johnnie2
Εκκολαπτόμενο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
fockos
Επιφανές μέλος
Μπορείς εσείς οι Βορειοελλαδίτες να μη συμπαθείτε την Αθήνα και τους Αθηναίους αλλά έχω την άποψη ότι οπουδήποτε μακριά από τους γονείς είναι ωραία.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
johnnie2
Εκκολαπτόμενο μέλος
Devina
Τιμώμενο Μέλος
ή μπορούν και απλά προτιμούν να είσαι στο πατρικό σου;
fockos
Επιφανές μέλος
Μα δεν θέλω
Δε θέλεις αλλά πρέπει αν θέλεις να ζήσεις φοιτητική ζωή
αλλιώς σε βλέπω την μισή μερα να την τρως στο πήγαινε έλα
Revekka
Τιμώμενο Μέλος
Στο λένε λόγω οικονομικών προβλημάτων;
(είδα ότι το ρώτησε η Δέσποινα!!)
σε ποια πόλη είσαι;
johnnie2
Εκκολαπτόμενο μέλος
Mr. Crowley
Διάσημο μέλος
Γεια σας.Εχω ένα πρόβλημα.Μενω σε μια πόλη 40 km από την θεσσαλονικη.Θελω να περάσω θεσσαλονικη.Και ακούω από τους γονείς μου να μου λένε ότι δεν θα χρειαστει να μείνω εκει αλλα θα μένω στο πατρικο σπίτι και θα πηγαινέρχομαι.Εγω δεν ξερω ειμαι απελπισμένος γιατι δεν θέλω να χάσω την φοιτητική μου ζωή και όλο αυτό το κλίμα Τι να τους πω?Δεν ξέρω.Και το κακό είναι οτι πέρνω κουράγιο για διάβασμα σκεπτόμενος την φοιτητική κατάσταση περισσότερο απο το πανεπιστήμιο.Και τώρα θα το χάσω.Δεν ξέρω τι να κάνω τι να τους πω.Τι επιχειρήματα να παραθέσω?Καμιά βοήθεια?
Γιάννη (που παρεπιπτόντως έχεις γαμάτη υπογραφή),40 km απόστα είναι ΠΟΛΛΑ.Αλλά πραγματικά πολλά.Εγώ είμαι Αθηναίος και έχω φίλους που μένουν στα προάστεια και τώρα ψάχνουν σπίτι να μείνουν κέντρο γιατί θέλουν μιάμιση ώρα να φτάσουν στη σχολή τους τα πρωινά και υπάρχει και συχνή συγκοινωνία.Σκέψου πόση ώρα θα θες εσύ για να πας στη σχολή σου.Αυτό όμως στο λέω για καλό...ακόμα και αν μείνεις στο πατρικό σου,σύντομα και οι γονείς σου θα το καταλάβουν ότι δεν είναι δυνατόν να ξυπνάς στις 4 τα χαράματα καθημερινά για να πας στη σχολή και θα αναγκαστούν να σου βρουν σπίτι στην πόλη.Οπότε χαλάρωσε!Και να μη βρεις αμέσως σπίτι,ένα-δυό μήνες να περάσεις στη σχολή,θα το καταλάβουν και αυτοί ότι είναι αναγκαίο.
fockos
Επιφανές μέλος
Σκεφτείτε πόσα πρέπει να σπαταλάς αν πήγαινες έλα κάθε φορά που έχεις σχολή.
25x6ευρώ + 25x2 τα αστικά λεωφορεία =200 αν πας με τα κτελ.
αλλά επειδή αυτό δεν παλεύεται κάθε μέρα κα θα πηγαίνεις με αυτοκίνητο θα πληρώσεις κάθε 2 φορές πήγανε έλα βενζίνα.
80x6l/100km x 1.5χ25 μέρες +25x2 (διόδια) = 230 ευρώ.
και μην ξεχνάς ότι υπάρχει πιθανότητα να κάνεις 2 δρομολόγια την ημέρα.
Εγώ πιστεύω ότι οι γονείς απλώς δε θέλουν να αποχωριστούν το παιδί τους.
KostasTheGreek
Δραστήριο μέλος
Είτε να σου πάρουν δικό σου είτε να σου παρέχουν αυτό που έχετε ήδη εάν έχετε για να πηγαινοέρχεσαι τουλάχιστον με λίγη άνεση και όταν πρόκειται να πας στην σχόλη,όταν πρόκειται να συναντηθείς με συμφοιτητές σου κλπ..
Δεν καταλαβαίνω τον λόγο να μην σε αφήσουν να πας να ζήσεις μόνο σου εφόσον δεν υπάρχει οικονομική δυσκολία πάντως...
Είσαι μοναχογιός μήπως και σε έχουν συνηθίσει ας το πούμε και σε θέλουνε δίπλα τους;
Δεν μπορω να σκεφτώ κάτι άλλο..
johnnie2
Εκκολαπτόμενο μέλος
focko μπορει δεν ξέρω γιατι μου το έχουν αναφέρει έτσι πεταχτά και ειδικά η μανα μου όταν πηγα μια φορά διακοπές με φίλους δεν με αφησε ευκολα.Θα φταίει κιολάς οτι ειμαι εγώ και η 4χρονη αδελφή μου μάλλον...
