nPb
Επιφανές μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Guest 190013
Επισκέπτης
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
nPb
Επιφανές μέλος
Ξεκινήσαμε να αλλάξουμε τον κόσμο στα 18 έτη και το μόνο που κατορθώσαμε ήταν να αλλάξουμε γεύση και μάρκα καπότας.
Guest 190013
Επισκέπτης
Peace_
Τιμώμενο Μέλος
nPb
Επιφανές μέλος
Θυμάμαι συγκεκριμένες παρατάξεις να επεμβαίνουν στο πρόγραμμα σπουδών και να καταργούν μαθήματα ειδίκευσης σε νέους τομείς της επιστήμης επειδή θεωρούνταν δύσκολα για την φοιτητική μάζα. Αδιακρίτως χωρίς επιστημονικά τεκμήρια, με στόχο τις επικείμενες φοιτητικές εκλογές και την αυξημένη δημοτικότητά τους στους πολλούς και αδιάφορους φοιτητές. Η x παράταξη είναι "καλή", αφού προστατεύει τους φοιτητές από την μάθηση. Μια νοοτροπία αρκετά συμπαθής στους φοιτητές αν κρίνω τις εκλογικές προτιμήσεις, ασχέτως αν καλλιεργούσε έντονα την πελατειακή σχέση.
Guest 190013
Επισκέπτης
nPb
Επιφανές μέλος
Ο Πλάτωνας έκανε λόγο ότι η Ηθική με την Πολιτική δεν πάνε μαζί. Ή είσαι ηθικός ή είσαι πολιτικός. Ο καθένας κάνει τις επιλογές του με τις συνέπειες αυτών στη ζωή του και στη κοινωνία.
Guest 190013
Επισκέπτης
nPb
Επιφανές μέλος
Δημοσιοκαφρος-γραφος
Διακεκριμένο μέλος
Παντως ειναι βλακεια να απειλουν την σωματικα ακεραιοτητα των αλλων.
Οποτε αν δε τα χαμε αυτα θα υπηρχε κοσμος στις παραταξεις
Guest 190013
Επισκέπτης
Τώρα όσο για τον Πλάτωνα, τι να σου πω, εγώ επειδή έχω γράψει πάνω στην πολιτική της Αρχαίας Ελλάδας, ξέρω ότι την θεωρούσαν ύψιστο λειτούργημα, αλλά έςτω, να καταργήσουμε την πολιτική για να είμαστε ηθικοί; Μετά την πολιτική τι; Τανκς μήπως; Λοιπόν, το θέμα είναι πώς ορίζεις και ασκείς την πολιτική... Λίγο εκτός θέματος αλλά οκ, η Χρυσή Αυγή πώς νομίζεις ότι ανέβηκε;
DarthFederer
Διάσημο μέλος
Δημοσιοκαφρος-γραφος
Διακεκριμένο μέλος
Βασικά εδώ έχεις πολλλά δίκαια. Το κακό είναι ότι πολλοί από τις φοιτικες παρατάξεις προσπάθουν να κερδίσουν ψήφους μέχρι τελευταία στιγμή.Τι παει να πει φοιτητικη παραταξη? Για ποιο λογο να υπαρχουν κομματικες παραταξεις μεσα στο πανεπιστημιο? Μονο προβληματα δημιουργουν. Μην πιστευετε μαλακιες οτι οι παραταξεις ειναι ανεξαρτητες απο τα κομματα. Για αυτο ακριβως τα κεφαλια της ΔΑΠ πανε σε ολα τα συνεδρια της ΟΝΝΕΔ. Επειδη ειναι 'ανεξαρτητοι'. Στρατιες ψηφοφορων δημιουργουν, ο 18χρονος που ερχεται απο 2-3 χρονια φυτεματος στο διαβασμα ειναι ευκολη λεια να τον κανεις να πιστεψει ο,τι θελεις. Τα βλεπει ουτως ή αλλως ρομαντικα και οταν ακουει πιπες για αγωνες νομιζει οτι θα αλλαξει τον κοσμο. Δεν θα το κανει ομως. Με το να μπεις σε ενα κομματικο στρατο δεν αλλαζεις τον κοσμο, τραβα ξεστραβωσου και δημιουργησε μονος σου την πολιτικη σου αποψη. Το να παπαγαλιζεις αποψεις που σου εμαθαν φυτευτες δεν σε κανει ενεργο πολιτη. Καμια παραταξη δεν πετυχε τιποτα, υπαρχουν μονο για να πλακωνονται στις συνελευσεις. Ο μονος τροπος να βελτιωθει το πανεπιστημιο ειναι να παρουν ποδι οι παραταξεις. Και αργα ή γρηγορα θα γινει γιατι τα παιδια τους γυριζουν την πλατη τους. Οι παραταξεις εκπροσωπουν τη σαπιλα και το πελατειακο ελληνικο κρατος, αυτη που κανουμε αγωνα να διωξουμε αλλα πολλοι προσπαθουν να σωσουν με νυχια και με δοντια.
