Revekka
Τιμώμενο Μέλος
Όταν μέχρι τις 2 είσαι στο σχολείο, έχεις 2-3 (και παραπάνω) ώρες φροντηστήριο, θες να διαβάσεις τα μαθήματα και να καλύψεις κάποιες ανάγκες σου, πίστεψέ με, δεν έχεις χρόνο.
Έχω περάσει και εγώ από πανελλαδικές, και σε νοιώθω..
απλά, το συγκεκριμένο διάβασμα εφημερίδας που λέω εγώ είναι...διάβασμα στην έκθεση..!!Είναι μέρος της προετοιμασίας στο φροντιστήριο, με επιλεγμένα άρθρα...
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
SuXu-MuXu
Εκκολαπτόμενο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
maria....
Πολύ δραστήριο μέλος
georgekod92
Εκκολαπτόμενο μέλος
Κι εγώ! 18610 και 15.1 έκθεση! Χωρίς πλάκα, ίδρυσέ τον!Θα ιδρύσω Σύλλογο Αδικημένων στην ΄Εκθεση Αριστων Μαθητών!Δεν κάηκα τόσο, αλλά κι εγώ άρπαξαα λίγο.....
ΥΓ.Μέλη για το σύλλογο ΣΑΕΑΜ;
pam
Νεοφερμένος
Revekka
Τιμώμενο Μέλος
Δύσκολο σπορ το να προσπαθείς να προβλέψεις το θέμα της έκθεσης, το θεωρώ χάσιμο χρόνου και εν τέλει ανούσιο. Αυτά περί επικαιρότητας δεν νομίζουν ότι στέκουν. Κάθε χρόνο ακούγονται φήμες ότι θα πέσει κάτι που έχει σχέση με την επικαιρότητα αλλά τελικά έρχεται το θέμα και όλοι γειώνονται. Φέτος χαρακτηριστικά άκουγα να λένε για την Ευρωπαϊκή ένωση, την διεθνή οικονομία και όλα τα συναφή, όλοι ετοίμαζαν το "θεμα" αλλά τελικώς έπεσαν έξω. Για την αλλαγή του ονόματος του υπουργείου δεν νομίζω να έγινε και τόσος μεγάλος ντόρος ώσυντε όλοι να έπρεπε να το έχουν υποψιαστεί.Στο κάτω κάτω μπορεί και η επιτροπή που έβαλε το θέμα να μην το επέλεξε επι τούτου λόγω της αλλαγής του ονόματος, στο κάτω κάτω πιο το ώφελος να βάλουν ένα θέμα-αστυνομικό γρίφο για αυτούς που παρακολουθούν τα τεκταινόμενα. Η "επικαιρότητα" και γενικά ο αριθμός των υποψήφιων θεμάτων για κάθε χρονιά είναι χαοτικός, δεν νομίζω να καταφέρεις πολλά προσπαθώντας να πιάσεις το "θέμα". Αν νοιώθεις αυτό το "αισθάνομαι τυχερός" που λέει και η google καλύτερα παίξε κανένα τζόκερ να σου μείνει στο τέλος και κάτι, πάνω κάτω ίδιες πιθανότητες έχεις. Το λέω αυτό γιατί ακόμα και στην περίπτωση που "πιάσεις" το θέμα πραγματικά δεν νομίζω πως θα αλλάξουν και πολλά πράγματα. Ότι είναι να γράψεις θα το γράψεις, ακόμα και αυτός που δεν έχει προετοιμάσει το εν λόγω θέμα μπορεί πιστεύω να βρει την ώρα της εξέτασης κάποιες ιδέες και να αναπτύξει το θέμα του, πολλές φορές οι ιδέες του αυτές μπορεί να είναι μάλιστα και πιο προτότυπες απο αυτές που βρίσκονται σε κάποια "εκθεσάριο". Άλλη παράγοντες όπως η έκφραση, η συνοχή, η δομή του λόγου κτλ. παίζουν σημάντικότερο ρόλο στην τελική εικόνα του γραπτού και δεν μπορούν να αλλάξουν ακόμα και αν έχεις προετοιμάσει το συγκεκριμένο θέμα. Απο την άλλη η "προετοιμασία" ενός θέματος μπορεί πολλές φορές να μην βγει σε καλό. Ακόμα και αν κάποιος είχε τις απαραίτητες μαντικές ικανότητες και είχε ψηλιαστεί το φετινό θέμα, μπορούσε άνετα να παρασυρθεί και να ξεφύγει απο τα συγκεκριμένα πλαίσια που έθετε η φετινή διατύπωση. Αν κάποιος έγραφε ότι ήξερε για την δια βιου μάθηση αλλά δεν είχε λάβει υπόψην του την αυτομόρφωση και συγκεκριμένα αυτό που ζητούσε το φετινό θέμα, τότε η προετοιμασία του δεν θα του έβγαινε σε καλό. Καλύτερα να επικεντρωθούμε στην σωστή προετοιμασία και να αφήσουμε τις "μαντεψιές" στα μέντιουμ και τις χαρτορήκτρες.