Οικονομική δυσκολία δεν υπάρχει με την έννοια του ότι έχουμε τα προς το ζήν αλλά και κάτι παραπάνω.Δεν μπορούν να μου πάρουν αυτοκίνητο από τώρα.Και τους έχω αναφέρει ότι θα πάω να δουλέψω παράλληλα με την σχολή αλλά δεν θέλουν γιατί λένε ότι θα με αποσυντονίζει και δεν θα διαβάζω.Αλλά και να πάω να δουλέψω θα βγάζω ένα χαρτζιλίκι όχι παραπάνω.
Dias
Επιφανές μέλος
Γνώρισα κάποια παιδιά φοιτητές στην Αθήνα που ήταν συμμαθητές στην Ελευσίνα. Νομίζω ότι η απόσταση είναι περίπου d = 40km. Λοιπόν: Νοίκιασαν ένα δυάρι 4 άτομα στην Αθήνα κοντά στις σχολές τους 400€ (100€ ο καθένας το μήνα). Όποτε θέλουν μένουν εκεί και τα Σαββατοκύριακα ή όταν δεν έχουν μάθημα ή άλλο λόγο πηγαίνουν σπίτια τους στην Ελευσίνα.
Trolletarian
Πολύ δραστήριο μέλος
Α πιθανόν οι γονείς σου να ακούνε τις μαλακίες που λένε στη τηλεόραση για ακριβά νοίκια και τέτοιες παπαριές,δεν χρειάζεται να βρείς και το πιο ακριβό σπίτι,μην θες πολυτέλειες εφόσον αποφασίσεις να ζήσεις τη λεγόμενη φοιτητική ζωή(δεν μπορώ να καταλάβω τι σκατά είναι αυτό,αλλά μην βγαίνουμε εκτός), υπάρχουν και φθηνά ενοίκια.
Mr. Crowley
Διάσημο μέλος
Mr.Crowley Μπορεί και να έχεις δικιο αν και δεν θέλω να ψάχνω στην μέση της χρονιας σπίτι όταν οι άλλοι θα έχουν ηδη προσαρμοστεί.
focko μπορει δεν ξέρω γιατι μου το έχουν αναφέρει έτσι πεταχτά και ειδικά η μανα μου όταν πηγα μια φορά διακοπές με φίλους δεν με αφησε ευκολα.Θα φταίει κιολάς οτι ειμαι εγώ και η 4χρονη αδελφή μου μάλλον...
Dude,chill out,δεν είναι κάτι το δύσκολο.Μου φαίνεται ότι έχεις μία impression σχετικά με την college life στην πόλη πως όλοι οι άλλοι που θα μένουν κέντρο κάθε βράδυ θα περνάνε ζωή sex,drugs & rock 'n' roll,σαν Βρετανοί rock stars των 70ς,όσο εσύ θα 'σαι στην απ'έξω.
Μιχάλης9867
Πολύ δραστήριο μέλος
καταλαβαινω οτι 40 χιλιομετρα ειναι πολλα και βασικα μεγαλη ταλαιπωρια ,αλλα στο λεω εγω που μενω αθηνα ,τρωω καθε μερα 1 ωρα και 15 λεπτα να παω και αλλα τοσα να γυρισω και σε διαβαιωνω οτι ποτε δεν χαλαστηκα σαν φοιτητης,ουτε αυτο μου χαλαει την φοιτητικη μου ζωη ,ουτε φυσικα (παρα την κουραση) διαννοουμαι να πω οτι η αποσταση με εμποδιζει στο να διαβαζω μετα την σχολη.
οποτε περι ορεξεως κολοκυθοπιτα.
επισης 4 ατομα σε δυαρι και δη αγορια σε λιγες μερες θα θυμιζει σαν καταυλισμο προσφυγων το σπιτι,να μιλησω για μαγειρεμετα κτλ..??
ασε που αμα θελει καποιος να φερει την κοπελα δεν θα μπορει
Mr. Crowley
Διάσημο μέλος
επισης 4 ατομα σε δυαρι και δη αγορια σε λιγες μερες θα θυμιζει σαν καταυλισμο προσφυγων το σπιτι,να μιλησω για μαγειρεμετα κτλ..??
ασε που αμα θελει καποιος να φερει την κοπελα δεν θα μπορει
Χαχα,φίλε,φαντάζεσαι?Θα βρωμάει το σπίτι αγαμία!
Iliaso
Περιβόητο μέλος
Γιώργος
Τιμώμενο Μέλος
Dias
Επιφανές μέλος
...επισης 4 ατομα σε δυαρι και δη αγορια σε λιγες μερες θα θυμιζει σαν καταυλισμο προσφυγων το σπιτι,να μιλησω για μαγειρεμετα κτλ..?? ασε που αμα θελει καποιος να φερει την κοπελα δεν θα μπορει
Χα-χα-χα-χα!!!! Είχα κι εγώ τις ίδιες απορίες. Μου είπαν ότι:Χαχα,φίλε,φαντάζεσαι?Θα βρωμάει το σπίτι αγαμία!
1) Το σπίτι το ονόμασαν γιάφκα.
2) Έτσι όπως πηγαινοέρχονται ελάχιστες φορές τυχαίνει να είναι και οι 4 εκεί.
3) Δεν μαγειρεύουν ποτέ, αλλά τρώνε στη λέσχη ή delivery.
4) Όταν είναι για κοπέλα συνενοούνται.
euler92
Νεοφερμένος
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 2 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.