Οδυσσέας
Διάσημο μέλος
Φοβάμαι όμως πως ίσως αναγκαστώ να το κάνω.
Ποιοί έχετε εμπειρία πάνω σε αυτό το θέμα και ποιά είναι η γνώμη σας;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Civilara
Περιβόητο μέλος
Τι γίνεται όταν κάποιος αποφασίζει να συνεχίσει τη ζωή του μετά το σχολείο στην ίδια πόλη όπου μεγάλωσε;Εμένα μου φαίνεται κάπως καταθλιπτικό.
Φοβάμαι όμως πως ίσως αναγκαστώ να το κάνω.
Ποιοί έχετε εμπειρία πάνω σε αυτό το θέμα και ποιά είναι η γνώμη σας;
Να σου πω τι θα έκανα εγώ αν ήμουν φοιτητής στην πόλη που είναι μόνιμος τόπος διαμονής μου. Θα ζητούσα από τους γονείς μου να μου νοικιάσουν ένα σπίτι, μικρούλη όχι κανά παλάτι, όπου θα μένω μόνος μου ή με κάποιον συγκάτοικο με τον οποίο θα μοιραζόμαστε τα έξοδα. Έτσι θα νιώσεις φοιτητής. Θα κάνεις ό,τι γουστάρεις. Θα φεύγεις από το σπίτι ό,τι ώρα θες. Θα γυρίζεις ό,τι ώρα θες. Είναι καταπληκτικά τα φοιτητικά χρόνια για να τα μένεις με τους γονείς και είναι και το πρώτο βήμα για την ανεξαρτησία του ατόμου. Άσε που άμα έχεις γκόμενα δεν θα ξέρεις που να πάτε αν μένεις με τους γονείς σου για να μείνετε μόνοι σας. Βέβαια αυτό προϋποθέτει κάποια οικονομική ευχέρεια που αρκετές οικογένειες δεν την έχουν. Αν όμως οι γονείς σου έχουν την οικονομική δυνατότητα θα είναι κρίμα να μην το κάνεις.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
iwanna
Εκκολαπτόμενο μέλος
Οδυσσέας
Διάσημο μέλος
Eννοείται πως θα έχω δικό μου σπίτι όπου και να περάσω,αλλά το θέμα είναι πως το Ηράκλειο το ΄χω ήδη βαρεθεί και θέλω μια αλλαγή.Να σου πω τι θα έκανα εγώ αν ήμουν φοιτητής στην πόλη που είναι μόνιμος τόπος διαμονής μου. Θα ζητούσα από τους γονείς μου να μου νοικιάσουν ένα σπίτι, μικρούλη όχι κανά παλάτι, όπου θα μένω μόνος μου ή με κάποιον συγκάτοικο με τον οποίο θα μοιραζόμαστε τα έξοδα. Έτσι θα νιώσεις φοιτητής. Θα κάνεις ό,τι γουστάρεις. Θα φεύγεις από το σπίτι ό,τι ώρα θες. Θα γυρίζεις ό,τι ώρα θες. Είναι καταπληκτικά τα φοιτητικά χρόνια για να τα μένεις με τους γονείς και είναι και το πρώτο βήμα για την ανεξαρτησία του ατόμου. Άσε που άμα έχεις γκόμενα δεν θα ξέρεις που να πάτε αν μένεις με τους γονείς σου για να μείνετε μόνοι σας. Βέβαια αυτό προϋποθέτει κάποια οικονομική ευχέρεια που αρκετές οικογένειες δεν την έχουν. Αν όμως οι γονείς σου έχουν την οικονομική δυνατότητα θα είναι κρίμα να μην το κάνεις.
chris_90
Διάσημο μέλος
Οδυσσέας
Διάσημο μέλος
chris_90
Διάσημο μέλος
Νταξ, σωστο κι αυτο.Δεν είναι το ίδιο η Αθήνα.
Andromeda
Εκκολαπτόμενο μέλος
Pure_Seduction
Επιφανές μέλος
Εγω κατα πασα πιθανοτητα θα μεινω Αθηνα. Εφοσον μπορω να σπουδασω σε σχολη της πολης μου, νιωθω ασχημα με το να επιβαρυνω οικονομικα τους γονεις μου φευγοντας...
:no1:
Οδυσσέας
Διάσημο μέλος
Foux
Εκκολαπτόμενο μέλος
Οδυσσέας
Διάσημο μέλος
Katerina_patmos
Νεοφερμένος
foreverfreak
Διάσημο μέλος
Αν δε θες να μεινεις στη γεννετηρα πολα σου και εχετε την οικονομικη δυνατοτητα, μπορεις να πας καπου αλλου!! Που θες να περασεις?? Δεν υπαρχει το τμημα αυτο σε αλλες πολεις??εγώ χάρηκα που περνάω Θεσσαλονίκη αλλά τώρα μπαίνω σε σκέψεις..
Οδυσσέας
Διάσημο μέλος
-----------------------------------------
Εσύ τουλάχιστον είναι σίγουρο ότι θα φύγεις.που να ζουσες και στη Πατμο που είμαστε και 3000 ατομα ολοι κ ολοι.. αλλα βέβαια φεύγουμε για σπουδές οπότε ξεχνιόμαστε και λίγο...
Katerina_patmos
Νεοφερμένος
Καλα αυτό είναι σίγουρο αλλα εδω υπάρχουν παιδια που δεν περνανε και μάλιστα είναι πολλα και μενουν εδω.. Μονο στην ιδεα.... Οχι οτι δεν είναι ωραία αλλα ένα διαλειμματακι κακο δεν κάνει από τη ρουτίνα!Eγώ θελω βιολογικό,αλλά στο Ηράκλειο είναι το καλύτερο τμήμα.
-----------------------------------------
Εσύ τουλάχιστον είναι σίγουρο ότι θα φύγεις.
Οδυσσέας
Διάσημο μέλος
Katerina_patmos
Νεοφερμένος
Πάντως έχω ακούσει οτι και της Πάτρας είναι καλόΘα φύγω,δεν με νοιάζει.Αν κάτσω εδώ δεν θα νιώθω ωραία οπότε δεν υπάρχει άλλη λύση.Λες και του Ηρακλείου είναι το τρομερό πανεπιστήμιο...
Iliaso
Περιβόητο μέλος
Θα φύγω,δεν με νοιάζει.Αν κάτσω εδώ δεν θα νιώθω ωραία οπότε δεν υπάρχει άλλη λύση.Λες και του Ηρακλείου είναι το τρομερό πανεπιστήμιο...
Πάντως το πρόγραμμα σπουδών του βιολογικού κρήτης είναι απλά άπαιχτo:no1:
Foux
Εκκολαπτόμενο μέλος
έχει και στην Αθήνα αλλά είναι χειρότερο και με λιγότερο μόρια (Αγγλική Φιλολογία)Αν δε θες να μεινεις στη γεννετηρα πολα σου και εχετε την οικονομικη δυνατοτητα, μπορεις να πας καπου αλλου!! Που θες να περασεις?? Δεν υπαρχει το τμημα αυτο σε αλλες πολεις??
Τέλοσπάντων, έτσι κι αλλιώς η Θεσ/νίκη είναι γαμάτη
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.