Biologist
Νεοφερμένος
Προσωπικά πιστεύω πως φέτος οι βάσεις σε μερικές σχολές (αναφέρομαι κυρίως σε σχολές του 3ου πεδίου) θα πέσουν πάρα πολύ.Οι βάσεις τους κατά καιρούς στο 10% πριν απο την εφαρμογή του μέτρου ήταν υπερβολικά ανεβασμένες αλλά ουσιαστικά ψεύτικες καθώς ήταν μέχρι και 700 μόρια και παραπάνω απο την βάση της προηγούμενης χρονιάς του 90% (π.χ Φαρμακευτική Αθήνας 2008 (90%): 18.679 και με το 10% του 2009: 19.440. ΑΛΛΑ ΝΤΙ ΑΛΛΑ), απο υποψήφιους δηλαδή που κάνανε τα χαρτιά για την απόκτηση διάφορων δικαιολογητικών ακόμα και για μειώσεις τιμών σε εισητήρια, δωρεάν φαγητό σε Πανεπιστημιακές Λέσχες και εγώ δεν ξέρω τι άλλο. Για τις Ιατρικές πιστεύω ότι θα είναι στα επίπεδα του 2008.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Guest 894423
Επισκέπτης
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Dias
Επιφανές μέλος
Κάτι βρήκα: Το 2006 ήταν 19.332 και το 2009 ήταν 18.665Το υπουργείο ανακοίνωσε πως οι υποψήφιοι με το 10% αναμένονται σε 10.000-12.000. Ξέρει κανείς πόσοι ήταν τα προηγούμενα έτη?
Biologist
Νεοφερμένος
Biologist
Νεοφερμένος
Biologist
Νεοφερμένος
Επισης, ενδιαφερον παρουσιαζει ενα αρχειο στην ιστοσελιδα του υπεπθ που λεει τον αριθμο, υποψηφιων και επιτυχοντων με το 10%, με τη σειρα προτιμησης που δηλωθηκε το 2009..
Guest 894423
Επισκέπτης
https://alfavita.gr/ejetaseis05/ejet0681.htm
Οπότε ας μην προτρέχουμε για να μην απογοητευτούμε
Προσωπικά πιστεύω ότι στις υψηλόβαθμες σχολές (ιατρική, νομική, πολυτεχνείο κτλ) οι βάσεις δε θα πέσουν ιδιαίτερα αλλά σε κάποια ΤΕΙ (πχ ανακαίνισης κ αποκατάστασης κτιρίων πάτρας που πέρυσι είχε 19.296 ) θα δούμε σημαντική πτώση (βλέπω την ανακαίνιση να επιστρέφει στο 11.187 που είχε το 2004!)
Biologist
Νεοφερμένος
Εγω παλι που το εχω ψαξει το θεμα καπως, ξερω οτι οι βασεις καθε χρονο ανεβαινουν ολο και περισσοτερο δλδ το 2008 ηταν πιο υψηλες σε σχεση με του 2007..Επισης μπορειτε να βαλετε καποιο λινκ με τον αριθμο των υποψηφιων με το 10% καθε χρονιας? Εχω καποιων ετων και το 2007 βρηκα οτι ηταν 19332 και οχι 15460 οπως αναφερεται πιο πανω...
Επισης, ενδιαφερον παρουσιαζει ενα αρχειο στην ιστοσελιδα του υπεπθ που λεει τον αριθμο, υποψηφιων και επιτυχοντων με το 10%, με τη σειρα προτιμησης που δηλωθηκε το 2009..
Βλέποντας λοιπόν απο μέρους σας αυτό τι συμπέρασμα βγάζεται;
dimitris91
Νεοφερμένος
GABRIELLA
Δραστήριο μέλος
cissse13
Νεοφερμένος
Guest 894423
Επισκέπτης
Γεια σε ολους!Ξαναρωταω για δευτερη φορα γιατι θελω να σιγουρευτω...εβγαλα 15158 μορια και εχασα το ιστορικο αρχαιολογικο στα γιαννενα για 12 μορια...πιστευετε οτι με τις αλλαγες που εχουν γινει φετος στο 10% υπαρχει περιπτωση να το πιασω?οποιος γνωριζει κατι ας απαντησει...
