ThetikisMonster
Νεοφερμένος
Ο ThetikisMonster αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 18 ετών. Έχει γράψει 51 μηνύματα.
Καλησπέρα , ήθελα να ρωτήσω κάτι πάνω στο θέμα για τις φοιτητικές εστίες. Ενδιαφέρομαι από του χρόνου να σπουδάσω είτε Πάτρα είτε Θεσσαλονίκη και τηρώ όλες τις προϋποθέσεις για τις εστίες . Μα , έχω ακούσει πως δεν υπάρχουν θέσεις και είναι λίγο ρίσκο αν στηρίζομαι σε αυτήν , ξέρετε τι παίζει ;
Arvacon
Πολύ δραστήριο μέλος
Ο Arvacon αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής του τμήματος Μηχανικών Πληροφοριακών & Επικοινωνιακών Συστημάτων Αιγαίου και μας γράφει απο Αμαλιάδα (Ηλεία). Έχει γράψει 938 μηνύματα.
Σε ποιες κενες θεσεις αναφερεσαι ακριβως? Δεν υπαρχουν κενες θεσεις στις εστιες, καταλαμβανονται απο οσους τις δικαιουνται και πανε με μοριοδοτηση βασει κοινωνικο-οικονομικων κριτηριων. Αν οπως λες πληρεις τις προυποθεσεις και εχεις τα μορια που χρειαζονται, τοτε λογικα θα παρεις δωματιο. Απλα το θεμα ειναι οτι οπως και με τις βασεις στις πανελληνιες, ετσι και σε αυτο το κομματι, τα πραγματα ειναι ρευστα και δε μπορει να σου πει καποιος με σιγουρια οτι θα παρεις δωματιο την επομενη χρονια, διοτι καθε χρονο μπαινουν διαφορετικα ατομα στις σχολες, οποτε δε μπορει καποιος να προβλεψει την κατασταση στην οποια βρισκονται και τα μορια που συγκεντρωνουν. Παντα υπαρχει το ρισκο να μεινεις απεξω, εκτος κ αν εχεις παρα πολυ χαμηλο εισοδημα ή εισαι απο πολυτεκνη οικογενεια, οποτε εκει ειναι καπως πιο σιγουρα τα πραγματα.
Κανε εσυ την αιτηση σου, κ αν ειναι να γινει θα γινει.
Υγ: υπαρχει παντα και η περιπτωση να εισαι στους επιλαχοντες και μολις αδειασει για καποιο λογο ενα δωματιο, να ερθει η σειρα σου. Συμβαινει αρκετα συχνα καποιοι να παιρνουν δωματιο αλλα τελικα να μην το εχουν αναγκη, μιας και νοικιαζουν εξω, οποτε το παρατανε. Εκει το καρπωνεται ο επιλαχων με σειρα καταταξης αντιστοιχη των μοριων του.
Υγ: υπαρχει παντα και η περιπτωση να εισαι στους επιλαχοντες και μολις αδειασει για καποιο λογο ενα δωματιο, να ερθει η σειρα σου. Συμβαινει αρκετα συχνα καποιοι να παιρνουν δωματιο αλλα τελικα να μην το εχουν αναγκη, μιας και νοικιαζουν εξω, οποτε το παρατανε. Εκει το καρπωνεται ο επιλαχων με σειρα καταταξης αντιστοιχη των μοριων του.
ThetikisMonster
Νεοφερμένος
Ο ThetikisMonster αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 18 ετών. Έχει γράψει 51 μηνύματα.
