oasis
Εκκολαπτόμενο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
~Lös~
Πολύ δραστήριο μέλος
με βαση δηλαδη τα ελαχιστα που εχω ακουσει,φαινεται πολυ ενδιαφερουσα..
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
oasis
Εκκολαπτόμενο μέλος
venividivici43946
Διάσημο μέλος
Ποιά κατεύθυνση έχετε διαλέξει και με ποιά κριτήρια; Πρόκειται να μπω στο τρίτο έτος και βρίσκομαι σε δίλημμα. Να κοιτάξω που είμαι καλύτερη; Τι μου αρέσει περισσότερο; Ποιά θα βγάλω πιο εύκολα; Ποιά έχει μεγαλύτερη ζήτηση; Θα ήθελα γνώμες!
Όποια σε ενδιαφέρει και βγαίνει εύκολα.
cha0s
Περιβόητο μέλος
Kirdou
Πολύ δραστήριο μέλος
cha0s
Περιβόητο μέλος
Ε άν μετράει στα φροντιστήρια τότε να επιλέξει κλασικό
Δε ξέρω αν ειρωνεύεσαι ή όχι, πάντως αληθεύει αυτό που είπα. Απ' τη γλωσσολογία κυρίως ειδικεύεσαι σε λογοτεχνία. Και απ' το κλασσικό στα αρχαία/λατινικά.
Για να διδάξεις τη λογοτεχνία του λυκείου, ενα καλό βοήθημα παίρνεις και είσαι κομπλέ. Για να αναλύσεις όμως τέλεια ενα άγνωστο, θες και κάποιες γνώσεις.
Kirdou
Πολύ δραστήριο μέλος
Δεν κοιτάει φίλε μου κανείς ειδικεύσεις και βαθμούς στα φροντιστήρια.Να είσαι καλός στην δουλειά σου θέλουν.Δουλεύεις σαν σκυλι με 400-500 ευρώ;Είσαι ο καλύτερος φιλόλογος για αυτούς.Προσγειωθείτε γιατί η πραγματικότητα είναι σκληρήΔε ξέρω αν ειρωνεύεσαι ή όχι, πάντως αληθεύει αυτό που είπα. Απ' τη γλωσσολογία κυρίως ειδικεύεσαι σε λογοτεχνία. Και απ' το κλασσικό στα αρχαία/λατινικά.
Για να διδάξεις τη λογοτεχνία του λυκείου, ενα καλό βοήθημα παίρνεις και είσαι κομπλέ. Για να αναλύσεις όμως τέλεια ενα άγνωστο, θες και κάποιες γνώσεις.
Απ' τη γλωσσολογία κυρίως ειδικεύεσαι σε λογοτεχνία.
Από το νεοελληνικό ειδικεύεσαι στη λογοτεχνία (ποίηση, πεζογραφία, θέατρο)... από τη γλωσσολογία ειδικεύεσαι στη... γλώσσα!!
~Lös~
Πολύ δραστήριο μέλος
τοτε κλασικηΕίναι όντως πολύ ενδιαφέρουσα κατεύθυνση, αλλά το πανεπιστήμιο που είμαι δεν την προσφέρει. Έχει μόνο κλασική και βυζαντινή-νεοελληνική ειδίκευση!
tzwrtzia
Δραστήριο μέλος
ελεναα
Δραστήριο μέλος
δεν καταλαβαινω...ξερεις τι ειναι η λογοτεχνια;;τα αρχαια και τα λατινικα λογοτεχνια ειναι απο την αλλη αυτοι που επιλεγουν γλωσσολογικο δεν ειδικευονται στη λογοτεχνια.υπαρχει η θεωρητικη και εφαρμοσμενη γλωσσολογια με τους αντιστιχους κλαδουςΔε ξέρω αν ειρωνεύεσαι ή όχι, πάντως αληθεύει αυτό που είπα. Απ' τη γλωσσολογία κυρίως ειδικεύεσαι σε λογοτεχνία. Και απ' το κλασσικό στα αρχαία/λατινικά.
oasis
Εκκολαπτόμενο μέλος
Ένας συμφοιτητής μου είπε ότι αν διαλέξω βυζαντινό-νεοελληνικό (που έχω και βαθμούς 9-10, ενώ σε αρχαία-λατινικά είμαι στην βάση) και πάρω σαν μαθήματα επιλογής πολλά αρχαία και λατινικά, θα φαίνεται στο πτυχίο, όποτε θα εξισώνεται κάπως. Αλλά δεν έχω ιδέα πραγματικά τι θα φαίνεται στο πτυχίο, πως βγαίνει ο βαθμός και τι κοιτάζουν σ' ένα φροντιστήριο. Πάντως πιστεύω ότι τον βαθμό τον κοιτάζουν, γιατί αναφέρθηκε το αντίθετο παραπάνω.
Ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας! :-)
tzwrtzia
Δραστήριο μέλος
Tι εννοείς ενιαίο tzwrtzia;
Ένας συμφοιτητής μου είπε ότι αν διαλέξω βυζαντινό-νεοελληνικό (που έχω και βαθμούς 9-10, ενώ σε αρχαία-λατινικά είμαι στην βάση) και πάρω σαν μαθήματα επιλογής πολλά αρχαία και λατινικά, θα φαίνεται στο πτυχίο, όποτε θα εξισώνεται κάπως. Αλλά δεν έχω ιδέα πραγματικά τι θα φαίνεται στο πτυχίο, πως βγαίνει ο βαθμός και τι κοιτάζουν σ' ένα φροντιστήριο. Πάντως πιστεύω ότι τον βαθμό τον κοιτάζουν, γιατί αναφέρθηκε το αντίθετο παραπάνω.
Ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας! :-)
Εννοώ ότι ναι μεν στο πτυχίο θα αναγράφεται η ειδίκευσή σου, αλλά για το βαθμό πτυχίου συνυπολογίζονται όλα τα μαθήματα που παρακολούθησες, και αυτά της ειδίκευσής σου και αυτά που προέρχονται από άλλες κατευθύνσεις. Για παράδειγμα, μπορεί να ακολουθήσεις Κλασικό, αλλά στο corpus των μαθημάτων σου θα υπάρχουν και μαθήματα προερχόμενα απ' το ΒΝΕΣ, ανεξάρτητα απ' τα επιλεγόμενά σου και το αντίστροφο.
Από 'κει και πέρα, για ένα φροντιστήριο τα δύο πράγματα που έχουν μεγάλη σημασία είναι ο βαθμός πτυχίου και η τυχόν προϋπηρεσία. Προσωπική μου άποψη είναι πως η φημολογία για τη σημασία της ειδικότητας σε ότι αφορά στα φροντιστήρια είναι αναληθής. Στο φροντιστήριο όπου πήγαινα, για παράδειγμα, γνωστό στη β' λυκείου και λογοτεχνία στη γ' είχα μία καθηγήτρια που τελείωσε Ιστορικό και ήταν εξαιρετική στα συγκεκριμένα μαθήματα. Εξίσου εξαιρετικός ήταν κι ο καθηγητής στο φροντ. που μου έκανε άγνωστο στη β' λυκείου και γνωστό+άγνωστο στη γ' λυκείου κι ο οποίος είχε τελειώσει Φ.Π.Ψ.
oasis
Εκκολαπτόμενο μέλος
tzwrtzia
Δραστήριο μέλος
Τώρα, όσον αφορά για το βαθμό πτυχίου, στη δική μου σχολή τουλάχιστον, προσμετρώνται οι βαθμοί όλων των ετών. Δε νομίζω να υπάρχουν διαφορές πάνω σ' αυτό το θέμα από σχολή σε σχολή, αλλά για παν ενδεχόμενο, καλύτερα να ρωτήσεις και κάποιον συμφοιτητή σου από μεγαλύτερο έτος ή κάποιον καθηγητή.
*Maria (^_^)*
Πολύ δραστήριο μέλος
Αλλά και πάλι στο πίσω μέρος του μυαλού μου υπάρχει και το νεοελληνικό (μεγάλος έρωτας με την ποίηση!) Οπότε πολύ απλά δε ξέρω τι θα γίνει. Ακόμη αρχή είναι!
Και στο τέλος με βλέπω να πάω κλασικό! χαχαχα
pit14
Εκκολαπτόμενο μέλος
olina11
Εκκολαπτόμενο μέλος
παιδια σος.σημερα βγηκε το προγραμμα της σχολης μου(φιλολογια απθ)και δεν μπορω να καταλαβω ποτε εχω μαθημα.μου βγαινουν 11 3ωρα μαθηματα την εβδομαδα χωρια η ξενη γλωσσα.δειτε το λιγο κι εσεις. https://www.lit.auth.gr/sites/default/files/newsattach/program_winter_1213.pdf
ετσι οπως ειναι ουτε εγω μπορω να καταλαβω...σε εμας εχει ξεχωριστα για το καθε εξαμηνο η τουλαχιστον το δηλωνει καπου....εδω ειναι στα χαμενα
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 16 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.