Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Guest 712911
Επισκέπτης
έγραψα 17565 μόρια και ειμαι σε δίλημμα ποια σχολή να διαλέξω Φιλολογία ή Ιστορικό αρχαιολογικό Αθήνας? η φιλολογία πέρυσι είχε 17781 αλλα μπορεί να πέσει...το ιστορικό το πιάνω άνετα νομίζω..κατα την γνώμη σας ποια είναι η καλύτερη σχολή?
Δεν υπάρχει καλύτερη ή χειρότερη σχολή. Εσένα τι σου αρέσει περισσότερο; Εκεί νομίζω θα πρέπει να εστιάσεις.
Τα υπόλοιπα είναι για τα κομπλεξικά άτομα, τα οποία προσπαθούν να ικανοποιήσουν την ματαιοδοξία τους.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Guest 712911
Επισκέπτης
οταν γράφω καλύτερη εννοώ ως προς τισ προοπτικές
Φιλόλογος βγαίνεις και από τις δύο σχολές. Απλά εξειδικεύεσαι στον τομέα που σου αρέσει περισσότερο.
SparklingGrey
Διάσημο μέλος
(και οι δύο σχολές παρέχουν τα ίδια επαγγελματικά δικαιώματα)
Δεν μου αρέσουν τα αρχαία! αλλά μου αρέσουν πάρα πολύ τα λατινικά! Οσον αφορά στο Ιστορικό-Αρχαιολογικό με ενδιαφέρει πολύ ο τομέας της Ιστορίας της Τέχνης.Η Φιλολογία είναι περισσότερο «στενή» ως σχολή. Εγώ θα πρότειναι Ιστορικό-Αρχαιολογικό. Αν, βέβαια, έχεις κόλλημα με τα Αρχαία, πήγαινε Φιλολογία.
(και οι δύο σχολές παρέχουν τα ίδια επαγγελματικά δικαιώματα)
SparklingGrey
Διάσημο μέλος
Αν δε σ' αρέσουν τα Αρχαία, μην κάνεις το λάθος να πας Φιλολογία. Τα Λατινικά μπορείς να τα αποφύγεις, τα Αρχαία όχι.Δεν μου αρέσουν τα αρχαία! αλλά μου αρέσουν πάρα πολύ τα λατινικά! Οσον αφορά στο Ιστορικό-Αρχαιολογικό με ενδιαφέρει πολύ ο τομέας της Ιστορίας της Τέχνης.
(γενικά η Αρχαιολογία είναι πολύ ενδιαφέρουσα επιστήμη )
Υ.Γ.: Ψάξε και Τουρκολογία ή Διαπολιτισμική Εκπαίδευση για μετά το πτυχίο από ιστορικό. Είναι πολύ...της μόδας, τώρα τελευταία.
Ακούγεται ενδιαφέρον! Θα το ψάξω.Σε ευχαριστώ πολυ!Αν δε σ' αρέσουν τα Αρχαία, μην κάνεις το λάθος να πας Φιλολογία. Τα Λατινικά μπορείς να τα αποφύγεις, τα Αρχαία όχι.
(γενικά η Αρχαιολογία είναι πολύ ενδιαφέρουσα επιστήμη )
Υ.Γ.: Ψάξε και Τουρκολογία ή Διαπολιτισμική Εκπαίδευση για μετά το πτυχίο από ιστορικό. Είναι πολύ...της μόδας, τώρα τελευταία.
SparklingGrey
Διάσημο μέλος
Τσέκαρε και το forum της Φιλοσοφικής Αθηνών και συγκεκριμένα του τμήματος της Ιστορίας-Αρχαιολογίας εδώ.Ακούγεται ενδιαφέρον! Θα το ψάξω.Σε ευχαριστώ πολυ!
Υγ: Απ' ό,τι βλέπω έχει πέσει ο server. Κάποια στιγμή θ' ανεβεί.
Kirdou
Πολύ δραστήριο μέλος
To θέμα είναι τι σου αρέσει εσένα περισσότερο.Απλά να ξέρεις ότι απο ιστορικό-αρχαιολογικό έχεις και άλλες επιλογές πέρα απο το είσαι μόνο φιλόλογος.έγραψα 17565 μόρια και ειμαι σε δίλημμα ποια σχολή να διαλέξω Φιλολογία ή Ιστορικό αρχαιολογικό Αθήνας? η φιλολογία πέρυσι είχε 17781 αλλα μπορεί να πέσει...το ιστορικό το πιάνω άνετα νομίζω..κατα την γνώμη σας ποια είναι η καλύτερη σχολή?
Το ξέρω.Mάλλον ιστορικό-αρχαιολογικό θα επιλέξω.Εχει περισσότερες προοπτικές.To θέμα είναι τι σου αρέσει εσένα περισσότερο.Απλά να ξέρεις ότι απο ιστορικό-αρχαιολογικό έχεις και άλλες επιλογές πέρα απο το είσαι μόνο φιλόλογος.