Αρχικά ευχαριστώ για την απάντηση. Επικοινώνησα και με τις εστίες τις Θεσσαλονίκης για το παραπάνω θέμα και λίγο πολύ μου είπαν τα ίδια. Αλλά η κατάσταση φαίνεται ευνοϊκή γιατί έχω έναν αδερφό που πήρε την εστία εύκολα στα Γιάννενα (λίγα χρόνια πριν) και γενικά υπάρχει το χαμηλό εισόδημα μαζί με τα κοινωνικά και για αυτό δεν μου φαίνεται τόσο ρίσκο. Αν δεν μπω από τους πρώτους μέχρι το Απρίλη θα είμαι μέσα , μάλλονΣε ποιες κενες θεσεις αναφερεσαι ακριβως? Δεν υπαρχουν κενες θεσεις στις εστιες, καταλαμβανονται απο οσους τις δικαιουνται και πανε με μοριοδοτηση βασει κοινωνικο-οικονομικων κριτηριων. Αν οπως λες πληρεις τις προυποθεσεις και εχεις τα μορια που χρειαζονται, τοτε λογικα θα παρεις δωματιο. Απλα το θεμα ειναι οτι οπως και με τις βασεις στις πανελληνιες, ετσι και σε αυτο το κομματι, τα πραγματα ειναι ρευστα και δε μπορει να σου πει καποιος με σιγουρια οτι θα παρεις δωματιο την επομενη χρονια, διοτι καθε χρονο μπαινουν διαφορετικα ατομα στις σχολες, οποτε δε μπορει καποιος να προβλεψει την κατασταση στην οποια βρισκονται και τα μορια που συγκεντρωνουν. Παντα υπαρχει το ρισκο να μεινεις απεξω, εκτος κ αν εχεις παρα πολυ χαμηλο εισοδημα ή εισαι απο πολυτεκνη οικογενεια, οποτε εκει ειναι καπως πιο σιγουρα τα πραγματα.
Arvacon
Πολύ δραστήριο μέλος
Ο Arvacon αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής του τμήματος Μηχανικών Πληροφοριακών & Επικοινωνιακών Συστημάτων Αιγαίου και μας γράφει απο Αμαλιάδα (Ηλεία). Έχει γράψει 938 μηνύματα.
Αρχικά ευχαριστώ για την απάντηση. Επικοινώνησα και με τις εστίες τις Θεσσαλονίκης για το παραπάνω θέμα και λίγο πολύ μου είπαν τα ίδια. Αλλά η κατάσταση φαίνεται ευνοϊκή γιατί έχω έναν αδερφό που πήρε την εστία εύκολα στα Γιάννενα (λίγα χρόνια πριν) και γενικά υπάρχει το χαμηλό εισόδημα μαζί με τα κοινωνικά και για αυτό δεν μου φαίνεται τόσο ρίσκο. Αν δεν μπω από τους πρώτους μέχρι το Απρίλη θα είμαι μέσα , μάλλον
Δε θέλω να σε απογοητεύσω, αλλά εγω πάντως που είχα περάσει πριν δύο χρόνια μια βόλτα απ τα Γιάννενα και ρώτησα τον υπάλληλο της εστίας εκεί, μου είπε πως είναι ακατόρθωτο να πάρεις δωμάτιο, γιατί είναι χιλιάδες που κάνουν αιτήσεις και συνήθως θέλει άπιαστα μόρια που μόνο οι πολύτεκνοι τα φτανουν. Αν ανήκεις σε αυτή την κατηγορία, τότε λογικά δε θα χεις θέμα.
ThetikisMonster
Νεοφερμένος
Στην κατηγορία των πολυτέκνων όχι δεν ανήκω , αλλά για να την πήρε τόσο εύκολα (ο αδερφός) ίσως σημαίνει κάτι καλό.Δε θέλω να σε απογοητεύσω, αλλά εγω πάντως που είχα περάσει πριν δύο χρόνια μια βόλτα απ τα Γιάννενα και ρώτησα τον υπάλληλο της εστίας εκεί, μου είπε πως είναι ακατόρθωτο να πάρεις δωμάτιο, γιατί είναι χιλιάδες που κάνουν αιτήσεις και συνήθως θέλει άπιαστα μόρια που μόνο οι πολύτεκνοι τα φτανουν. Αν ανήκεις σε αυτή την κατηγορία, τότε λογικά δε θα χεις θέμα.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 1 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 34 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...