠ να πετύχουν π.χ. 200!!!! Άρα θα διοριστούν οι 100 πρώτοι!!!!! Για αυτό και ίσως στις ειδήσεις μπορεί να έχετε δει Καθηγητές να λένε "είμαι επιτυχών, αλλά δεν έχω διοριστεί"!?!?!?!?!?!?!?

"Τεχνική Ειδικότητα": Εδώ ισχύουν ότι είπαμε στην "Καθηγητική Σχολή" και ΕΠΙΠΛΕΟΝ εδώ έχει ρόλο και το πτυχίο της ΠΑΤΕΣ (ή πιστοποιητικό ΕΜΠ Civilara) που δεν το έχουν (ακόμα) οι "Καθηγητικές σχολές". Εκτός της βαθμολογίας του καθενός στις εξετάσεις μοριοροτείται ΕΠΙΠΛΕΟΝ όποιος έχει πτυχίο ΠΑΤΕΣ με τόσα (αρκετά) μόρια που 100% θα είναι μπροστά από τους υπόλοιπους άσχετα με το πως τα πήγε ο καθένας στις εξετάσεις του ΑΣΕΠ (αρκεί βεβαίως να έχει περάσει τη βάση). Δηλαδή από τη μία δεν είναι αναγκαίο για να συμετέχεις στις εξετάσεις του ΑΣΕΠ, αλλά (σχεδόν 100%) απαραίτητο προσόν για να διοριστείς!!!!!!

Για τις "τεχνικές ειδικότητες" λοιπόν, το πτυχίο της ΠΑΤΕΣ εργασιακά έχει κατά μία έννοια υποβαθμιστεί σε "βεβαίωση", η οποία μονάχα μοριοδοτείται στα προσόντα σου για Καθηγητής Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης μιας και το εργασιακό δικαίωμα πο κάποτε παρείχε τώρα περνάει από τις εξετάσεις του ΑΣΕΠ (στις οποίες φυσικά πρέπει να πετύχεις-περάσει τη βάση)...

Αυτό είναι όλο το παραμυθάκι μάγκες. Πιο αναλυτικά δεν γίνεται....:bye:



πω πω μπερδεμα :!::s
παντως απο οτι καταλαβα βολευει περισσοτερο να παω χημικο παρα χημικων μηχανικων?αν θελω να διοριστω γρηγοροτερα.?και γενικα αν θελω να διδαξω περισσοτερο απο τις αλλες δουλειες που μου επιτρεπει να κανω η ειδικοτητα αυτη?
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

VouDou

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Δημήτριος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 49 ετών, Καθηγητής και μας γράφει απο Κυπαρισσία (Μεσσηνία). Έχει γράψει 1,365 μηνύματα.
παντως απο οτι καταλαβα βολευει περισσοτερο να παω χημικο παρα χημικων μηχανικων?αν θελω να διοριστω γρηγοροτερα.?και γενικα αν θελω να διδαξω περισσοτερο απο τις αλλες δουλειες που μου επιτρεπει να κανω η ειδικοτητα αυτη?

Φαινομενικά μπορεί να είναι έτσι. Δηλαδή ως Χημικός να έχεις περισσότερες πιθανότητες να διοριστείς γρηγορότερα στη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση ως Καθηγητής. Ωστόσο, είτε χημικός είσαι, είτε Χημικός Μηχανικός είσαι, για να διοριστείς πρέπει να πετύχεις πρώτα στο σχετικό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ και στη συνέχεια να έχεις "προκριθεί" σε αυτό το Διαγωνισμό... Δηλαδή, κανένα από αυτά τα πτυχία δεν πρσφέρει de facto διορισμό.

