βιλλαρασ
Εκκολαπτόμενο μέλος
<-----------------(ασχετος)
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
baki
Εκκολαπτόμενο μέλος
ο απλος χημικος μπορει να επιλεξει στο 5ο χρονο αν θα παρει την παιδαγωγικη κατευθυνση η την αυτη της βιοτεχνιας κτλ
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
razorbladeDream
Πολύ δραστήριο μέλος
Και οι χημικη μηχανικοι μπορουν να δουλεψουν στην εκπαιδευση..ο χημικος μηχανικος ειναι πολυτεχνειο και ειναι αναγνωρισμενος απο το ΤΕΕ,ενω ο απλος χημικος μπορει να δουλεψει στη δευτεροβαθμια,οπου δεν μπορει ο πρωτος.Νομιζω πως ετσι ειναι αλλα αν κανω λαθος ας με διορθωσει καποιος που γνωριζει περισσοτερα,εξαλλου δεν το εχω ψαξει
ο απλος χημικος μπορει να επιλεξει στο 5ο χρονο αν θα παρει την παιδαγωγικη κατευθυνση η την αυτη της βιοτεχνιας κτλ
baki
Εκκολαπτόμενο μέλος
Και οι χημικη μηχανικοι μπορουν να δουλεψουν στην εκπαιδευση..
μονο σε παρανομα ιδιαιτερα...οχι στη δευτεροβαθμια
razorbladeDream
Πολύ δραστήριο μέλος
και κανονικαμονο σε παρανομα ιδιαιτερα...οχι στη δευτεροβαθμια
baki
Εκκολαπτόμενο μέλος
και κανονικα
αληθεια??pfff δεν το γνωριζα
Eruyomo
Πολύ δραστήριο μέλος
Όπως και οι ΗΜΜΥ να δουλέψουν ως καθηγητές.αληθεια??pfff δεν το γνωριζα
Στους χημικούς μηχανικούς γίνεσαι μηχανικός (με όλη τη σημασία της λέξης), ενώ στους χημικούς σκέτους δεν ξέρω τι κάνουν ακριβώς.
Φιλιον_Τερας
Διάσημο μέλος
m3Lt3D
Πολύ δραστήριο μέλος
Iliaso
Περιβόητο μέλος
parantop
Εκκολαπτόμενο μέλος
Ο Χημικός είναι αυτό που λέει η λέξη! Δηλαδή ασχολείται μόνο με Χημεία και μπορεί να εργαστεί σε όποιο κλάδο έχει σχέση με Χημεία (πάρα πολλούς δηλαδή!). Από την εκπαίδευση.... μέχρι φαρμακοβιομηχανίες.... μέχρι εταιρίες απολυμάνσεων.... μέχρι εταιρίες τροφίμων.....κλπ.
who
Πολύ δραστήριο μέλος
ναι η χημικος μου στο σχολειο τελειωσε ΕΜΠ(δλδ ηταν μηχανικος)
και μας. και εχει φροντησει με τις φωτοτυπιες και τα διαγωνισματα της να το μαθουν ολοι οι μαθητες της...(οποιος καταλαβε καταλαβε)
Έτσι, έτσι, εμείς οι ΕΜΠίτες, είμαστε επιδειξίες
epsilon
Δραστήριο μέλος
Όχι ακριβώς.Ο χημικός μηχανικός δεν ασχολείται με μηχανήματα με τον τρόπο που εννοείς,δλδ δεν μαθαίνει μηχανολογία και τέτοια.Οι χημικοί μηχανικοί εργάζονται κυρίως στην επεξεργασία τροφίμων,πρώτων υλών,φαρμάκων κλπ.Οι απλοί χημικοί μπορούν να εργαστούν είτε στην εκπαίδευση είτε σε κάποιο ερευνητικό πρόγραμμα πανεπιστημίου(υπάρχουν πολλά).Ο Χημικός Μηχανικός κατά κύριο λόγο είναι μηχανικός! Θα ασχοληθεί δηλαδή με μηχανήματα (κυρίως...) τα οποία σχετίζονται με τη Χημεία.
