ΛΙΑ ΠΑΤΣΙΑΤΖΗ
Νεοφερμένος
μ'αρεσουν και οι δυο το ιδιο αλλα φοβαμαι πως στην μοριακη χρειαστει πολλα χρονια για να την τελειωσω διοτι ειναι δυσκολη σχολη (οπως λενε ολοι) στην χημεια δεν ισχυει το ιδιο νομιζω
πειτε μου λιγο τισ γνωμεσ σας
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
yoooo!
Εκκολαπτόμενο μέλος
Κοίταξε, είναι θέμα γούστων αυτά.
Έθεσες την διαφορά των χρόνων σπουδής - περιττό κατ' εμέ, καθώς δεν το λαμβάνω καθόλου υπόψην. Αναλογίσου, ωστόσο, τι διατίθεσαι να "θυσιάσεις" για το καθένα.
Αφού σ' αρέσουν και τα δύο το ίδιο, απομένει να δεις τον οδηγό σπουδών -αν δεν το 'χεις ήδη κάνει- και να προσέξεις τα μαθήματα που προσφέρονται σε κάθε σχολή.
Σκεψου και με τι μπορείς να... ασχοληθείς, ως απόφοιτος της μιας ή της άλλης σχολής.
Η διαφορά είναι λεπτή. Και η γνώμη μου στο θέμα, δεν μπορεί να είναι καθαρά αντικειμενική.
Καλές επιτυχίες σου εύχομαι! Έχεις χρόνο να τα σκεφτείς αυτά - (Ναι, είμαι -δυστυχώς- άτομο της τελευταίας στιγμής ).
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
maraki love
Διάσημο μέλος
Evi_Panay
Εκκολαπτόμενο μέλος
maraki love
Διάσημο μέλος
Evi_Panay
Εκκολαπτόμενο μέλος
maraki love
Διάσημο μέλος
zaxosm
Εκκολαπτόμενο μέλος
Σιγουρα ειναι καλυτερα απο το Ελλαντα αλλα δεν ειναι αυτη η λυση....!
Αν το θεσουμε ετσι τοτε καθε επαγγελμα εχει και δουλεια! Γιατι αν δε βρουμε εδω θα βρουμε στο εξωτερικο!
Ο κολλητος μου φιλος σπουδαζει μοριακη βιολογια και πηγε επειδη γουσταρε τρελα! Κατα τ'αλλα ηξερε οτι υπαρχει ανεργια. Απλα ομπαμπας του εργαζεται σε φαρμακευτικη εταιρεια και μπορει καπως να τον προωθησει στη δουλεια!
Δυστυχως ομως αν δεν εχεις καποιον γνωστο τα πραγματα ειναι δυσκολα!
Φιλικα.
Devina
Τιμώμενο Μέλος
Αυτά τα δύο θέματα μπορούν να σε βοηθήσουν μιας και έχουν αρκετές απαντήσεις. https://ischool.e-steki.gr/showthread.php?t=39630
https://ischool.e-steki.gr/showthread.php?t=48989
Στο εξωτερικό σαφώς και τα πράγματα είναι καλύτερα αλλά δεν παύουν να υπάρχουν και άλλες δυσκολίες.
Εγώ θα σου πρότεινα απλά να ψάξεις τις σχολές καλύτερα. Μπες στα σαιτς τους να διαβάσεις κάποια πράγματα...και αυτό που θα σε τραβήξει περισσότερο να το κάνεις.
Είναι και δύο σχολές που σχετικά συνδυάζονται κάπως.
Για μένα η Μοριακή μπορεί να σου ανοίξει περισσότερες πόρτες σε σχέση με το Χημικό, που φυσικά έχεις και από εκεί πολλές καλές λύσεις.
sakoulias
Εκκολαπτόμενο μέλος
Al.Nik
Νεοφερμένος
Και αυτό , γιατί νομίζω οτι η χημεία (σαν επιστήμη) έχει περισσότερους διεξόδους απο οτι η βιολογία (στην Ελλάδα τουλάχιστον) , παρόλο που η βιολογία είναι πιο γρήγορα εξελισσόμενη επιστήμη .
Πάντως το αντικείμενο είναι ενδιαφέρον σε κάθε περίπτωση .
Όσο για την σύγκριση δυσκολίας μεταξύ των 2 τμημάτων δεν τίθεται κάτι τέτοιο .
Κάθε σχολή έχει δύσκολα και εύκολα . Τίποτα δεν είναι ευκολότερο ή δυσκολότερο .
... είναι 3ο βάθμια εκπαίδευση σε κάθε περίπτωση !
sakoulias
Εκκολαπτόμενο μέλος
Eγω ψηφίζω χημεία και όχι μοριακή βιολογία !
Και αυτό , γιατί νομίζω οτι η χημεία (σαν επιστήμη) έχει περισσότερους διεξόδους απο οτι η βιολογία (στην Ελλάδα τουλάχιστον) , παρόλο που η βιολογία είναι πιο γρήγορα εξελισσόμενη επιστήμη .
Πάντως το αντικείμενο είναι ενδιαφέρον σε κάθε περίπτωση .
Όσο για την σύγκριση δυσκολίας μεταξύ των 2 τμημάτων δεν τίθεται κάτι τέτοιο .
Κάθε σχολή έχει δύσκολα και εύκολα . Τίποτα δεν είναι ευκολότερο ή δυσκολότερο .
... είναι 3ο βάθμια εκπαίδευση σε κάθε περίπτωση !
Η χημεια στην Ελλαδα εχει σαν διεξοδους την δουλεια του καθηγητη κυριως. Απο εκει και περα υπαρχουν καποιες ευκαιριες για δουλειες σε τιποτα εργοστασια με φοβερα ωραρια ή τπτ τετοιο.Μην νομιζεις δλδ οτι εχει περισσοτερες διεξοδους...
Al.Nik
Νεοφερμένος
Η χημεια στην Ελλαδα εχει σαν διεξοδους την δουλεια του καθηγητη κυριως. Απο εκει και περα υπαρχουν καποιες ευκαιριες για δουλειες σε τιποτα εργοστασια με φοβερα ωραρια ή τπτ τετοιο.Μην νομιζεις δλδ οτι εχει περισσοτερες διεξοδους...
Λοιπόν μπορείς να εργαστείς εκτός απο καθηγητής στην βιομηχανία .
Εκτος αυτού υπάρχει η κλινική χημεία , η χημεία τροφίμων , οινολογια . . .
και καλές καρέκλες όπως χημείο του κράτους (αλλά χρειάζεσαι πολλά "χαρτιά" εκεί)
Επίσης ως καθηγητής μπορείς να γίνεις δημόσιος υπάλληλος αλλά και ως φροντηστής !
Eίναι αρκετά για μένα .
ΛΙΑ ΠΑΤΣΙΑΤΖΗ
Νεοφερμένος
δεν το εχω ψαξει καλα ακομη με τισ διεξοδους του χημικου
Al.Nik
Νεοφερμένος
οταν λες κλινικη χημεια τι ακριβως εννοεις?
δεν το εχω ψαξει καλα ακομη με τισ διεξοδους του χημικου
GOOGLARE Κλινική χημεία . (https://el.science.wikia.com/wiki/Κλινική_Χημεία)
ΛΙΑ ΠΑΤΣΙΑΤΖΗ
Νεοφερμένος
Al.Nik
Νεοφερμένος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.