Η τελευταία σου πρόταση τα είπε όλα, πραγματικά. Εδώ απλά συζητάμε, δεν προτείνουμε λύσεις ή τρόπους διαβάσματος και δεν θέλουμε να πάρουμε κανέναν στο λαιμό μας.
Επίσης, εγώ μάλλον εννοώ διαφορετικά την προετοιμασία... Σε καμία περίπτωση δεν εννοώ να κάτσεις να γράψεις το θέμα από πριν...απλά να δεις 2-3 πράγματα που μπορεί να σου ανοίξουν το μυαλό...
Για να βελτιώσει κάποιος την έκθεσή του, τί θα προτείνατε, (πέρα από τα βοηθήματα για τη Γ' Λυκείου);
Εγώ πρότεινα ήδη, κάτι που βοήθησε και μένα.. Εφημερίδες, επιλεγμένα άρθρα γενικού ενδιαφέροντος. Αλλά όπως είπε και κάποιος πιο πάνω, δυστυχώς είναι και λίγο ταλέντο...
mf92
Νεοφερμένος
Revekka
Τιμώμενο Μέλος
Ρε παιδιά, μια απλή απορία....Γιατί ΟΛΟΙ σχεδον μένετε μόνο στην παραγωγή λόγου (το Γ μέρος); Κι εγώ γι αυτό ανησυχούσα, τελικά πήρα 37 και 38 εκεί και ΚΑΗΚΑ στην ΠΕΡΙΛΗΨΗ!(ο ένας έβαλε 15 - τα χω ξαναπεί )Μου κόψανε και από τις ασκήσεις μετα κι έγινε μια ομορφιά......Δείτε καλύτερα την αναλυτική βαθμολογία, γιατί μπορεί να πέσετε από τα σύννεφα.......
μπορείς να δεις την αναλυτική βαθμολογία.....?
mf92
Νεοφερμένος
Επαναλαμβάνομαι τώρα, γιατί με ξαναρώτησαν πιο πάνω..Γίνεται να δεις- ΧΩΡΙΣ να πληρώσεις- πώς βαθμολογήθηκες σε κάθε άσκηση, ζητώντας το στο σχολείο. Από φέτος ισχύει......μπορείς να δεις την αναλυτική βαθμολογία.....?
Revekka
Τιμώμενο Μέλος
Επαναλαμβάνομαι τώρα, γιατί με ξαναρώτησαν πιο πάνω..Γίνεται να δεις- ΧΩΡΙΣ να πληρώσεις- πώς βαθμολογήθηκες σε κάθε άσκηση, ζητώντας το στο σχολείο. Από φέτος ισχύει......
Αααα, συγγνώμη, δεν το είχα δει!!!
Αυτό είναι όντως πάρα πολύ καλό!!!Που τέτοια τύχη εμείς τότε....
mf92
Νεοφερμένος
Χωρίς αμφιβολία, θα είναι περιζήτητος στις εγγραφες ο σύλλογος.....Τόσος κόσμος πια με αυτή την Έκθεση........Κι εγώ! 18610 και 15.1 έκθεση! Χωρίς πλάκα, ίδρυσέ τον!
