Aeneas
Πολύ δραστήριο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
gata_eisai
Εκκολαπτόμενο μέλος
λοιπόν,στο τμήμα αυτό εισάγονται πολλοί φοιτητές της θεωρητικής κατεύθυνσης και σε πληροφορώ ότι αποτελεί την πλειοψηφία!είναι ελάχιστοι της τεχνολογικής και πόσο μάλλον τη θετικής κατεύθυνσης...μάλιστα είναι αρκετοί και από επαλ,τεχνικά κλπ...
για μένα είναι λυπηρό σε μία πορεία θετικής διόδου να εμπλέκονται τόσοι θεωρητικοί,αν βέβαια υποστηρίζουν την σχολή και ενδιαφέρονται πραγματικά τότε δεν έχω κανένα πρόβλημα!αλλά όλοι ήθελαν πρώτα φυσικοθεραπεία ,λογοθεραπεία...και τελικά είναι στα ιατρικά παρά την θέληση τους......δυστυχώς.....
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
tinaki!!
Νεοφερμένος
fmarulezkd
Πολύ δραστήριο μέλος
Εγώ είμαι φοιτητής των ΙΕ Λάρισας, τελειώνοντας τώρα το 6ο εξάμηνο. Όπως είπε και η κοπελιά παραπάνω, η πλειοψηφία (και εγώ μέσα) ανήκει στην θεωρητική.
Δεν παίζει πολύ μεγάλο ρόλο κατ' εμέ, μόνο τα μαθηματικά και η φυσική(θεωρία) του 1ου εξαμήνου μας δυσκολεύουν ιδιαίτερα. Και αυτά περνιούνται (μιλάω για τη λάρισα δε ξέρω για τις άλλες πόλεις). Η σχολή γενικά είναι εύκολη, 4-5 είναι τα μαθήματα-παλούκια.
Το πτυχίο του ΤΕΙ είναι σαφώς ανώτερο του ΙΕΚ και σου δίνει κάποιες επιλογές που το ΙΕΚ δε μπορεί(πχ μεταπτυχιακό).καλησπερα..σπουδαζω σε ιεκ το συγγεκριμενο επαγγελμα αλλα ενδιαφερομαι να ξαναδωσω του χρονου πανελινιες για να μπω στο τει..με συνφερει κατι τετιο?πως ειναι εκει τα πραγματα γνωριζει κανεις?
Το αν σε συνεφέρει είναι σχετικό και εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Σου αναφέρω μερικά υπέρ και κατά:
- Είτε είσαι από ΙΕΚ είτε από ΤΕΙ για δουλεία στον ιδιωτικό τομέα τις ίδιες πιθανότητες και τον ίδιο μισθό θα έχεις. Θα γλιτώσεις δλδ τουλάχιστον 2 χρόνια και αρκετό διάβασμα.
- Τα άτομα των ιεκ πλέον έχουν περισσότερες πιθανότητες για δουλειά στο δημόσιο(ζητάνε περισσότερους ΔΕ επειδή παίρνουν μικρότερο μισθό), αν και δεν ξέρω τι ισχύει με την πιστοποίηση.
- Από ΙΕΚ δεν έχεις την επιλογή για μεταπτυχιακό ή κατατακτήριες σε άλλη σχολή.
- Επίσης δεν έχεις την επιλογή αναγνώρισης πτυχίου στο εξωτερικό.
Αν απλά θέλεις να έχεις ένα χαρτί για να μπορείς να δουλέψεις αύριο-μεθαύριο καλύτερα να μείνεις στα ΙΕΚ. Η ακόμα καλύτερα αν μπεις σε ΤΕΙ μπες σε άλλο τμήμα, πχ νοσηλευτική.
Aeneas
Πολύ δραστήριο μέλος
Halo
Εγώ είμαι φοιτητής των ΙΕ Λάρισας, τελειώνοντας τώρα το 6ο εξάμηνο. Όπως είπε και η κοπελιά παραπάνω, η πλειοψηφία (και εγώ μέσα) ανήκει στην θεωρητική.
