Το πόρισμα για τα πανεπιστήμια

emufear

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο emufear αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 38 ετών. Έχει γράψει 1,730 μηνύματα.
Καλό καλοκαίρι στο αγαπημένο μου thread με ένα μήνυμα που ηχογράφησα με 2 φίλους μου για τη Μαριέττα!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Συνημμένα

  • 11880.mp3
    197.1 KB · Εμφανίσεις: 349

emufear

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο emufear αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 38 ετών. Έχει γράψει 1,730 μηνύματα.
πηγή: https://www.enet.gr/online/online_text/c=110,id=53490572

Λέιφ Παγκρότσκι
«Ιδιωτικά ΑΕΙ, αλλά δωρεάν παιδεία»
Συνέντευξη στην ΚΑΤΙΑ ΜΑΚΡΗ

Σχεδιάζει αλλαγές στο σύστημα εισαγωγής στα πανεπιστήμια το 2010(!) αλλά ήδη έχει απευθυνθεί σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς απ' τους οποίους περιμένει προτάσεις. «Αλλαγές σε ένα βράδυ δεν γίνονται», επισημαίνει ο σουηδός υπουργός Παιδείας, Ερευνας και Πολιτισμού Λέιφ Παγκρότσκι που πιστεύει ότι η Ελλάδα χειρίζεται λάθος τα θέματα αυτά. «Το κλειδί είναι η αυτονομία των πανεπιστημίων», υποστηρίζει.

*Ποια στοιχεία καθιστούν το εκπαιδευτικό σύστημα της Σουηδίας τόσο αποτελεσματικό;

- Ο συνδυασμός πανεπιστημιακών σπουδών που είναι δωρεάν για όλους, οδηγεί στο μέλλον, εκσυγχρονίζεται συνέχεια και ενισχύει τους φοιτητές. Επιδοτούμε τις σπουδές των φοιτητών, η γνώμη τους μάς επηρεάζει και δουλεύουμε συστηματικά για την αύξηση του πληθυσμού τους. Για παράδειγμα, εργαζόμαστε σκληρά για να προσελκύσουμε φοιτητές που προέρχονται από οικογένειες χωρίς ακαδημαϊκή μόρφωση και αυτή η προσπάθεια έχει θετική επίδραση στην αύξηση του αριθμού τους. Τα σουηδικά πανεπιστήμια είναι επίσης διάσημα για το υψηλό επίπεδο της έρευνας. Δεν είναι μόνο εκπαιδευτικά ιδρύματα αλλά κοιτίδες έρευνας.

*Ποια είναι η διαδικασία εισαγωγής των μαθητών στα πανεπιστήμια της Σουηδίας;

- Υπάρχουν δύο παράγοντες που συντελούν στην εισαγωγή του υποψηφίου στο πανεπιστήμιο. Ο πρώτος είναι οι βαθμολογίες του από το σχολείο και ο δεύτερος είναι εξετάσεις πανεπιστημιακού επιπέδου. Τα πανεπιστήμια έχουν την ελευθερία να διαμορφώσουν τα κριτήρια εισαγωγής, σε συνδυασμό με τις εθνικές εξετάσεις. Αν ένα πανεπιστήμιο θέλει να δώσει βαρύτητα σε μια συγκεκριμένη εξέταση, είναι ελεύθερο να το κάνει. Σε πειραματικό επίπεδο, μάλιστα, κάποια ιδρύματα δέχονται τους υποψηφίους χωρίς εξετάσεις, κάτι που επίσης αποτελεί αποκλειστικά δική τους απόφαση.

*Ιδιωτικά πανεπιστήμια έχετε;

- Φυσικά, αλλά είναι μη κεδροσκοπικού χαρακτήρα και η φοίτηση είναι δωρεάν. Οι πόροι τους προέρχονται από τους φόρους των πολιτών.

