miv
Επιφανές μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Anarki
Διάσημο μέλος
Δεν θα ήθελα με τίποτα να μένω σπίτι μου καθώς σπουδάζω, δεν κάνεις ολοκληρωμένη φοιτητική ζωή έτσι. Πρέπει άλλωστε κάποια στιγμή να μάθεις να ζείς μόνος σου και να μπορείς να κρατάς ένα σπίτι σε ανθρώπινη κατάσταση. Ντάξει που και που θα γίνεται και στάβλος (απο προσωπική εμπειρία ) αλλά κάποια στιγμή αναγκάζεσαι να συγυρίσεις.
Σκούπισμα, σφουγγάρισμα, πλύσιμο πιάτων, πλύσιμο ρούχων, σιδέρωμα, μαγείρεμα. Δεν πρόκειται να τα μάθεις όλα αυτά όσο μένεις σπίτι σου, εκτός αν σε ενδιαφέρουν τόσο πολύ πια που ασχολείσαι εθελοντικά . Εκτός απο αυτά τα πρακτικά, μαθαίνεις και πιο καθημερινά πράγματα που δεν πρόκειται να διδαχτείς σε κανένα πανεπιστήμιο, school of life το λένε οι Άγγλοι .
Όπως έχω πει και αλλού, οι μόνοι λόγοι που μπορώ να δεχτώ οτι κάποιος δεν θέλει με τίποτα να φύγει απο το σπίτι του για να σπουδάσει είναι οικονομικοί και λόγοι υγείας.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Jenny
Πολύ δραστήριο μέλος
miv
Επιφανές μέλος
Όπως έχω πει και αλλού, οι μόνοι λόγοι που μπορώ να δεχτώ οτι κάποιος δεν θέλει με τίποτα να φύγει απο το σπίτι του για να σπουδάσει είναι οικονομικοί και λόγοι υγείας.
Εκτος κι αν καποιος το θεωρει βολεμα!
Anarki
Διάσημο μέλος
Ε, το βόλεμα δεν το δέχομαι.
miv
Επιφανές μέλος
Jenny
Πολύ δραστήριο μέλος
miv
Επιφανές μέλος
Κυριως αυτο που θα με εμποδιζε απο το να παω στην επαρχια δεν ειναι ουτε το ξεβολεμα, ουτε κατι τετοιο...Απλως εχω μια μικρη ψυχωση με τον τοπο που μεγαλωσα, στον οποιο και θεωρω οτι προσωπικα ανηκω.
Anarki
Διάσημο μέλος
miv
Επιφανές μέλος
Jenny
Πολύ δραστήριο μέλος
Κοιταξε, δουλειες για το σπιτι κανω κι εδω και μαλιστα αρκετες. Δεν ειναι προβλημα. Σχετικα με την ελευθερια, δεν εχω καν απο τωρα προβλημα καταπιεσης προσωπικα. Μουσικη δεν εχω προβλημα ουτε να βαλω δυνατα (τις σωστες ωρες βεβαια, διαφορετικα υπαρχει προβλημα με τους γειτονες, ειτε στο σπιτι, ειτε στην επαρχια), να πηγαινω σε σπιτια φιλων να κοιμαμαι δεν μου εχουν απαγορευσει ποτε, οπως και δεν ειχα ποτε προβλημα με ωρα επιστροφης απο εξοδους φτανει να ξερουν (λογικο) οτι θα γυρισω με το σωστο τροπο...Ας πουμε οχι με τα ποδια 3 και 4 το πρωι απο του διαολου τη μανα...
Κι εγώ ποτέ δεν στερήθηκα κάτι από τους δικούς μου και δόξα τω Θεώ είμαι από τα "νοικοκυρεμένα" κορίτσια (και μαγειρέματα και από δουλειές σπιτιού γνωρίζω πολύ καλά).....Αλλά το να ζήσεις κάποια χρόνια μακριά από το σπίτι σου είναι άλλη αίσθηση. Ίσως είναι και μια ευκαιρία να δοκιμάζεις τις αντοχές σου και να αντιμετωπίζεις κάποιες καταστάσεις μόνος σου
miv
Επιφανές μέλος
mostel
Πολύ δραστήριο μέλος
Όποια θες, ό,τι ώρα θες, χωρίς τη γκρίνια της μαμάς.
Νταξ, δεν με καταπιεζουν οι δικοι μου, απλως μαρεσει να ειμαι μονη μου και δυστυχως οποτε φευγουν στο εξοχικο εχω τη γιαγια κολιτσιδα η οποια ξεχναει κιολας γρηγορα και ερχεται συνεχως νομιζοντας οτι οι γονεις μου την εχουν αναθεσει να με προσεχει... αφηστε τα αφηστε τα.
Θελω πολυ να μεινω μονη μου παντως στο σπιτι γιατι εκτος απο την ανεξαρτητοποιηση θα εχω το δικο μου χωρο που θα ειναι οπως θελω εγω! Δεν αισθανομαι οτι μπορω να διακοσμισω, για παραδειγμα, το δωματιο μου οπως θελω εγω γιατι θα πρεπει να ρωτησω κτλ..Αφηστε που θα μπορω να κυκλοφορω και να κοιμαμαι γυμνη οποτε θελω, που τωρα σαφως δε γινεται
ps0: Ειδατε τι νοικοκυρη εχω γω;;;
piou*
Εκκολαπτόμενο μέλος
Από την μία νιώθω πολύ ενθουσιώδης και ανυπομονώ..λατρεύω να ανακαλύπτω καινούρια μέρη, και πάνω απ όλα το λονδίνο είναι γεμάτο γκαλερί και μουσεία που δεν χορταίνω..δεν νομίζω ότι είναι μία πόλη που θα με κάνει να πλήξω ή να βαρεθώ, έχω τόσα να δω και να μάθω.
Από την άλλη υπάρχει ο φόβος λόγω της έλλειψης οικιότητας και την αίσθηση του πραγματικού "home feeling" που έχω εδώ.
Πιστεύω όμως ότι θα με βοηθήσει να ξεπεράσω πολλά πράγματα και φοβίες και θα με εφοδιάσει κατάλληλα για άλλα εμπόδια που θα συναντήσω στην ζωή.
Δεν το βλέπω σαν πρόκληση..αλλά σαν μία καινούρια ζωή. Νιώθω ότι τον Σεπτέμβρη θα αρχίσει κάτι τόσο νέο και αναζωογωνητικό..και δεν μπορώ να πω πως λυπάμαι που θα αφήσω την Αθήνα, την Ελλάδα..μάλλον λυπάμαι που θα χάσω την αίσθηση του οικείου που προανέφερα..αλλά πιστεύω στην Αγγλία θα αποκτήσω ένα νέο είδος οικιότητας πιο όμορφης, ίσως και πιο προσωπικής.
Γιώργος
Τιμώμενο Μέλος
!Βάλια!
Πολύ δραστήριο μέλος
932df0a57b
Πολύ δραστήριο μέλος
!Βάλια!
Πολύ δραστήριο μέλος
932df0a57b
Πολύ δραστήριο μέλος
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 5 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.