GABRIELLA
Δραστήριο μέλος
9 ωρα πρεπει να ειμαστε εκει!!!θα βγει και σε σενα λογικα!!!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Lefteris278
Νεοφερμένος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
banis
Νεοφερμένος
καλη υπομονή,και ελπίζω να τελειώσουμε κάποτε τη σχολη!
fly
Δραστήριο μέλος
GABRIELLA
Δραστήριο μέλος
fly
Δραστήριο μέλος
astathmitos
Δραστήριο μέλος
ZETAXA
Δραστήριο μέλος
marie!!!!
Νεοφερμένος
ZETAXA
Δραστήριο μέλος
Αρχική Δημοσίευση από marie!!!!;2429235 :γεια σας ! αλλο ενα γειτονακι απο τα ιωαννινα ! καλες σπουδες να εχουμε ] παράθεση !!!
Καλωσορισες!Ξεκινησαν εκει τα μαθηματα?Εγω εδω και τρεις μερες πηγαινω.Εκανα Βυζαντινη Αρχαιολογια,Ιστορια Ρωμαικου κρατους,Λατινικα.Εχασα και καποια γιατι μπερδευτικα αρκετα με το προγραμμα.Ειναι αρκετες ωρες την ημερα παντως.
Lita Athens
Δραστήριο μέλος
Λέτε απο γειτονάκια να γίνουμε....αυτοκόλλητοι;Ακούγονται πολλά περι συγχωνεύσεων τμημάτων για αυτό το λεώ.Ισως εμάς δεν θα μας πιάσει αν γίνει κάτι τέτοιο αλλα δεν θα ήταν άσχημη ιδέα ένα τμήμα κοινό για όλους με αντίστοιχες κατευθύνσεις...Οπως συνέβαινε και παλαιότερα δηλαδη.Νομίζω οτι δεν έχει ανάγκη η κοινωνία 22 τμήματα απο τα οποία αποφοιτούν φιλόλογοι μακάρι να το καταλάβουν και να κάνουν κάτι
Ελπίζω πως οχι! Χωρις παρεξήγηση!
Νομίζω πως ο διαχωρισμός των τμημάτων (Φιλολογικό και Ιστορικό - Αρχαιολογικό) ήταν πολύ καλή κίνηση! Ετσι και τα διοικητικά θέματα είναι πιο οργανωμένα αλλά και το πρόγραμμα σπουδών πιο εξειδικευμένο. Αυτό που θα ήταν μια καλή ιδέα, όμως, για να μην υπάρχει αυτή η πληθώρα αποφοίτων Φιλολογίας, θα ήταν ίσως να μειωθεί ο αριθμός των εισακτέων σε κάθε τμήμα.
astathmitos
Δραστήριο μέλος
Δεν ξέρετε τι χάνετε!Εγω πάντως διαφωνώ με το κατακερματισμό του τμήματος ο οποίος ας μην γελιόμαστε έγινε περισσότερο για να εξυπηρετήσει μικροσκοπιμότητες και συμφέροντα και όχι τόσο για λόγους οργάνωσης(της ποιάς; )και εξειδίκευσης εν τέλει.Ενα τμήμα και μείωση και των εισακτέων θα δώσει λύση σε ένα μακροχρόνιο πρόβλημα κατα την γνώμη μου.Ούτως η άλλως αυτός ο διαχωρισμός όπως αποδείχτηκε στην πράξη δεν βελτίωσε την κατάσταση αλλά το αντίθετο.Βέβαια είναι πολύ δύσκολο να γίνει αυτό αλλά να έχουμε να λέμεΕλπίζω πως οχι! Χωρις παρεξήγηση!
Νομίζω πως ο διαχωρισμός των τμημάτων (Φιλολογικό και Ιστορικό - Αρχαιολογικό) ήταν πολύ καλή κίνηση! Ετσι και τα διοικητικά θέματα είναι πιο οργανωμένα αλλά και το πρόγραμμα σπουδών πιο εξειδικευμένο. Αυτό που θα ήταν μια καλή ιδέα, όμως, για να μην υπάρχει αυτή η πληθώρα αποφοίτων Φιλολογίας, θα ήταν ίσως να μειωθεί ο αριθμός των εισακτέων σε κάθε τμήμα.