*Τότε, ποιες είναι οι διαφορές μεταξύ κρατικών και ιδιωτικών πανεπιστημιακών ιδρυμάτων;

- Κάθε ίδρυμα είναι ξεχωριστό. Τον πλουραλισμό τον εφαρμόζουμε πρωτίστως στα κρατικά πανεπιστήμια. Κλειδί είναι η αποκέντρωση του συστήματος λήψης αποφάσεων σε συνδυασμό με μια σοβαρή κεντρική αξιολόγηση της ποιότητας σπουδών και μια ισχυρή εθνική υπηρεσία, η οποία επιβλέπει την ποιότητα των ιδρυμάτων σε όλη τη χώρα. Τα πανεπιστήμιά μας χρηματοδοτούνται σε δύο διακριτούς τομείς: Αυτόν της εκπαίδευσης και αυτόν της έρευνας. Για παράδειγμα, το υψηλό επίπεδο έρευνας προσελκύει μεγαλύτερες χρηματοδοτήσεις. Από την άλλη, τα πανεπιστήμια που είναι λιγότερο ελκυστικά και δυσκολεύονται να εντάξουν φοιτητές λόγω φτωχών επιδόσεων ή προβλημάτων στέγασης, δεν έχουν την ίδια πρόσβαση στα κονδύλια.

*Οι φοιτητές έχουν τη δυνατότητα λήψης αποφάσεων σε σχέση με τα διδακτικά συγγράμματα;

- Οχι οι φοιτητές, αλλά το πανεπιστήμιο, που επιλέγει ελεύθερα τα συγγράματά του.

*Στην Ελλάδα είχαμε κινητοποιήσεις γιατί το υπουργείο επιχείρησε σ' ένα βράδυ να αλλάξει το νόμο-πλαίσιο και να καταργήσει τους «αιώνιους» φοιτητές, το ένα και μοναδικό σύγγραμα και να περιορίσει το άσυλο. Μήπως η Ευρώπη τρέχει πιο γρήγορα από την Ελλάδα;

-Κατ' αρχάς οι αιώνιοι φοιτητές δεν κοστίζουν απολύτως τίποτα στα πανεπιστήμια, άρα δεν καταλαβαίνω γιατί ξεκινούν από κει οι αλλαγές. Για τα συγγράμματα, σας απάντησα ήδη. Είμαστε σε εντελώς διαφορετική λογική, και δεν μου αρέσει καθόλου να έχει η πολιτεία τη δύναμη των αποφάσεων. Αν κάποιος το έλεγε αυτό στους Σουηδούς, θα θεωρούσαν ότι γυρνάμε 20 χρόνια πίσω. Εμείς ενθαρρύνουμε τη διαφορετικότητα, αποζητούμε την ανταγωνιστικότητα των ιδρυμάτων και επιδιώκουμε τον πειραματισμό. Η δική σας εκπαίδευση είναι προσανατολισμένη σε εντελώς αντίθετη κατεύθυνση.

*Εσείς αλλαγές δεν κάνετε;

- Φυσικά, αλλά δεν γίνονται σ' ένα βράδυ. Σχεδιάζουμε την αλλαγή του συστήματος εισαγωγής στα πανεπιστήμια το 2010 κι έχω απευθύνει ήδη πρόσκληση για διάλογο σε όλους τους εμπλεκόμενους.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

emufear

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο emufear αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 38 ετών. Έχει γράψει 1,730 μηνύματα.
«Ραντεβού το Σεπτέμβριο» δίνουν δάσκαλοι, καθηγητές, φοιτητές και πανεπιστημιακοί με την κυβέρνηση και προσωπικά με την υπουργό Παιδείας Μαριέττα Γιαννάκου.

*Πρώτο τεστ για τις κινητοποιήσεις που θα ακολουθήσουν είναι το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, στη Θεσσαλονίκη στις 9 Σεπτεμβρίου, κατά τη διάρκεια της Διεθνούς Εκθεσης.

Πρόκειται για εκδήλωση που είχαν αποφασίσει το συντονιστικό των καταλήψεων, η ομοσπονδία των πανεπιστημιακών, η ΔΟΕ αλλά και η ΟΛΜΕ προκειμένου να δοθεί συνέχεια στις μεγάλες διαδηλώσεις του καλοκαιριού και τις φοιτητικές καταλήψεις.

*Η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας (ΔΟΕ) θα προχωρήσει σε πενθήμερη απεργία μία βδομάδα μετά το κτύπημα του πρώτου κουδουνιού. Από τις 18 έως και τις 22 Σεπτεμβρίου τα δημοτικά σχολεία όλης της χώρας θα βάλουν «λουκέτο».

«Είναι η πρώτη φορά στα χρονικά που αποφασίζεται απεργία με τόσο μεγάλη συμμετοχή», σημειώνει ο πρόεδρος της ομοσπονδίας Δ. Μπράτης.

