28-09-22

11:56
Θα σου παρει κανα χρονο εντατικο διαβασμα για να φτασεις σε επιπεδο junior και να φτιαξεις ενα αξιοπρεπες πορτοφολιο;
Παραπανω δεν θα σου παρει, εχει το καλο οτι και αυτοδιδακτος να εισαι, φτανεις σε αξιοπρεπες επιπεδο.
Κοστος περί το χιλιαρικο εαν εισαι μερακλης και ψαχτεις με υλικο και βιβλια.
Μεσα σε 1 χρονο μπορεις να καθαριζεις 1.200 κασερατα, χωρις να κανεις το μαλακα σε κανενα ή να σπαταλας μια περιουσια σε εξοπλισμους, προγραμματα, σεμιναρια και φαια ουσια.
Ιδανικα και απο το σπιτι σου φορωντας την παντοφλα σου.
Νομίζω δημιουργείς προσδοκίες, που αν και έχουν μια δόση αλήθειας, δεν ανταποκρίνονται ακριβώς στην πραγματικότητα. Είναι αλήθεια πως υπάρχει ζήτηση "προγραμματιστών" (βάζω σε εισαγωγικά την λέξη γιατί μπορεί να σημαίνει χίλια δυο πράγματα) για καλοπληρώμενες για τα δεδομένα της Ελλάδας θέσεις, όμως αφορούν κυρίως άτομα που έχουν μια άλφα εξειδίκευση ή/και γερά θεμέλια σε computer science γενικότερα (με ότι διασυνδέσεις συνεπάγεται αυτό μέσω παν/μίου κτλ). Δεν θα τις πάρει ο οποιοσδήποτε που έκανε κάποια courses στο Udemy.
Το να βρεις δουλειά με 1200 καθαρά ξεκινώντας απ το μηδέν με ένα χρόνο διάβασμα, εγώ το θεωρώ εξαιρετικά δύσκολο στην ελληνική αγορά εργασίας. Αλλά και εκτός, και επίσης ίσα ίσα που οι remote θέσεις είναι συνήθως πιο απαιτητικές από άποψη ζήτουμενων προσόντων και προυπηρεσίας.
Also το σοβαρό self-learning είναι πολύ πιο δύσκολο απ ότι ακούγεται. Ξέρω πάρα πολλά άτομα που το επιχείρησαν και μια μικρή μειοψηφία εξ αυτών τα κατάφερε. Χρειάζεται μεγάλη πειθαρχία και υπομονή που οι περισσότεροι δεν έχουν