Οσα γραφω αφορουν αποκλειστικα υψηλοβαθμες κεντρικες σχολες, δεν εχω γνωση τι γινεται σε περιφερειακα τμηματα (δεν το λεω ελιτιστικα, απλα δεν εχω γνωμη)
Επειδη εζησα την θρυλικη περιοδο μεταβασης στα μνημονια, προλαβα και συναντησα την αδιαφορια απο μεριας ορισμενων φοιτητων.
Κυριως αφορουσε ατομα με τρομερα χρηματα απο πισω, που δεν χαλαγε ο κοσμος εαν τελειωναν 1, 2, 5 χρονια παραπισω. Πιθανον κι εγω το ιδιο να εκανα, να χαιρομουν μερικες βλακειες παραπανω που δεν μπορεσα.
Απο τα μνημονια και μετα ομως, σχεδον κανενας δεν αδιαφορουσε. Η συντριπτικη πλειοψηφια ξαναγεμισε τα αμφιθεατρα και συμμετειχε ανελειπως στην ακαδημαικη διαδικασια.
Ενα αλλο ζητημα που το εζησα εντονα επειδη ασχοληθηκα ιδιαιτερα, ηταν η πολιτικοποιηση. Μην κρυβομαστε πισω απο το δακτυλο μας, ειναι τρομερα δυσκολο να ισορροπησεις το τριγωνο (σχολη-πολιτικη-προσωπικη ζωη), κι αυτο αφορα ολα τα ατομα που συμμετειχαν ενεργα σε παραταξεις και σχηματα (ΔΑΠ, ΠΚΣ ΕΑΑΚ κλπ).
Σχεδον ολοι παρετειναν για καποια χρονια, πολλα ή λιγα τις σπουδες τους. Προσωπικα μπορεσα να τα ισορροπησω μονο για 1 χρονο, αλλα μου βγηκε η πιστη και ποτε ξανα δεν το καταφερα.
Σε καμια περιπτωση παντως δεν κατηγορω οσους το κανουν, θεωρω οτι ειναι πολυ κρισιμη διαδικασια για τη διαμορφωση του χαρακτηρα σου ως πολιτικο ον, κι ας πανε οι σπουδες λιγο παραπισω.
Ο κοινος παρονομαστης ολων των παραπανω περιπτωσεων και περιοδων, ειναι οτι ολοι καποια στιγμη στρωθηκαν και τα καταφεραν, σχεδον σε κανεναν δεν χαριστηκε το πτυχιο τους.