stamos07
Νεοφερμένος
Ευχαριστώ για το χρόνο σας...
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Αλέξανδρος31750
Νεοφερμένος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Iliaso
Περιβόητο μέλος
stamos07
Νεοφερμένος
Kris3
Νεοφερμένος
απο οτι εχω διαβασει μπορεις να δουλεψεις στο υπουργειο οικονομικων και επισης μπορεις να πας και στις Βρυξελλες..
Εγω ειχα την εντυπωση οτι ειχε 2 κατευθυνσεις, μια οικονομικη και μια διπλωματιας.. Εξαρταται βεβαια και απ την κατευθυνση που θα διαλεξεις...
john32
Νεοφερμένος
Kris3
Νεοφερμένος
akakikos
Νεοφερμένος
fotini22589
Νεοφερμένος
https://www.pamakhouse.gr/pamak/viewtopic.php?t=3264
Iliaso
Περιβόητο μέλος
Η αλλαγή του ονόματος του τμήματος δεν είναι τόσο απλή υπόθεση, δείτε κάποια πράγματα κι εδω:
https://www.pamakhouse.gr/pamak/viewtopic.php?t=3264
Ακριβώς:no1:
akakikos
Νεοφερμένος
Φιλικά, από την όμορφη Ρόδο
Admiral
Εκκολαπτόμενο μέλος
Το μονο προβλημα με την αλλαγη του ονοματος το εχουν οσοι θελουν να γινουν οικονομολογοι, οπως πολυ σωστα αναφερθηκε. Αυτοι ειχαν ηδη προβλημα γιατι το ΔΕΟΠΣ δεν ηταν καθαρα οικονομικη σχολη με επιπτωσεις στο βαρος του πτυχιου τους. Τωρα που βγαινει τελειως το "Οικονομικων" απο το ονομα καηκανε. Κατα τη γνωμη μου ομως αν θελεις να πας οικονομια και διαλεξεις αυτη τη σχολη σπαταλας το χρονο σου. Εκτος και αν τη διαλεξες γιατι εχει λιγα μαθηματα και λιγα μορια οποτε καλα να παθεις. Βεβαια ενας ξαδερφος μου διαλεξε την Οικονομικη κατευθυνση αλλα θελει να εργαστει στο χωρο του τουρισμου, οποτε διεθνης οικονομια ειναι ο,τι πρεπει. Εγω παλι θελω να παρω την κατευθυνση Διπλωματιας και Διεθνων Σχεσεων μεσα στη σχολη οποτε δε με χαλαει το ονομα.
Και περνοντας στην ερωτηση σου:
Το σημαντικότερο, βέβαια, είναι να μάθω αν έχει καλές προοπτικές (επαγγελματική αποκατάσταση κα)...
Η αληθεια ειναι ομως οτι ενας οικονομολογος απο το ΔΕΟΠΣ ακομα και με υποτιμημενο πτυχιο θα βρει πιο ευκολα δουλεια απο εμενα αν πρωτα ο θεος παρω πτυχιο Διεθνων Σχεσεων. Αυτο ειναι το μονο προβλημα που συνανταω στη συγκεκριμενη σχολη. Πολυ περιορισμενες θεσεις εργασιας και ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ οτι θα κανεις μεταπτυχιακο σε καμια Αγγλια για να εχεις ελπιδες.
Ενταξει, δεν ειναι ομως και τοσο στενα τα πραγματα. Τι παει να πει "Βρυξελλες"? Σε οποιονδηποτε Διεθνη Οργανισμο μπορεις να εργαστεις. Αυτο σημαινει Βρυξελλες-ΕΕ, Βρυξελλες-ΝΑΤΟ, Νεα Υορκη-ΟΗΕ, και πολλα αλλα. Βεβαια τωρα σου ανεφερα τα απιαστα ονειρα ολων εμας που θελουμε να γινουμε διπλωματες. Μπορει να καταληξουμε και να απανταμε αλληλογραφια για κανενα περιοδικοαπο οτι εχω διαβασει μπορεις να δουλεψεις στο υπουργειο οικονομικων και επισης μπορεις να πας και στις Βρυξελλες.
Εγω προσωπικα θελω να προσπαθησω για Διπλωματικη Υπηρεσια (οχι Σωμα ). Υπαρχουν προοπτικες και στον ιδιωτικο τομεα, κυριως δημοσιες σχεσεις. Ενας γνωστος μου τελειωσε ΔΕΟΠΣ και ειναι δημοσιοσχεσιτης στο Συλλογο Ελληνων Βιομηχανων.
Ξέρει κανένας παιδιά αν τώρα που το τμήμα μετονομάστηκε θα σταματήσουν να ζητάνε και αγγλικά? Εχς δηλώσει αλλά αν εχει αλλάξει το σύστημα δεν θα δώσω...
Που κολαει το ονομα με τα Αγγλικα? Και να ισχυει αυτο θα ειναι απαραδεκτο γιατι δεν γινεται να παει καποιος να σπουδασει για Ευρωπαϊκη Οικονομια και Διπλωματια και να μην ξερει Αγγλικα :!: Ενας γνωστος μου που σπουδαζει αγγλικη φιλολογια μου ειπε οτι η εξεταση των Αγγλικων ειναι ηδη απαραδεκτα ευκολη και δεν καλυπτει τα πανεπιστημια και κανουν προσπαθειες απο τη σχολη του για να τις δυσκολεψουν. Αν γινει καποια αλλαγη στα Αγγλικα τετοια αλλαγη να περιμενετε.
dexter08
Νεοφερμένος
Στην Παντειο το ονομα ειναι Διεθνων και Ευρωπαϊκων Οικονομικων Σπουδων.
ΟΠΑ ειναι αυτη η σχολη, οχι παντειο
Guest 045911
Επισκέπτης
DimitrisMat
Εκκολαπτόμενο μέλος
Δεν θα ήταν πιο δίκαιο αφου άλλαξε όνομα η σχολη να αλλαξει και πεδιο? Θα επρεπε να ηταν στο 1ο πεδιο οπωσ και οι αλλες σχολες Δ.Ε.Σ. ή τουλαχιστον να μπορει να δηλωθει και απο το 1ο και απο το 5ο πεδιο για να μην αναγκαζονται οι μαθητες τησ θεωριτικής να δινουν αοθ και μαθηματικά στις πανελλαδικές.
Μα η σχολή στηρίζεται σε αρκετά μεγάλο βαθμό σε μαθηματικά,οικονομία,πληροφική...
Wolfie
Δραστήριο μέλος
Δεν θα ήταν πιο δίκαιο αφου άλλαξε όνομα η σχολη να αλλαξει και πεδιο? Θα επρεπε να ηταν στο 1ο πεδιο οπωσ και οι αλλες σχολες Δ.Ε.Σ. ή τουλαχιστον να μπορει να δηλωθει και απο το 1ο και απο το 5ο πεδιο για να μην αναγκαζονται οι μαθητες τησ θεωριτικής να δινουν αοθ και μαθηματικά στις πανελλαδικές.
Λογικά αυτό θα γίνει από του χρόνου.Βασικά ήταν από τις πρώτες μου επιλογές στο πέμπτο πεδίο αλλα πλέον ΔΕΝ είναι οικονομική σχολη οποτε δεν θα ασχοληθώ καν με την συγκεκριμένη σχολη.
Iliaso
Περιβόητο μέλος
Wolfie
Δραστήριο μέλος
Iliaso
Περιβόητο μέλος
Wolfie
Δραστήριο μέλος
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 35 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.