dark_passenger
Νεοφερμένος
Επειδή δεν είμαι φοιτητής πλέον αλλά συνεχώς διαβάζω πάνω στις σύγχρονες τάσεις της επιστήμης μπορώ να έχω άποψη για την επιστήμη μου και για τις εφαρμογές της. Δεν μιλάω για την Ιατρική.
Δεν μίλησες για επιστήμη. Μίλησες για το τι κάνουν στο τμήμα Στατιστικής. Πως μπορείς να ξέρεις αν δεν έχεις φοιτήσει με τι νοοτροπία και κατεύθηνση γίνεται το μάθημα.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
nPb
Επιφανές μέλος
Δεν μίλησες για επιστήμη. Μίλησες για το τι κάνουν στο τμήμα Στατιστικής. Πως μπορείς να ξέρεις αν δεν έχεις φοιτήσει με τι νοοτροπία και κατεύθηνση γίνεται το μάθημα.
Η Στατιστική είναι στατιστική δηλαδή μαθηματικά. Το κομμάτι των εφαρμογών είναι το τελευταίο στάδιο. Ας ξεκολλήσουμε λιγάκι από τους τίτλους και ας κοιτάξουμε πιο ουσιαστικά τις επιστήμες. Δεν ισχυρίστηκα ότι ήμουν φοιτητής του Τμήματος Στατιστικής του ΟΠΑ, αλλά κάποια πράγματα δεν διδάσκονται «μονοπωλιακά». Υπάρχει πάντα ένα σημείο τομής και μια ομοιότητα σε κάποια πράγματα. Η κάθε επιστήμη βασίζεται σε κάποια άλλη, δανείζεται στοιχεία...κ.α.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
vickydask
Εκκολαπτόμενο μέλος
εγω δεν μιλησα για μεταπτυχιακο.. ουτε θελω να γινω λογιστης απλα προσπαθω να βρω ακριβως τα επαγγελματα που μου προσφερει αυτο το τμημα.. εγω ο λογος που το επελεξα δευτερα μετα το μαθηματικο ειναι γιατι πολυ απλα τρελενομαι για τα μαθηματικα και σιγουρα η στατιστικη εχει αρκετα μαθηματικα μεσα απλα να μην ρωτησω να δω τι μπορω να βγω απο εκει μεσα?
οκ φιλε καταλαβα ευχαριστω....οπως ειπα και στον βασιλη εγω απλα προσπαθω να δω τι βγαινεις απο εκει μεσα γιατι εγω μπηκα με κριτηριο οτι τρελενομαι για μαθηματικα και επειδη δεν μπηκα στο μαθηματικο το διαλεξα
αυτο θα σε ωφελησει απειρα στο συγκεκριμενο τμημα. στα περισσοτερα εξαμηνα θα χεις μαθηματα που πραγματευονται ξεκαθαρα μαθηματικα. μη ξεχνας οτι εχουμε και πολλα επιλεγομενα. αρα αν εσυ εισαι τρελαμενος με μαθηματικα επιλεγεις προχωρημενα μαθηματα τετοιου τυπου (πχ μαθηματικο λογισμο 3, μαθηματικη αναλυση). στο 1ο εξαμηνο και αν εχεις τετοιο ψωνιο με μαθηματικα, θα ενθουσιαστεις με μαθηματικο λογισμο 1, γραμμικη αλγεβρα. παντως να εχεις υποψην οτι τα μαθηματικου περιεχομενου μαθηματα οι περισσοτεροι συμφοιτητες σου τα αποφευγουν οπως ο διαολος το λιβανι. λογω δυσκολιας ασφαλως. αλλα ολα αυτα θα τα δεις και μονο σου
dark_passenger
Νεοφερμένος
Η Στατιστική είναι στατιστική δηλαδή μαθηματικά. Το κομμάτι των εφαρμογών είναι το τελευταίο στάδιο. Ας ξεκολλήσουμε λιγάκι από τους τίτλους και ας κοιτάξουμε πιο ουσιαστικά τις επιστήμες. Δεν ισχυρίστηκα ότι ήμουν φοιτητής του Τμήματος Στατιστικής του ΟΠΑ, αλλά κάποια πράγματα δεν διδάσκονται «μονοπωλιακά». Υπάρχει πάντα ένα σημείο τομής και μια ομοιότητα σε κάποια πράγματα. Η κάθε επιστήμη βασίζεται σε κάποια άλλη, δανείζεται στοιχεία...κ.α.