*Απεργιακές κινητοποιήσεις ίσως αποφασίσουν και οι καθηγητές μέσης εκπαίδευσης, καθώς μεθαύριο συνεδριάζει το διοικητικό συμβούλιο της ΟΛΜΕ: «Θα προτείνουμε ολοκληρωμένο πρόγραμμα όπου θα περιλαμβάνονται και απεργίες», τονίζει ο γ.γ. της ομοσπονδίας Γρ. Καλομοίρης.

Στα αιτήματα που προβάλλουν οι καθηγητές, τα τελευταία χρόνια, προστίθεται φέτος και η κατάσταση με τα επαγγελματικά λύκεια (ΕΠΑΛ) που αποτελούν μετεξέλιξη των ΤΕΕ.

«Υπάρχει μεγάλη ανασφάλεια τόσο στους καθηγητές όσο και στον μαθητικό πληθυσμό αφού καταργούνται 61 ΤΕΕ για λόγους, υποτίθεται, χωροταξικούς, και 25 από τις 42 συνολικά ειδικότητες» υπογραμμίζει ο Γρ. Καλομοίρης.

*Η πρόσφατη θέση του πρωθυπουργού, ότι «δεν θα αυξηθούν οι δαπάνες στα τριτοβάθμια ιδρύματα εάν δεν προηγηθούν αλλαγές στη λειτουργία τους», προκαλεί εγρήγορση σε φοιτητές και πανεπιστημιακούς. Βεβαίως, το διάστημα, αυτό προέχει η ολοκλήρωση της εξεταστικής περιόδου που θυσιάστηκε στο «βωμό» των καταλήψεων. Ωστόσο, θα συμμετάσχουν στα πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια στη Θεσσαλονίκη στις 9 και στην Αθήνα στις 20 Σεπτεμβρίου.

elefthorotipia.gr
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Subject to change

e-steki.gr Founder

Η Λία αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 38 ετών και Φοιτητής. Έχει γράψει 15,891 μηνύματα.
Αλλά βέβαια, εμείς οι έλληνάρες ξέρουμε καλύτερα και όλο κατηγορούμε τους σουηδούς :mad: Μη χε... :mad:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Valder

Τιμώμενο Μέλος

Ο Αυτοκράτωρ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 41 ετών, Απόφοιτος και μας γράφει απο Αυστρία (Ευρώπη). Έχει γράψει 31,868 μηνύματα.
Σαφώς η Σουηδία είναι πιό οργανωμένη χώρα από τη δική μας και πρέπει να αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για τους Έλληνες πολίτες και τους πολιτικούς.

Σαφώς οι αλλαγές σε πολλούς τομείς πρέπει να συνάδουν με το κοινωνικό συμφέρον.

Σαφώς πρέπει να υπάρχει διάλογος όλων των ενδιαφερόμενων/εμπλεκομένων μερών.

Πρώτα όμως πρέπει να πάψουν να υπάρχουν οι ετσιθελιστές ("Έτσι γουστάρουμε και τα κάνουμε τα πορίσματα και τους νόμους") αλλά και όλα τα καλόπαιδα που "αγωνίζονται" με τα δικά μας φοιτητικά μηνιάτικα, τα δικά μας ενοίκια, τα δικά μας ψυχικά αποθέματα, τα δικά μας καλοκαίρια, τα δικά μας νεανικά χρόνια στα ΑΕΙ, τις δικές μας εξεταστικές... εξεταστικές οι οποίες ενώ χάθηκαν και τώρα επανήλθαν διπλές, δριμύτατες και αδυσώπητες, εκείνοι συνεχίζουν να ομιλούν για αγώνες...

Για να μη σας βρίσω όλους σ' αυτή τη χώρα, θα παω στη Σουηδία κι εσείς καθήστε και φαγωθείτε για αναρριχήσεις στη χώρα του Τζακ και της φασολιάς, μήπως και έτσι νιώσετε κάποτε ότι κάνατε και κάτι ενω τελικά δε θα έχετε κάνει τίποτα!!! Στην τελική δεν έχετε κανένα δικαίωμα να παίζετε κορώνα η γράμματα το δικό μου κεφάλι, τη δική μου ζωή και έτσι δε σας το επιτρέπω και στους μεν και στους δε!

