Obito
Εκκολαπτόμενο μέλος
ΝΑΙ μπορεί να πάρει τον κωδικό άτομο με εξουσιοδότηση (από τα ΚΕΠ). Κωδικό μπορεί να πάρει κάποιος από οποιοδήποτε λύκειο. Απαραίτητο είναι να έχει μαζί του τη βεβαίωση πρόσβασης και την ταυτότητα (ή διαβατήριο).
Και μια που λέμε για το 10%, παιδιά μην κάνετε μηχανογραφικό "για πλάκα". Βάλτε μόνον όσες σχολές θέλετε πραγματικά να πάτε αν περάσετε. Μη βάλετε σχολές στις οποίες δεν πρόκειται να πάτε, γιατί έτσι τρώτε άδικα τη θέση κάποιου που πραγματικά θα την ήθελε. Τόσα χρόνια είναι το 10% και κανένας αρμόδιος δεν σκέφτηκε το αυτονόητο: Σε περίπτωση επιτυχίας να γίνεται αυτόματα η διαγραφή από την προηγούμενη σχολή.
Δεν συφωνω σε αυτο. Εαν πραγματικα αντιμετωπιζεις διλημμα; Εστω οτι ξεκινας για Φιλολογια και περνας το '14 Ιστορικο-Αρχαιολογικο στην πολη της προτιμησης σου. Κανεις 10% και περνας το '15 Φιλολογια αλλα σε αλλη πολη απο αυτη που ηθελες, ποσο μαλλον στην αλλη ακρη της Ελλαδας. Εγω πχ εκει θα ειχα μεχρι τελευταια στιγμη τεραστιο διλημμα, τι να επιλεξω, την πολη ή την σχολη; Οταν κανεις 10% δεν εισαι παντα σιγουρος, ουτε το κανεις για πλακα, το κανεις για να σταθμισεις τις επιλογες σου με την εκδοση των αποτελεσματων. Οχι οτι δεν υπαρχουν και αυτοι που κανουν για να κανουν, αλλα δεν νομιζω οτι ειναι λυση αυτη.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Dias
Επιφανές μέλος
Δηλαδή, θέλεις το δίλλημά σου να μην το έχεις σκεφτεί από πριν, αλλά εκ των υστέρων και πιθανότατα σε βάρος κάποιου που θα ήθελε τη θέση που θα πιάσεις αλλά δεν θα πας. (Δεν θα το σχολιάσω).Δεν συφωνω σε αυτο. Εαν πραγματικα αντιμετωπιζεις διλημμα; Εστω οτι ξεκινας για Φιλολογια και περνας το '14 Ιστορικο-Αρχαιολογικο στην πολη της προτιμησης σου. Κανεις 10% και περνας το '15 Φιλολογια αλλα σε αλλη πολη απο αυτη που ηθελες, ποσο μαλλον στην αλλη ακρη της Ελλαδας. Εγω πχ εκει θα ειχα μεχρι τελευταια στιγμη τεραστιο διλημμα, τι να επιλεξω, την πολη ή την σχολη; Οταν κανεις 10% δεν εισαι παντα σιγουρος, ουτε το κανεις για πλακα, το κανεις για να σταθμισεις τις επιλογες σου με την εκδοση των αποτελεσματων. Οχι οτι δεν υπαρχουν και αυτοι που κανουν για να κανουν, αλλα δεν νομιζω οτι ειναι λυση αυτη.
.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Obito
Εκκολαπτόμενο μέλος
Δηλαδή, θέλεις το δίλλημά σου να μην το έχεις σκεφτεί από πριν, αλλά εκ των υστέρων και πιθανότατα σε βάρος κάποιου που θα ήθελε τη θέση που θα πιάσεις αλλά δεν θα πας. (Δεν θα το σχολιάσω).
.
Ναι αν δεν εχω μπροστα μου ολα τα δεδομενα, τα αλλα ειναι θεωρια. Και δεν θα επερνα αποφαση με βαση what if, αλλα με πραγματικα δεδομενα ενωπιον μου.
Οσο για το για ποιον λογο τρωω την θεση αλλου δεν το καταλαβαινω. Δεν παιρνω θεση παιδιου που καθεται και ξαναδινει εξετασεις και κοπιαζει για αλλη μια χρονια, μαζι υποτιθεται διαγωνιστηκαμε την προηγουμενη χρονια, με ''ισους'' ορους (ενταξει αυτο σηκωνει κουβεντα), και τωρα μαζι ξανα διεκδικουμε θεση με βαση τα περσινα αποτελεσματα.
Και ας το παρω και αντιστροφα: γιατι να μην ειναι ο αλλος που κανει το 10% για πλακα, χωρις να εχει καποιο σοβαρα διλημμα, αναλογου τυπου που παρεθεσα; Και ποιος μου λεει αν 10 ατομα δηλωνουν ενα τμημα στο 10%, και οι δεκα δεν το δηλωσαν χωρις να εχουν καποιον σοβαρο λογο.
Πολυ λογικοτερο θα το εβρισκα ως προταση, το να πεις οτι σε περιπτωση που παραιτειται καποιος που εχει κερδισει θεση με το 10% και δεν παει τελικα, την θεση του να την παιρνει καποιος επιλαχων.
Giorgos216
Πολύ δραστήριο μέλος
Γι'αυτό λέει ο Dias να μην το κάνει κανένας για πλάκα.Και ας το παρω και αντιστροφα: γιατι να μην ειναι ο αλλος που κανει το 10% για πλακα, χωρις να εχει καποιο σοβαρα διλημμα, αναλογου τυπου που παρεθεσα; Και ποιος μου λεει αν 10 ατομα δηλωνουν ενα τμημα στο 10%, και οι δεκα δεν το δηλωσαν χωρις να εχουν καποιον σοβαρο λογο.
Κι άλλη γραφειοκρατία, κι άλλη αναμονή των υποψηφίων. Γιατί να μη διαγράφεται απευθείας όποιος περνάει σε κάποιο από τα τμήματα τα οποία δήλωσε στο μηχανογραφικό του; Έτσι, θα δηλώνει μόνο όσα προτιμάει πράγματι από το παρόν τμήμα φοιτήσεώς του.Πολυ λογικοτερο θα το εβρισκα ως προταση, το να πεις οτι σε περιπτωση που παραιτειται καποιος που εχει κερδισει θεση με το 10% και δεν παει τελικα, την θεση του να την παιρνει καποιος επιλαχων.
Ας μη βάζουμε την άνεση της επιλογής μας (να έχουμε λίγο περισσότερο χρόνο να βεβαιωθούμε για εκείνη) πάνω από την επιθυμία κάποιου άλλου, η οποία μπορεί να είναι βέβαιη και έντονη.
KeepDreaming!
Δραστήριο μέλος
Άλλοι μου λένε ότι χρειάζεται, άλλοι όχι!
Dias
Επιφανές μέλος
Το καρτελάκι ανήκει στα ενθύμιά σου. Κανονικά πρέπει να έχεις μαζί σου τη βεβαίωση πρόσβασης και την ταυτότητα. Αν πας στο λύκειο που αποφοίτησες, μάλλον αρκεί ο κωδικός σου. Αν πας σε άλλο λύκειο, πρέπει να δείξεις οπωσδήποτε τα παραπάνω έγγραφα.Τελικά το καρτελάκι που είχαμε στις πανελλήνιες χρειάζεται;Ή αρκεί απλά να θυμόμαστε τον "αριθμό" μας(το 14.....); Άλλοι μου λένε ότι χρειάζεται, άλλοι όχι!
gkal96
Νεοφερμένος
Alexl1996
Πολύ δραστήριο μέλος
(Δεν εξετάσω αυτή τη στιγμή αν έχω πιθανότητες εισόδου με το 10%, ρωτάω για το αντικείμενο των σχολών και αν αξίζει να "χάσω" έναν χρόνο -υποθέτοντας ότι πιάνω τον στόχο των πολιτικών μηχανικών-)
Κάθε άποψη για το θέμα θα με βοηθούσε
KeepDreaming!
Δραστήριο μέλος
Επειδή έχω μπλέξει τα μπουτια μου με αυτά που ακούω.. Είμαι περσινός απόφοιτος και θέλω να δώσω με το 10%,θα πάρω καινουριο κωδικό ή θα χρειαστω τον παλιό για το μηχανογραφικο? Γιατί έχω ενα θεματακι οτι δε θυμάμαι τον περσινό κωδικό και έχω αγχωθει..
Θα πας να βγάλεις καινούριο κωδικό μόλις τελειώσουν οι πανελλήνιες.
Πάντως νομίζω ότι αν περάσω σε κάποια άλλη σχολή το δίλημμα θα είναι τεράστιο.Αλλά από την άλλη ξέρω ότι αν δεν κάνω 10% θα το μετανιώσω.Οπότε ας προσπαθήσουμε!
Γιάννης123
Εκκολαπτόμενο μέλος
KeepDreaming!
Δραστήριο μέλος
καλα και εγω ειμαι πολυ μπερδεμενος, ειμαι πατρα μηχ μηχ, ολη τη χρονια των πανελληνιων διαβαζα με στοχο και ονειρο να μπω μαθηματικο και λογω των μοριων και πιεσης μπηκα μηχ, η σχολη δεν ειναι ασχημη αλλα ορεξη εχω να διαβαζω μαθηματικα. ειναι και η επαγγλεματικη αποκατασταση καθως και ενας χρονος χαμενος οποτε δεν εχω ιδεα τι πρεπει να κανω...
Εγώ θα σε συμβούλευα αφού το όνειρο σου ήταν να μπεις μαθηματικό, να κάνεις αίτηση και από κει και πέρα αποφασίζεις.
Είναι πολύ άσχημο να μπαίνεις σε μια σχολή επειδή είναι υψηλόβαθμη.Στον εαυτό σου κάνεις κακό πρώτα απ'όλα γιατί καταπιέζεις τα "θέλω" σου.Μια γνωστή μου είχε τρέλα με την φυσική και ήθελε να περάσει φυσικό.Αλλά επειδή είχε συγκεντρώσει παραπάνω μόρια την πίεσαν οι γονείς της να βάλει σαν πρωτη επιλογή πολιτικών μηχανικών.Τελικά η κοπέλα τέλειωσε τη σχολή και πλέον ασχολείται με αυτό που ήθελε εξ'αρχής, δηλαδή τη φυσική!
Όσο για τον ένα χρόνο που θα έχει πάει "χαμένος", μην το σκέφτεσαι.Λες και όταν πάρεις το πτυχίο σου θα τρέξουν όλοι να σου δώσουν δουλειά.Για να λέμε και του στραβού το δίκιο! Έχω συμφοιτητή που είναι 40-45(πρώτο έτος, το πρώτο του πτυχίο), κι εσύ αγχώνεσαι για τον ένα χρόνο;
Πάλι στην Πάτρα θα δηλώσεις το μαθηματικό(αν τελικά το κάνεις);
Γιάννης123
Εκκολαπτόμενο μέλος
KeepDreaming!
Δραστήριο μέλος
καλα τα λες, απλα ξερεις ενα χρονο εχω προσαρμοστει στη πατρα, ωραια εινα... η σχολη πολυ οργανωμενη το αντικειμενο σχετικα ενδιαφερον.. οχι αθηνα, με τα μορια που εχω περναω ανετα πιστευω
Ναι σε καταλαβαίνω, γιατί κι εγώ έχω προσαρμοστεί εδώ που είμαι και μου φαίνεται δύσκολο να τα αφήσω ολα πίσω και να φύγω.Αλλά στη φάση που είμαι τώρα, κάτι μου λέει να φύγω!Δεν ξέρω...
Γιάννης123
Εκκολαπτόμενο μέλος
KeepDreaming!
Δραστήριο μέλος
που εισαι τωρα και που θες να πας;
Είμαι Μυτιλήνη στο τμήμα περιβάλλοντος αλλά τα έχω βρει λίγο σκούρα απ'όλες τις απόψεις και θέλω να πάω Θεσσαλονίκη.Μάλλον σε κάποια σχολή οικονομικών.Το θέμα είναι ότι δεν έχω βρει ακόμα μια σχολή που να με "εμπνέει" βρε παιδί μου... Δεν ήταν το όνειρό μου να περάσω σε μια συγκεκριμένη σχολή όπως έχεις εσύ.
Guest 699855
Επισκέπτης
Δηλαδή δεν χρειάζονταν κάποια άλλη ενέργεια για το 10% μέσα στη χρονιά;
Alireza
Τιμώμενο Μέλος
edit: Άκυρο, το βρήκα!
Όχι δεν νομίζω. Δεν αναφέρει κάτι τέτοιο. Μόνο την βεβαίωση πρόσβασης και τη ταυτότητα. Ξέρεις αν χρειάζονταν καμία αίτηση; Γιατί μου είπαν κάτι τέτοιο και τρόμαξα. Αλλά δε το νομίζω.Πείτε μου ότι χρειάζεται το περσινό καρτελάκι που κρατούσαμε στις εξετάσεις;
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 4 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.