GreenEve
Νεοφερμένος
Ποιά θα διαλέγατε εσείς; και γιατί...
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
xdf21
Εκκολαπτόμενο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
GreenEve
Νεοφερμένος
Παναγιώτης_Σ
Νεοφερμένος
Ευχαριστώωω... Είμαι ακόμα υπο σκέψη.... Απλά θεωρώ ότι είναι δύσκολη σχολή το φυσικό και ότι μάλλον δεν θα την τελειώσω ποτέ....
Η Φυσική είναι πολύ δύσκολη πράγματι και σε σχέση με τη δυσκολία που έχει ως σχολή, η επαγγελματική αποκατάσταση της είναι επίσης δύσκολη. Εγώ έχω τελειώσει τη γεωλογία στη Θεσσαλονίκη. Η σχολή πολύ ενδιαφέρουσα, μέτριας δυσκολίας έως δύσκολη, μα με κακή αποκατάσταση. "Η γεωλογία είναι όμορφο ταξίδι, αλλά χωρίς επιστροφή" συνήθιζα να λέω. Κάνε ό,τι νομίζεις. Αν πιστεύεις οτι η Φυσική θα σε δυσκολέψει πολύ, θα πρότεινα τη γεωλογία, αλλά μόνο αν σου αρέσει. Αν δε σου αρέσει, καλύτερα διάλεξε κάτι άλλο. Γενικά καλό θα ναι να διαλέξεις με βάση τι σου αρέσει, πολύ απλό το βρίσκω και σε γλιτώνει από πονοκεφάλους, τωρινούς και μελλοντικούς. Αν δεν υπάρχουν εναλλακτικές, γεωλογία Αθήνας και βλέπεις. Νομίζω θα είναι πιο ανώδυνα. Καλή τύχη!!
GreenEve
Νεοφερμένος
Η Φυσική είναι πολύ δύσκολη πράγματι και σε σχέση με τη δυσκολία που έχει ως σχολή, η επαγγελματική αποκατάσταση της είναι επίσης δύσκολη. Εγώ έχω τελειώσει τη γεωλογία στη Θεσσαλονίκη. Η σχολή πολύ ενδιαφέρουσα, μέτριας δυσκολίας έως δύσκολη, μα με κακή αποκατάσταση. "Η γεωλογία είναι όμορφο ταξίδι, αλλά χωρίς επιστροφή" συνήθιζα να λέω. Κάνε ό,τι νομίζεις. Αν πιστεύεις οτι η Φυσική θα σε δυσκολέψει πολύ, θα πρότεινα τη γεωλογία, αλλά μόνο αν σου αρέσει. Αν δε σου αρέσει, καλύτερα διάλεξε κάτι άλλο. Γενικά καλό θα ναι να διαλέξεις με βάση τι σου αρέσει, πολύ απλό το βρίσκω και σε γλιτώνει από πονοκεφάλους, τωρινούς και μελλοντικούς. Αν δεν υπάρχουν εναλλακτικές, γεωλογία Αθήνας και βλέπεις. Νομίζω θα είναι πιο ανώδυνα. Καλή τύχη!!
Σε ευχαριστώ...
Η αλήθεια είναι ότι από την πρώτη γυμνασίου ήταν αυτό που ήθελα να σπουδάσω... Είναι η σχολή που μου αρέσει περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη... Και προς αυτήν κατευθύνομαι άλλωστε... Θα περάσω και από τους πρώτους...
Αλλά, ναι , όπως λες δεν υπάρχει επαγγελματική αποκατάσταση, πιστεύω γιατί δεν της έχουν δώσει την πρέπουσα σημασία ως επιστήμη και επειδή οι ίδιοι οι επιστήμονες της δεν προσπαθούν και πολύ... Οι φίλοι και συγγενείς προσπαθούν να με μεταπείσουν και να πάω έστω για μηχανικός περιβάλλοντος...
Δεν ξέρω...
Αν επιτρέπεις, εσύ τώρα ως πτυχιούχος, τι κάνεις σκοπεύεις να κάνεις;;;
Civilara
Περιβόητο μέλος
Commander
Νεοφερμένος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Commander
Νεοφερμένος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
metspanos
Πολύ δραστήριο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
nPb
Επιφανές μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
metspanos
Πολύ δραστήριο μέλος
Μαθε τοτε οτι στο σχολειο οι γεωλογοι παιρνουν με α΄ αναθεση μονο γεωγραφια και μετα τα αλλα μαθηματα με β΄ αναθεσηhttps://edu.klimaka.gr/ekpaideytikoi...6-anatheseis-mathimatwn-pe04-01-02-03-05.html..όμως πρόκειται για 2 διαφορετικές επιστήμες της φύσης, που συναντιούνται στο μονοπάτι των μαθηματικών. Σαν θετικός επιστήμονας και ο Γεωλόγος, μπορεί να σταθεί σε Χημεία, Φυσική και υποθετικά σε Μαθηματικά. Νομίζω και σε Προγραμματισμό. Όμως ο Φυσικός εμβαθύνει πολύ περισσότερο στην Φυσική και στην διατύπωσή της, τα Μαθηματικά. Επίσης, χρησιμοποιεί και ένα σημαντικό εργαλείο της Φυσικής, που είναι ο Προγραμματισμός. Μέχρι και θεωρητική χημεία ξέρει προκειμένου να κατανοήσει την Κβαντομηχανική, την Ατομική και Μοριακή Φυσική,.. Νομίζω ότι σε κάποια Τμήματα Φυσικής διδάσκουν και Χημεία Υλικών, Βιοφυσικές,...κλπ. Άρα υπάρχουν πολλές ομοιότητες. Το ζητούμενο είναι τι θέλει ο ενδιαφερόμενος. Η φυσική ως επιστήμη θέλει κυρίως ..προχωρημένα μαθηματικά.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.