Deutsch... Lover
Επιφανές μέλος
Μαθηματικοί φυσικά. Τους αρχαίους τσάμπα τους πληρώνει το κράτος. (Δεν μιλάω για Γλώσσα)
Οι περισσοτεροι φιλολογοι ειναι πολυ καλοι ανθρωπο μονο και μονο γι αυτο δεν μπορω να επιλεξω.... Οι μαθηματικοι ειναι αριστοι. Εχω κορυφαιο μαθηματικο και μια αδερφη επισης πολυ καλη. Αλλα μια πολυ καλη φιλολογο περυσι.... Μια φιλολογο που την λατρεψα
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Αυτό δεν σημαίνει πως όλοι είναι για πέταμα.
Μόνο εφέτος μια καθηγήτρια που μας κάνει γλώσσα είναι φοβερή.
Με τους μαθηματικούς πάντως και τους φυσικούς επικοινωνούμε με τα μάτια. Ξέρουν τι σκέπτομαι και μου κάνουν νόημα. Το αντίστοιχο και εγώ.
Έχει πολύ πλάκα
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
cha0s
Περιβόητο μέλος
Γενικότερα οι καθηγητές των θετικών επιστημών είναι πιο ανοιχτόμυαλοι, έχουν χιούμορ, δεν είναι κομπλεξαρισμένοι και το μάθημα περνάει ευχάριστα.
Δε ξέρω γιατί συμβαίνει το αντίθετο με τους φιλολόγους (ενώ κάνουν καλό μάθημα, ως άνθρωποι είναι λιγάκι περίεργοι ... )
maniavas
Εκκολαπτόμενο μέλος
Alejandro che 7
Πολύ δραστήριο μέλος
Kirdou
Πολύ δραστήριο μέλος
Σαν πίνακας του Νταλί μοιάζει αυτόΜαθηματικοί με ανεπτυγμένες γλωσσικές ικανότητες
Ανεπτυγμένη γλωσσική ικανότητα κατά κανόνα είναι να μεταφέρεις με ακρίβεια αυτό που έχεις στο μυαλό σου και να περιορίζεις τον ακροατή στο να καταλάβει ακριβώς αυτό και χωρίς δυνατότητα να το παρερμηνεύσει. Βασική ιδιότητα των μαθηματικών δηλαδή. Δεν σημαίνει κατ'ανάγκη πολύπλοκες και σπάνια χρησιμοποιούμενες λέξεις. Ακριβώς το αντίθετο. Απλές, κατανοητές - σημερινές λέξεις και συντακτικό για να μην επιτραπεί ασάφειαΣαν πίνακας του Νταλί μοιάζει αυτό
Δαφνη300
Νεοφερμένος
nPb
Επιφανές μέλος
Kirdou
Πολύ δραστήριο μέλος
Θέλει λίγη εξάσκηση αυτό.Είναι σαν τα μωρά οι μαθηματικοί κουνάμε χέρια,πόδια και κλαίνε αλλά στην πορεία μαθαίνουμε απλές λεξούλες όπως μαμά,μπαμπά αργότερα προτασούλες Να Λόλα Ενα Μήλο κτλ.Ανεπτυγμένη γλωσσική ικανότητα κατά κανόνα είναι να μεταφέρεις με ακρίβεια αυτό που έχεις στο μυαλό σου και να περιορίζεις τον ακροατή στο να καταλάβει ακριβώς αυτό και χωρίς δυνατότητα να το παρερμηνεύσει. Βασική ιδιότητα των μαθηματικών δηλαδή. Δεν σημαίνει κατ'ανάγκη πολύπλοκες και σπάνια χρησιμοποιούμενες λέξεις. Ακριβώς το αντίθετο. Απλές, κατανοητές - σημερινές λέξεις και συντακτικό για να μην επιτραπεί ασάφεια
cha0s
Περιβόητο μέλος
Πωρωμένος φιλόλογος που αγαπάει αυτό που κάνει είναι όταν στις εξετάσεις αντί να βάλει Νομική πρώτη επιλογή (ενώ το έπιανε), έβαλε φιλολογικό.
Πωρωμένος μαθηματικός/φυσικός που αγαπάει αυτό που κάνει είναι όταν στις εξετάσεις αντί να βάλει Πολυτεχνείο πρώτη επιλογή (ενώ το έπιανε), έβαλε μαθηματικό/φυσικό.
fibu, αυτό δείχνει το πόσο ασχολείσαι ο ίδιος ο πτυχιούχος Μαθηματικός με το επάγγελμά του: εν προκειμένη περίπτωση της διδακτικής. Αυτό συμβαίνει σε όλα τα επαγγέλματα. Κάποιοι είναι ερωτευμένοι με αυτό που κάνουν και κάποιοι άλλοι όχι. Η ανεπτυγμένη γλωσσική ικανότητα ενός Μαθηματικού έχει να κάνει κατά την προσωπική γνώμη μου με δυο πράγματα: την γενικότερη παιδεία του ως άνθρωπος σύμφωνα με το υπόβαθρο που κουβαλάει μαζί του (βλ. σχολείο, βιώματα κλπ) και με το πόσο καλά "έχτισε" την σκέψη του αλγοριθμικά πάνω στην μαθηματική λογική. Κατ' εμέ όλοι οι άνθρωποι γεννιούνται με την μαθηματική λογική, διότι πολλές δραστηριότητες στην καθημερινή ζωή απαιτούν συντονισμένα βήματα και προσεχτική επαγωγική σκέψη. Το πρόβλημα ξεκινάει όταν τα μαθηματικά από Επιστήμη της "τελειότητας" γίνονται τυπικό μάθημα εξέτασης. Πάνω στο δεύτερο έχει χτιστεί μια ολόκληρη ανθρώπινη κουλτούρα, αυτοί που πάσχουν από μαθηματικοφοβία η οποία καταλήγει σε μίσος.
