triantafullaki :)
Εκκολαπτόμενο μέλος
Τέλος, θα παραθέσω ορισμένα μεταπτυχιακά που σε συνδυασμό με το πτυχίο της Φιλολογίας σου ανοίγουν και άλλες διεξόδους:
Α) Μεταπτυχιακό στην Ειδική Αγωγή. Εισάγεσαι με γραπτές εξετάσεις , έχει δίδακτρα, έχει 2ετή διάρκεια, ενώ τελειώνοντας το μπορείς να γίνεις Φιλόλογος για παιδιά με ειδικές ανάγκες και για τον ιδιωτικό τομέα και για για το δημόσιο. Εντάσσεσαι σε πίνακα ΑΣΕΠ για τους φιλολόγους ειδικής αγωγής. Προσφέρεται από διάφορα ΑΕΙ, πχ Πανεπιστήμιο Αθηνών. Υπάρχει και εξ αποστάσεως πρόγραμμα, από το Πανεπιστήμιο Κύπρου, χωρίς εξετάσεις εισαγωγής, αναγνωρισμένο από το ΔΟΑΤΑΠ.
Β) Μεταπτυχιακό στον Σχολικό Επαγγελματικό Προσανατολισμό.Εισάγεσαι με γραπτές εξετάσεις , έχει δίδακτρα, έχει 2ετή διάρκεια,ενώ τελειώνοντας το μπορείς να εργαστείς ως Λειτουργός Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού, τόσο στην εκπαίδευση, όσο και σε άλλες υπηρεσίες πχ. Κέντρα Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού, ή στον ιδιωτικό τομέα, σύμφωνα με την προκήρυξη του μεταπτυχιακού του ΦΠΨ Αθηνών.
Γ) Μεταπτυχιακό σε 1 από τις 5 Κατευθύνσεις του Τμήματος ΜΜΕ της Αθήνας. Εισάγεσαι με γραπτές εξετάσεις , δεν έχει δίδακτρα, εκτός από ένα συμβολικό ποσό 150 ευρώ που πληρώνεις για να συμμετάσχεις στις εξετάσεις, έχει 1.5 έτος διάρκεια, και μπορείς να αποκτήσεις εξειδίκευση στη Δημόσια Επικοινωνία, στη Χρήση του Διαδικτύου στη καθημερινή ζωή του ατόμου και σε άλλους τομείς
Δ) Μεταπτυχιακό στη Βυζαντινή, Νεοελληνική, Αρχαία Ελληνική Φιλολογία, Λαογραφία.Εισάγεσαι με γραπτές εξετάσεις , δεν έχει δίδακτρα, έχει 2ετή διάρκεια, και εμβαθύνεις σε κάποιο από τα γνωστικά αντικείμενα της σχολής, αποκτώντας πιο εξειδικεύμενες γνώσεις σε κάποιον από τους τομείς που θες
Υπάρχουν και πολλά κόμη μεταπτυχιακά, ενώ πολύ καλό είναι να έχει κάποιος proficiency γιατί χρειάζεται για τα πιο πολλά μεταπτυχιακά .Ελπίζω να βοήθησα
Ξέχασα και τον τομέα Γλωσσολογίας, για όποιον αγαπά αυτό το γνωστικό αντικείμενο. Μπορείς να κάνεις μεταπτυχιακό πάνω στη Θεωρητική - Εφαρμοσμένη Γλωσσολογία, Τεχνογλωσσία σε συνεργασία με το Πολυτεχνείο , καθώς και μεταπτυχιακό στη Διδασκαλία της Νέας Ελληνικής ως ξένης γλώσσας . Φαίνεται ξεκάθαρα ότι υπάρχουν πολλά αντικείμενα, αν υπολογίσουμε και τα μεταπτυχιακά του Ιστορικού, πχ στην Αρχαία, νεότερη, βυζαντινή ιστορία που διδάσκονται στο σχολείο και μπορεί να εμβαθύνει κάποιος και αν θέλει να αποκτήσει και επαγγελματικά δικαιώματα σε άλλο τομέα από τη σχολή του πχ ΜΜΕ μπορεί να κάνει και διδακτορικές σπουδές .