Ο Χημικός είναι στις "καθηγητικές σχολές" και έχει 4ετές πτυχίο. Ο Χημικός Μηχανικός έχει 5ετές πτυχίο +1 έτος ΑΣΠΑΙΤΕ, για να αυξήσεις κατά πολύ τις πιθανότητες διορισμού. Τώρα, το τί γίνεται στις προκηρύξεις του ΑΣΕΠ είναι άλλο θέμα και ίσως λίγο τύχης. Δηλαδή για Χημικός είναι περισσότερες μεν οι θέσεις, αλλά και ως Καθηγητική Σχολή περισσότερες οι αιτήσεις συμμετοχής (τα ποσοστά επιτυχίας τα έγραψα στην πρώτη Δημοσίιευσή μου). Για Χημικός Μηχανικός είναι μαζί με Μεταλλειολόγους, λίγες οι θέσεις, αλλά και συνάμα πολύ λιγότερες οι αιτήσεις συμμετοχής στον ΑΣΕΠ μιας και είναι "Τεχνική ειδικότητα" και με το πτυχίο έχεις κυρίως άλλες επαγγελματικές διεξόδους (σε σχέση με το πτυχίο Χημικού)... Δεν μπορούμε όμως να πούμε 100% ποιο σε συμφέρει. Μπορεί σε 5 χρόνια από σήμερα π.χ. να μη προκηρύσσονται αρκετές θέσεις για Χημικούς... λέμε τώρα.

Από εκεί και πέρα το κάθε πτυχίο (Χημικού ή Χημικού Μηχανικού) προσφέρει και άλλες δυνατότητες, εκτός από το να γίνεις Καθηγητής. Το ποιο σε εκφράζει περισσότερο είναι προσωπικό δεδομένο!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

alaninikos

Νεοφερμένος

Ο alaninikos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 26 ετών. Έχει γράψει 25 μηνύματα.
Γεια σας ανοίγω αυτό το θέμα για να ακούσω και τις δικές σας γνώμες.Πρώτα από όλα πάω Α λυκείου και έβγαλα στο Α τετράμηνο 19,1.Πιστεύετε ότι αν συνεχίσω έτσι θα περάσω χημικός ειδικά με το νέο σύστημα;Επίσης οι φίλοι μου μου λένε καλύτερα να πάω φυσικό γιατί λένε ότι έχει καλύτερη επαγγελματική αποκατάσταση από το χημικό.Τι πιστεύετε εσείς;Τέλος εμένα μου αρέσει περισσότερο η χημεία από τη φυσική.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων. :) :)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Kurosaki

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο Kurosaki αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 26 ετών και Μαθητής Β' λυκείου. Έχει γράψει 286 μηνύματα.
Να κάνεις αυτό που σου αρέσει περισσότερο. Το επάγγελμα σου θα πρέπει να σε εκφράζει για να το κάνεις καλά και να είσαι και εσύ ευτυχισμένος.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Σία94

Νεοφερμένος

Η Σία94 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 31 μηνύματα.
Γεια σας ανοίγω αυτό το θέμα για να ακούσω και τις δικές σας γνώμες.Πρώτα από όλα πάω Α λυκείου και έβγαλα στο Α τετράμηνο 19,1.Πιστεύετε ότι αν συνεχίσω έτσι θα περάσω χημικός ειδικά με το νέο σύστημα;Επίσης οι φίλοι μου μου λένε καλύτερα να πάω φυσικό γιατί λένε ότι έχει καλύτερη επαγγελματική αποκατάσταση από το χημικό.Τι πιστεύετε εσείς;Τέλος εμένα μου αρέσει περισσότερο η χημεία από τη φυσική.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων. :) :)