Οχτάποδα!:mpinelik:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Klaus

Διάσημο μέλος

Ο Klaus αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 38 ετών και Διδακτορικός. Έχει γράψει 2,810 μηνύματα.
Να σε συμπληρώσω προβάλλοντας μια απορεία.Πού είναι οι αγωνιστές οι οποίοι συμμετείχαν κατά το λαικό ρητό όπου γάμος και γιορτή η Βασίλω πρώτη και τώρα κάνουν την πάπια για να περάσουν τα μαθήματα που έχουν προγραμματίσει???

//edit

Αγωνιστής είσαι πάντα όχι μόνο όταν μπορείς να δημαγωγήσεις λόγω συνθηκών.Στην τελική 9/10 ψήφησαν κατάληψη για καλύτερες διακοπές και οκ είναι απόφαση γενικής συνέλευσης.Και εγώ είχα ψηφήσει υπέρ της κατάληψης γιατί είχα κουραστεί και τώρα διαπιστώμω τις συνέπειες.Ένα πρόγραμμα αίσχος που αν δεν γίνω μάντης θα μου καταστρέψει το πτυχίο...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

faithplus1

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο faithplus1 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 43 ετών. Έχει γράψει 1,787 μηνύματα.
Οι αγωνιστές αυτοί που λες metal lover, δεν είναι άβουλα όντα που το μόνο που κάνουν είναι να κατεβαίνουν σε πορείες και να χαλάνε τις εξεταστικές των υπόλοιπων απλών φοιτητών.Είναι κι αυτοί φοιτητές που συμμετέχουν κανονικά στις διαδικασίες των σχολών τους και θέλουν προφανώς να πάρουν το πτυχίο τους.
Εξάλλου, οι πορείες και οι καταλήψεις ήταν όλες αποφάσεις γενικών συνελεύσεων με πλειοψηφία, στις οποίες οι φοιτητές ήταν που ψήφισαν.
Άρχοντα κανένας δεν έχει δικαίωμα να παίζει με το κεφάλι σου, γι'αυτό και εσύ και όλοι όσοι είναι και ήταν αντίθετοι στις καταλήψεις, μπορούσαν να το εκφράσσουν από τις γενικές συνελεύσεις των σχολών τους.
Παρεπιπτώντως, για τη Σουηδία και την Ελλάδα, κάθε λαός έχει τη χώρα και τους πολιτικούς που του αξίζουν.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

American Economist

Επιφανές μέλος

Ο Fotis. αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, Μεταπτυχιακός φοιτητής στο τμήμα Οικονομικής Επιστήμης ΟΠΑ και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 31,810 μηνύματα.
Τα αριστερά όντα αποφάσισαν σήμερα σε συνέλευση μα γίνει κατάληψη αύριο στο πανεπιστήμιο ώστε να πάνε ενάντια στην ΝΔ για το άσυλο,το Ν+2 και την δημιουργεια ιδιωτικών πανεπιστημίων.Απο τα 17.000 άτομα στην συνέλευση ήταν μόνο 500-600!Μιλαμε για πλειοψηφία.Αηδιασα πραγματικά πήγα πανεπιστήμιο για να μάθω και από την δεύτερη εβδομάδα κατάληψη.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

DumeNuke

Τιμώμενο Μέλος

Ο DumeNuke αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4,125 μηνύματα.
Κάνετε συνελεύσεις με 500 άτομα;;;
Πες με να έρθω να παρακολουθήσω την επόμενη, σοβαρά!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

American Economist

Επιφανές μέλος

Ο Fotis. αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, Μεταπτυχιακός φοιτητής στο τμήμα Οικονομικής Επιστήμης ΟΠΑ και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 31,810 μηνύματα.
Κάνετε συνελεύσεις με 500 άτομα;;;
Πες με να έρθω να παρακολουθήσω την επόμενη, σοβαρά!


Πολλά είναι;;;Δεν ξέρω εγώ δεν πήγα σε αυτό το τσίρκο.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

tsiobieman

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Δημήτρης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 23 ετών και Μεταπτυχιούχος. Έχει γράψει 826 μηνύματα.
Πολλά είναι;;;Δεν ξέρω εγώ δεν πήγα σε αυτό το τσίρκο.