1 παράδειγμα από 1 γνωστό μου ήταν ότι οι Δαπίτες στο πανεπιστήμιο που πάει είχαν ψήσει μπριζόλες παϊδάκια και ότι άλλο θες για τους αναποφάσιστους.
Εννοείται ότι ο γνωστός που έχω πήγε να φάει εκεί αλλά την επόμενη μέρα δεν πήγε να ψηφίσει :p
Guest 190013
Επισκέπτης
Τι παει να πει φοιτητικη παραταξη? Για ποιο λογο να υπαρχουν κομματικες παραταξεις μεσα στο πανεπιστημιο? Μονο προβληματα δημιουργουν. Μην πιστευετε μαλακιες οτι οι παραταξεις ειναι ανεξαρτητες απο τα κομματα. Για αυτο ακριβως τα κεφαλια της ΔΑΠ πανε σε ολα τα συνεδρια της ΟΝΝΕΔ. Επειδη ειναι 'ανεξαρτητοι'. Στρατιες ψηφοφορων δημιουργουν, ο 18χρονος που ερχεται απο 2-3 χρονια φυτεματος στο διαβασμα ειναι ευκολη λεια να τον κανεις να πιστεψει ο,τι θελεις. Τα βλεπει ουτως ή αλλως ρομαντικα και οταν ακουει πιπες για αγωνες νομιζει οτι θα αλλαξει τον κοσμο. Δεν θα το κανει ομως. Με το να μπεις σε ενα κομματικο στρατο δεν αλλαζεις τον κοσμο, τραβα ξεστραβωσου και δημιουργησε μονος σου την πολιτικη σου αποψη. Το να παπαγαλιζεις αποψεις που σου εμαθαν φυτευτες δεν σε κανει ενεργο πολιτη. Καμια παραταξη δεν πετυχε τιποτα, υπαρχουν μονο για να πλακωνονται στις συνελευσεις. Ο μονος τροπος να βελτιωθει το πανεπιστημιο ειναι να παρουν ποδι οι παραταξεις. Και αργα ή γρηγορα θα γινει γιατι τα παιδια τους γυριζουν την πλατη τους. Οι παραταξεις εκπροσωπουν τη σαπιλα και το πελατειακο ελληνικο κρατος, αυτη που κανουμε αγωνα να διωξουμε αλλα πολλοι προσπαθουν να σωσουν με νυχια και με δοντια.
