vasilis12345
Δραστήριο μέλος
Αυτο που με ενδιαφερει ειναι να μου αρεσει το αντικειμενο, να μην ειναι πολυ δυσκολο (αλλα απαιτητικο) και να ειναι σχετικα κατι διαφορετικο απο αυτο που κανουν οι αλλοι
Αν ηθελα να κανω κατι σουπερ δυσκολο, θα εκανα ραψιμο
fuck integrals and differential equations.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
quintana
Εκκολαπτόμενο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
nPb
Επιφανές μέλος
fuck integrals and differential equations.
εδώ τι θες να πεις;
vasilis12345
Δραστήριο μέλος
Civilara
Περιβόητο μέλος
"Το τετρακάντουνο της παρακατιανής τεντώστρας, πατσίζει με το σούμο των τετρακαντούνων τω δυο παντώ που καούνται σούτζα"
nPb
Επιφανές μέλος
θελω να πω, οτι το ραψιμο rules
το ράψιμο πού κολλάει;
Signor Positivo
Εκκολαπτόμενο μέλος
quintana
Εκκολαπτόμενο μέλος
μονο και μονο επειδη εισαι φλουντας σε παωΕγώ θα σού πρότεινα να πας φυσικό χωρίς δεύτερη σκέψη, ειδικά εφόσον έχεις ιδιαίτερο ενδιαφέρον για συγκεκριμένους κλάδους της φυσικής. Μπορεί να σε ενδιαφέρουν πολύ και τα μαθηματικά αλλά νομίζω πως το μαθηματικό είναι περισσότερο γι' αυτούς που τους ενδιαφέρουν μόνο (ή κυρίως) τα μαθηματικά. Αν μπεις στο φυσικό και αργότερα ασχοληθείς με τους κλάδους που αναφέρεις, δε νομίζω να το μετανιώσεις καθόλου.
vasilis12345
Δραστήριο μέλος
το ράψιμο πού κολλάει;
Παντου κολλαει, μαζι με το πλεξιμο
Ειδικα στον κλασσικο ελληναρα που ειναι πανεξυπνος σε σχεση με ολους απο τα 17 και αντιδρα σε οποιονδηποτε.
Τοτε κολλαει
schooliki
Δραστήριο μέλος
tebelis13
Πολύ δραστήριο μέλος
ΔΕΝ μπορω να πω οτι ειναι κατα αναγκη πιο δυσκολα, (στα μαθηματικα που ειχαμε τα καταλαβαινα ολα μια χαρα, σε αντιθεση με το 75% του αμφιθεατρου)
Tα μαθηματικά που διδάσκεστε, δεν έχουν ΚΑΜΙΑ μα ΚΑΜΙΑ σχέση με τα μαθηματικά που διδάσκονται στο μαθηματικό, τα οποία είναι pure (καθαρά) κατα έναν τεράστιο βαθμό.
Ώς εκ τούτου, δεν μπορείς να έχεις άποψη ως προς το βαθμό "μέσης αντίληψής τους" αλλά και για την ομορφιά τους.
Εγώ το μόνο που θα πω στο παιδί που ρωτάει, είναι οτι και απο τα δύο τμήματα έχεις πολλά πλεονεκτήματα στα μεταπτυχιακά (έχεις τεράστια γκάμα όπου σε ένα υποσύνολο της γκάμας αυτής, σε προτιμάνε έναντι άλλων πχ finance έναντι του απόφοιτου οικονομικών), στα εργασιακά( με το κατάλληλο μεταπτυχιακό βέβαια) αλλά και βιοποριστικά.(αν δείς και κάτι δεν πάει καλά επαγγελματικά , ξεκινάς ιδιαίτερα τα οποία θα σου πρότεινα βέβαια να ξεκινήσεις παράλληλα με τις σπουδές σου για να γίνεις ανεξάρτητος εν μέρει και έτοιμος για...κατάσταση ανάγκης στο μέλλον).
vasilis12345
Δραστήριο μέλος
δεν θυμαμαι να ειπα οτι κανουμε τα ιδια, πραγμα που ουτε συ ξερεις, εγω δεν πηγα μαθηματικο, εσυ δεν πηγες στο δικο μου μαγαζι
Δεν εχω κανει μαθημα σε εσας, δεν εχεις κανει μαθημα σε εμας, εγω ειμαι πιο μαγκας, νικησα.
ΜΙλησα με σαφηνεια για τα μαθηματικα του πανεπιστημιου αν εχεις προβλημα με αυτο, well, δεν μ ενδιαφερει
Δεν ειπα στο παιδι τι υλη θα κανει, του ειπα οτι εχουν εντελως διαφορετικη νοοτροπια (δεν του ειπα ΠΟΙΑ νοοτροπια)
Αμα διαφωνεις, και πιστευεις οτι ειναι ιδια με το λυκειο, υποστηριξε το
αλλιως αν συμφωνεις οτι ειναι διαφορετικα απο το λυκειο, μη με πρηζεις πρωινιατικα,.
