ο θανατος (ευτυχως ή δυστυχως) δεν ειναι το τερμα
δεν το λεει μονο η πιστη αλλα και η επιστημη.
μαλλον ενα νεο μερος της επιστημης που ερευνα την μεταθανατια φαση στην ζωη του ανθρωπου. Εδρα η Γαλλια.
???????
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
antara
Εκκολαπτόμενο μέλος
ο θανατος (ευτυχως ή δυστυχως) δεν ειναι το τερμα
δεν το λεει μονο η πιστη αλλα και η επιστημη.
μαλλον ενα νεο μερος της επιστημης που ερευνα την μεταθανατια φαση στην ζωη του ανθρωπου. Εδρα η Γαλλια.
Πες μας κι άλλα, μην το κόβεις έτσι.
Τι έχεις διαβάσει?
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
michael92
Πολύ δραστήριο μέλος
Μπορεί να μην έχεις προλάβει να "κουραστείς" όταν πεθάνεις. Το ότι είναι φυσικό δεν λέει απολύτως τίποτα για μένα...Και οι ανεμοστρόβιλοι φυσικοί είναι αλλά τρομάζουν.
Όντως έχεις δίκιο σε αυτό, εγώ μίλησα για τον θάνατο στα γεράματα, είναι θλιβερό να βλέπεις ανθρώπους να πεθαίνουν νέοι
ωφελει ειναι (καλοπροαιρετα παντα )
Αυτο το τελευταιο με φοβιζει καπως κι εμενα, αν και μαλλον εχω αρχισει να συμβιβαζομαι με την ιδεα οτι δεν γινεται να ζησω οπως θελω. Προσγειωνομαι νωρις καλως η κακως...
Ωφελεί ήταν παλιά, τώρα είναι οφελεί, την έχουν πηδ1ξει την γλώσσα
Afey
Πολύ δραστήριο μέλος
Πολύ.
Δεν υπαρχει πιο τρομαχτικο πραγμα απο το αγνωστο του θανατου, κατα τη γνωμη μου.
chris_90
Διάσημο μέλος
Εχεις δικιο σ' αυτο. Οι περισσοτεροι σ' αυτη την ηλικια λεμε οτι δεν τον φοβομαστε τοσο γιατι ειμαστε μικροι και φανταζει κατι πολυ μακρινο. Ομως οταν μας συμβει κατι (χτυπα ξυλο βεβαια) που θα κοντεψει να μας... στειλει στον αλλο κοσμο, τοτε αλλαζουμε τροπο σκεψης. Γιατι δυστυχως τιποτα δεν ειναι δεδομενο σ' αυτη τη ζωη...Εγώ πιστεύω (και δε το λεω με κακια ε) οτι όσοι λένε εδω οτι δε φοβουνται το θανατο παρα μονο οτι θα λυπηθουν αυτοι που αγαπανε, αν ζουσαν μια επιθανατια εμπειρια τωρα θα καταλαβαιναν οτι στην πραγματικοτητα το φοβουνται το θανατο γενικα.
Δεν υπαρχει πιο τρομαχτικο πραγμα απο το αγνωστο του θανατου, κατα τη γνωμη μου.
Φιλιον_Τερας
Διάσημο μέλος
-----------------------------------------
Εχεις δικιο σ' αυτο. Οι περισσοτεροι σ' αυτη την ηλικια λεμε οτι δεν τον φοβομαστε τοσο γιατι ειμαστε μικροι και φανταζει κατι πολυ μακρινο. Ομως μας συμβει κατι (χτυπα ξυλο βεβαια) που θα κοντεψει να μας... στειλει στον αλλο κοσμο, τοτε αλλαζουμε τροπο σκεψης. Γιατι δυστυχως τιποτα δεν ειναι δεδομενο σ' αυτη τη ζωη...
ουτε στον θανατο...
Afey
Πολύ δραστήριο μέλος
Hey Joy
Εκκολαπτόμενο μέλος
Αν ήταν να πεθάνω, δε θα ήθελα. Είναι ωραία εδώ... Αλλά αν πέθαινα κανονικά, οκ δε θα φοβόμουν. Αν με βασάνιζαν ας πούμε, φυσικά θα φοβόμουν.
Φοβάμαι όμως το θάνατο άλλων, όσο εγωιστικό κ αν ακούγεται....
chris_90
Διάσημο μέλος
Δεν νομιζω να ειναι εγωιστικο... φυσιολογικο ειναι θα ελεγα. Και ποιος δεν το φοβαται αυτο...Φοβάμαι όμως το θάνατο άλλων, όσο εγωιστικό κ αν ακούγεται....
konfou
Νεοφερμένος
Afey
Πολύ δραστήριο μέλος
Δεν είναι το άγνωστο που με τρομάζει... Είναι το αν υπάρχει άγνωστο .
yozerehs
Τιμώμενο Μέλος
steliosparos
Νεοφερμένος
Να πω την αληθεια δεν ηξερα οτι η επιστημη (μερος της) ασχολειται με τετοια θεματα.
Δρουσαν κρυφα στην Γαλλια για τον ''φοβο'' των λοιπων επιστημονων που θεωρουσαν το θεμα της ψυχης ως κατι το ασημαντο,ομως τωρα βγηκαν στο προσκηνιο υποστηριζοντας οτι οχι μονο εχουν ενδειξεις για το οτι ζει η ψυχη και το πνευμα μετα θανατον,αλλα και αποδειξεις μετα απο 20ετη ερευνα.
Afey
Πολύ δραστήριο μέλος
sofilia
Νεοφερμένος
Rock_Sugar
Εκκολαπτόμενο μέλος
Εγώ πιστεύω (και δε το λεω με κακια ε) οτι όσοι λένε εδω οτι δε φοβουνται το θανατο παρα μονο οτι θα λυπηθουν αυτοι που αγαπανε, αν ζουσαν μια επιθανατια εμπειρια τωρα θα καταλαβαιναν οτι στην πραγματικοτητα το φοβουνται το θανατο γενικα.
Βασικά, δεν είναι τόσο το άγνωστο που τρομάζει. Η ζωή είναι γλυκιά και κανείς δε θέλει να φύγει. Δηλαδή, ακόμα και ένας μεγάλος σε ηλικία άνθρωπος που έχει καταφέρει όλα όσα ονειρεύεται, δε θέλει να φύγει απο τη ζωή νομίζω.
steliosparos
Νεοφερμένος
-----------------------------------------
και δεν ειναι αποψη του Χαρδαβελα.....
elenaki_lala
Νεοφερμένος
Rafa Nadal
Εκκολαπτόμενο μέλος
Δεν φοβαμαι να πεθανω και 1ον δεν θελω να χασω αυτους που αγαπω και 2ον δεν θελω να τους πληγωσω αν πεθανω....
το λαλα πού κολλάει??Λάλα στα ποντιακά πάντως σημαίνει τρελή αν κ το εννοείς με άλλη σημασία εσύ!!άσχετο...
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 3 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.