Γνώμη μου είναι ότι πρέπει να σπουδάσεις αυτό που θέλεις εσύ και όχι αυτό που σου λένε οι φίλοι γιατί μιλάμε για το δικό σου μέλλον. Ο καθένας πρέπει να επιλέγει αυτό που πραγματικά θέλει να σπουδάσει. Τι διαφορετικό θα σου προσφέρει το φυσικό από το χημικό; Παραπάνω κύρος; Και οι δυο επιστήμες όπως και η βιολογία είναι πραγματικά σπουδαίες. Κοίτα και η κολλητή μου βρέθηκε σε αυτή τη θέση. Ήθελε χημικός και ήταν μαθήτρια αριστούχα και όλοι οι συμμαθητές της την απέτρεπαν και της έλεγαν να πάει φυσικό. Η ίδια τώρα που πλέον είναι φοιτήτρια στο χημικό είναι ξετρελαμένη με τη σχολή της γι'αυτό και γράφει αρκετά υψηλά στα μαθήματα. Κοίτα πιστεύω ότι το χημικό θα σου προσφέρει πολύ καλύτερη επαγγελματική αποκατάσταση εκτός από τον τομέα της εκπαίδευσης. Τα σχολεία είναι γεμάτα με μαθηματικούς και φυσικούς και ελάχιστους χημικούς και βιολόγους. Άμα θέλεις έρευνα σίγουρα χημικό γιατί έχει πολλούς κλάδους για να ασχοληθεί κανείς: αναλυτική χημεία, βιοχημεία(με τεράστιες προοπτικές στο εξωτερικό),κλινική χημεία, οργανική χημεία, φαρμακευτική χημεία, ανόργανη, κβαντική, χημεία τροφίμων, υλικών-πολυμερή, φυσικοχημεία, περιβαλλοντική χημεία, οινολογία. Υπάρχουν πάρα πολλά μέρη που μπορείς να δουλέψεις π.χ. το χημείο του κράτους, σε βιοχημικά εργαστήρια νοσοκομείων, ένα μεγάλο ποσοστό απασχολείται κυρίως στη βιομηχανία.Να ξέρεις πάντως ότι είναι σχολή με πάρα πολλά εργαστήρια περισσότερα από το φυσικό.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

alaninikos

Νεοφερμένος

Ο alaninikos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 26 ετών. Έχει γράψει 25 μηνύματα.
Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας πιστεύω ότι έχετε δίκαιο.Τώρα είμαι σίγουρος ότι θα πάω χημικό.Επίσης Σία94 η κολλητή σου σε ποιο πανεπιστήμιο είναι φοιτήτρια στο χημικό;
Και πάλι σας ευχαριστώ!!! :clapup: :clapup:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

jjdjbakos

Νεοφερμένος

Ο jjdjbakos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 26 ετών και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 17 μηνύματα.
Εγω πιστευω οτι σημασια εχει ΚΥΡΙΩΣ το τι σου αρεσει... Αν και η αληθεια ειναι οτι θεωρω τη Φυσικη σαφως πιο ενδιαφερουσα απο τη Χημεια....
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

alaninikos

Νεοφερμένος

Ο alaninikos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 26 ετών. Έχει γράψει 25 μηνύματα.
Σε ευχαριστώ για την απάντηση σου και εγώ πιστεύω ότι η φυσική είναι ενδιαφέρουσα(ειδικά η αστροφυσική κατά την άποψη μου ).Όμως η χημεία μου αρέσει περισσότερο και την λατρεύω!!! :D :D :D
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

jjdjbakos

Νεοφερμένος

Ο jjdjbakos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 26 ετών και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 17 μηνύματα.
αυτο που αρεσει στον καθενα ειναι το καλυτερο!! :P
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Κομνηνός

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Κομνηνός αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 1,681 μηνύματα.
δασκαλος,καθηγητης! τι ομορφο επαγγελμα...

ομως λιγοι δυστυχως διοριζονται στο δημοσιο,περισσοτεροι και συνηθως με αστατα ωραρια στον ιδιωτικα τομεα
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

nPb

Επιφανές μέλος

Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιούχος και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 20,984 μηνύματα.
Σε ευχαριστώ για την απάντηση σου και εγώ πιστεύω ότι η φυσική είναι ενδιαφέρουσα(ειδικά η αστροφυσική κατά την άποψη μου ).Όμως η χημεία μου αρέσει περισσότερο και την λατρεύω!!! :D :D :D

Η Αστροφυσική μετά από ένα σημείο θέλει καλά ανώτερα Μαθηματικά που δεν ξέρω αν θα σε γοητεύει όσο η εφαρμοσμένη πραγματικότητα της Χημείας.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ματθαιος

