Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Μαθητης 1995
Νεοφερμένος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
_Νηρηίς_
Πολύ δραστήριο μέλος
Όταν θα τελειώνουν τα χρήματα να δείς πως θα κλείνεσαι μέσα.Γεια σας παιδια ,το ξερω σας εχω πρηξει με τις αποριες μου αλλα μελλοντικος φοιτητης ειμαι να μην ξερω?Τελος παντων ,εγω απο μικρος ειχα μια ψηλοτρελα με τη γνωση και το διαβασμα ,μου αρεσε να διαβαζω και να ειμαι αριστος μαθητης(πραγματικα απολαμβανα να χτυπαω 6ωρα διαβασματος και ενιωθα τετοια ικανοποιηση οταν τελειωνα)Εκτος απο καλος μαθητης ημουν και λιγο cold hearted ολοι με νευριαζαν ,φωνες και βλεμματα που παγωνουν το αιμα ηταν καθημερινο φαινομενο.Τωρα που θα γινω φοιτητης (δεν ξερω που περναω γιατι οι βασεις δεν λενε να βγουν αλλα καπου θα περασω)σκοπευω να διαβαζω πολυ γιατι εχω βαλει στοχο ,θελω υποτροφια και επισης θελω να ειμαι τελειος στο αντικειμενο σπουδων μουκαθως το επαγγελματικο κομματι της ζωης μου με ενδιαφερει πολυ ωστοσο αποφασισα να μην ειμαι τοσο"σκυλος"και να καωω φιλους και να ζησω την πολυσυζητημενη φοιτητικη ζωη αλλα μου φαινμεται οτι δεν θα μπορω να συνδιασω τη φοιτητικη ζωη με την επιτυχια ,πως θα μπορεσω να διαβαζω πολλες ωρες και να βγαινω και με την παρεα ,μου φαινεται οτι μια πλευρα θα παραμελειται ,γινεται να ειμαι καλος στο αντικειμενο μου και ταυτοχρονα να ειμαι πρωτος(τροπος του λεγειν,δεν ειμαι και η ενσαρκωση της κοινονικοτητας) στην παρεα?Το ξερω σας κουρασα
Είναι θέμα προτεραιοτήτων και σαφέστατα συνδυάζονται.
_Νηρηίς_
Πολύ δραστήριο μέλος
Όταν εισαχθείς στο τμήμα σου και καταλάβεις πως λειτουργεί το τμήμα σου και τα πανεπιστήμια γενικότερα, θα αναθεωρήσεις σε πολλά σημεία. Καλά αποτελέσματα.Νηρης δεν ειμαι και πολυ τυπος του εξω ουτως η αλλως βεβαια η παρεα θα με παρασυρει οποτε μαλλον εχεις δικιο,μαθητη τι θα ελεγες αν σου ελεγα οτι το 8 μου φαινεται καπως μικρουτσικο
werip
Εκκολαπτόμενο μέλος
Νηρης δεν ειμαι και πολυ τυπος του εξω ουτως η αλλως βεβαια η παρεα θα με παρασυρει οποτε μαλλον εχεις δικιο,μαθητη τι θα ελεγες αν σου ελεγα οτι το 8 μου φαινεται καπως μικρουτσικο
Για ποιο τμήμα στοχευεις?
Απλα απο περιέργεια.
Μαθητης 1995
Νεοφερμένος
Νηρης δεν ειμαι και πολυ τυπος του εξω ουτως η αλλως βεβαια η παρεα θα με παρασυρει οποτε μαλλον εχεις δικιο,μαθητη τι θα ελεγες αν σου ελεγα οτι το 8 μου φαινεται καπως μικρουτσικο
Το 8 φιλτατε σε βαζει σε πανεπιστημιαρες του εξωτερικου για μετεπτυχιακη εκπαιδευση
Guest 278211
Επισκέπτης
Μικρούτσικο.
Το 8.
cha0s
Περιβόητο μέλος
Το 8 φιλτατε σε βαζει σε πανεπιστημιαρες του εξωτερικου για μετεπτυχιακη εκπαιδευση
Με υποτροφία ή όχι?
Φρεντος
Πολύ δραστήριο μέλος
Δεν ειμαι ακομα φοιτητης, αλλα ως μελλοντικος και εγω για ενα ειμαι σιγουρος...Νηρης δεν ειμαι και πολυ τυπος του εξω ουτως η αλλως βεβαια η παρεα θα με παρασυρει οποτε μαλλον εχεις δικιο,μαθητη τι θα ελεγες αν σου ελεγα οτι το 8 μου φαινεται καπως μικρουτσικο
Το 8 σε ορισμενα τμηματα (πολυτεχνεια, φυσικο, μαθηματικο) ειναι βαθμος που για να τον βγαλεις πρεπει να φτυσεις αιμα....
Οταν πας φοιτητης πιστευω θα αναθεωρησεις σε πολλα πραγματα, οπως ολοι μας!!!
PiAnOaddict
Νεοφερμένος
αν ολα πανε οπως τα περιμενω διεθνων και ευρωπαικων σπουδωνΓια ποιο τμήμα στοχευεις?
Απλα απο περιέργεια.
werip
Εκκολαπτόμενο μέλος
Κοιτά το τμήμα αυτο,αν λες για το ΠΑΜΑΚ,για το ΟΠΑ δεν ξέρω,ενδείκνυνται για υψηλές βαθμολογίες ακόμα και άνω του 8.αν ολα πανε οπως τα περιμενω διεθνων και ευρωπαικων σπουδωνΓια ποιο τμήμα στοχευεις?