georgekod92
Εκκολαπτόμενο μέλος
mf92
Νεοφερμένος
Δεν ξέρω 100%, αλλά δε χάνεις τίποτα.Μάλλον εξαρτάται από την προθυμία του Διευθυντή σου.Εγώ πάντως είχα πάει να ρωτήσω αμέσως μετά τους βαθμούς με άλλες 2 κοπέλες (αυτές για άλλο μάθημα) και μας είπε το κλασσικό: *τι θέλετε τώρα να τα δείτε, αφού δεν αλλάζει τίποτα....*. Βασικά όμως βαριόταν να ψάξει.Αν πάω τέλη Αυγούστου στο σχολείο μπορώ να ζητήσω την αναλυτική βαθμολογία;
Μιχαλης Κα
Νεοφερμένος
χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχχαχαχαχαχαχχαχαχαχαχαχαχχαχαχαχαχαχχα πολυ καλο!!!!!!!!!!!!!!!!!!Δν νομίζω...Εμείς ελπίζαμε να πέσει το διαζύγιο σαν θέμα αλλά δν έπεσε
georgekod92
Εκκολαπτόμενο μέλος
Δε μας είπαν τίποτα στο σχολείο μας οι κακούργοιΔεν ξέρω 100%, αλλά δε χάνεις τίποτα.Μάλλον εξαρτάται από την προθυμία του Διευθυντή σου.Εγώ πάντως είχα πάει να ρωτήσω αμέσως μετά τους βαθμούς με άλλες 2 κοπέλες (αυτές για άλλο μάθημα) και μας είπε το κλασσικό: *τι θέλετε τώρα να τα δείτε, αφού δεν αλλάζει τίποτα....*. Βασικά όμως βαριόταν να ψάξει.
Ariana
Εκκολαπτόμενο μέλος
Σοφιστής
Δραστήριο μέλος
Ρε παιδιά, μια απλή απορία....Γιατί ΟΛΟΙ σχεδον μένετε μόνο στην παραγωγή λόγου (το Γ μέρος); Κι εγώ γι αυτό ανησυχούσα, τελικά πήρα 37 και 38 εκεί και ΚΑΗΚΑ στην ΠΕΡΙΛΗΨΗ!(ο ένας έβαλε 15 - τα χω ξαναπεί )Μου κόψανε και από τις ασκήσεις μετα κι έγινε μια ομορφιά......Δείτε καλύτερα την αναλυτική βαθμολογία, γιατί μπορεί να πέσετε από τα σύννεφα.......
Και εγώ παρόλο που είμαι Α Λυκείου πάντα στα διαγωνίσματα έχανα βαθμούς από την Περίληψη ή από τα Συνώνυμα σε αντίθεση με την Έκθεση που εκεί ο 'χαμηλότερος' βαθμός μου ήταν 38/40!!!
Για αυτό και αρχίζω από φέτος ιδιαίτερα για να είμαι σίγουρος για ανάλογη βαθμολογία στις Πανελλαδικές!
Υ.Γ Λίγο άσχετο αλλά στις Εξετάσεις έγραψα 19,4!
Empristis
Εκκολαπτόμενο μέλος
mf92
Νεοφερμένος
Πραγματικά η κατάσταση στις πανελληνιες είναι τελείως διαφορετική από την Α Λυκειου...Μια χαρά τα πηγαινα στην περίληψη(22με 25 έγραφα σταθερά) και διαπίστωσα ότι δεν έχει καμια απολύτως σημασία για τον τελικό βαθμό που μου βάλανεΚαι εγώ παρόλο που είμαι Α Λυκείου πάντα στα διαγωνίσματα έχανα βαθμούς από την Περίληψη ή από τα Συνώνυμα σε αντίθεση με την Έκθεση που εκεί ο 'χαμηλότερος' βαθμός μου ήταν 38/40!!!
Για αυτό και αρχίζω από φέτος ιδιαίτερα για να είμαι σίγουρος για ανάλογη βαθμολογία στις Πανελλαδικές!
Υ.Γ Λίγο άσχετο αλλά στις Εξετάσεις έγραψα 19,4!
ΥΓ Κι εγώ στην Α λυκείου 19.6 είχα τον Ιούνιο!Να περάσω κι εγώ από το Μαξίμου; (Empristis ωραίο το σχόλιο..)
Empristis
Εκκολαπτόμενο μέλος
Επειδη εχω την ιδια αποψη επι του θεματος για αυτο και η ειρωνεια.Πραγματικά η κατάσταση στις πανελληνιες είναι τελείως διαφορετική από την Α Λυκειου...Μια χαρά τα πηγαινα στην περίληψη(22με 25 έγραφα σταθερά) και διαπίστωσα ότι δεν έχει καμια απολύτως σημασία για τον τελικό βαθμό που μου βάλανε
ΥΓ Κι εγώ στην Α λυκείου 19.6 είχα τον Ιούνιο!Να περάσω κι εγώ από το Μαξίμου; (Empristis ωραίο το σχόλιο..)
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 6 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.