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο Ματθαιος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 28 ετών και Φοιτητής. Έχει γράψει 143 μηνύματα.
Σαν την χημεια παιδια δεν εχει...καλη χρυση η φυσικη αλλα η χημεια δεν υπαρχει.
Στην χημεια ασχολεισαι με την ποιοτητα της υλης , στην φυσικη με την ποσοτητα . Οποιος καταλαβε καταλαβε..
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

nPb

Επιφανές μέλος

Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιούχος και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 20,984 μηνύματα.
Noμίζω ότι είναι λίγο άκυρη Ματθαίε, η σύγκριση που κάνεις.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

schooliki

Δραστήριο μέλος

Ο schooliki αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής και μας γράφει απο Ηνωμένο Βασίλειο (Ευρώπη). Έχει γράψει 594 μηνύματα.
Σαν την χημεια παιδια δεν εχει...καλη χρυση η φυσικη αλλα η χημεια δεν υπαρχει.
Στην χημεια ασχολεισαι με την ποιοτητα της υλης , στην φυσικη με την ποσοτητα . Οποιος καταλαβε καταλαβε..
Μάλλον εσύ δεν έχεις καταλάβει, αλλά δεν έχει σημασία. Αν αγαπάς τη χημεία ακολούθησέ την με κλειστά μάτια, είναι μια πολύ ωραία επιστήμη.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Κομνηνός

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Κομνηνός αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 1,681 μηνύματα.
εχουμε και καλες σχολες χημειας στην ελλαδα
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Bemanos

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Μοριακός Αρχιτέκτονας αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 31 ετών, Διδακτορικός και μας γράφει απο Ηνωμένο Βασίλειο (Ευρώπη). Έχει γράψει 1,879 μηνύματα.
εχουμε και καλες σχολες χημειας στην ελλαδα

Μονο της κρητης ειναι αξιολογη .Οι υπολοιπες λειτουργουν με υποδομες του '70 με τις οποιες 'σοβαρη' ερευνα δεν μπορει να γινει ,αρα πέφτουμε στις καταταξεις .Στο προπτυχιακο ,ειναι καπως καλυτερα τα πραγματα
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

nPb

Επιφανές μέλος

Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιούχος και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 20,984 μηνύματα.
To Τμ.Χημείας του Πανεπ.Πατρών αν και έχει λίγο παλιά εργαστήρια (υποδομή χωρίς συντήρηση), έχει αποσπάσει θετικές κριτικές για τις ερευνητικές δημοσιεύσεις αλλά και για την οργάνωσή του σαν Τμήμα και το πρόγραμμα σπουδών που προσφέρει. Έχουν γίνει και κάποια συνέδρια Ιατρικής Χημείας, έχει έρθει ο Watson, o Νανόπουλος, η δισέγγονη του Δαρβίνου,...να δώσουν ομιλίες. Παρ' όλα αυτά οι κτιριακές υποδομές αλλά και τα εργαστήρια είναι παρατημένα στο έλεος της φθοράς του χρόνου και των κομματικών αφισών, δράσεων των παρατάξεων. Εσύ Bemane, τι άποψη έχεις; Είναι καλό το Τμήμα;

Υ.Γ. Νομίζω ότι διαθέτει και προπτυχιακή "ειδίκευση" στην Οινολογία.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Κομνηνός

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Κομνηνός αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 1,681 μηνύματα.
της κρητης ειναι οντως η κορυφαια

γενικως η κρητη εχει κορυφαια τμηματα στις φυσικες επιστημες
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

nPb

Επιφανές μέλος

Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιούχος και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 20,984 μηνύματα.
της κρητης ειναι οντως η κορυφαια

γενικως η κρητη εχει κορυφαια τμηματα στις φυσικες επιστημες

Αυτό που πιστεύεις ότι οφείλεται; :hmm: Η Φυσικομαθηματική Σχολή της Πάτρας ή των Ιωαννίνων δεν έχει καλό όνομα;
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Κομνηνός

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Κομνηνός αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 1,681 μηνύματα.
των ιωαννινων εχει ναι..οχι ομως οσο της κρητης..το βλεπεις στις δημοσιευσεις,στις συγκρισεις
για πατρα δεν ξερω,ισως σε καποιους τομεις..

η σχετικη απομονωση ιδιως στην κρητη λειτουργησε ευεργετικα πιστευω..και το γεγονος οτι ειναι νεα τμηματα

αν διαβασεις την εξωτερικη αξιολογηση του χημικου κρητης,θα βρεις τους λογους πιστευω

βεβαιως μισω να γινομαι δηκτικος οπως εχω ξαναπει γι αυτο και δεν το αναλυω :)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top