Δεν παίζει πολύ μεγάλο ρόλο κατ' εμέ, μόνο τα μαθηματικά και η φυσική(θεωρία) του 1ου εξαμήνου μας δυσκολεύουν ιδιαίτερα. Και αυτά περνιούνται (μιλάω για τη λάρισα δε ξέρω για τις άλλες πόλεις). Η σχολή γενικά είναι εύκολη, 4-5 είναι τα μαθήματα-παλούκια.
Το πτυχίο του ΤΕΙ είναι σαφώς ανώτερο του ΙΕΚ και σου δίνει κάποιες επιλογές που το ΙΕΚ δε μπορεί(πχ μεταπτυχιακό).
Το αν σε συνεφέρει είναι σχετικό και εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Σου αναφέρω μερικά υπέρ και κατά:
- Είτε είσαι από ΙΕΚ είτε από ΤΕΙ για δουλεία στον ιδιωτικό τομέα τις ίδιες πιθανότητες και τον ίδιο μισθό θα έχεις. Θα γλιτώσεις δλδ τουλάχιστον 2 χρόνια και αρκετό διάβασμα.
- Τα άτομα των ιεκ πλέον έχουν περισσότερες πιθανότητες για δουλειά στο δημόσιο(ζητάνε περισσότερους ΔΕ επειδή παίρνουν μικρότερο μισθό), αν και δεν ξέρω τι ισχύει με την πιστοποίηση.
- Από ΙΕΚ δεν έχεις την επιλογή για μεταπτυχιακό ή κατατακτήριες σε άλλη σχολή.
- Επίσης δεν έχεις την επιλογή αναγνώρισης πτυχίου στο εξωτερικό.
Αν απλά θέλεις να έχεις ένα χαρτί για να μπορείς να δουλέψεις αύριο-μεθαύριο καλύτερα να μείνεις στα ΙΕΚ. Η ακόμα καλύτερα αν μπεις σε ΤΕΙ μπες σε άλλο τμήμα, πχ νοσηλευτική.
Επειδή συναναστρέφομαι με πολλούς Παρασκευαστές έχω να πω πως στο δημόσιο, οι μισθοί τόσο των ΔΕ όσο και των ΤΕ έχουν πέσει κατακόρυφα και πως οι προσλήψεις είναι ανύπαρκτες. Σε όλα τα εργαστηριακά τμήματα (ανοσολογικό - μικροβιολογικό - κυτταρολογικό κα.) νομαρχιακού νοσοκομείου έχουν φύγει 6 άτομα και η τελευταία πρόσληψη έγινε πριν 9 χρόνια....
Νομίζω ,λοιπόν, πως τα δεδομένα στην αγορά εργασίας είναι απογοητευτικά, καθώς κάτι ανάλογο επικρατεί και στον ιδιωτικό τομέα.
gata_eisai
Εκκολαπτόμενο μέλος
fmarulezkd
Πολύ δραστήριο μέλος
sofia.saade
Νεοφερμένος
Ακομα ποια ειναι η μεγαλητερη θεση που μπορει να φτασει κανεις εδω.?
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Marchos
Νεοφερμένος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
ευχαριστω
Σημείωση συντονιστή: Το παρόν μήνυμα προήλθε από συγχώνευση θεμάτων, καθώς το περιεχόμενο ήταν ίδιο.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
jj!
