Φοβάμαι την αποτυχία στις πανελλήνιες

Panos725

Νεοφερμένο μέλος

Ο Panos725 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μαθητής Γ' λυκείου. Έχει γράψει μόλις ένα μήνυμα.
Δεν ξέρω τι να κάνω αυτή την στιγμή. Είμαι Γ λυκείου και έχει πάει Απρίλιος. θεωρητικα ότι έχω κάνει καλή προετοιμασία για τις πανελλήνιες, κάτι που αποδεικνύεται στα διαγωνίσματα μου. Αλλά και πάλι φοβάμαι ότι δεν θα τα καταφέρω.

Δεν ξέρω αν θα τα θυμηθω, ότι θα αγχωθω, ότι οτιδήποτε. Η πίεση είναι πολύ μεγάλη λόγω του κλίματος στο οποίο ζω. Δεν ξέρω. Πάντα ήμουν καλός μαθητής η έτσι μου έλεγαν, και ακόμα μου λένε, αλλά αδυνατω να το πιστέψω σε τέτοιες περιστάσεις.

Και το κακό είναι ότι όταν μιλάω στους φίλους μου όλοι μου λένε "έλα μια χαρά μαθητής είσαι". Κανενας δεν με ακούει. Ίσως γιατί αυτοί δεν έχουν το ίδιο άγχος.

Φοβάμαι σε σημείο που τον τελευταίο καιρό έχω καταντήσει μη λειτουργικός σε σημείο που μετά βίας τελειώνω τα διαβάσματα. Κάθομαι σπίτι καθώς τώρα έχουμε όλοι μαζέψει απουσιες και θέλω το Πάσχα και τον ελάχιστο καιρό που έχει μείνει να το αξιοποιήσω για να διαβάσω καλά. Για να νιώθω σίγουρος με τον εαυτό μου.

Δεν ξέρω γιατί βγήκε έτσι αυτό, απλά ήθελα κάπου να τα πω. Fyi είμαι ανθρωπιστικων και οι βαθμοί μου είναι μέσον όρο όλοι στο 15 με πολύ μικρα ανεβοκατεβασματα εκτός ιστορίας που σταθερά γράφω 18-19.

Πώς μπορώ να το ξεπεράσω τώρα, ώστε να κρατήσω αυτό το 15. Τι να κάνω το Πασχα. (Η επανάληψη μπορεί να γίνει εφόσον γράφω εφ όλης άρα θέλοντας και μη θα τα διαβάσω)

Σχολές δεν με.ενδιαφερουν αυτή την στιγμη, με ενδιαφέρει να είναι στην Αθήνα. Π.χ μου έρχεται το ιστορικό το οποίο νομίζω πως πιάνω.

Ευχαριστώ

Giorgkalo

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο Giorgkalo αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 19 ετών και Απόφοιτος λυκείου. Έχει γράψει 193 μηνύματα.
Λογικο ειναι να εισαι αγχωμενος
Αλλα οπως λες τα πας πολυ καλα
Αγχωνεσαι κ μπορει να απογοητευεσαι επειδη ειναι μεγαλος ο δρομος μεχρι να φτασεις στον στοχο!
Η πιεση και η κουραση απο τοσο συνεχομενο διαβασμα σε εχει εξαντλησει αλλα μια χαρα θα τα πας!
(Αλλα ακομα κ να μην σ αρεσει καποιο αποτελεσμα θα ξαναπροσπαθησεις παλι εκει που θες...μια αποτυχια μπορει να φανει στο μελλον οτι ηταν για καλο, αλλα γενικα μην σε νοιαζει ολοι εχουμε αποτυχει εστω κ σε ενα σημαντικο πραγμα)
Κανε επαναληψεις τωρα το πασχα, καλυψε κενα αλλα ξεκουρασου καλα...
Ποτε δεν ξερεις με σιγουρια πως θα εισαι μεχρι το τελος...μην απογοητευεσαι τωρα...αυτο σε κανει χειροτερα...λιγο εμεινε... μια χαρα θα τα καταφερεις!

γιαννης_00

Επιφανές μέλος

Ο γιαννης_00 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, Φοιτητής του τμήματος Πρόγραμμα Ιερατικών Σπουδών και μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 12.934 μηνύματα.
Δεν ξέρω τι να κάνω αυτή την στιγμή. Είμαι Γ λυκείου και έχει πάει Απρίλιος. θεωρητικα ότι έχω κάνει καλή προετοιμασία για τις πανελλήνιες, κάτι που αποδεικνύεται στα διαγωνίσματα μου. Αλλά και πάλι φοβάμαι ότι δεν θα τα καταφέρω.