Ο Χημικός είναι αυτό που λέει η λέξη! Δηλαδή ασχολείται μόνο με Χημεία και μπορεί να εργαστεί σε όποιο κλάδο έχει σχέση με Χημεία (πάρα πολλούς δηλαδή!). Από την εκπαίδευση.... μέχρι φαρμακοβιομηχανίες.... μέχρι εταιρίες απολυμάνσεων.... μέχρι εταιρίες τροφίμων.....κλπ.
parantop
Εκκολαπτόμενο μέλος
Και οι χημικοί μια χαρά μπορούν να ασχοληθούν στην επεξεργασία τροφίμων.Όχι ακριβώς.Ο χημικός μηχανικός δεν ασχολείται με μηχανήματα με τον τρόπο που εννοείς,δλδ δεν μαθαίνει μηχανολογία και τέτοια.Οι χημικοί μηχανικοί εργάζονται κυρίως στην επεξεργασία τροφίμων,πρώτων υλών,φαρμάκων κλπ.Οι απλοί χημικοί μπορούν να εργαστούν είτε στην εκπαίδευση είτε σε κάποιο ερευνητικό πρόγραμμα πανεπιστημίου(υπάρχουν πολλά).
Πάντως εάν κάποιον τον ενδιαφέρει να μάθει Χημεία, να αποφύγει να γίνει χημικός μηχανικός, διότι στη χημεία θα μάθει πολύ λίγα πράγματα.
Είμαι χημικός..... και δεν κρύβεται....
βιλλαρασ
Εκκολαπτόμενο μέλος
δηλαδη εμενα που μου αρεσει η χημειαΚαι οι χημικοί μια χαρά μπορούν να ασχοληθούν στην επεξεργασία τροφίμων.
Πάντως εάν κάποιον τον ενδιαφέρει να μάθει Χημεία, να αποφύγει να γίνει χημικός μηχανικός, διότι στη χημεία θα μάθει πολύ λίγα πράγματα.
Είμαι χημικός..... και δεν κρύβεται....
τι να προτιμησω?ειμαι αρκετα καλος στο σχολειο και σε φροντ αλλα θελω να εχω επαγγελματικη αποκατασταση
Iliaso
Περιβόητο μέλος
βιλλαρασ
Εκκολαπτόμενο μέλος
parantop
Εκκολαπτόμενο μέλος
Γιατί δε κοιτάς τα αναλυτικά προγράμματα των 2 σχολών. Για παράδειγμα:δεν ξερω τι λετε...αλλα το συμπερασμα μου ειναι πως κανουν τα ιδια πραγματα
[1] Χημικών Μηχανικών ΕΜΠ (https://www.chemeng.ntua.gr/main.php?course_guide)
[2] Χημείας Αθήνα (https://www.chem.uoa.gr/publications/Department/ODHGOS2008-09.pdf)
Δυστυχώς κανείς δε μπορεί να πει με σιγουριά πιο από τα δύο επαγγέλματα σε 8-10 χρόνια που θα εργαστείς (περίπου) θα έχει μεγαλύτερη "πέραση".
βιλλαρασ
Εκκολαπτόμενο μέλος
οντως δεν κανουν χημεια οι μηχανικοι
Nickolas13
Νεοφερμένος
πιο πολυ μ φαινεται καλο το σκετο!
οντως δεν κανουν χημεια οι μηχανικοι
Πως δεν κάνουν Χημεία οι μηχανικοί ρε φίλε???
Ανόργανες και οργανικές χημείες,φυσικοχημείες,ραδιοχημείες,Αναλυτική χημεία,χημικές αναλύσεις,βιοχημεία,χημικές διεργασίες +++++++++++...
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 7 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.