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Kirdou
Πολύ δραστήριο μέλος
Βέβαια πρέπει να έχεις κύριο πτυχίο Ιστορίας και μεταπτυχιακά
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
triantafullaki :)
Εκκολαπτόμενο μέλος
Kirdou
Πολύ δραστήριο μέλος
Kirdou
Πολύ δραστήριο μέλος
aggelikicr7
Νεοφερμένος
εγώ!!!!!!Γεια σας!!!Έχει περάσει κανείς στη Φιλολογία Αθήνας φέτος;;;
Γεια σας!!!Έχει περάσει κανείς στη Φιλολογία Αθήνας φέτος;;;
Κι εγώ!Άντε να δούμε πότε θα γραφτούμε...
aggelikicr7
Νεοφερμένος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Παιδια ο Αγγελάτος βάζει δύσκολα στις εξετάσεις???Οι τεράστιες σημειώσεις του αρκούν ή χρειαζεται κ διαβασμα απο το βιβλιο του?
Τον Αγγελάτο μη το φοβάσαι...!!!στην αρχή για όσους δε τον ξέρουν φοβίζει λίγο ή μάλλον πολύ,αλλά δε χρειάζεται να ανησυχείς καθόλου...!!!Πρωτοετής είσαι?? Αν έχεις παρακολουθήσει διάβασε ξανά τις σημειώσεις σου , λίγο e- class και είσαι οκ!!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
skoteinotrugoni
Νεοφερμένος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Για ελάτε να μαζευτούμε οι επιτυχοντες του 2015!!!!!
Ενας ενας να γνωριζομαστε
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Faihh
Εκκολαπτόμενο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Libertus
Συντονιστής
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Faihh
Εκκολαπτόμενο μέλος
Φιλολογία φυσικά. Η κλασική φιλολογία είναι μια από τις 3 κατευθύνσεις της φιλολογίας. Μπορείς να επιλέξεις εναλλακτικά γλωσσολογία ή μεσαιωνική και νεοελληνική φιλολογία (έχει περισσότερο λογοτεχνία αν δεν κάνω λάθος), εάν προτιμάς κάτι από αυτά. Θα κάνεις μαθήματα αρχαίων και λατινικών όπως και να έχει, απλά κάνεις περισσότερα μαθήματα από την κατεύθυνση που επιλέγεις. Από το ΦΠΨ αποκτάς επαγγελματικά δικαιώματα φιλολόγου, αλλά βέβαια δεν έχεις το ίδιο κύρος με κάποιον που έχει βγάλει φιλολογία ούτε τις ίδιες γνώσεις, γι' αυτό και στα φροντιστήρια προτιμούν τους αποφοίτους φιλολογίας. Κατά τη γνώμη μου, το ΦΠΨ δεν είναι καλή επιλογή και δεν έχει και λόγο ύπαρξης. Απλά πάνε όσοι δεν πιάνουν φιλολογία, για να αποκτήσουν τα αντίστοιχα επαγγελματικά δικαιώματα, ενώ τα μισά μαθήματά τους είναι άσχετα με το αντικείμενο.
Ναι καταλαβαινω... αυτα ηξερα κι εγω πανω κατω! Τη κατευθυνση στη Φιλολογια την επιλεγεις απο το πρωτο ετος; Εγω εαν περασω λογικα θα επιλεξω γλωσσολογια που απο οτι εχω ακουσει παλι ειναι πιο ενδιαφερουσα και επειδη η μεσαιωνικη δεν με ιντριγκαρει αλλα ουτε και η νεοελληνικη επειδη εχει πολλη λογοτεχνια Αν και δεν ξερω πολλα για τη γλωσσολογια Μπορεις να με διαφωτισεις;
Libertus
Συντονιστής
Στη φιλολογία Αθήνας επιλέγεις κατεύθυνση στο 2ο έτος (σε άλλες επιλέγεις στο 3ο). Η μεσαιωνική και νεοελληνική είναι μία κατεύθυνση. Δες και το πρόγραμμα σπουδών εδώ. Από τη σελίδα 15 και μετά έχει τα μαθήματα ανά εξάμηνο και κατεύθυνση αναλυτικά. Εάν σε ενδιαφέρει και φιλολογία σε άλλη πόλη, πρέπει να δεις το αντίστοιχο πρόγραμμα σπουδών.Ναι καταλαβαινω... αυτα ηξερα κι εγω πανω κατω! Τη κατευθυνση στη Φιλολογια την επιλεγεις απο το πρωτο ετος; Εγω εαν περασω λογικα θα επιλεξω γλωσσολογια που απο οτι εχω ακουσει παλι ειναι πιο ενδιαφερουσα και επειδη η μεσαιωνικη δεν με ιντριγκαρει αλλα ουτε και η νεοελληνικη επειδη εχει πολλη λογοτεχνια Αν και δεν ξερω πολλα για τη γλωσσολογια Μπορεις να με διαφωτισεις;
Faihh
Εκκολαπτόμενο μέλος
Στη φιλολογία Αθήνας επιλέγεις κατεύθυνση στο 2ο έτος (σε άλλες επιλέγεις στο 3ο). Η μεσαιωνική και νεοελληνική είναι μία κατεύθυνση. Δες και το πρόγραμμα σπουδών εδώ. Από τη σελίδα 15 και μετά έχει τα μαθήματα ανά εξάμηνο και κατεύθυνση αναλυτικά. Εάν σε ενδιαφέρει και φιλολογία σε άλλη πόλη, πρέπει να δεις το αντίστοιχο πρόγραμμα σπουδών.