Τιμώμενο Μέλος
Αυτή είναι δουλειά βιολόγου ή μικροβιολόγου ιατρού. Μόνος ως βοηθός αυτών των δύο ίσως θα μπορούσε.Καλησπέρα! Μήπως γνωρίζεται αν ένας τεχνολόγος ιατρικών εργαστηρίων μπορεί να βρεθεί σε εγκληματολογικο εργαστήριο? Κι κυρίως αναφέρομαι στο εξωτερικό, αν υπάρχουν συγκεκριμένα μεταπτυχιακά!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
fmarulezkd
Πολύ δραστήριο μέλος
Ναι, μπορει να δουλεψει κ βασει προγραμματος σπουδων δεν νομιζω πως υπαρχουν πολλες εργαστηριακες εξετασεις που δε μπορει να τρεξει. Μεταπτυχιακα εξω υπαρχουν πολλα, forensic science λεγεται αυτο που ψαχνεις και εχει διαφορες κατευθυνσεις. Υπαρχει ενα μεταπτυχιακο στο πανεπιστημιο του Lincoln στην Αγγλια που μου ειχε φανει ενδιαφερον, ψαξτο αν θες να παρεις μια καλυτερη ιδεα.Καλησπέρα! Μήπως γνωρίζεται αν ένας τεχνολόγος ιατρικών εργαστηρίων μπορεί να βρεθεί σε εγκληματολογικο εργαστήριο? Κι κυρίως αναφέρομαι στο εξωτερικό, αν υπάρχουν συγκεκριμένα μεταπτυχιακά!
anna.anna
Νεοφερμένος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
fmarulezkd
Πολύ δραστήριο μέλος
Ποια σχολή έχεις δουλειά στις μέρες μας;Γεια σας δινω φετος πανελληνιες και ενδιαφερομαι για το τμημα των ιατρικων εργατηριων , απο 'τι βλεπω εχουν περασει αρκετα χρονια απο την συζητηση σας ,τελικα τωρα δουλευεται; εχει δουλεια στις μερες μας για αυτο το τμημα;
Anyway, Δεν έχει τις καλύτερες αλλά ούτε και τις χειρότερες προοπτικές.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
anna.anna
Νεοφερμένος
Ποια σχολή έχεις δουλειά στις μέρες μας;
Anyway, Δεν έχει τις καλύτερες αλλά ούτε και τις χειρότερες προοπτικές.
Nαι το ξερω ειναι πολυ δυσκολο να βρεις δουλεια αλλα απλα ημουν περιεργη για εκεινους που την διαλεξαν αν δουλευουν τελικα .... Εσενα ευχαριστω που μου απαντησες νομιζα οτι δεν θα απαντουσε κανενας :p (sorry για τα ορθογραφικα αλλα εχω λυψη λιγο καιρο απο την ελλαδα )
Guest 892943
Επισκέπτης
anna.anna
Νεοφερμένος
fmarulezkd
Πολύ δραστήριο μέλος
Απαραίτητος είναι ο υπάλληλος κ όχι ο σπουδαγμένος τεχνολόγος ΙΕ, από τη στιγμή που το επάγγελμα δεν είναι ρυθμιζόμενο. Ο υπάλληλος αυτός μπορείς να είναι βιολόγος, (βιο)χημικος, ακόμα κ νοσηλευτής. Φυσικά δε λείπουν τα άτομα από ΙΕΚ & ΕΠΑΛ.Δε σπουδάζω στη σχολή αυτή οπότε δεν είμαι ο αρμόδιος να σου απαντήσω. Ωστόσο, ξέρω πώς οι απόφοιτοι αυτής της σχολής είναι απαραίτητοι επειδή στελεχώνουν εργαστήρια πχ μικροβιολογικά, παθολογοανατομικά κα. Σίγουρα είναι απαραίτητοι στην αγορά εργασίας, αλλά δεν ξέρω τι ζήτηση έχουν. Δύο γυναίκες που γνωρίζω και δουλεύουν σε παθολογοανατομικό εργαστήριο, είναι απόφοιτοι της αντίστοιχης σχολής της Λάρισας. Επίσης, άμα πας σε κάποιο μικροβιολογικό εργαστήρια για εξετάσεις, σίγουρα θα βρεις εκεί μέσα απόφοιτο των ιατρικών εργαστηρίων.
Βέβαια αντίστοιχα κ ο τεχνολόγος ΙΕ δεν είναι περιορισμένος στα μικροβιολογικά, γι' αυτό και ταιριάζει καλύτερα ( (κατ' εμέ) ο τίτλος τεχνολόγος βιοϊατρικών εργαστηρίων.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.