milanezos92
Εκκολαπτόμενο μέλος
-----------------------------------------
αυτο που θελω να πω ειναι οτι οταν καποιος ακουει χημικος μηχανικος φανταζεται οτι κανει παρα πολυ χημεια, εν αντιθεσει ομως κανουν περισσοτερο μαθηματικα και φυσικη...
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
who
Πολύ δραστήριο μέλος
στην πρωτη λυκειου ο καθηγητης που μου εκανε χημεια ηταν χημικος μηχανικος.απο οτι μου ειπε, ενας χημικος μηχανικος ειναι πιο πολυ μηχανολογος παρα χημικος...μαλιστα στο πανεπιστημιο λεει δεν ειχαν πολλα μαθηματα χημειας
-----------------------------------------
αυτο που θελω να πω ειναι οτι οταν καποιος ακουει χημικος μηχανικος φανταζεται οτι κανει παρα πολυ χημεια, εν αντιθεσει ομως κανουν περισσοτερο μαθηματικα και φυσικη...
Δεν ισχύει με την καμία αυτό.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Civilara
Περιβόητο μέλος
Δεν ισχύει με την καμία αυτό.
Συμφωνώ με τον who. Οι χημικοί μηχανικοί είναι επιστημοναράδες στη χημεία
milanezos92
Εκκολαπτόμενο μέλος
arisar
Νεοφερμένος
Civilara
Περιβόητο μέλος
Γεια σας!!!! Ξέρω ότι είναι νωρίς αλλά θα ήθελα να μάθω κάποιες πληροφορίες σχετικά με την σχολή Χημικών Μηχανικών αν γινεται???? Γενικά πιστέυω πως η μεγαλύτερη βλακεία με αυτή τη σχολή είναι το ότι ανήκει στο τέταρτο πεδίο που δεν εχει χημεία ενώ είναι ΧΗΜΙΚΩΝ μηχανικών!!!!!!! Εσείς τι λέτε???? Μπορείτε να μου δώσετε κάποιες πληροφορίες ???? Ευχαριστώ προκαταβολικά!!!!!!!!!:thanks: Απαραίτητες Διευκρινίσεις α) Είμαι από τη Θεσσαλονίκη β)Εγώ πάντως από θετική θα πάω !!!!!
Τμήματα Χημικών Μηχανικών υπάρχουν 3 στην Ελλάδα. Στο ΕΜΠ, ΑΠΘ και στο Πανεπιστήμιο Πατρών. Παλαιότερα υπήρχε και στο ΔΠΘ αλλά καταργήθηκε για να δημιουργηθεί το τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος.
Όπως το λέει και η λέξη οι χημικοί μηχανικοί ασχολούνται με την χημική βιομηχανία. Οι απόφοιτοι εγγράφονται στο Τεχνικό Επιμελητήριο και μπορούν να εργστούν σε φαρμακοβιομηχανίες, βιομηχανίες παραγωγής ποτών και τροφίμων, βιομηχανίες παραγωγής απορρυπαντικών και καθαριστικών προϊόντων. Επίσης μπορούν να εργστούν ως ελεύθεροι επαγγελματίες εκπονώντας περιβαλλοντικές μελέτες, μελέτες βιομηχανιών και χημικοτεχνικές μελέτες. Η κύρια ασχολία τους είναι οτιδήποτε έχει σχέση με επεξεργασία αστικών λυμάτων και βιομηχανικών αποβλήτων (στερεών και υγρών), αερίων ρύπων και εγκαταστάσεις επεξεργασίας νερού. Μπορούν να εργαστούν ως καθηγητές διδάσκοντας χημεία και συναφή μαθήματα στη Δευτεροβάθμια, Μεταδευτεροβάθμια και Τριτοβάθμια Εκπαίδευση (Γυμνάσια, Ενιαία και Επαγγελματικά Λύκεια, Φροντιστήρια, ΙΕΚ, Κέντρα ελευθέρων σπουδών, ΑΕΙ, ΤΕΙ, Ιδιωτικά κολλέγια κλπ.)
