Andromeda
Εκκολαπτόμενο μέλος
Εδώ μπορούμε να συγκεντρώσουμε όλες τις πληροφορίες που αφορούν στα φοιτητικά σπίτια ανεξάρτητα απο την περιοχη.π.χ
- Τι πρεπει να προσεχουμε στην επιλογη σπιτιου;Κοινώς πως να μην μας πιασουν κορόιδα;
- Πως εξοπλίζουμε το φοιτητικό σπιτι χωρις να ξοδεψουμε μια περιουσια;
- Ποια ειναι η καλυτερη περιοδος για να ψαξουμε σπιτι;
Και οτι αλλες συμβουλες..
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Unkown-User
Πολύ δραστήριο μέλος
Καλησπέρα σε όλους!
Εδώ μπορούμε να συγκεντρώσουμε όλες τις πληροφορίες που αφορούν στα φοιτητικά σπίτια ανεξάρτητα απο την περιοχη.π.χ
- Τι πρεπει να προσεχουμε στην επιλογη σπιτιου;Κοινώς πως να μην μας πιασουν κορόιδα;
1) Δεν νοικιάζεις το πρώτο σπίτι που βρίσκεις αλλά βλέπεις αρκετά.
2) ΙΚΕΑ
3) Αρχή του έτους (?)
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Nickname
Πολύ δραστήριο μέλος
Καλησπέρα σε όλους!
1)Βλέπεις πολλά, μα πολλά, μα πάρα πολλά σπίτια προτού καταλήξεις! Και καλό είναι να κοιτάζει κανείς και την περιοχή που θα μείνει
2)ΙΚΕΑ, παλιά σου έπιπλα, προσφορές καταστημάτων-εκπτώσεις
3)Λίγο πριν την αρχή του έτους. Βέβαια, όσο πιο νωρίς τόσο πιο καλά, γιατί θα έχεις χρόνο να ψάξεις πολύ. Πάντως, υπάρχουν σπίτια για όλους
DN8
Νεοφερμένος
woochoogirl
Τιμώμενο Μέλος
manic
Νεοφερμένος
νερο-δεη κοινοχρησα: 80-120 (σε αυτο παιζει και που θα κατοικησεται)
τελεφωνο-ιντερνετ 20 (ενοειτε οχι πΟΤΕ)
κινητο: 50-100 ( αναλογα το ποσο μιλα κανεις μπορει βεβαια να πεσει και κατω απο 20 αμα ειναι εξυπνος ο αλλος (voip- skype μεσω wifi ktl)
σουμα απο 400-550
ΑΛΛΑ απο εκει και περα εαν καποιος θελει να βγαινει καθε μερα, δεν γουσταρει το φαι της λεσχης, αγοραζει μεχρι και φανελακι gant κτλ παει πολυ
υγ: αμα ψαξεις λιγο τα πραγματα και δεν παρεις σαν ζωο το πρωτο που θα βρεις η ζωη δεν ξεπερνα τα 600-650 ευρω το μηνα αρκει να κανεις καποιες υποχορησεις!!
woochoogirl
Τιμώμενο Μέλος
ἅλς
Διάσημο μέλος
woochoogirl
Τιμώμενο Μέλος
annmary
Νεοφερμένος
stella
Δραστήριο μέλος
Καλησπέρα σε όλους!
Λοιπον!!!Ειδα 66 σπιτια σε 3 μερες και μπορω να σε κατατοπισω...Κατ αρχην να μην ειναι στον πρωτο οροφο και πηδηξει κανεις στο μπαλκονι σου...επειτα να μην ειναι σε πολυ παλια οικοδομη...τι ειδους θερμανση έχει...να προτιμησεις ατομικη...να ειναι σε κεντρικο δρομο και οχι σε σκοτεινα στενα για να μπορεις να γυρνας το βραδυ...να ειναι λιγο οικογενειακη οικοδομη αλλα να χει και κανεναν φοιτητη...σε καμια περιπτωση μονο ένα απο τα 2 ειδη...