είναι πάρα πολλά Φώτη , σε μας είναι average 100 , πρώτη φορά φέτος ήταν 250 xD
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

American Economist

Επιφανές μέλος

Ο Fotis. αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, Μεταπτυχιακός φοιτητής στο τμήμα Οικονομικής Επιστήμης ΟΠΑ και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 31,810 μηνύματα.
είναι πάρα πολλά Φώτη , σε μας είναι average 100 , πρώτη φορά φέτος ήταν 250 xD


Υπάρχουν και χειρωτερα δηλαδή;;;Σε εμάς τα 500 άτομα είναι τον3% του πανεπιστημίου.Μιλουν οι αριστεροί για ίσα δικαιώματα όταν κλείνουν μια σχολή με απόλυτη μειοψηφία.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Guest 451212

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
500 σε όλα τα τμήματα του Παντείου εννοεί. 500 δεν θα μάζευε ΓΣ τμήματος ούτε του ΕΑΠ (δεν νομίζω να έχουν καν ΦΣ) που έχουν καμμιά 1000αρα.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

American Economist

Επιφανές μέλος

Ο Fotis. αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, Μεταπτυχιακός φοιτητής στο τμήμα Οικονομικής Επιστήμης ΟΠΑ και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 31,810 μηνύματα.
500 σε όλα τα τμήματα του Παντείου εννοεί (μάλλον). 500 δεν θα μάζευε ΓΣ ούτε του ΕΑΠ (δεν νομίζω να έχουν καν ΦΣ) που έχουν καμμιά 1000αρα.


Ναι καλε για όλα τα τμήματα λέω!!!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

nPb

Επιφανές μέλος

Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιούχος και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 21,004 μηνύματα.
Τα αριστερά όντα αποφάσισαν σήμερα σε συνέλευση μα γίνει κατάληψη αύριο στο πανεπιστήμιο ώστε να πάνε ενάντια στην ΝΔ για το άσυλο,το Ν+2 και την δημιουργεια ιδιωτικών πανεπιστημίων.Απο τα 17.000 άτομα στην συνέλευση ήταν μόνο 500-600!Μιλαμε για πλειοψηφία.Αηδιασα πραγματικά πήγα πανεπιστήμιο για να μάθω και από την δεύτερη εβδομάδα κατάληψη.

Θα στρώσεις! Καλός πασατέμπος :smoke:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

American Economist

Επιφανές μέλος

Ο Fotis. αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, Μεταπτυχιακός φοιτητής στο τμήμα Οικονομικής Επιστήμης ΟΠΑ και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 31,810 μηνύματα.
Θα στρώσεις! Καλός πασατέμπος :smoke:


Το μόνο που θέλω είναι να τελειώσω το πανεπιστήμιο και να πάω Γερμανία.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Guest 882291

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Το μόνο που θέλω είναι να τελειώσω το πανεπιστήμιο και να πάω Γερμανία.


Κόμπλε φέρε τους υπόλοιπους 16500 που αποτελούν την απόλυτη πλειοψηφία να βγάλουν αυτοί την απόφαση που θέλουν
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

American Economist

Επιφανές μέλος

Ο Fotis. αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, Μεταπτυχιακός φοιτητής στο τμήμα Οικονομικής Επιστήμης ΟΠΑ και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 31,810 μηνύματα.
Κόμπλε φέρε τους υπόλοιπους 16500 που αποτελούν την απόλυτη πλειοψηφία να βγάλουν αυτοί την απόφαση που θέλουν


Δεν τους φέρνεις εσυ για εμένα;
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Guest 882291

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Δεν τους φέρνεις εσυ για εμένα;


Κλαίν προσωπικά μαν δεν είμαι εγώ αυτός που κλαίγεται εδώ
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

American Economist

Επιφανές μέλος

Ο Fotis. αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, Μεταπτυχιακός φοιτητής στο τμήμα Οικονομικής Επιστήμης ΟΠΑ και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 31,810 μηνύματα.
Κλαίν προσωπικά μαν δεν είμαι εγώ αυτός που κλαίγεται εδώ


Ποιος κλαίγεται;Το θεωρείς λογικό 500 άτομα να αποφασίζουν για 17.000;Και ναι το πανεπιστήμιο είναι για την μόρφωση όχι για να κάνει ο κάθε αριστερός τεμπέλης κατάληψη.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 3 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Top