Απλα απο περιέργεια.
Οποτε με συστηματικό διάβασμα ακομα και με εξόδους ,κρατώντας τις ισορροπίες ολα είναι εφικτά.
Το σημαντικό ειναι να πηγαίνεις στις παραδόσεις.Απο την δικιά μου σκοπιά σε αυτο καταλήξω πως ειναι σημαντικό.
Giannoutas
Διάσημο μέλος
διεθνων και ευρωπαικων σπουδων του Πειραια εβαλα πρωτο οποτε για εκει το κοβωΚοιτά το τμήμα αυτο,αν λες για το ΠΑΜΑΚ,για το ΟΠΑ δεν ξέρω,ενδείκνυνται για υψηλές βαθμολογίες ακόμα και άνω του 8.
Οποτε με συστηματικό διάβασμα ακομα και με εξόδους ,κρατώντας τις ισορροπίες ολα είναι εφικτά.
Το σημαντικό ειναι να πηγαίνεις στις παραδόσεις.Απο την δικιά μου σκοπιά σε αυτο καταλήξω πως ειναι σημαντικό.
Σε καμια περιπτωση αραλικι ,οι στοχοι μου ειναι σαφεστατοι απλα δεν θελω να ειμαι ο φοιτητης που διαβαζει ολη μερα χωρις να εχει φιλουςΒαθμος και αραλικι δεν συνδιαζονται. Απο εκει και περα εξαρταται τι εννοεις φοιτιτικη ζωη. Γενικως αν προσπαθεις να ακολουθησεις μοτιβα της κοινωνιας για φοιτητες τοτε δυσκολα να τα συνδιασεις. Ξεκολλα απο αυτα, κανε αυτο που πραγματικα γουσταρεις (και ας μην εχει φοιτητες αυτη η ασχολια) και τοτε μπορεις να τα συνδιασεις αρκετα ικανοποιητικα. Επισης ο βαθμος εξαρταται απο την σχολη.
Chris1993
Περιβόητο μέλος
Κατα τ'αλλα αν το αντικείμενο σου αρέσει, χτυπάς καλές βαθμολογίες, χωρίς κάτι το τρελά ιδιαίτερο.
Πάντως είναι ελαχιστότατοι αυτοί οι φοιτητές που λες.
Ακόμα και τα ""φυτά"" προσπαθούν να είναι όσο πιο κοινωνικά μπορούν παρόλο που διαβάζουν σε καθημερινή,σχεδόν, βάση.
Όσο για αυτούς που λένε ότι το 8 είναι μικρός βαθμός, να πω ότι σε ελάχιστα πανεπιστήμια σε όλο τον κόσμο είναι το minimum requirement
Συνήθως, οι βαθμολογίες 9-10 τις πετυχαίνει το 1% περίπου των φοιτητών κάθε σχολής και το 8 και πάνω το 10% περίπου.
*Δεν ισχύει για κάθε σχολή το 8 και πάνω.
Μαθητης 1995
Νεοφερμένος
Με υποτροφία ή όχι?
Εξαρταται απο πολλα οπως το ποσοι θα κανουν αιτησεις και με τι βαθμους.παντως υποτροφιες δυσκολα δινονται(για γγλια τουλαχιστον που ξερω) πρεπει να παρεις και συστατικες επιστολες οτι συμμετεχεις σε ερευνητικες ομαδες κτλ.
GlobalMiNd
Εκκολαπτόμενο μέλος
Για να τα παρουμε τα πραγματα απο την αρχη.Στο διεθνων και ευρωπαικων σπουδων που σκοπευεις(για παμακ ξερω εγω) να περασεις τα υποχρεωτικα και τα αμφιθεατρα μαζι δεν καλυπτουν το χρονο σου καθε μερα.Και 2-3 ωρες να διαβαζεις καθημερινως,που ειναι υπεραρκετες,παλι θα χεις υπερ-αρκετο χρονο για να βγεις εξω,να κανεις φιλους κλπ.Οποτε ειναι ατοπο να λες πως θα μεινεις πισω στις παρεες σου.Να πεις για πολυτεχνεια,ιατρικες κλπ που εχουν πολλα υποχρεωτικα το καταλαβαινω αλλα εσυ ΔΕΝ θα χεις.
Αρα,θα σου μενει πολυς ελευθερος χρονος.Η σχολη σου δεν ειναι hardcore,ηρεμησε.
Τελος,πρεπει να απενοχοποιησετε τις σπουδες σας.Δεν σημαινει οτι οποιος βγαινει εξω,ειναι γτπ φοιτητης λολ.Τα φοιτητικα χρονια ειναι ανεπαναληπτα.Και το εννοω.Σε καμια αλλη φαση της ζωης σας δεν θα χετε τοσο χρονο να γνωρισετε τον εαυτο σας,να κανετε πραγματα,ταξιδια μακρια απο υποχρεωσεις.Προσωπικα,δεν θα τα σπαταλουσα μονο με το διαβασμα.Εξ'αλλου σκοπιμα ειναι διαμορφωμενα ετσι,ωστε να μην εχεις μονο διαβασμα.
Υγ αυτα για το βαθμο τα ακουω βερεσε :Ρ Σε εναν χρονο να ρθεις να μας πεις αν αναθεωρησες.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 5 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.