Απ' ό,τι βλέπω πέρυσι η βάση με το 10% ήταν 17764... Παρόλα αυτά όλοι αναμένουμε πτώση των βάσεων της κατηγορίας 10%... Το πόσο μεγάλη ή μικρή θα είναι όμως για την κάθε σχολή, πιστεύω πως δε μπορούμε να το εκτιμήσουμε
Το 2003-2004 πάντως που οι υποψήφιοι ήταν σχετικά λίγοι, όπως περιμένουμε να είναι και φέτος, η σχολή που σε ενδιαφέρει είχε γύρω στα 12.500-13.500 μόρια... άρα πιστεύω πως έχεις πιθανότητες να την πιάσεις!
komborimon
Νεοφερμένος
Ελπιζω να ισχυει αυτο που λενε φετος για πτωση των βασεων του 10% .
18800 ειχα στο 3ο πεδιο θελω να πιστευω οτι εχω καποιες ελπιδες.
Ομως και να περασω θα το σκεφτω πολυ αμα θα αλλαξω σχολη... Ειναι δυσκολη αποφαση παντως ειδικα αμα δεν ξερεις τι σου αρεσει πραγματικα....
Καλη τυχη σε ολους !
kyriakos21
Εκκολαπτόμενο μέλος
φιλαράκι η αστυφυλάκων θέλει 13124...με 15834 μορια εισαι μεσα.... καλή επιτυχίαεγω θελω αστυφυλακων.με το 10% εχει 14500 περιπου και εχω 15834 μορια.
anestios
Εκκολαπτόμενο μέλος
με το 10% λεω φιλε.οχι με το 90%.φιλαράκι η αστυφυλάκων θέλει 13124...με 15834 μορια εισαι μεσα.... καλή επιτυχία
Biologist
Νεοφερμένος
Και γω σκεφτομαι το 10% φετος αλλα ακομα προβληματιζομαι ,αν συμβει τιποτα και περασω Ιατρικη ή Φαρμαακυτικη (μονο αυτες θα δηλωσω) ,αν θα μου αρεσει περισσοτερο απο ηλεκτρολογος μηχανικος (δεν τρελαινομαι μεχρι στιγμης)που σπουδαζω τωρα που ειναι αρκετα ζορικη σχολη και δεν ηταν περυσι στισ πρωτες επιλογες μου.
Ελπιζω να ισχυει αυτο που λενε φετος για πτωση των βασεων του 10% .
18800 ειχα στο 3ο πεδιο θελω να πιστευω οτι εχω καποιες ελπιδες.
Ομως και να περασω θα το σκεφτω πολυ αμα θα αλλαξω σχολη... Ειναι δυσκολη αποφαση παντως ειδικα αμα δεν ξερεις τι σου αρεσει πραγματικα....
Καλη τυχη σε ολους !
Και εγώ φίλε στο 3ο πεδίο συγκέντρωσα 18.834 μόρια και τώρα σπουδάζω Βιολογία Θεσσαλονίκης. Έκανα το λάθος να μην βάλω καθόλου ο μακάκας την Κτηνιατρική. Επειδή και εγώ σκέφτομαι να κάνω τα χαρτιά μου με το 10% των θέσεων πιστεύω από άποψη βαθμολογιών και μόνο που υπάρχουν αυτή την στιγμή έξω από αυτές τις σχολές ότι οι Ιατρικές Σχολές Αθήνας (19.334), Θεσσαλονίκης (19.118), Πάτρας (19.017), Λάρισας (19.020) θα πέσουν. Ιατρική Ιωαννίνων (18.894) ή θα πέσει ή θα ανέβει λίγο. Ιατρική Ηρακλείου (18.780) και Αλεξανδρούπολης (18.800) ή θα μείνουν εκεί που είναι ή θα ανέβουν ελάχιστα. Όσο αφορά τις Φαρμακευτικές Σχολές Αθήνας (19.443), Θεσσαλονίκης (19.440) και Πάτρας (19.175) όχι απλά πιστεύω αλλά είμαι σίγουρος πως θα πέσουν. Η λογική λέει πως με τις βαθμολογίες που διεκδικούνται αυτές οι σχολές δηλαδή 18.835 και κάτω θα πέσουν. Πιστεύω πως Φαρμακευτική έχεις πολλές πιθανότητες να είσαι μέσα (είσαι απλά πολύ κοντά στην περυσινή βάση των 18.836), λαμβάνοντας πάντα υπόψην την αλλαγή στην κατηγορία του 10%. Για Ιατρική εξαρτάται πόσοι απο τους μεγαλύτερους σε βαθμολογίες θα δηλώσουν. Όπως και να έχει good luck σε όλους μας!
komborimon
Νεοφερμένος
Μακαρι ...
Θα δουμε
- Status
- Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.