Lita Athens
Δραστήριο μέλος
Επίσης, όσο προχωρούν τα χρόνια, τόσο περισσότερο διευρύνεται και η επιστήμη (νέα πορίσματα, νέες ανακαλύψεις κλπ) που καθιστούν ακόμη πιο επιτακτική την εξειδίκευση.
Παλιά, και το Μαθηματικό με το Φυσικό τμήμα ήταν ενωμένα - η λεγόμενη Φυσικομαθηματική Σχολή - αλλά νομίζω πως ο καθένας μπορεί να καταλάβει πως πρόκειται για αρκετά διαφορετικές επιστήμες, παρά τα όποια κοινά τους σημεία.
Το μόνο τμήμα που παραμένει ενωμένο χωρίς να καταλαβαίνω το γιατί είναι το ΦΠΨ... Τι σχέση έχει η Φιλοσοφία με τα Παιδαγωγικά και την Ψυχολογία. Τα δυο τελευταία έχουν πολλά κοινά, αλλά η Φιλοσοφία που κολλάει??? Και να φανταστείς ότι από εκεί βγαίνουν απόφοιτοι με δικαιώματα φιλολόγου...
astathmitos
Δραστήριο μέλος
Lita Athens
Δραστήριο μέλος
Το πτυχίο καθ'εαυτό, όμως, είναι πτυχίο επιστημονικής ειδίκευσης στη Φιλολογία ή στην Ιστορία - Αρχαιολογία και όχι πτυχίο εκαπιδευτικού. Το πως θα το αξιοποιησει ο καθένας επαγγελματικά είναι προσωπικό θέμα. Το Φιλολογικό, όμως, βγάζει Φιλολογους, όχι καθηγητές. Οπως και το Ιστορικό. Από πλευράς επιστημονικής ειδίκευσης, λοιπόν, θεωρώ πως ο διαχωρισμός ήταν σωστή κίνηση. Το τι θα γίνει στην αγορά εργασίας είναι άλλο θέμα.
nPb
Επιφανές μέλος
haroula
Εκκολαπτόμενο μέλος
εμείς την παλεύουμε
Σίμος53101
Εκκολαπτόμενο μέλος
Εμένα τα αρχαία είναι η μεγάλη μου αγάπη και για αυτό τον λόγο είναι όνειρο ζωής να ακολουθήσω κάποια ελληνική φιλολογία.
Παρ' όλα αυτά, είναι γνωστό σε όλους μας το θεματάκι του επαγγέλματος με την κατάρτιση....
Αλλά όντας πολυγαμικός, η άλλη μου αγάπη είναι τα αγγλικά!!!
Οπότε γειτονάκια θα είμαστε σε 2 χρόνια....
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
*Maria (^_^)*
Πολύ δραστήριο μέλος
Γειά σας κύριαι καθηγηταί!
Εμένα τα αρχαία είναι η μεγάλη μου αγάπη και για αυτό τον λόγο είναι όνειρο ζωής να ακολουθήσω κάποια ελληνική φιλολογία.
Παρ' όλα αυτά, είναι γνωστό σε όλους μας το θεματάκι του επαγγέλματος με την κατάρτιση....
Αλλά όντας πολυγαμικός, η άλλη μου αγάπη είναι τα αγγλικά!!!
Οπότε γειτονάκια θα είμαστε σε 2 χρόνια....
Κι εγώ λατρεύω τ'αρχαία και θέλω να περάσω Φιλολογία στα Ιωάννινα!!..και γενικά τα φιλολογικά μαθήματα (υπάρχει μια μικρή δυσκολία με την ιστορία..)...το μόνο αρνητικό που σκέφτομαι είναι ότι δεν είναι επάγγελμα του μέλλοντος!!!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Σίμος53101
Εκκολαπτόμενο μέλος
Γειά σου Μαρία από Σέρρες!Κι εγώ λατρεύω τ'αρχαία και θέλω να περάσω Φιλολογία στα Ιωάννινα!!..και γενικά τα φιλολογικά μαθήματα (υπάρχει μια μικρή δυσκολία με την ιστορία..)...το μόνο αρνητικό που σκέφτομαι είναι ότι δεν είναι επάγγελμα του μέλλοντος!!!
Έτσι είναι όπως τα λες είναι με την φιλολογία Και εμένα μου αρέσουν όλα τα φιλολογικά.... Τι να κάνεις όμως?
Στις Σέρρες μένεις ή είσαι από κανένα χωριό των Σερρών?
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 12 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.