Aeneas
Πολύ δραστήριο μέλος
Το ξέρω.Mάλλον ιστορικό-αρχαιολογικό θα επιλέξω. Εχει περισσότερες προοπτικές.
Ως απόφοιτος Αρχαιολογικού εκτός από τα επαγγελματικά δικαιώματα ΠΕ 02 θα έχεις "ανοίξει" τις πόρτες της επαγγελματικής ξενάγησης, της αρχαιολογίας, της ιστορίας της τέχνης.
Όντως,ενδιαφέρομαι ιδιαίτερα για μεταπτυχιακό στην ιστορία της τέχνης.Ως απόφοιτος Αρχαιολογικού εκτός από τα επαγγελματικά δικαιώματα ΠΕ 02 θα έχεις "ανοίξει" τις πόρτες της επαγγελματικής ξενάγησης, της αρχαιολογίας, της ιστορίας της τέχνης.
Akatanomasty
Νεοφερμένος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
konstantinab199
Εκκολαπτόμενο μέλος
Θα μπορούσε κάποιος να μας πει λίγα πράγματα σχετικά με τη φιλολογία/ ιστορικό αρχαιολογικό?? Βρίσκομαι σε δίλημμμα...
εγώ είμαι φιλολογία απθ
ο,τι θελεις ρώτα.
Γενικα διαλεγεις αναλόγως με το αντικείμενο που προτιμάς.φιλολογία εχεί πιο "φιλολογικα" πολλα αρχαια και λατινικα,φιλοσοφιες,λογοτεχνιες κτλ.Ιστορικο εχουν αρχαιολογιες και τομους ιστοριας
βασικα ειναι τι σαρεσει...Εγω ιστορικο δεν θα αντεχα
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Dogie
Πολύ δραστήριο μέλος
εγώ είμαι φιλολογία απθ
ο,τι θελεις ρώτα.
Γενικα διαλεγεις αναλόγως με το αντικείμενο που προτιμάς.φιλολογία εχεί πιο "φιλολογικα" πολλα αρχαια και λατινικα,φιλοσοφιες,λογοτεχνιες κτλ.Ιστορικο εχουν αρχαιολογιες και τομους ιστοριας
βασικα ειναι τι σαρεσει...Εγω ιστορικο δεν θα αντεχα
Μην ξεχνάμε και τα μαθήματα γλωσσολογίας...
LoThexristos
Νεοφερμένος
Merendaki
Εκκολαπτόμενο μέλος
Παιδιά θέλω συμβουλή/ές για δύο σχολές και θα μου ήταν ευχάριστο να διατυπώνατε τις απόψεις σας σχετικά με την Φιλολογία και το Ιστορικό . Ευχαριστώ εκ των προτέρων
και από τα δύο βγαίνεις φιλόλογος απλά από το ιστορικό αρχαιολογικό αν πάρεις κατεύθυνσης ιστορικού είσαι μόνο φιλόλογος ενώ αν πάρεις αρχαιολόγος είσαι και φιλόλογος και αρχαιολόγος.....
Έχω και εγώ μερικές απορίες....μου αρέσει αρκετά το τμήμα ιστορίας και αρχαιολογίας και σκέφτομαι να ξαναδώσω εάν δεν το πιάσω φέτος....θα ήθελα να μάθω τι ακριβώς παίζει με την ιστορία....μου αρέσει πολύ αλλά δεν μπορώ με τίποτα.....την παπαγαλία.....μου ήταν σχεδόν αδύνατον να την μάθω φέτος όπως ήταν μέσα.....στο πανεπιστήμιο θέλουν καθαρά αποστήθιση..και κάνουνε από όλα τα είδη ιστορίας?
art1
Εκκολαπτόμενο μέλος
η σχολη λοιπον να ξερετε οτι ουσιαστικα αποτελει ενα ταξιδι στο παρελθον, τις τεχνες και τον πολιτισμο(συμπεριλαμβανομενης και της γλωσσας, αρχαια, νεα ελληνικα, λατινικα)...ειδικα η αρχαιολογια και η ιστορια της τεχνης θα σας φερουν ακομα πιο κοντα με ολα αυτα(ανασκαφες, επιγραφες, εκθεσεις εργων τεχνης κλπ)
και ναι...φυσικα και γινονται μαθηματα ολων των ειδων της ιστοριας...
αν θελετε και καποια αλλη πληροφορια μπορειτε να μου πειτε...
leouv
Εκκολαπτόμενο μέλος
Πάντως όσο ψάχνω την Ιστορία-Αρχαιολογία τόσο περισσότερο μου αρέσει και βρήκα έναν τομέα της που είναι πραγματικά στα μέτρα μου, την Ενάλια Αρχαιολογία, που μπορεί κανείς να αποκτήσει ειδίκευση με μεταπτυχιακό στο εξωτερικό (έχει και το Πανεπιστήμιο Κύπρου ανάλογο πρόγραμμα σπουδών!).
Γνωρίζει κανείς αν το τμήμα του Πανεπιστημίου Κρήτης είναι καλό;
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 9 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.