Δεν ξέρω αν θα τα θυμηθω, ότι θα αγχωθω, ότι οτιδήποτε. Η πίεση είναι πολύ μεγάλη λόγω του κλίματος στο οποίο ζω. Δεν ξέρω. Πάντα ήμουν καλός μαθητής η έτσι μου έλεγαν, και ακόμα μου λένε, αλλά αδυνατω να το πιστέψω σε τέτοιες περιστάσεις.

Και το κακό είναι ότι όταν μιλάω στους φίλους μου όλοι μου λένε "έλα μια χαρά μαθητής είσαι". Κανενας δεν με ακούει. Ίσως γιατί αυτοί δεν έχουν το ίδιο άγχος.

Φοβάμαι σε σημείο που τον τελευταίο καιρό έχω καταντήσει μη λειτουργικός σε σημείο που μετά βίας τελειώνω τα διαβάσματα. Κάθομαι σπίτι καθώς τώρα έχουμε όλοι μαζέψει απουσιες και θέλω το Πάσχα και τον ελάχιστο καιρό που έχει μείνει να το αξιοποιήσω για να διαβάσω καλά. Για να νιώθω σίγουρος με τον εαυτό μου.

Δεν ξέρω γιατί βγήκε έτσι αυτό, απλά ήθελα κάπου να τα πω. Fyi είμαι ανθρωπιστικων και οι βαθμοί μου είναι μέσον όρο όλοι στο 15 με πολύ μικρα ανεβοκατεβασματα εκτός ιστορίας που σταθερά γράφω 18-19.

Πώς μπορώ να το ξεπεράσω τώρα, ώστε να κρατήσω αυτό το 15. Τι να κάνω το Πασχα. (Η επανάληψη μπορεί να γίνει εφόσον γράφω εφ όλης άρα θέλοντας και μη θα τα διαβάσω)

Σχολές δεν με.ενδιαφερουν αυτή την στιγμη, με ενδιαφέρει να είναι στην Αθήνα. Π.χ μου έρχεται το ιστορικό το οποίο νομίζω πως πιάνω.

Ευχαριστώ
E ολοι ετσι ειναι ....μα ολοι...με μπουκωμένο μυαλο..και ταξιδι στο αγνωστο.
Οι μονοι που ειναι ξεκαθαροι ειναι οι του 5% που εχουν 20 απολυτηριο.
Τι να κανεις το πασχα..? κανε διάλλειμα... μην κανεις τιποτα... φαε κοκκινα αυγα με τον κροκο ενισχυουν το μυαλο και κανε σεξ που ξελαμπικαρει.

Α δες και αυτο το Pod cast.

Schlimazel

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η Schlimazel αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 26 ετών. Έχει γράψει 239 μηνύματα.
Εγώ θα σου πω ότι δεν είναι λογικό να είσαι αγχωμένος Κ θα σου εξηγήσω.
Ο μόνος τρόπος για να φύγεις από αυτό το τρυπάκι είναι να δεις το διάβασμα σαν το αναλγητικό του άγχους.
Δηλαδή πάρε ένα μάθημα και περνα ξανά την ύλη.
Τα σημεία που δεν τα έχεις όσο τα υπόλοιπα δούλεψέ τα, προλαβαίνεις
Εσύ θα κοιτάς την επόμενη και την επόμενη μέρα μακροπρόθεσμα ώστε να νιώθεις ότι όταν θα πας να δώσεις θα νιώθεις ασφάλεια.
Δεν θέλει καθόλου σκέψη διάβασμα θέλει. Ωραία εισαι αγχωμένος, τι μπορείς να κάνεις για να το αποτρέψεις αυτό;
Δεν ξέρω αν σε κρατάνε άλλα ζητήματα κάτω και δεν θέλω να φανώ απόλυτη ούτε να υποβιβάσω τα συναισθήματά σου αλλά προσπαθώ να σου μεταφέρω ότι η απλότητα μιας κατάστασης όσο και να τη σκεφτείς δεν αναιρείται.
Η ψυχολογία σου ναι. Το ξέρεις ότι είναι ανησυχία δεν είναι κάτι αναγκαία δύσκολο. Θα ήταν πολύ χειρότερο αν ήτανε κάτι που δεν μπορούσες να αλλάξεις.
Σου προτείνω να ξεκινήσεις ξανά να διαβάζεις και να κάνεις καλή επανάληψη το πάσχα.
Επανάληψη το πάσχα κάνουμε από τα θεωρητικά, δηλαδή μη ξεκινήσεις να κάνεις πηγές και άγνωστα, κάνε ό,τι έχει θεωρία και μπλα μπλα, για να φύγει.