Aναφέρεσαι συνέχεια και παντού για την επιστήμη. Καλή η επιστήμη με τις γνώσεις που σου προσφέρει δεν λέω. Αλλά όταν πάς έξω να ζητήσεις δουλεία αυτό που θα χρειαστείς είναι τεχνικές και εργαλεία δηλ το πρακτικό κομμάτι. Δεν τον νοιάζει τον εργοδότη σου αν ξέρεις το Θεώρημα του Bayes αρκεί να του προβλέψεις αξιόπιστα την αυριανή τιμή της μετοχής
Artech
Εκκολαπτόμενο μέλος
Aναφέρεσαι συνέχεια και παντού για την επιστήμη. Καλή η επιστήμη με τις γνώσεις που σου προσφέρει δεν λέω. Αλλά όταν πάς έξω να ζητήσεις δουλεία αυτό που θα χρειαστείς είναι τεχνικές και εργαλεία δηλ το πρακτικό κομμάτι. Δεν τον νοιάζει τον εργοδότη σου αν ξέρεις το Θεώρημα του Bayes αρκεί να του προβλέψεις αξιόπιστα την αυριανή τιμή της μετοχής
Άστο passenger, αυτοί νομίζουν θα πάνε με τετράδια στον εργοδότη και θα του λύσουν ασκήσεις.
nPb
Επιφανές μέλος
Και όσοι δεν διδάσκονται το πρακτικό κομμάτι σε τι ακριβώς υστερούν; Νομίζω ότι η ευελιξία στην προσαρμογή σε ένα επιχειρησιακό περιβάλλον είναι εύκολη για έναν πτυχιούχο Πανεπιστημίου. Πόσο μάλλον και για κάποιον που έχει και επιπλέον σπουδές. Οι καλές σπουδές ακόμη και σε μη συναφείς τομείς, διαμορφώνουν αναλυτική σκέψη και ικανότητες συνδυαστικής προσέγγισης της λύσης ενός μοντέλου. Ειδάλλως να βάζουμε αποφοίτους λυκείου να κάνουν πρόβλεψη της αξιοπιστίας των μετοχών. Μήπως να απαγορεύουμε στους νέους να σπουδάζουν θεωρητικές επιστήμες επειδή η αγορά ζητάει το αποτέλεσμα του θεωρήματος ή της θεωρίας; Φιλικά μιλάω.
Πώς γίνεται πτυχιούχοι Φυσικοί με καλές σπουδές πάνω στην Φυσική (π.χ. Αστροφυσική) ή Θεωρητικοί Μαθηματικοί να εργάζονται ως οικονομικοί αναλυτές σε μεγάλους τραπεζικούς οργανισμούς στο εξωτερικό; Δεν θέλω να ακυρώσω την συνάφεια του ΟΠΑ με τον χώρο της οικονομίας, θα ήταν τουλάχιστον αστείο. Απλά το έχω ως απορία.
Artech
Εκκολαπτόμενο μέλος
Νομίζω ότι η ευελιξία στην προσαρμογή σε ένα επιχειρησιακό περιβάλλον είναι εύκολη για έναν πτυχιούχο Πανεπιστημίου. Πόσο μάλλον και για κάποιον που έχει και επιπλέον σπουδές.
Από το νομίζω μέχρι το ισχύει, έχει μεγάλη απόσταση.
nPb
Επιφανές μέλος
Από το νομίζω μέχρι το ισχύει, έχει μεγάλη απόσταση.
Σε πολλές χώρες και στη χώρα μας, στην ελεύθερη αγορά υπάρχουν σωστοί επαγγελματίες με άσχετο πτυχίο. Κάνουν τη δουλειά τους πολύ καλά. Αυτό θέλω να πω. Δεν πρέπει όλα να είναι συνάρτηση ενός τίτλου σπουδών.
dark_passenger
Νεοφερμένος
Και όσοι δεν διδάσκονται το πρακτικό κομμάτι σε τι ακριβώς υστερούν; Νομίζω ότι η ευελιξία στην προσαρμογή σε ένα επιχειρησιακό περιβάλλον είναι εύκολη για έναν πτυχιούχο Πανεπιστημίου. Πόσο μάλλον και για κάποιον που έχει και επιπλέον σπουδές. Οι καλές σπουδές ακόμη και σε μη συναφείς τομείς, διαμορφώνουν αναλυτική σκέψη και ικανότητες συνδυαστικής προσέγγισης της λύσης ενός μοντέλου. Ειδάλλως να βάζουμε αποφοίτους λυκείου να κάνουν πρόβλεψη της αξιοπιστίας των μετοχών. Μήπως να απαγορεύουμε στους νέους να σπουδάζουν θεωρητικές επιστήμες επειδή η αγορά ζητάει το αποτέλεσμα του θεωρήματος ή της θεωρίας; Φιλικά μιλάω.