Καταρχάς εγώ δεν ταυτίζω την φοιτητική με την κομματική παράταξη. Κατά δεύτερον, αν με το να απομονώνεσαι πολιτικά όπως λες μπορείς να αλλάξεις κάτι, τότε τι να πω, δείξε μου τον τρόπο. Τώρα το ποιος παπαγαλίζει απόψεις άλλων δεν θα το σχολιάσω θα σου πω όμως ότι η άποψη που εκφράζεις είναι η άποψη των περισσοτέρων δυστυχώς και οφείλεται για μένα στην έλλειψη ορθής πολιτικής παιδείας, στο ότι δεν αξιολογείται σωστά η αξία τους. Εσύ κρίνεις με βάση την σημερινή κατάσταση. Φαντάσου αν κρίναμε έτσι την πολιτική σκηνή, είναι αυτό που είπα πριν, πού θα καταλήγαμε; Να πάρει δρόμο και η πολιτική; Αυτό είναι το εύκολο...
Παρατάξεις δημιουργούνται για να εκφράσουν τις απόψεις των φοιτητών, μαθητών, εργαζομένων ανάλογα... Δεν θεωρείς ότι είναι σημαντικά αυτά;
Δημοσιοκαφρος-γραφος
Διακεκριμένο μέλος
Νομίζω αν και δεν είμαι σύγουρος ότι φοιτικη με κομματικη παραταξη ταυτιζονται.Καταρχάς εγώ δεν ταυτίζω την φοιτητική με την κομματική παράταξη. Κατά δεύτερον, αν με το να απομονώνεσαι πολιτικά όπως λες μπορείς να αλλάξεις κάτι, τότε τι να πω, δείξε μου τον τρόπο. Τώρα το ποιος παπαγαλίζει απόψεις άλλων δεν θα το σχολιάσω θα σου πω όμως ότι η άποψη που εκφράζεις είναι η άποψη των περισσοτέρων δυστυχώς και οφείλεται για μένα στην έλλειψη ορθής πολιτικής παιδείας, στο ότι δεν αξιολογείται σωστά η αξία τους. Εσύ κρίνεις με βάση την σημερινή κατάσταση. Φαντάσου αν κρίναμε έτσι την πολιτική σκηνή, είναι αυτό που είπα πριν, πού θα καταλήγαμε; Να πάρει δρόμο και η πολιτική; Αυτό είναι το εύκολο...
Δεστο αντικειμενικα ολοι αυτοι οι 300 ψήφους θελουν να κερδισουν,
Απο που θα κερδισουν τα νεα ανυποφασιστα παιδια.
Εννοειταιαπο τα πανεπιστημια δινοντας τους 2-3 υποσχεσεις για το πανεπιστημιο που παει κτλπ.
Οπότε ψήφια κοιτάνε να πάρουν οχι το καλό της παιδείας
Guest 190013
Επισκέπτης
Δημοσιοκαφρος-γραφος
Διακεκριμένο μέλος
Παντως δν κτλβν την λογικη γραψου στην πασπ (ξερω εγω) και θα τρεχουμε εμεις για σενα.
Ετσι γινεται τωρα.
Πριν κατι χρονια (πριν 2000) απο οτι ξερω τα πραγματα δεν ηταν ετσι.
Γιατι και οι γονεις μ ειχαν γραφτει σε μια παραταξη οταν ηταν φοιτητες (εννοω δεκαετια του 80) αλλα τοτε δεν ετρεχαν τα κομματα για τους φοιτητες μου λενε.
Πραγματικα επρεπε να εχουμε νοοτροπιας αυτης της δεκαετις.
Αναρωτιεμαι μηπως αυτοι ηταν μπροστα σε αυτο
Guest 190013
Επισκέπτης
Ο εύκολος που λέει να καταργήσουμε τις παρατάξεις και να πάμε παραπέρα. Σε μια τέτοια περίπτωση μη νομίζεις ότι θα την γλιτώσουν μαθητικές κοινότητες και συνδικαλιστικές οργανώσεις.
Ο δύσκολος που λέει να δούμε πως μπορούμε να προωθήσουμε ένα άλλο μοντέλο που θα κατοχυρώνει την πολιτική οργάνωση των φοιτητών στο πλαίσιο της έκφρασής τους και της διεκδίκησης των δικαιωμάτων σου, ας μην επαναλαμβάνομαι.