Natsuko

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η Natsuko αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένη. Είναι Μεταπτυχιούχος. Έχει γράψει 155 μηνύματα.
Αν δεν θες "απεγνωσμένα" να περάσεις στο Ιστορικό τότε δε χρειάζεται να αγχώνεσαι τόσο. Οι πανελλήνιες είναι ένα από τα μονοπάτια που μπορείς να ακολουθήσεις. Όταν μεγαλώσεις θα απομυθοποιήσεις κι εσύ τις πανελλήνιες. Τώρα ίσως να μην μπορείς να το καταλάβεις. Ούτε κι εγώ μπορούσα στην ηλικία σου. Να 'ξερες πόσοι που δεν πέρασαν είναι σε καλύτερη κατάσταση, οικονομική και συνεπώς και ψυχολογική, από αυτούς που έδωσαν και πέρασαν... Απλά βρες τι σου αρέσει να κάνεις. Αυτό είναι το σημαντικό. Ούτως ή άλλως δεν είναι 100% σίγουρο πως θα βρεις δουλειά πάνω στο όποιο πτυχίο.

γιαννης_00

Επιφανές μέλος

Ο γιαννης_00 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, Φοιτητής του τμήματος Πρόγραμμα Ιερατικών Σπουδών και μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 12.934 μηνύματα.

Ευχαριστώ
Α δεν σου ειπα ..μιας και σε ενδιαφερει το ιστορικο... οτι και με λιγα μορια (πχ 9400) να μπεις ιστορικο καλαματας ερχεσαι αθηνα εκπα ευκολα με μετεγγραφη.

nearos

Επιφανές μέλος

Ο Giorgos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 18 ετών και Μαθητής Γ' λυκείου. Έχει γράψει 9.533 μηνύματα.
Οι μονοι που ειναι ξεκαθαροι ειναι οι του 5% που εχουν 20 απολυτηριο.
Μη νομίζεις, καιι εμείς συμπάσχωμε με τον OP.
Νταξει, σε καλύτερη βάρκα είμαστε, αλλά και πάλι, το οτι ασπρίζει μαλλί και δεν κοιμόμαστε τα βράδια δεν είναι inclusive.
Καλα, μπορεί να ειναι επειδή εγω θα δώσω κανονικά πανελλήνιες. Ποιος ξερει;

Αγαπητέ Πάνο, στο ίδιο καζάνι βράζουμε όλοι μας. Θα τσούξουμε αρκετά για τις 49 μερες που έμειναν, μετά θα καθαρίσει το τοπίο. Έχε υπομονή

γιαννης_00

Επιφανές μέλος

Μη νομίζεις, καιι εμείς συμπάσχωμε με τον OP.
Νταξει, σε καλύτερη βάρκα είμαστε, αλλά και πάλι, το οτι ασπρίζει μαλλί και δεν κοιμόμαστε τα βράδια δεν είναι inclusive.
Καλα, μπορεί να ειναι επειδή εγω θα δώσω κανονικά πανελλήνιες. Ποιος ξερει;

Αγαπητέ Πάνο, στο ίδιο καζάνι βράζουμε όλοι μας. Θα τσούξουμε αρκετά για τις 49 μερες που έμειναν, μετά θα καθαρίσει το τοπίο. Έχε υπομονή
Ποιος ειναι ο ΟΡ?
Ε ειπαμε οσοι εχουν 20 απολυτηριο ειναι ανετοι...τωρα βεβαια ποσοι το ξερουν ομως οτι θα εχουν 20 ? και τι πρεπει να κανουν για να το πιασουν...εγω 17 ειχα.
Α μα θες να δωσεις πανελλελε δωσε αλλα σου εγω σου ειπα... ''καρφωσου'' στο απολυτήριο

nearos

Επιφανές μέλος

Ο Giorgos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 18 ετών και Μαθητής Γ' λυκείου. Έχει γράψει 9.533 μηνύματα.
Ποιος ειναι ο ΟΡ?
Ε ειπαμε οσοι εχουν 20 απολυτηριο ειναι ανετοι...τωρα βεβαια ποσοι το ξερουν ομως οτι θα εχουν 20 ? και τι πρεπει να κανουν για να το πιασουν...εγω 17 ειχα.
Α μα θες να δωσεις πανελλελε δωσε αλλα σου εγω σου ειπα... ''καρφωσου'' στο απολυτήριο
Κοίτα, για άτομα που εχουν και το 5%, και προσπαθούν μανιωδώς να διαβάσουν και να προετοιμαστούν για τις Πανελλήνιες, υπάρχει ο επιπλέον παράγοντας άγχους.
Είμαι "καρφωμένος" στο απολυτήριο, σαφώς. 20 έβγαλα το προηγούμενο τετράμηνο. Τώρα, θα δείξει...