Ωραια θα το κοιταξω ευχαριστω πολυ Η μονη που με ενδιαφερει σε αλλη πολη ειναι στο Ρεθυμνο για διαφορους λογους αλλα και επειδη ξερω πως το Πανεπιστημιο Κρητης ειναι αρκετα αξιολογο και αναγνωρισμενο πανεπιστημιο! Αλλα η πρωτη επιλογη σαφως και θα ειναι Αθηνα! Μακαρι ολα να πανε καλα! Εσυ σπουδαζεις Φιλολογια;
Libertus
Συντονιστής
Obito
Εκκολαπτόμενο μέλος
Ναι καταλαβαινω... αυτα ηξερα κι εγω πανω κατω! Τη κατευθυνση στη Φιλολογια την επιλεγεις απο το πρωτο ετος; Εγω εαν περασω λογικα θα επιλεξω γλωσσολογια που απο οτι εχω ακουσει παλι ειναι πιο ενδιαφερουσα και επειδη η μεσαιωνικη δεν με ιντριγκαρει αλλα ουτε και η νεοελληνικη επειδη εχει πολλη λογοτεχνια Αν και δεν ξερω πολλα για τη γλωσσολογια Μπορεις να με διαφωτισεις;
Εχε απλα κατα νου οτι η Γλωσσολογια ως κατευθυνση καταργηθηκε στα Ιωαννινα και πλεον υπαρχει ως κατευθυνση μονο σε Αθηνα, Θεσσαλονικη, Πατρα και Ρεθυμνο. Δηλαδη μαθηματα παλι φυσικα κανεις, απλα δεν υπαρχει ως ξεχωριστη κατευθυνση επιλεον της Κλασικης και της Βυζαντινης-Μεσαιωνικης-Νεοελληνικης.
Το ετος που διαλεγεις κατευθυνση εξαρταται απο την σχολη, στη Θεσσαλονικη πχ διαλεγεις στο 3ο ετος, αλλου μπορει και στο 2ο.
Επισης αποψη μου αν και ξερω οτι πολλοι θα διαφωνησουν, αν θες μετα να ασχοληθεις με την διδασκαλια στην μεση εκπαιδευση, καλυτερα φιλολογια σε επαρχιακη πολη, παρα αλλη παρεμφερη σχολη σε μεγαλα αστικα κεντρα, αν δεν πιανεις στα τελευταια καθαροαιμη φιλολογια. Δεν το κρινω με βαση την επιστημη, η Ιστορια και η Φιλοσοφια ισως να ειναι και πολυ πιο ενδιαφερουσες και παραγνωρισμενες στην εκπαιδευση.
EDIT: Εχε επισης υποψιν οτι απο εδω και στο εξης θα χρειαζεται και το Πιστοποιητικο Παιδαγωγικης Επαρκειας, οποτε καλο ειναι να σου το εξασφαλιζει η σχολη, για να μη χρειαζεται να παιρνεις εξτρα πιστποιησεις μετα. Αυτη τη στιγμη βεβαια ολα ειναι ρευστα, αλλα απο ο,τι εχω δει μεχρι τωρα, απο φιλολογιες σου το εξαφαλιζει αυτη των Αθηνων, της Θεσσαλονικης, της Κρητης και της Κομοτηνης. Για Πατρα, Ιωαννινα και Καλαματα, δεν εχω δει κατι, αν κανω λαθος ας με διορθωσει οποιος τυχον ξερει.
Kirdou
Πολύ δραστήριο μέλος
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 11 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.