Διάβασε λίγο τι έχει γραφτεί στο νήμα και πες μου ποιον δρόμο διαλέγουν οι περισσότεροι. Δες επίσης ότι όσοι ψάχνουν τώρα ψηφαλάκια ποντάρουν στον εύκολο δρόμο, αυτός πουλάει πλέον στον κόςμο. Όπως πουλάει και το μεταναστευτικό, όπως πουλάει και το εθνικό φρόνημα... Αν αυτό δεν είναι συνέχεια του παλαιοκομματικού συστήματος, τότε τι είναι;
DarthFederer
Διάσημο μέλος
Καταρχάς εγώ δεν ταυτίζω την φοιτητική με την κομματική παράταξη. Κατά δεύτερον, αν με το να απομονώνεσαι πολιτικά όπως λες μπορείς να αλλάξεις κάτι, τότε τι να πω, δείξε μου τον τρόπο. Τώρα το ποιος παπαγαλίζει απόψεις άλλων δεν θα το σχολιάσω
Οποιος δεν μπαινει σε κομματικο στρατο ειναι πολιτικα απομονωμενος? Σοβαρα? Εχεις καμια επαφη με παραταξεις στα πανεπιστημια ή τα βλεπεις απεξω και κρινεις?
θα σου πω όμως ότι η άποψη που εκφράζεις είναι η άποψη των περισσοτέρων δυστυχώς και οφείλεται για μένα στην έλλειψη ορθής πολιτικής παιδείας, στο ότι δεν αξιολογείται σωστά η αξία τους. Εσύ κρίνεις με βάση την σημερινή κατάσταση. Φαντάσου αν κρίναμε έτσι την πολιτική σκηνή, είναι αυτό που είπα πριν, πού θα καταλήγαμε; Να πάρει δρόμο και η πολιτική; Αυτό είναι το εύκολο...
Καμια σχεση το ενα με το αλλο. Δηλαδη σε οποιες χωρες δεν ειναι κομματικοποιημενα τα πανεπιστημια εχουν καταργησει και τα ιδια τα κομματα? Τι δυναμη εχουν πραγματικα οι φοιτητες στα πανεπιστημια? Μηπως τελικα ο φοιτητικος συλλογος ειναι τελειως ξεπερασμενος και δεν εχει στην ουσια καμια δυναμη και το μονο που κανει ειναι να πλακωνονται οι ''αρχηγοι'' για το αν θα κανουν ή οχι καταληψη?
Παρατάξεις δημιουργούνται για να εκφράσουν τις απόψεις των φοιτητών, μαθητών, εργαζομένων ανάλογα... Δεν θεωρείς ότι είναι σημαντικά αυτά;
Θεωρω θετικο να υπαρχουν συλλογοι (φοιτητων, εργαζομενων, κλπ) οταν εκφραζουν τις αποψεις τους, τα παραπονα τους, την αντιθεση τους. Οταν προσπαθουν να επιβαλουν τις αποψεις τους με το ετσι θελω τοτε εχω προβλημα. Και οι φοιτητικοι συλλογοι ετσι λειτουργουν. Με το νομο της ζουγκλας. Οταν δεν μας αρεσει κατι κανουμε καταληψη, σπαμε γραφεια καθηγητων, αμαξια κ.ο.κ.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 42 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- giorgos5002
- Andante
- Mathitis_tou_15
- Polkiu
- tasakas
- DimitrisGr7
- Twittn
- KimTaehyung
- Γιώργος - Κόρινθος
- louminis
- J.Cameron
- χημεια4λαιφ
- Wrong
- Μάρκος Βασίλης
- charmander
- Panagiotis849
- Viedo
- Thanos_D
- the purge
- Revekka
- hirasawayui
- Memetchi
- Meow
- don_vito
- Unseen skygge
- Κλημεντίνη
- Αλκης Κ.
- tsiobieman
- ssalex
- Vasilina93
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.