λιγα και εργονομικα επιπλα...αν νοικιασεισ μικρο σπιτι δε θα νιωθεις οτι ειναι αδειο γιατι με εναν καναπε θα γεμισει και δε θα καταξοδευτεις...
καλυτερη περιοδος...τωρα...χειροτερη...οταν βγουν οι βασεις...γινεται χαμος!
cheery
Πολύ δραστήριο μέλος
ενοικιο: 200-300 ( μπορει και περρισσοτερα εαν καποιος θελει λουξ μπορει και λιγοτερα αμα παιζει συνγκατικιση)
νερο-δεη κοινοχρησα: 80-120 (σε αυτο παιζει και που θα κατοικησεται)
τελεφωνο-ιντερνετ 20 (ενοειτε οχι πΟΤΕ)
κινητο: 50-100 ( αναλογα το ποσο μιλα κανεις μπορει βεβαια να πεσει και κατω απο 20 αμα ειναι εξυπνος ο αλλος (voip- skype μεσω wifi ktl)
σουμα απο 400-550
ΑΛΛΑ απο εκει και περα εαν καποιος θελει να βγαινει καθε μερα, δεν γουσταρει το φαι της λεσχης, αγοραζει μεχρι και φανελακι gant κτλ παει πολυ
υγ: αμα ψαξεις λιγο τα πραγματα και δεν παρεις σαν ζωο το πρωτο που θα βρεις η ζωη δεν ξεπερνα τα 600-650 ευρω το μηνα αρκει να κανεις καποιες υποχορησεις!!
Δυο παρατηρησεις σ αυτα που εγραψες:
Στη Θεσσαλονικη τουλαχιστον, μπορω να σου πω με βεβαιοτητα πως ενοικιο 200 ευρω δε θα βρεις. 300 στην καλυτερη περιπτωση. Μια φιλη μου που νοικιαζει με 350 (και θεωρειται καλη τιμη) δεν παιρνει αποδειξεις, για παραδειγμα...ουτε εχει υπογραψει συμβολαιο (τωρα πως γινεται αυτο δεν ξερω).
Απο τον ΟΤΕ εγω τουλάχιστον εμεινα απόλυτα ευχαριστημένη. Εβαλα connx και το ΟΤΕ talk που εχει επιπλεον χρεωση 5 ευρω στα παγια και εχω απεριοριστα τηλεφωνηματα (αστικα και υπεραστικα) απο τις 8 το πρωι εως τις 8 το βραδυ και τα Σαββατοκυριακα. Μια χαρα μου ηρθε αυτο το προγραμμα , αφου μοναχα αυτες τις ωρες πρακτικα ειμαι στο σπιτι και χρειαζομαι το τηλεφωνο.
Επισης, κατι πολυ σημαντικο: ο ΟΤΕ εχει πολύ καλό σερβις, οι υπολοιπες εταιριες δεν ξερω αν το παρεχουν, φιλη μου που ειχε τηλεφωνο σε ιδιωτικη εταιρεια ειχε προβλημα σε καποια φαση και η υποστηριξη δεν ηταν επαρκης.
Αν καποιος περασει Θεσσαλονικη, για ό,τι χρειαστείτε μπορώ να βοηθησω
falegk
Νεοφερμένος
Καταρχήν γεια σε ολους ειμαι νεος εδω και νεος φοιτητής.
Αυτο που απασχολεί και εμενα ειναι το φοιτητικό σπιτι και θα ηθελα να ρωτήσω στην περιοχή της καστοριας (αν ξερει κάποιος) εχει καλα ενοίκια?