Και επειδη ειμαι πολυ αγριος τωρα και αρκετα σαρκαστικος
αυτο με το finance, ισχυει για τον ΤΟΠ μαθηματικο που θα κανει μαστερ σε finance, και θα παρει τη δουλεια απο εναν ΜΕΤΡΙΟ απο το οικονομικο με μαστερ απο finance, ο ΤΟΠ απο το οικονομικο θα τον φαει για πρωινο
Λεμε στο παιδι διεξοδους, δεν του λεμε αερολογιες.
Δεν θελω να γινει σπαμ ή να ξεφυγουμε απο το θεμα του.
Εδω λεμε για μαθηματικο φυσικο
Αν εχεις εκ των προτερων στοχο να ασχοληθεις με κατι αλλο, κανε το εξ αρχης, στο οικονομικο ειδικα, (εγω δεν ειμαι εκει, αλλα βλεπω τα μαθηματα) κανουν οτι χρειαζεται ποσοτικα και με το παραπανω.
Αν ξερεις εσυ μιγαδικη αναλυση δεν θα σ βοηθησει ιδιαιτερα
Τεσπα ας μην παρεκτρεπομαστε.
Τα μαθηματικα του πανεπιστημιου ειναι διαφορετικα απο του λυκειου, αυτο ειναι η προταση μου
ειτε πας ΕΜΠ, ειτε ΕΚΠΑ, ειτε ΤΕΙ ΚΟΛΟΠΕΤΗΝΙΤΣΑΣ ειναι διαφορετικα απο το λυκειο και το παιδι πρεπει να το ξερει αυτο.
Το μονο που θες στα οικονομικα στην ουσια (αν θες να πας εκει), ειναι στατιστικη, (και πολυ λιγα αλλα πραγματα, 99% στατιστικη)
Τωρα πληροφορικη που εχω εναν φιλο, προσωπικα μου λεει "δεν εχω χρειαστει μαθηματικη γνωση πουθενα", τωρα ΑΛΛΟ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΓΝΩΣΗ, ΑΛΛΟ ΛΟΓΙΚΗ (να διαβαζουμε και τι γραφουμε)
Τελος παντον, καλο ειναι το παιδι να κανει οτι γουσταρει, χωρις κυκλους
ΑΝ θελει μαθηματικο, να παει εκει με χιλια, τωρα να παει μαθηματικο για να παει καπου αλλου, φαινεται χασιμο χρονου.
Και για να τελειωσει το θεμα, εχω συμφοιτητη απο μαθηματικο, guess what, οι ποσοτικες μεθοδοι στα χρηματοοικονομικα, ειναι τελειως κοντρα στη λογικη του. (τα εχει συνηθισει διαφορετικα εκει)
Δεν ξερουμε, δεν μιλαμε, ετσι παει
nPb
Επιφανές μέλος
vasilis12345
Δραστήριο μέλος
nPb
Επιφανές μέλος
quintana
Εκκολαπτόμενο μέλος
μαθαινεις μαθηματικα που ειναι δυσκολα και ξενερωτα ,χτυπας ενα μεταπτυχιακο πληροφορικης και μετα αναμεσα στους πληροφορικαριους εισαι μαστορας επειδη εχεις μαθηματικη σκεψη,εχεις συνηθισει στα δυσκολα , εισαι αποδοτικος κλπ κλπ άρα τους τρως τις δουλειεςΈχει καταντήσει πολύ αστείο το θέμα να μιλάμε για Μαθηματικά και Φυσική και να καταλήγουμε να αναφέρουμε επαγγελματικές διεξόδους σε Οικονομικά και Πληροφορική. Όποιος θέλει να σπουδάσει Μαθηματικός ή Φυσικός δεν το κάνει για να γίνει Πληροφορικάριος ή Οικονομολόγος. Δεν γίνεται. Είναι σαν να λέμε ότι ο Βιολόγος είναι και Γιατρός.
vasilis12345
Δραστήριο μέλος
"παρε ενα γενικο πτυχιο, μετα εξειδικευσου σε κατι με μαστερ, το οποιο ειναι εντελως διαφορετικο"
Εχω διαβασει τα εξης κορυφαια, διαβασε μαθηματικα , για να κανεις μαστερ να γινεις μηχανικος, χρηματιστης, πληροφορικαριος.
Διαβασε φυσικη, για να γινεις προγραμματιστης
Διαβασε στατιστικη, για να γινεις πυρηνικος φυσικος
Οτι θες να κανεις, παρε το αντιστοιχο πτυχιο και τραβα κανε το.
quintana
Εκκολαπτόμενο μέλος
nPb
Επιφανές μέλος
vassilis498
Διακεκριμένο μέλος
Έχετε υπόψη πως το μεταπτυχιακό είναι εξειδίκευση. Αυτό σημαίνει πως εκεί που θα το κάνεις κάποια προγενέστερα και πιο βασικά πράγματα θα τα θεωρούν δεδομένα. Που και να καταφέρεις δηλαδή να τα βγάλεις εις πέρας αυτό δε σημαίνει πως θα χεις καβατζώσει 2 τομείς . Ο μαθηματικός με μεταπττχιακό σε κάποιον τομέα των οικονομικών πχ είναι ακόμη μαθηματικός με χ ειδίκευση, όχι οικονομολόγος.
Επίσης αυτό το "μαθηματική σκέψη" μπορεί να αναφερθεί και για κάθε επιστήμη.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.