Πώς γίνεται πτυχιούχοι Φυσικοί με καλές σπουδές πάνω στην Φυσική (π.χ. Αστροφυσική) ή Θεωρητικοί Μαθηματικοί να εργάζονται ως οικονομικοί αναλυτές σε μεγάλους τραπεζικούς οργανισμούς στο εξωτερικό; Δεν θέλω να ακυρώσω την συνάφεια του ΟΠΑ με τον χώρο της οικονομίας, θα ήταν τουλάχιστον αστείο. Απλά το έχω ως απορία.
Εγώ πρώτος υποστηρίζω πως η γνώση της θεωρίας και η βαθιά κατανόηση της επιστήμης είναι σημαντική και απαραίτητη. Δεν είπα πουθενά το αντίθετο. Γι αυτό όπως λες βλέπεις φυσικούς και φιλολόγους σε τράπεζες. Που τους μαθαίνουν μια στάνταρ μεθοδολογία στον υπολογιστη και τα αποτελέσματα δεν ξέρουν να τα ερμηνεύσουν σωστά.Προφανώς τα κρητήρια πρόσληψης στην Ελλάδα είναι το μέσο και ποιος θα παίρνει χαμηλότερο μισθό. Στο εξωτερικό είναι ο καθένας την δουλεια του, δεν ξέρω από που συμπαίρανες το αντίθετο.
Ξαναλέω όμως η θεωρία είναι άχρηστη χωρίς τις εφαρμογές της. Και δυστηχώς τα πανεπιστήμια δεν σε προετοιμάζουν με τις απαραίτητες τεχνικές που απαιτούνται στην αγορά εργασίας
nPb
Επιφανές μέλος
Ξαναλέω όμως η θεωρία είναι άχρηστη χωρίς τις εφαρμογές της. Και δυστηχώς τα πανεπιστήμια δεν σε προετοιμάζουν με τις απαραίτητες τεχνικές που απαιτούνται στην αγορά εργασίας
Τα Πανεπιστήμια πρωτίστως διδάσκουν ότι έχει σχέση με την έρευνα και όχι με την αγορά εργασίας.
liofagos
Νεοφερμένος
Raiseonce
Δραστήριο μέλος
Να σου πω όμως μια λογική που είχα στη σχολή μου.Γιατί και εγώ άκουγα ότι είναι δύσκολη.Τελικά τελείωσα το 3ο έτος και δε χρωσταω κανένα μάθημα.
Το 1ο έτος στις δύσκολες σχολές είναι πάρα πολυ σημαντικό.Φρόντισε να μπεις στο 2ο έτος χωρίς να χρωστας κανένα μάθημα και χωρίς να έχεις κενά.Από εκει και πέρα όλα παίρνουν το δρόμο τους.
liofagos
Νεοφερμένος
statistikos
Δραστήριο μέλος
nPb
Επιφανές μέλος
statistikos
Δραστήριο μέλος
Sail Beg
Εκκολαπτόμενο μέλος
Μιλαγα προσφατα με μια κοπελα απο το τμημα Στατιστικης και Ασφαλιστικης του Πα.πει και μου ειπε οτι τελειωνοντας εχει το δικαιωμα να διδαξει ως μαθηματικος λογω των πολλων μαθηματικων που εχουν στο τμημα...Αρχικα δεν ξερω αν ισχυει.Μπορει κανεις να το επιβεβαιωσει?
Επειτα στο ΟΠΑ σε καθε εξαμηνο μπορεις να επιλεξεις 3 μαθηματα απο αλλα τμηματα,με την προυποθεση οτι ισχυει το παραπανω και ενας φοιτητης εχει επιλεξει μαθηματα απο το συγκεκριμενο τμημα συναφη με μαθηματικα υπαρχει περιπτωση να εξασφαλισει το συγκεκριμενο επαγγελματικο δικαιωμα?
nPb
Επιφανές μέλος
Sail Beg
Εκκολαπτόμενο μέλος
Γι αυτο ρωταω εδω μπας και βγαλω ακρη.
nPb
Επιφανές μέλος
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 66 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- Alex81
- Bobaros32
- loko21
- mar33
- agg41
- EFAKIT
- Sotiris.Y
- GeorgePap2003
- Pars3c
- Hased Babis
- P.Dam.
- flaura
- Steve9393
- alexacker
- βββ
- fairyelly
- boltzmann
- JST
- Φινεύς
- Nikos05
- Scandal
- Ιωάννα λ
- Libertus
- 69lover
- FRT
- mike741
- vetas
- lnesb
- Kabamaru Hayate
- Georgekk
- Johnman97
- tsiobieman
- paulkin94
- Giii
- calliope
- ρενακι 13
- Jimmy20
- ggl
- leo41
- Panagiotis849
- Alexecon1991
- korlef
- johnietraf
- StudyFreak04
- Oldspeech
- Cassano
- Makis23
- tasost
- Babar
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.