takis21
Νεοφερμένος
αυτο το post με εκανε να εγγραφω ....παιζω σκακι πολλα χρονια και θα ηθελα να συμμετασχω ...οποτε βαλτε και εμενα
ευχαριστω περιμενω νεα
συχναρητηρια για το site σας
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Γιώργος
Τιμώμενο Μέλος
Μπορώ να σας φτιάξω εγώ ένα φορμάτ, ανάλογα με τον αριθμό των συμμετεχόντων. Αναμένατε όταν κλείσουν οι συμμετοχές. Φυσικά δεν γίνεται να παίξουν όλοι με όλους, θα κάνετε 42 χρόνια.Θα παίξουμε σε ομίλους;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
StratosRIP
Δραστήριο μέλος
Μπορώ να σας φτιάξω εγώ ένα φορμάτ, ανάλογα με τον αριθμό των συμμετεχόντων. Αναμένατε όταν κλείσουν οι συμμετοχές. Φυσικά δεν γίνεται να παίξουν όλοι με όλους, θα κάνετε 42 χρόνια.
Γιωργο εχω εγω προγραμμα για να φτιαχνεις τουρνουα.. Αναλογα με τον αριθμο των ατομων υπαρχουν και οι αναλογοι γυροι. Σαφως δεν παιζουν ολοι με ολους αλλα αυτοι που εχουν ιδιους βαθμους κληρονωνονται μεταξυ τους συνηθως απο το προγραμμα...
Γιώργος
Τιμώμενο Μέλος
Good, δεν το διάβασα το topic ολόκληρο. Τι εννοείς αυτοί που έχουν ίδιους βαθμούς;Γιωργο εχω εγω προγραμμα για να φτιαχνεις τουρνουα.. Αναλογα με τον αριθμο των ατομων υπαρχουν και οι αναλογοι γυροι. Σαφως δεν παιζουν ολοι με ολους αλλα αυτοι που εχουν ιδιους βαθμους κληρονωνονται μεταξυ τους συνηθως απο το προγραμμα...
Θα με ενδιέφερε να ρίξω μία ματιά στον source code πάντως. Υπ' όψιν, αν η κλήρωση γίνεται απλά με rand() να ξέρεις ότι δεν είναι "αντικειμενική", έχει μία τάση να επιλέγει αριθμούς από το κέντρο της κατανομής, οπότε θα εξαρτηθεί από το πώς περνάς τα ονόματα στο πρόγραμμα.
Με 16 άτομα το format είναι ιδανικότατο. 4x4 όμιλοι, περνάς τους 2 πρώτους και μετά "knockout".
Δύο ζητήματα που έχω να θέσω:
- Σε knockouts, προφανώς μετά την ισοπαλία πας σε επανάληψη, δεν μπορείς να κάνεις κάτι.
- Στους ομίλους, τι κριτήρια έχεις για tie-breaks;
thomas l.
Τιμώμενο Μέλος
γίνεται να ξεκινήσει πιο μετά;
StratosRIP
Δραστήριο μέλος
Good, δεν το διάβασα το topic ολόκληρο. Τι εννοείς αυτοί που έχουν ίδιους βαθμούς;
Θα με ενδιέφερε να ρίξω μία ματιά στον source code πάντως. Υπ' όψιν, αν η κλήρωση γίνεται απλά με rand() να ξέρεις ότι δεν είναι "αντικειμενική", έχει μία τάση να επιλέγει αριθμούς από το κέντρο της κατανομής, οπότε θα εξαρτηθεί από το πώς περνάς τα ονόματα στο πρόγραμμα.
Με 16 άτομα το format είναι ιδανικότατο. 4x4 όμιλοι, περνάς τους 2 πρώτους και μετά "knockout".
Δύο ζητήματα που έχω να θέσω:
Για τα tie-breaks μου έχει έρθει μία ιδέα, θα την μορφοποιήσω και θα την καθαρογράψω. Αν, στο μεταξύ, έχεις να προτείνεις κάτι, πες το. Είναι τα "πρακτικά" ζητήματα.
- Σε knockouts, προφανώς μετά την ισοπαλία πας σε επανάληψη, δεν μπορείς να κάνεις κάτι.