Μάλλον μαθηματικός είσαι όπως τα γράφεις ή κάτι εκεί κοντά (άρα φίλος). Όμως κάνεις μια υπόθεση που πιστεύω ότι είναι λάθος. Ότι όλοι γεννιούνται με μαθηματική σκέψη. Το να βάζεις τις σκέψεις σου σε τάξη - σε δομή δεν νομίζω ότι είναι έμφυτο σε όλους. Πιστεύω ότι καλλιεργείται. Τουλάχιστον έτσι αισθάνομαι τώρα σε αυτή την ηλικία.
Solmyr
Δραστήριο μέλος
Πωρωμένος μαθηματικός/φυσικός που αγαπάει αυτό που κάνει είναι όταν στις εξετάσεις αντί να βάλει Πολυτεχνείο πρώτη επιλογή (ενώ το έπιανε), έβαλε μαθηματικό/φυσικό.
Βollocks!
nPb
Επιφανές μέλος
Μάλλον μαθηματικός είσαι όπως τα γράφεις ή κάτι εκεί κοντά (άρα φίλος). Όμως κάνεις μια υπόθεση που πιστεύω ότι είναι λάθος. Ότι όλοι γεννιούνται με μαθηματική σκέψη. Το να βάζεις τις σκέψεις σου σε τάξη - σε δομή δεν νομίζω ότι είναι έμφυτο σε όλους. Πιστεύω ότι καλλιεργείται. Τουλάχιστον έτσι αισθάνομαι τώρα σε αυτή την ηλικία.
Χαχαχ μέσα έπεσες (στο πρώτο που υπέθεσες). Ο Πλάτωνας είχε πει ότι όλοι οι άνθρωποι έχουν "έμφυτη" την μαθηματική σκέψη απλά θα πρέπει η μαθηματική παιδεία να αποτελεί μια από τις βασικές συνιστώσες των γνώσεων ενός παιδιού. Οι άλλες συνιστώσες είναι η γραμματεία, η μουσική και η γυμναστική. Η σωστή μαθηματική παιδεία είναι εκείνη που καλλιεργεί την άπλαστη μαθηματική σκέψη. Όταν δεν εξασκείς κάτι, σε αφήνει..
Alejandro che 7
Πολύ δραστήριο μέλος
Οσται θαιλοις να ασχωλιθις μαι τοι φειλωλωγοια;Και τα 2 ειναι κατι που μου αρεσει πολυ αλλα σε αυτη την περιπτωση πρωτιμω τους φιλοολογους !Πρωτον θελω να γινω στο μελλων φιλλολογος .ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΜΟΥ!!!Ως πρωτυπω εχω εναν απο τους καθηγητες μου οποιους ειναι απο τους καλητερους ανθρωπους που εχω γνωρισει ποτε!Τον λατρευω πραγματικα και μακαρι μια μερα να καταφερω να φτασω στο σημειο να ειμαι ισαξια του!!!
Guest 772419
Επισκέπτης
φιλολογοι ή μαθηματικοι; γιατι σας αρεσουν περισσοτερο; θα θελατε να γινετε καποτε; εχετε καποιο προτυπο;
εμενα προσωπικα η αδυναμια μου ειναι οι φιλολογοι γιατι θελω και η ιδια να γινω.... οσο για το αν εχω καποιο προτυπο ναι ειναι η μια μου φιλολογος που ειναι μια και μοναδικη μπραβο κυρια!!!!!!!!!
Μου αρεσει η φιλολογια και προς τα εκει ειναι ο στοχος μου.Επιπλεον μου αρεσουν παρα πολυ οι φιλοσοφοι,γιατι εχουν την ρητορικη δυνοτητα να σου απαντουν με τον μοναδικο τους τροπο σε απλα αλλα και σημαντικα ερωτηματα.Με την χρηση πλουσιου λεξιλογιου μπορεις να εκφραζεις αυτα που νιωθεις και να μεταδιδεις τα συναισθηματα και στους αλλους που σε ακουν.Κλασσικατα παραδειγματα ειναι και η λογοτεχνια.Παρα πολλοι λογοτεχνες στα ποιηματα τους μιλουσαν για τον Ερωτα,για την Φυση και εντυπωσιαζουν ακομη και σημερα τους αναγνωστες που διαβαζουν τετοια κειμενα.Για μενα κυριως η εκφραση του λογου ειναι ομορφια της ψυχης και αγνοτητα του πνευματος.
Solmyr
Δραστήριο μέλος
Οσται θαιλοις να ασχολιθις μαι τοι φειλωλωγοια;
Ξέχασες αυτό.Με <<ω>> γράφεται.
Alejandro che 7
Πολύ δραστήριο μέλος
ωχ μου ξέφυγε ευχαριστώ για την επισήμανσηΞέχασες αυτό.Με <<ω>> γράφεται.
Kirdou
Πολύ δραστήριο μέλος
Deutsch... Lover
Επιφανές μέλος
Ο ανθρωπος γεννιεται με την αισθηση της λογικης. Τα μαθηματικα θελουν λογικη και ορθη σκεψη. Φυσικα και καλλιεργειται αλλα αρχικα οι βασεις εχουν μπει απο την στιγμη της γεννησης
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.