(κατα 90% εκει περνάω)
Θα μένω μονος και γιαυτο δεν θελω τιποτα σπουδαίο 2 δωματιάκια ενα μπάνιο και καμια μικρη κουζινούλα. απλα θελω να μου πείτε αν ειναι πιο ακριβά μεσα στην πολη η πιο εξω
βέβαια οταν βγουν οι βασεις θα παω να δω και οχι τωρα (για να ειμαι και σίγουρος)
SuperSayian
Νεοφερμένος
Τώρα όσων αφορά τα μηνιαία έξοδα θες σίγουρα 250-300 σπίτι, 20Ε ίντερνετ εννοείτε οχι σταθερό παντελώς άχρηστο!Προσωπικά όλοι οι φίλοι μου και οι συγγενείς έχουν what's up οπότε πρόβλημα δεν υπάρχει!40Ε τουλαχιστον ΔΕΗ και κανα 10Ε το νερό αλλά αυτοί είναι δίμηνοι λογαριασμοί οπότε 25 πες 30 το μήνα!!Σύνολο 350 το καλοκαίρι κανα 400 το χειμώνα με το πετρέλαιο!
Για τα υπόλοιπα έξοδα είναι καθαρά στην κρίση του καθενός!Πιστε'υω πως με μια σφιχτή κάπως οικονομικη πολιτική τα 200 Ε φτάνουν!Ενα 600αρι το θέλει ο καθένας ας μην γελειόμαστε αλλά οχι και 1000 που είπαν παραπανω!
manic
Νεοφερμένος
αναφερομουν στην πατρα οσο για τον οτε εξαρτατε εγω δεν θελω σταθερο αρα το internet ειναι πιο ακριβο στον οτε για μεναΔυο παρατηρησεις σ αυτα που εγραψες:
Στη Θεσσαλονικη τουλαχιστον, μπορω να σου πω με βεβαιοτητα πως ενοικιο 200 ευρω δε θα βρεις. 300 στην καλυτερη περιπτωση. Μια φιλη μου που νοικιαζει με 350 (και θεωρειται καλη τιμη) δεν παιρνει αποδειξεις, για παραδειγμα...ουτε εχει υπογραψει συμβολαιο (τωρα πως γινεται αυτο δεν ξερω).
Απο τον ΟΤΕ εγω τουλάχιστον εμεινα απόλυτα ευχαριστημένη. Εβαλα connx και το ΟΤΕ talk που εχει επιπλεον χρεωση 5 ευρω στα παγια και εχω απεριοριστα τηλεφωνηματα (αστικα και υπεραστικα) απο τις 8 το πρωι εως τις 8 το βραδυ και τα Σαββατοκυριακα. Μια χαρα μου ηρθε αυτο το προγραμμα , αφου μοναχα αυτες τις ωρες πρακτικα ειμαι στο σπιτι και χρειαζομαι το τηλεφωνο.
Επισης, κατι πολυ σημαντικο: ο ΟΤΕ εχει πολύ καλό σερβις, οι υπολοιπες εταιριες δεν ξερω αν το παρεχουν, φιλη μου που ειχε τηλεφωνο σε ιδιωτικη εταιρεια ειχε προβλημα σε καποια φαση και η υποστηριξη δεν ηταν επαρκης.