- Στους ομίλους, τι κριτήρια έχεις για tie-breaks;
Δεν ειναι knockouts τα ματς. Ολοι παιζουν σε ενα "μεγαλο ομιλο". Αυτοι που θα κανουν νικη παιρνουν 1 βαθμο η ισοπαλια κοστολογειται με 1/2 και η ηττα με 0. Στον 1ο γυρο η κληρωση ειναι τυχαια. Στη συνεχεια αυτη π εχουν 1 βαθμο συνηθως κληρονονται μεταξυ τους οπως και αυτοι με τους 0 και στους επομενους γυρους παει αναλογα. Τα κριτηρια ειναι προκαθορισμενα απο το προγραμμα και ειναι αυτα που ισχυουν γενικα στο σκακι (ακομη και στο παγκοσμιο πρωταθλημα ειναι ιδια τα κριτηρια). Το 1ο αναφερεται στο γυρο που εχουν γινει οι ηττες (δηλαδη αν ενας εχασε στον 1ο γυρω θα εχει ευκολοτερη κληρωση συμφωνα με τα παραπανω και υστερει αυτου που ηττηθηκε στον 2ο γυρο). Το 2ο κριτηριο ειναι το κριτηριο της δυναμικοτητας των αντιπαλων. Αν θελεις μπορω να σ στειλω το προγραμμα και να "διαιτητευσεις" κιολας τα παιχνιδια
Κατα τ αλλα εγραφα γρηγορα και ειναι τιγκα στο ορθογραφικο **Αυτοι γυρο
Γιώργος
Τιμώμενο Μέλος
Οπότε εν τέλει όλοι θα παίξουν με όλους; Ή θα πεις ξέρω 'γω "θα έχουμε 5 γύρους και κάθε παίχτης θα παίξει με κάποιον άλλον το πολύ μία φορά"; Γιατί έτσι βγαίνουν 15 γύροι, αν όλοι παίξουν με όλους.Ολοι παιζουν σε ενα "μεγαλο ομιλο".
Αν έχω καταλάβει καλά, φερ' ειπείν, αν στο τέλος του 3ου γύρου, έχεις 2 παίχτες με 3 βαθμούς, το πρόγραμμα θα τους βάλει μεταξύ τους, εκτός κι αν έχουν ξαναπαίξει;
Επίσης πώς σπας την ισοβαθμία στο τέλος;
Κυρίως ρωτάω για να μάθω, γιατί με τουρνουά δεν έχω ασχοληθεί, οπότε είναι μια καλή ευκαιρία.
StratosRIP
Δραστήριο μέλος
Σωστα Γιωργο. Θα κανονισουμε ας πουμε για 7 γυρους. Σε καθε γυρο σημειωνονται τα αποτελεσματα απο καθε παιχνιδι με τον τροπο που ειπα παραπανω. Αυτοι που θα εχουν περιπου ισους βαθμους (δεν ισχυει παντα γτ αν ο αριθμος ειναι μονος καποιος με 1 μπορει να παιξει με καποιον με 0 η με 1/2). Τα ατομα που βρισκονται σε ισοβαθμια κρινονται με τα 2 παραπανω κριτηρια (με τη σειρα που αναφερθηκαν). Αυτος που εχει "καλυτερα" κριτηρια προηγειται του αλλου. Ισχυει και για ισοβαθμια περισσοτερων των 2 ατομων...
Γιωργο αν θες να πειραματιστεις γκουγκλαρε Vega 5
Drymenia
Εκκολαπτόμενο μέλος
Γιώργος
Τιμώμενο Μέλος
Btw, αναφέρομαι στην τελική βαθμολογία, που θα κρίνει την 1η θέση. Αν υπάρχουν περισσότεροι που ισοβαθμούν δεν έχω καταλάβει πώς σπάει το tie.
gregory nub
Διάσημο μέλος
Νικάει ο πιο όμορφοςMerci beaucoup, Στράτο.
Btw, αναφέρομαι στην τελική βαθμολογία, που θα κρίνει την 1η θέση. Αν υπάρχουν περισσότεροι που ισοβαθμούν δεν έχω καταλάβει πώς σπάει το tie.
Guest 018946
Επισκέπτης
Wild_Boy
Διάσημο μέλος
dimitriskrik
Νεοφερμένος
infinity
Εκκολαπτόμενο μέλος
Chiyo
Πολύ δραστήριο μέλος
ωραία ωραία. θα δούμε πολλούς αγώνες
Superhuman
Δραστήριο μέλος
antwwwnis
Διάσημο μέλος
StratosRIP
Δραστήριο μέλος
Θα σου δωσω ενα παραδειγμα. Αν 2 παιχτες συμπληρωσουν βαθμολογια 6/7 και ο ενας εχει ηττηθει στον 3ο ενω ο αλλος στον 5ο γυρω τοτε συμφωνα με το 1ο κριτηριο που ανεφερα αυτος που ηττηθηκε στον 5ο γυρο ειναι 1ος ενω ο αλλος 2ος. Αυτο συμβαινει γιατι αυτος που εχασε στο 3ο γυρω εμεινε στους 2 βαθμους και αγωνιστηκε με ατομα που εκεινη τη στιγμη ειχαν 2 βαθμους σε αντιθεση με τον αλλο που κληρωθηκε με ατομα που ειχαν συλλεξει 3 βαθμους (και θεωρουνται δυσκολοτεροι αντιπαλοι). Αν παλι εχουν ηττηθει στον ιδιο γυρο ερχεται το 2ο κριτηριο για να σπασει την ισοπαλια. Αν οι βαθμοι που συνελεξαν οι αντιπαλοι του 1ου ατομου ειναι 33 ενω του δευτερου 32 τοτε οι αντιπαλοι του 1ου πηγαν καλυτερα στο τουρνουα δηλαδη ηταν δυσκολοτεροι και συπεπως το 1ο ατομο ειναι και αυτος που καταλαμβανει την 1η θεση...Merci beaucoup, Στράτο.
JKaradakov
Τιμώμενο Μέλος
- Status
- Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.