Alch3M1St
Νεοφερμένος
Πρόγραμμα σπουδών:
Τα πρώτα δυο έτη οι φοιτητές παίρνουν θεμελιώδεις θεωρητικές γνώσεις από φυσική, μαθηματικά και χημεία (όπως επίσης φυσικοχημείες, θερμοδυναμικές, φαινόμενα μεταφοράς, μηχαωικές) . Στο τρίτο αρχίζουν και μπαίνουν καθαρά στο νόημα των διεργασιών και συνδυάζουν όλες τις "θεωρητικές" γνώσεις. Στο τέλος διαλέγουν και κατευθύνσεις ανάλογα με αυτό που τους ταιριάζει πιο πολύ χωρίς αυτό να σημαίνει ότι στο πτυχίο τους θα έχουν και πιο περιορισμένα επαγγελματικά διακαιώματα.
Όσον αφορά την Χημεία:
Οι χημικοί μηχανικοί γνωρίζουν βασική χημεία (οργανική, ανόργανη, αναλυτική), φυσικοχημείες (και θερμοδυναμική) + εξαντλητικά εργαστήρια πάνω σε αυτά τα μαθήματα οπότε έχουν πολύ καλή αντίληψη όσον αφορά την ύλη, τις καταστάσεις της και τις μετατροπές ή παραγωγή της.
Όσον αφορά Μαθήματα επιλογής:
Όποιος θέλει να ασχοληθεί με τριτοβάθμια έχει ένα πακέτο μαθημάτων επιλογής Παιδαγωγικών Ι, ΙΙ, ΙΙΙ τα οποία αν περάσει έχει το δικαίωμα να συμμετέχει.
Επίσης έχει πακέτο μαθημάτων οικονομικών (εισαγωγή σε οικονομία, μικροοικονομία,μακροοικονομία, επιχειρησιακή έρευνα, Οικονομική Ανάλυση Βιομηχανικών Αποφάσεων, logistics, Τεχνολογική και Επιχειρηματική Στρατηγική, Προσομοίωση Επιχειρηματικών Αποφάσεων-το γνωστό bussiness game που έχουν σε σχολές οικονομικών) το οποίο δίνει άλλη διάσταση στην σχολή δηλαδή να φεύγει από την καθαρά επιστημονική.
Φυσικά υπάρχουν και άλλες επιλογές τις οποίες δεν αναφέρω.
Είμαι πτυχιούχος χημικός μηχανικός εύχομαι να ξεκαθάρισα λίγο το τι είναι και τι κάνουν οι χημικοί μηχανικοι.
sotirisk
Νεοφερμένος
Έχει και κάποια άλλα μαθηματάκια (Φυσικές, Μαθηματικά, Πληροφορική κλπ.) αλλά είναι σχετικά δευτερεύοντα.
Αντίθετα ένας Χημικός Μηχανικός, κάνει και άλλα πράγματα πλην της Χημείας, οπότε θεωρώ ότι δεν είναι δυνατόν να έχει την ίδια πληρότητα με το Χημικό, όσον αφορά τη Χημεία.
Σαν επαγγελματική αποκατάσταση, το ΤΕΕ είναι σαφώς ένα μεγάλο πλεονέκτημα λόγω κατοχύρωσης επαγγελματικών δικαιωμάτων κλπ κλπ, οπότε μάλλον συμφέρει. Επίσης αν κοιτάς για Αθήνα, το τμήμα του ΕΜΠ θεωρείται πιο εύκολο από το Πανεπιστημιακό.
Ο καλύτερος χαρακτηρισμός (χωρίς να τον ασπάζομαι, απλά τον αναφέρω) για Χημικό Μηχανικό που έχω ακούσει είναι:
"Χημικός - Γυναικολόγος - Μηχανικός" (για να σατυρίσει το ότι τα κάνει όλα και . . . συμφέρει ).
NoiSy MaN
Πολύ δραστήριο μέλος
ΥΓ. Καλώς σας βρήκα μιας και είμαι νέο μέλος
Kαμιά απάντηση ρε παιδιά, pls? Η χημικών μηχανικών είναι μια σχολή που πιάνω σίγουρα και μου αρέσει, αλλά σας είπα για τα αρνητικά που έχω ακούσει. Ειδικά αν έχετε κανένα γνωστό απόφοιτο της σχολής ακόμα καλύτερα.
