elena16
Νεοφερμένος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Guest 336742
Επισκέπτης
Τι περιμένετε να ακούσετε που θα σας βοηθήσει να αποφασίσετε;
Σοβαρά ρωτάω και δεν ειρωνεύομαι. Το λέω γιατί δεν έχει υπάρξει ποστ μου που να μην καταλάβει άλλος άλλο απ'αυτό που λέω...
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Guest 019112
Επισκέπτης
BeatrixKiddo
Περιβόητο μέλος
fockos
Επιφανές μέλος
Παιδιά, λίγη βοήθεια... Μου αρέσουν και οι δύο σχολές και δεν μπορώ να αποφασίσω που να πάω τελικά. Αν κάποιος που σπουδάζει θέλει να μου πει μερικά πράγματα για τα μαθήματα της κάθε σχολής θα το εκτιμούσα! Όχι, μόνο ποια είναι τα μαθήματα - αυτό το βρίσκω - αλλά περίπου τι κάνετε στην πράξη στο κάθε μάθημα (τουλάχιστον για το πρώτο έτος μιας και φαντάζομαι είναι αρκετά).
Και οι 2 σχολές έχουν να κάνουν με εργαστήριο με την Φαρμακευτική να είναι περισσότερο προσανατολισμένη προς την Χημεία. Αν έχεις κεφάλαιο (από τους γονείς) πιστεύω πιο καλή επιλογή είναι για σένα η φαρμακευτική. Το κακό με την φαρμακευτικη είναι ότι για να ανοίξεις δικό σου φαρμακείο πρέπει να πληρώσεις πολλά. Παρόλα αυτά ο χώρος των φαρμάκων έχει ψωμί και αν είσαι καλή θα μπορείς να κάνεις πολλά πράγματα ακόμα και στην Ελλάδα.
Η Βιολογία είναι πιο ευρεία και δεν υπάρχουν σαφή επαγγελματικά δικαιώματα. Στην Ελλάδα να σταδιοδρομήσεις είναι πιο δύσκολο από βιολογία, εγώ προσωπικά θα την διάλεγα μόνο αν ήθελα να ασχοληθώ με την εκπαίδευση.
elena16
Νεοφερμένος
Βλέπω κατά καιρούς τέτοια θέματα, φυσικό-ημμυ, βιολογικό-ιατρική, χημικό-χημικών μηχανικών, κλπ και πάντα το είχα απορία (δε μπορώ πλέον να κρατηθώ)
Τι περιμένετε να ακούσετε που θα σας βοηθήσει να αποφασίσετε;
Σοβαρά ρωτάω και δεν ειρωνεύομαι. Το λέω γιατί δεν έχει υπάρξει ποστ μου που να μην καταλάβει άλλος άλλο απ'αυτό που λέω...
Προσωπικά θέλω να δω ποια μαθήματα ίσως μου αρέσουν περισσότερο. Καλά ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος αν δεν το ζήσεις αλλά ίσως με βοηθήσει να βρω με τι θα μου άρεσε να ασχοληθώ/ τι μου φαίνεται πιο ενδιαφέρον. Π.χ. το πρώτο πράγμα που μου έρχεται στο μυαλό για τη φαρμακευτική είναι να πουλάς χάπια που προφανώς δεν είναι μόνο αυτό.
Έλενα σε τι τάξη είσαι αν επιτρέπεται;
Τρίτη
adonman
Νεοφερμένος
BeatrixKiddo
Περιβόητο μέλος
που σε ενδιαφέρει...
Η άποψη μου η δικιά μου είναι να διαλέξεις κάτι που να έχει πολλές επιλογές σε εργασία και μεταπτυχιακα που σε αυτή τη φάση θεωρώ πως στο παρέχει η βιολογία...
Επειδή είσαι τρίτη αυτό σημαίνει ότι έχεις δώσει πανελλήνιες σωστά;
kiyoshi
Εκκολαπτόμενο μέλος
Παιδιά, λίγη βοήθεια... Μου αρέσουν και οι δύο σχολές και δεν μπορώ να αποφασίσω που να πάω τελικά. Αν κάποιος που σπουδάζει θέλει να μου πει μερικά πράγματα για τα μαθήματα της κάθε σχολής θα το εκτιμούσα! Όχι, μόνο ποια είναι τα μαθήματα - αυτό το βρίσκω - αλλά περίπου τι κάνετε στην πράξη στο κάθε μάθημα (τουλάχιστον για το πρώτο έτος μιας και φαντάζομαι είναι αρκετά).
Από φαρμακευτική έχεις πολύ περισσότερες προοπτικές -το φαρμακείο δεν είναι μονόδρομος.
Ενώ από βιολογικό ελπίζω να σου αρέσει το καθηγητηλίκι γιατί από έρευνα τα πράγματα είναι δύσκολα.
Sjors
Νεοφερμένος
Για τους βιολόγους τα πράγματα στην Ελλάδα είναι δύσκολα. Τα δικαιώματα του πτυχίου είναι αρκετά ασαφή. Βέβαια, στο εξωτερικό υπάρχουν προγράμματα που επιλέγουν βιολόγους ειδικά αν υπάρχει κάποιο μεταπτυχιακό.
Προτείνω να κοιτάξεις προγράμματα σπουδών και επαγγελματικά δικαιώματα ώστε να δεις τι σου αρέσει και εσένα περισσότερο.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 15 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.