Φιάσκο οι εκλογές για ανάδειξη συμβουλίων στα πανεπιστήμια

Mr. Crowley

Διάσημο μέλος

Ο Mr. Crowley αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής. Έχει γράψει 3,046 μηνύματα.
Ωραια,και ποιες ειναι οι αντιπροτασεις;Συγκεκριμενα πραγματα αν μπορεις.

Και τι είμαι εγώ για να αντιπροτείνω,κόμμα?Σκοπός του συνδικαλισμού δεν είναι να προτείνει πολιτικές γραμμές,αυτός είναι ο σκοπός των κομμάτων (ασχέτως αν εδώ στην Ελλάδα τα έχουμε μπερδέψει αυτά τα δύο),αλλά να προστατεύει τα δικαιώματά του.

Επιβολη της εξουσιας ειναι η συλληψη ενος βιαστη ή η τιμωρια ενος μεθυσμενου που οδηγαει επικινδυνα;
Πραγματικα ξεκολλα λιγο.
Η δικαιοσυνη ειναι εργαλειο στα χερια της αρχουσας ταξης στη μειοψηφια των περιπτωσεων.Η δικαστικη εξουσια ειναι ξεχωριστη απο τις υπολοιπες εξουσιες.
Απο κει και περα οι δικαστες ειναι ανθρωποι,οχι εξωγηινοι και καποιοι εξ αυτων διαφθειρονται.

Το ότι είναι ξεχωριστή δεν σημαίνει κάτι,δεδομένου ότι αποτελεί κομμάτι του ίδιου συστήματος (του αστικού).Η δικαιοσύνη,βασίζεται ή δεν βασίζεται στην παραδοχή του θεμελιώδους δικαιώματος στην ιδιοκτησία?Βασίζεται.Από εκεί πηγάζουν όλοι οι νόμοι,εκεί στηρίζεται όλο το οικοδόμημα του κράτους,στη νομιμοποίηση της κυριαρχής της αστικής τάξης πάνω στην εργατική.Η δικαιοσύνη είναι ταξική,δεν μπορούμε λοιπόν να τρέφουμε αυταπάτες ότι μπορεί ποτέ να υπηρετήσει τον λαό.



Στο παραδειγμα που εγραψες στο προηγουμενο ποστ.Δεν πρεπει να αναδιοργανωθουν οι δημοσιες υπηρεσιες,για να δουλευουν πιο αποτελεσματικα;Που θες 3-4 μερες για να παρεις ενα απλο αποδεικτικο εγγραφο;Σε αλλες υπηρεσιες οι μισοι καθονται και σε αλλες δεν υπαρχει προσωπικο να εξυπηρετησει τους πολιτες.
Επισης το ανοιγμα των επαγγελματων .Ολοι οι δικηγοροι,καλοι κακοι,χρεωνουν στανταρ τιμες απλα για να περασουν 5 λεπτα απο το δικαστηριο να ελεγξουν την υποθεση σου.

Αναδιοργάνωση ναι,αλλά με γνώμονα την εξυπηρέτηση των αναγκών της κοινωνίας,όχι με γνώμονα την εξοικονόμηση πόρων,στραγγαλίζοντας έτσι τις κοινωνικές παροχές,για την εξόφληση του δημόσιου χρέους.
Τώρα για τους δικηγόρους,ιδέα δεν έχω ποιο είναι το νομικό status του επαγγέλματός τους,με τι συνεπάγεται αυτό,πως θέλουν ν'αλλάξει κοκ,ώστε να εκφέρω γνώμη.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