Samy
Εκκολαπτόμενο μέλος
Ο καλύτερος χαρακτηρισμός (χωρίς να τον ασπάζομαι, απλά τον αναφέρω) για Χημικό Μηχανικό που έχω ακούσει είναι:
"Χημικός - Γυναικολόγος - Μηχανικός" (για να σατυρίσει το ότι τα κάνει όλα και . . . συμφέρει ).
giannists
Νεοφερμένος
nulispa
Νεοφερμένος
nick_ts
Νεοφερμένος
Εξαλλου οποιος θελει να ανοιχτει λιγο περισσοτερο, υπαρχει παντα η λυση του εξωτερικου στο οποιο οι χημ. μηχ. ειναι οι πιο καλοπληρωμενοι μηχανικοι με μεγαλη διαφορα (μιλαω ειδικα για Βρετανια και ΗΠΑ που γνωριζω).
Samy
Εκκολαπτόμενο μέλος
Εξαλλου οποιος θελει να ανοιχτει λιγο περισσοτερο, υπαρχει παντα η λυση του εξωτερικου στο οποιο οι χημ. μηχ. ειναι οι πιο καλοπληρωμενοι μηχανικοι με μεγαλη διαφορα (μιλαω ειδικα για Βρετανια και ΗΠΑ που γνωριζω).
Αυτο ισχυει...παιρνουν πολυυ καλα λεφτα..ειδικα σε αυτες τις χωρες ...οπου υπαρχει αναπτυγμενη βιομηχανια(τροφιμων ,φαρμακων κλπ)!Και παιδια ξεκολληστε..με τους "μηχανικους"(βλεπω πολυ συχνα ..."ενταξει μηχανικος ειναι..ολο και καπου θα απασχοληθει-αγνοωντας το γεγονος οτι μπορει να ετεροαπασχολειται-!)!ΔΕν ειναι πολυμηχανηματα να κανουν οτι τους πουν...πλεον με τετοια κριση που εχει καταπλακωσει τους ελληνες δεν προκειται να προσληφθει μηχανικος αν υπαρχει καποιος που να μπορει να κανει το ιδιο με λιγοτερα λεφτα..και ας μην ειναι μηχανικος!φιλικα παντα!
guess
Δραστήριο μέλος
και ποσα μορια πρεπει να πιασεις στο καθενα για να περασεις?
Al.Nik
Νεοφερμένος
Πέρυσι ήταν 17344 νομίζω για την Αθήνα οι Χημικοί και
179++ οι χημικοί μηχανικοί .
Φυσικά υπάρχουν και οι χημικοί μηχανικοί πάτρας που χρειάζονται πολύ λιγότερο ενω φυσικά και το τμήμα χημείας Ιωαννίνων που δεν είναι και τόσο απαιτητικό λόγω προφανούς γεωγραφικής θέσης .
spirios
Νεοφερμένος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
miv
Επιφανές μέλος
Φίλε περίπου η φετινή βάση των Χημικών στο Πανεπιστήμιο των Αθηνών θα κινηθεί γύρω στο 17800 ενω των χημικών μηχανικών στο 18400-18500 . (σύμφωνα με προβλέψεις του τύπου) .
Πέρυσι ήταν 17344 νομίζω για την Αθήνα οι Χημικοί και
179++ οι χημικοί μηχανικοί .
Φυσικά υπάρχουν και οι χημικοί μηχανικοί πάτρας που χρειάζονται πολύ λιγότερο ενω φυσικά και το τμήμα χημείας Ιωαννίνων που δεν είναι και τόσο απαιτητικό λόγω προφανούς γεωγραφικής θέσης .
Αν εννοείς ότι δεν είναι απαιτητικό από άποψης μορίων εισαγωγής, συμφωνώ...
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
SpyRos____
Νεοφερμένος
δηλαδη εγω που ειμαι τεχνολογικη,(και ασχετος με την χημεια) θα τα βρω σκουρα εκει μεσα??
:thanks:
kkantoutsis
Εκκολαπτόμενο μέλος
Έχω μία φίλη που σπουδάζει Χημικός Μηχανικός στο ΕΜΠ και θυμάμαι μου είχε πει ότι σε καλύτερη θέση είναι τα παιδιά από την Τεχνολογική γιατί ξέρουν Προγραμματισμό.ερωτηση:ο χημικος μηχανικος ασχολειται κατα κυριο λογο με χημεια??
δηλαδη εγω που ειμαι τεχνολογικη,(και ασχετος με την χημεια) θα τα βρω σκουρα εκει μεσα??
:thanks:
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 7 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.