xrisali
Νεοφερμένος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Chemwizard
Τιμώμενο Μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
xrisali
Νεοφερμένος
Chemwizard
Τιμώμενο Μέλος
Για την ακριβεια...πολύ μεγάλα!Αν δε σου αρεσει η φυσικη...η συμβουλή μου ειναι απο το Χημικων Μηχανικών μην περασεις ούτε απο έξω!Οπως ειπες κι εσυ,οι αποφητοι αυτου του τμηματος,απασχολουνται κυριως στη βιομηχανία,και μεσα σε αυτο το τμημα διδασκεται τρελή φυσική.Δεν ειχα ιδεα οτι απο εκει μπορεις να εργαστεις σε φαρμακευτικη εταιρια.Και για να ειμαι ειλικρηνης,δεν ξερω αν μονο ενα πτυχιο φαρμακευτικης αρκει για να ανοιξεις φαρμακειο.Ειχα ακουσει πως χρειαζεται και κατι αλλο για να ανοιξεις δικο σου,αλλα δεν ειμαι σίγουρος,μη σε παρω στο λαιμο μου.Εχω μια φιλη στη Φαρμακευτική Πατρών,αν θελεις να ψαξω κατι...Μου αρέσει περισσότερο βιολογία και χημεία και λιγότερο η φυσική! το θέμα είναι ότι ο χημικός μηχανικός μπορεί να δουλέψει όπως ένας φαρμακοποιός σε φαρμακευτική εταιρία αλλά δεν ανοίγει φαρμακείο!!! είναι δηλαδή παρόμοιο και επιπλέον έχεις και το τίτλο του μηχανικού που μέτριοι! όμως δυστυχώς στην Ελλάδα δεν έχουμε βιομηχανία και έτσι λένε ότι οι χημικοί μηχανικοί εμφανίζουν μεγάλα ποσοστά ενεργείας!
akiroskirios
Δραστήριο μέλος
tsixlofouska
Νεοφερμένος
Για την ακριβεια...πολύ μεγάλα!Αν δε σου αρεσει η φυσικη...η συμβουλή μου ειναι απο το Χημικων Μηχανικών μην περασεις ούτε απο έξω!Οπως ειπες κι εσυ,οι αποφητοι αυτου του τμηματος,απασχολουνται κυριως στη βιομηχανία,και μεσα σε αυτο το τμημα διδασκεται τρελή φυσική.Δεν ειχα ιδεα οτι απο εκει μπορεις να εργαστεις σε φαρμακευτικη εταιρια.Και για να ειμαι ειλικρηνης,δεν ξερω αν μονο ενα πτυχιο φαρμακευτικης αρκει για να ανοιξεις φαρμακειο.Ειχα ακουσει πως χρειαζεται και κατι αλλο για να ανοιξεις δικο σου,αλλα δεν ειμαι σίγουρος,μη σε παρω στο λαιμο μου.Εχω μια φιλη στη Φαρμακευτική Πατρών,αν θελεις να ψαξω κατι...
Γενικά, επειδή σπουδάζω στο ΕΜΠ Χημικών Μηχανικών, (1ο έτος) απλά αυτό το θέμα με την φυσική δεν ισχύει. Φυσική κάνουμε ΜΟΝΟ στα 2 πρώτα εξάμηνα και τέλος. Τώρα όσον αφορά την ανεργία σαφώς και ισχύει αλλά για πείτε μου ρε παιδιά ποια δουλειά σου εξασφαλίζει σίγουρο μέλλον να την μάθω επιτέλους κι εγώ. Εκτός από βιομηχανίες υπάρχει επίσης η δυνατότητα να γίνει κάποιος καθηγητής από την σχολή μας εάν ενδιαφέρεται. Ανάλογα με την κατεύθυνση που θα επιλέξεις στο 4ο έτος( τρόφιμα, περιβάλλον, σχεδιασμός χημικών διεργασιών,υλικά)και την διπλωματική και την πρακτική που θα κάνεις, σου ανοίγονται πόρτες πχ σε εργοστάσια τροφίμων, σε εγκαταστάσεις βιολογικού καθαρισμού κ.ά., για να σου δώσω ένα παράδειγμα.. Αυτάα
johnny-johnny
Νεοφερμένος
Chemwizard
Τιμώμενο Μέλος
εγω απλα μετεφερα αυτα που μας ειπε ενας καθηγητης που μας κανει μαθημα Φυσικη στο τμημα μας.Χημικος Μηχανικος εχει τελειωσει στη Θεσσαλονικη.Ετσι εξηγειται το οτι μονο φυσικη δε μαθαμε?Γενικά, επειδή σπουδάζω στο ΕΜΠ Χημικών Μηχανικών, (1ο έτος) απλά αυτό το θέμα με την φυσική δεν ισχύει. Φυσική κάνουμε ΜΟΝΟ στα 2 πρώτα εξάμηνα και τέλος. Τώρα όσον αφορά την ανεργία σαφώς και ισχύει αλλά για πείτε μου ρε παιδιά ποια δουλειά σου εξασφαλίζει σίγουρο μέλλον να την μάθω επιτέλους κι εγώ. Εκτός από βιομηχανίες υπάρχει επίσης η δυνατότητα να γίνει κάποιος καθηγητής από την σχολή μας εάν ενδιαφέρεται. Ανάλογα με την κατεύθυνση που θα επιλέξεις στο 4ο έτος( τρόφιμα, περιβάλλον, σχεδιασμός χημικών διεργασιών,υλικά)και την διπλωματική και την πρακτική που θα κάνεις, σου ανοίγονται πόρτες πχ σε εργοστάσια τροφίμων, σε εγκαταστάσεις βιολογικού καθαρισμού κ.ά., για να σου δώσω ένα παράδειγμα.. Αυτάα
xrisali
Νεοφερμένος
Για αυτό θα σου έλεγα να πας χημικός μηχανικός. Καταρχάς, το prestige ενός σπουδαστή του Πολυτεχνείου είναι ανώτερο από αυτό ενός φαρμακοπειού ο οποίος θα θεωρείται πάντα κατώτερος από έναν γιατρό. Επίσης, με ένα ψαγμένο μεταπτυχιακάκι μπορείς να βρεις καλή δουλειά και αν έχεις όρεξη θα τα καταφέρεις. Εγώ είμαι σίγουρη ότι ο χημικός μηχανικός είναι καλύτερη επιλογή.
Αλήθεια δεν σκέφτεσαι κάποια άλλη σχολή; Πάντως συγχαρητήρια γιατί από ότι κατάλαβα έγραψες καλά!
blacksheep
Πολύ δραστήριο μέλος
Κλεινεις με τα οσα υποστηριζεις παραπανω την επιλογη χημικος μηχανικος,γνωριζεις οτι αυτη η προοπτικη σε εξασφαλιζει?
Xristos0208
Νεοφερμένος
woochoogirl
Τιμώμενο Μέλος
Xristos0208
Νεοφερμένος
xrisali
Νεοφερμένος
Xristos0208
Νεοφερμένος
xrisali
Νεοφερμένος
Xristos0208
Νεοφερμένος
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 3 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.