γιαννης_00

Επιφανές μέλος

Κοίτα, για άτομα που εχουν και το 5%, και προσπαθούν μανιωδώς να διαβάσουν και να προετοιμαστούν για τις Πανελλήνιες, υπάρχει ο επιπλέον παράγοντας άγχους.
Είμαι "καρφωμένος" στο απολυτήριο, σαφώς. 20 έβγαλα το προηγούμενο τετράμηνο. Τώρα, θα δείξει...
ναι ρε νεαρε ..στο δικο μου μυαλο η υποθεση πανελληνιες ρουφα τα παντα ...σου αφηνει δυναμη για το απολυτηριο?

nearos

Επιφανές μέλος

kost1a

Νεοφερμένο μέλος

Ο kost1a αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 54 μηνύματα.
Α δεν σου ειπα ..μιας και σε ενδιαφερει το ιστορικο... οτι και με λιγα μορια (πχ 9400) να μπεις ιστορικο καλαματας ερχεσαι αθηνα εκπα ευκολα με μετεγγραφη.
Μετεγγραφή πώς ; αφού πρέπει να πληρεις ορισμένες προϋποθέσεις

γιαννης_00

Επιφανές μέλος

Μετεγγραφή πώς ; αφού πρέπει να πληρεις ορισμένες προϋποθέσεις
Για Ιστορικο αρχαιολογικο επκα μιλαμε...οκ?
Ε μπαινεις καλαματα με 9400 μορια..οκ?
9400 + 2750 = 12150 μορια
Η βαση εκπα ηταν περυσι 11950...οκ την πηδας και κανει αιτηση και ερχεσαι... η σχολη εκπα σχεδον αδεια μενει.

Εδω η διαχρονικη συμπεριφορα στις μετεγγραφες της σχολης του εκπα.

1744474590299.png

1744474560466.png

kost1a

Νεοφερμένο μέλος

Ο kost1a αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 54 μηνύματα.
Για Ιστορικο αρχαιολογικο επκα μιλαμε...οκ?
Ε μπαινεις καλαματα με 9400 μορια..οκ?
9400 + 2750 = 12150 μορια
Η βαση εκπα ηταν περυσι 11950...οκ την πηδας και κανει αιτηση και ερχεσαι... η σχολη εκπα σχεδον αδεια μενει.

Εδω η διαχρονικη συμπεριφορα στις μετεγγραφες της σχολης του εκπα.

View attachment 147124
View attachment 147123
Ναι αλλά το να δηλώνεις σχολή με την προοπτική ότι θα κάνεις μετεγγραφή δεν είναι λίγο ριψοκίνδυνο; εντάξει στη συγκεκριμένη ίσως όχι αλλά γενικά ..

γιαννης_00

Επιφανές μέλος

Ναι αλλά το να δηλώνεις σχολή με την προοπτική ότι θα κάνεις μετεγγραφή δεν είναι λίγο ριψοκίνδυνο; εντάξει στη συγκεκριμένη ίσως όχι αλλά γενικά ..
Ναι πολυ σωστα το θετεις .
Πλην ομως οι μετεγγραφες ειναι κομματι του μηχανογραφικου.
Ασχολουμε απο το 2017 (λιγο) και 2018 (φουλ) με αυτες.
Απο την μελετη των στατιστικων και πειρας βγαινει αυτο που σου λεω.
Πραγματι οι μετεγγραφες εχουν ενα ρισκο και μια ταλαιπωρια..αλλα η συγκεκριμενη σχολη εχει ελαχιστο ως και σιγουρια.
Τωρα αν μιλουσαμε για αλλες ..πχ παιδαγωγικο, χημικο, εμπ θα λεγαμε αλλα πραματα.

Natsuko

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η Natsuko αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένη. Είναι Μεταπτυχιούχος. Έχει γράψει 155 μηνύματα.
Για να πάρει κάποιος μετεγγραφή πρέπει να πληροί τις ανάλογες προϋποθέσεις.

γιαννης_00

Επιφανές μέλος

Για να πάρει κάποιος μετεγγραφή πρέπει να πληροί τις ανάλογες προϋποθέσεις.
ναι σωστο αυτο που λες ...αλλα μηπως να το εκανες πιο συγκεκριμενο να μπορεσουμε να το αξιοποιησουμε ?

Τελευταία επεξεργασία: