Alejandro Papas
Περιβόητο μέλος

Είπες το σωστότερο πράγμα!!Μακράν!!
Πάντως τολμώ να πω ότι δεν είναι τόσο άσχημα τα πράγματα...
κοιτα το επιπεδο φοιτητων σε αρκετες σχολες ειναι πολυ καλο οπως και τα προγραμματα σπουδων και οι καθηγητες ειναι καταρτισμενοι. Το θεμα ειναι οτι με τις κτιριακες υποδομες και την σχεδομ αμυπαρκτη χρηματοδοτηση δεν πας πουθενα (δεν μιλαω για πελατειακες σχεσεις γιατι αυτα σιγουρα υπαρχουν παντου)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Revekka
Τιμώμενο Μέλος

κοιτα το επιπεδο φοιτητων σε αρκετες σχολες ειναι πολυ καλο οπως και τα προγραμματα σπουδων και οι καθηγητες ειναι καταρτισμενοι. Το θεμα ειναι οτι με τις κτιριακες υποδομες και την σχεδομ αμυπαρκτη χρηματοδοτηση δεν πας πουθενα (δεν μιλαω για πελατειακες σχεσεις γιατι αυτα σιγουρα υπαρχουν παντου)![]()
Και το επίπεδο των φοιτητών και αλλά και το επίπεδο των σπουδών είναι καλό, σε μεγάλο ποσοστό. Τα προπτυχιακά μας είναι σε καλό δρόμο και όσο εκσυγχρονίζονται, γίνονται ακόμα καλύτερα. Συμφωνώ απολύτως όμως για το θέμα των υποδομών. Στο θέμα της χρηματοδότησης, απλά θα σχολιάσω ότι δεν ισχύουν σε όλα τα γνωστικά επίπεδα τα ίδια...
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Alejandro Papas
Περιβόητο μέλος

Και το επίπεδο των φοιτητών και αλλά και το επίπεδο των σπουδών είναι καλό, σε μεγάλο ποσοστό. Τα προπτυχιακά μας είναι σε καλό δρόμο και όσο εκσυγχρονίζονται, γίνονται ακόμα καλύτερα. Συμφωνώ απολύτως όμως για το θέμα των υποδομών. Στο θέμα της χρηματοδότησης, απλά θα σχολιάσω ότι δεν ισχύουν σε όλα τα γνωστικά επίπεδα τα ίδια...
κοιτα στην σχολη μου που γινεται ερευνα αρα χρειαζεται χρηματοδοτησει δεν υπαρχει. τουλαχιστον σε προπτυχιακο επιπεδο υποφερουμε θα λεγα καθως πλεον πραγματικα η χρηματοδοτηση αξιζει το 0

δεν ξερω για αλλες σχολες αλλα απο οσο εχω ακουσει και εκει τα ιδια γινονται
Revekka
Τιμώμενο Μέλος

Αλλά, όταν αναφερόμαστε σε έρευνα, εννοούμε κυρίως το μεταπτυχιακό επίπεδο (μεταπτυχιακά και διδακτορικά). Οι προπτυχιακοί μπορούν να κάνουν έρευνα αλλά σε συνεργασία ή όταν κάνουν τις πτυχιακές τους (αν κάνουν) αλλά και αυτό σε περιορισμένο πλαίσιο.
Alejandro Papas
Περιβόητο μέλος

Βιοχημεια-Βιοτεχνολογια σπουδαζω αρα καταλαβαινεις οτι ειναι και ενα αντικειμενο οπου και γινεται ερευνα και ειναι (τολμω να πω) μια απο τις πιο ''must και hot'' επιστημες

Revekka
Τιμώμενο Μέλος

ολα αυτα τα γνωριζω
Βιοχημεια-Βιοτεχνολογια σπουδαζω αρα καταλαβαινεις οτι ειναι και ενα αντικειμενο οπου και γινεται ερευνα και ειναι (τολμω να πω) μια απο τις πιο ''must και hot'' επιστημεςοποτε (ξανα)τολμω να κανω την (ισως και λανθασμενη) γενικευση οτι αμα μια τετοια σχολη δεν χρηματοδοτητε τι γινεται αλλου?
![]()
Αν δεις αποτελέσματα ΘΑΛΗ, ΗΡΑΚΛΕΙΤΟΥ ΙΙ και μεταδιδακτορικών, θα καταλάβεις τι γίνεται...

KatiexXxMissMexX
Εκκολαπτόμενο μέλος

τα πτυχια των ελληνικων πανεπιστημιων δεν αναγνωριζονται στο εξωτερικο ως "καλα" για να μην πω οτι μου εχουν πει οτι δεν αναγνωριζονται καν εξω οπως αναγνωριζονται αλλων χωρων..
τελοσπαντων δεν μπορει τυχαια να λενε ολοι τα ιδια πανω στο θεμα
Revekka
Τιμώμενο Μέλος

τι λετε τωρα
τα πτυχια των ελληνικων πανεπιστημιων δεν αναγνωριζονται στο εξωτερικο ως "καλα" για να μην πω οτι μου εχουν πει οτι δεν αναγνωριζονται καν εξω οπως αναγνωριζονται αλλων χωρων..
Και τότε πώς μας δέχονται για μεταπτυχιακά και διδακτορικά;

Miss Brightside
Πολύ δραστήριο μέλος

τι λετε τωρα
Συμβουλή μου, να μη θεοποιείς τόσο το εξωτερικό.
venividivici43946
Διάσημο μέλος

Όπως τα λες είναι. Συνέχισε να κάνεις παρέες με αυτούς που σου λένε τα ανωτέρω. Θα μάθεις πολλά και όμορφα πράγματα.τι λετε τωρα
τα πτυχια των ελληνικων πανεπιστημιων δεν αναγνωριζονται στο εξωτερικο ως "καλα" για να μην πω οτι μου εχουν πει οτι δεν αναγνωριζονται καν εξω οπως αναγνωριζονται αλλων χωρων.
Mercury
Επιφανές μέλος

Revekka
Τιμώμενο Μέλος

Ποσους απο τους αποφοιτους ελληνικου πανεπιστημιου δεχονται για μεταπτυχιακες σπουδες??? Μονο αυτους που εχουν αριστους βαθμους. Οσο για τα ΤΕΙ λενε:"Τι Η Αι of what"?? Αφηστε που για να βγαλεις πτυχιο στην Ελλαδα πρεπει να φτυσεις αιμα κυριολεκτικα.
Πόσους...; Νομίζω, αν έχουν βγάλει έναν αξιοπρεπή βαθμό, όλους!!
Και ακριβώς η τελευταία σου πρόταση, από θέμα δυσκολίας, είναι που μας δίνει το πλεονέκτημα.
Mercury
Επιφανές μέλος

Αντιθετα τα μαθηματα ειναι παρα πολυ και ωραια... Και οσοι παραπονιουνται οτι ειναι δυσκολα, συγνωμμη αλλα οπως λεει και ο λαος..εαν κωλο δεν βρεξεις ψαρι δεν πιανεις.
Revekka
Τιμώμενο Μέλος

Δεν αναφερομαι τοσο στην δυσκολια του προγραμματος σπουδων οσο στην δυσκολια της ιδιας της λειτουργιας της σχολης. Που χανονται μαθηματα για χιλιους δυο ασημαντους λογους. Που οι καθηγητες το ακαδημαικο 15λεπτο το εχουν κανει 30+λεπτα. Και πολλα αλλα που δεν θελω να τα αναφερω.
Το πόσο καιρό είναι κλειστό το πανεπιστήμιο από καταλήψεις ή το πόσες πορείες σε εμποδίζουν να πας για μάθημα, δεν μειώνει την ακαδημαϊκή αξία ενός ιδρύματος. Δυσκολεύει τη λειτουργία, ναι, αλλά δεν επηρεάζει το περιεχόμενο.
Αν λοιπόν, παρ'όλες τις δυσκολίες καταφέρεις και στείλεις την αίτησή σου και έχεις αξιοπρεπή βαθμό, όπως είπα και παραπάνω, σε δέχονται. Μάλιστα, από προσωπική εμπειρία, μου έκαναν και διευκόλυνση γιατί το 2007 που έκανα εγώ μεταπτυχιακό, ήμασταν κλειστοί ένα χρόνο και πήγα το πτυχίο μου Ιανουάριο αντί για Σεπτέμβριο.
Mercury
Επιφανές μέλος

American Economist
Επιφανές μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Νομάρχης
Εκκολαπτόμενο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Αγγελος Κοκ
Τιμώμενο Μέλος

πολυ σωστοΠαιδιά το US News σίγουρα είναι μια αρκετά εμπιστευτική πηγή, αλλα το συγκεκριμένο Ranking δεν έχει και πολύ μεγάλη αξία, διότι δεν κατατάσσει τις βαθμολογίες ανα σχολη(Νομική, Ιατρική, Engineering κλπ.). Για παράδειγμα, το Harvard για Mechanical Engineering αν θυμάμαι καλά δεν είναι ούτε καν στα πρώτα 25(και αυτό σε ανερικανικο επίπεδο), το Yale ούτε καν στα πρώτα 100... Κανένα πανεπιστήμιο δεν μπορεί να είναι παντού στις πρώτες θέσεις, ακόμα και τα κορυφαία κάπου υστερούν...
American Economist
Επιφανές μέλος

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.