exc

Διάσημο μέλος

Ο exc αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 2,812 μηνύματα.
Οι συνθέσεις των συμβουλίων διοίκησης...
Αποκαλυπτικές είναι οι υποψηφιότητας εξωτερικών μελών στα Συμβούλια Διοίκησης των ιδρυμάτων. Στο μεγαλύτερο πανεπιστήμιο της χώρας, το Πανεπιστήμιο Αθηνών, υποψήφιος είναι ο Αλέξανδρος Τουρκολιάς, ο οποίος κατέχει την ιδιότητα του διευθύνοντος συμβούλου της Εθνικής Τράπεζας! Είναι φανερό πως επιδιώκεται στις θέσεις των εξωτερικών μελών στα Συμβούλια να υπάρχει από τη μια η «εικόνα», δηλαδή οι υποψηφιότητες ακαδημαϊκών με το ανάλογο κύρος, από ιδρύματα εκτός Ελλάδας, αλλά και το «ψητό», δηλαδή τα στελέχη επιχειρήσεων και τραπεζών.
Βέβαια και οι υποψήφιοι που δεν είναι στελέχη επιχειρήσεων, αλλά ακαδημαϊκοί, απ' τη στιγμή που θέτουν υποψηφιότητα για να διοικήσουν ένα πανεπιστήμιο που θα προσομοιάζει όλο και περισσότερο σε επιχείρηση, σίγουρα συμφωνούν και με αυτόν το χαρακτήρα του πανεπιστημίου.
Έτσι, σιγά-σιγά, διαμορφώνονται Συμβούλια Διοίκησης που απαρτίζονται από υπερασπιστές, με κάθε τρόπο, του πανεπιστημίου-επιχείρηση, που θα πρέπει να «πουλάει» γνώση σύμφωνη με τις «αρχές» της αγοράς και σε απόλυτη συμφωνία με την κυρίαρχη ιδεολογία.

Η σύνθεση του Συμβουλίου Διοίκησης στο ΕΚΠΑ
Όπως ανακοινώθηκε από το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο, τα εσωτερικά μέλη του Συμβουλίου Διοίκησης συνεδρίασαν και «εξελέγησαν» τα εξωτερικά μέλη. Μεταξύ αυτών και ο Αλέξανδρος Τουρκολιάς, διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας!

Τα υπόλοιπα μέλη είναι οι παρακάτω: Jack Davis, Καθηγητής Ελληνικής Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου του Cincinnati, Σταύρος Κατσανέβας, Καθηγητής Φυσικής του Πανεπιστημίου Paris VII, Αλέξανδρος Νεχαμάς, Καθηγητής Φιλοσοφίας και Συγκριτικής Λογοτεχνίας του Πανεπιστημίου του Princeton, Δημήτρης Μπερτσιμάς, Καθηγητής Επιχειρησιακής Έρευνας του Πανεπιστημίου MIT, Γιώργος Τσώκος, Καθηγητής Παθολογίας του Πανεπιστημίου Harvard. Πρόεδρος του Συμβουλίου εξελέγη ομόφωνα ο Δημήτρης Μπερτσιμάς.

 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

ἅλς

Διάσημο μέλος

Ο ἅλς αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής και μας γράφει απο Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 3,894 μηνύματα.
"Μεγαλεία"!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

antis

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο antis αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιακός φοιτητής σε Biomedical Engineering. Έχει γράψει 1,850 μηνύματα.
https://www.esos.gr/dimosia-ekpaidef...ytani-toy-emp-analavete-tis-eythynes-sas.html


Τρομερό, ο Πρύτανης του ΕΜΠ μας λέει ότι οι καθηγητές του ΕΜΠ δεν ξέρουν να χρησιμοποιούν υπολογιστές?????


• Και τέλος, το επιχείρημα που περιλαμβάνεται στην προσφυγή στο ΣτΕ που και εσείς συνυπογράφετε, ότι η ηλεκτρονική ψηφοφορία "Ευνοεί τους ψηφοφόρους εκείνους που έχουν εξοικειωθεί με τις νέες τεχνολογίες και οδηγεί στον αποκλεισμό των υπολοίπων από τις διαδικασίες λήψης αποφάσεων" το οποίο δεν θα ήθελα να σχολιάσω.
Κύριε Πρύτανη,


Κάνουν προσφυγή στο ΣΤΕ δηλαδή με το επιχείρημα ότι δεν ξέρουν να ψηφίζουν ηλεκτρονικά????μα τι γελοία επιχειρήματα είναι αυτά τι άλλο θα σκεφτούν???
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

ἅλς

Διάσημο μέλος

Ο ἅλς αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής και μας γράφει απο Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 3,894 μηνύματα.
Πάνε αυτά! Το συμβούλιο ( ΕΜΠ) βγήκε χθες αργά το βράδυ. Συμβούλιο - νίντζα , κανείς δεν κατάλαβε πως και πότε βγήκε!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Top