Αν καποιος περασει Θεσσαλονικη, για ό,τι χρειαστείτε μπορώ να βοηθησω
Eftychialou
Εκκολαπτόμενο μέλος
mi3s
Εκκολαπτόμενο μέλος
Ωραίος στα πάγια έξοδα αλλά ας μην γελιόμαστε 200? δεν φτάνουν για τα προσωπικά έξοδα.Είναι γύρω στα 6.5 ? την μέρα.Τι θα προτοκάνεις με 6.5 ??Και δεν αναφέρομαι για καθημερινές εξόδους αλλά για φαι να πας μια φορά(και δεν μιλώ για ταβέρνες κτλ)θέλεις περίπου τόσα.Nα πω και γω τις χαζομαρούλες μου μιας και δεν το εχω ζήσει!!Εμπειρίες απο συγγενής,φίλους και γνωστούς!Σπίτι με 200-250 μπορείς να βρεις αν ψάξεις με εξαίρεση την Αθήνα και ίσως και την Σαλόνικα!Να πω ενδεικτικά πως μια ξαδέρφη μου το Σεπτέμβρη του 2008 νοίκιασε σπίτι στην Πάτρα με 180Ε(αρκετά παλιά οικοδομή αλλά παρόλαυτα είναι σπίτι)!Το Ιανουάριο του 09 αφού βρήκε δουλειά μετακόμισε σε γκαρσονιέρα με 250Ε νεόδμητη(Μάρτιος 08) με μεγάλο μπαλκόνι!!!όσων αφορά τα έπιπλα εννοείτε παλιά απο δικούς σου που δεν τα χρειάζονται η απο ΙΚΕΑ!για την ακρίβεια ενα κρεβάτι ενας καναπές ενα τραπεζι μικρό 2 καρέκλες και ενα γραφείο!Και that's it!!!Δεν χρειάζονται πολυτέλειες και αηδίες!!Απο ηλεκτρικές συσκευές ενα ψυγειάκι μικρό ενα φουρνάκι ή φούρνο μικροκυμάτων που ψήνει και ενα γκαζάκι και ίσως ενα πλυντήριο αν είσαι πολύ μακρια απ το σπίτι των γονιών σου και πηγαίνεις πχ μια φορά το μήνα!Η αλήθεια είναι πως για να το επανδρώσεις κομπλε να πεις πως θα μείνεις 4-5 χρόνια ενα διχίλιαρο το θες στο νερό!
Τώρα όσων αφορά τα μηνιαία έξοδα θες σίγουρα 250-300 σπίτι, 20Ε ίντερνετ εννοείτε οχι σταθερό παντελώς άχρηστο!Προσωπικά όλοι οι φίλοι μου και οι συγγενείς έχουν what's up οπότε πρόβλημα δεν υπάρχει!40Ε τουλαχιστον ΔΕΗ και κανα 10Ε το νερό αλλά αυτοί είναι δίμηνοι λογαριασμοί οπότε 25 πες 30 το μήνα!!Σύνολο 350 το καλοκαίρι κανα 400 το χειμώνα με το πετρέλαιο!
Για τα υπόλοιπα έξοδα είναι καθαρά στην κρίση του καθενός!Πιστε'υω πως με μια σφιχτή κάπως οικονομικη πολιτική τα 200 Ε φτάνουν!Ενα 600αρι το θέλει ο καθένας ας μην γελειόμαστε αλλά οχι και 1000 που είπαν παραπανω!
Eftychialou
Εκκολαπτόμενο μέλος
falegk
Νεοφερμένος
ΠΧ δουλεύεις για να βγαζεις τα έξοδα σου εκει και τα 300-350 που θα ειναι τα έξοδα σπιτιου να στα καληβουν οι γονεις σου.
ετσι το σκευτομαι εγω για μενα.
Τωρα αν δεν εχεις και τοσο χρονο για δουλεια( ??? θα εχεις) τοτε πρεπει να σου καληβουν και τα εξοδα οι δικοι σου (για μενα προσωπικά παααρα πολυ δυσκολο)
ετσι κιαλιος εδω τον μηνα τρώω σίγουρα καμια 400αρα απο τους δικούς μου + καμια 100αρα απο τα δικα μου χρήματα απο την δουλειά.
βέβαια εγω δεν βγαίνω και τοσο πολυ για καφεδες και τα σχετικά...3-4 φορες την βδομαδα κι'αμα
woochoogirl
Τιμώμενο Μέλος
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 54 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- Vera
- Ness
- Helen06
- Kanastasia_5883
- Reader
- Greg25
- agg41
- xanthippiad
- UserGr2023
- brizoulis
- oups
- Nocommingback
- Nikoleta_Giann
- F1L1PAS
- eukleidhs1821
- Mary Jane
- Gus Roger10
- iminspain
- Georgekk
- louminis
- το κοριτσι του μαη
- Antonisbairac1
- Haraa11
- theodoraooo
- Κλημεντίνη
- Ggpg
- ΘανάσοςG4
- Markaf
- Natalia02
- Γιοκα
- Scott
- Anthi02
- Libertus
- Polipolikalos
- mitsos14
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.