vamou90
Εκκολαπτόμενο μέλος
Βασικά σκέφτομαι κάποια απ τις 3 αυτές... Αγαπημένη μου βέβαια είναι αυτή της Φυσικής...αν δεν ασχοληθείς με την έρευνα..τότε πολύ απλά γίνεσαι καθηγητής...όσο υπάρχουν πανελλήνιες θα έχει πολύ ψωμί το επάγγελμα....
Η γνώμη σας σχετικά με τέτοιου είδους σχολές που μπορείς να γίνεις και καθηγητής
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
JeyTsav
Νεοφερμένος
Σίγουρα αν αρέσει σε κάποιον πολύ, η δυσκολία δε θα σταθεί εμπόδιο!!!
vamou90
Εκκολαπτόμενο μέλος
Pablito
Νεοφερμένος
ο φυσικός Γιάννη έχει δίκιο..αν πας μια βόλτα από εκεί θα καταλάβεις..
εγώ για ένα διάστημα πήγαινα γιατί η αδερφή μου δούλευε και έπρεπε να πηγαίνω εγώ για τις σημειώσεις...και τότε κατάλαβα τι εννοούσε η αδερφή μου και ο φυσικός...
vamou90
Εκκολαπτόμενο μέλος
Pablito
Νεοφερμένος
vamou90
Εκκολαπτόμενο μέλος
konstadinus
Εκκολαπτόμενο μέλος
Nymphetaminer
Νεοφερμένος
konstadinus
Εκκολαπτόμενο μέλος
ο φυσικό ειναι δύσκολο... αν δεν διαβάζεις. Ο καθηγητής μου στο φροντ. τελείωσε σε 3,5 χρόνια (!!!) αλλα είχε μανία με τη φυσική
Εξαρτάται τι εννοεις " αν δεν διαβαζεις"
Δηλ θα πρεπει να είμαστε συνέχεια πανω απο ενα βιβλιο καθε μέρα?
Δε θα ζήσουμε την λεγομενη φοιτητική ζωή?
Nymphetaminer
Νεοφερμένος
Αν θες να τελειώσεις στα 4 χρόνια, ναι πρέπει να διαβάζεις καθε μερα, αλλα αυτό δεν σημαίνει οτι δεν θα ζήσεις την φοιτητική ζωή, δεν θα διαβάζεις και ΟΟΟΟΛΗ την μεραΕξαρτάται τι εννοεις " αν δεν διαβαζεις"
Δηλ θα πρεπει να είμαστε συνέχεια πανω απο ενα βιβλιο καθε μέρα?
Δε θα ζήσουμε την λεγομενη φοιτητική ζωή?
HappyHippo
Νεοφερμένος
Δηλαδή αποκλείεται να γίνεις ερευνητής ?Καλα απ'το μαθηματικο στανταρ για καθηγητης πας
Δηλαδή αποκλείεται να γίνεις ερευνητής ?
Ε ξερωγω, ερευνα σε τι να κανεις; εκτος απο τιποτα στατιστικες υπαρχει τπτ αλλο?
HappyHippo
Νεοφερμένος
vaggelis1984
Νεοφερμένος
@vamou90
Τι έχετε να πείτε για τέτοιου είδους σχολές...
Βασικά σκέφτομαι κάποια απ τις 3 αυτές... Αγαπημένη μου βέβαια είναι αυτή της Φυσικής...αν δεν ασχοληθείς με την έρευνα..τότε πολύ απλά γίνεσαι καθηγητής...όσο υπάρχουν πανελλήνιες θα έχει πολύ ψωμί το επάγγελμα....
Η γνώμη σας σχετικά με τέτοιου είδους σχολές που μπορείς να γίνεις και καθηγητής
----------------------------------------------------------------
@vamou90 σε περίπτωση που ενδιαφέρεσαι για το Φυσικό Αθηνών (ΕΚΠΑ)
έχω γράψει κάποιες πληροφορίες εδώ
https://ischool.e-steki.gr/showpost.php?p=1219040&postcount=33
Σχετικά με το "δίλημμα" Φυσικό-Μαθηματικό-Πληροφορική μπορώ να σου πω ότι από άποψη σπουδών είναι η μέρα με τη νύχτα και πρέπει να ψαχτείς περισσότερο για το τι θα ήθελες να σπουδάσεις (μην ξεχνάς ότι μιλάμε για ένα κομμάτι της ζωής σου ). Σου προτείνω να καταλάβεις πρώτα με τι ασχολείται η κάθε επιστήμη και αν αυτό θα σε ενδιαφέρει να το σπουδάσεις (ρώτα και άτομα που έχουν τελειώσει τα αντίστοιχα τμήματα).
------------------------------------------------------------------------------------------------
@Νymphetaminer
το φυσικό ειναι δύσκολο... αν δεν διαβάζεις. Ο καθηγητής μου στο φροντ. τελείωσε σε 3,5 χρόνια (!!!) αλλα είχε μανία με τη φυσική
-------------------------------------------------------------------------------------------------
Αν μιλάμε για το Φυσικό Αθηνών δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση.Οι καλύτεροι φοιτητές (δηλ.2-3άτομα/έτος) το τελείωνουν στα 4.5 έτη ενώ οι υπόλοιποι >5έτη.Αν τελείωσε τμήμα στην "επαρχία" (π.χ Φυσικό Κρήτης) δεν το θεωρώ απίθανο αλλά και πάλι από 4 έτη και πάνω.
Αυτό πιο πολύ για να ξέρετε να αξιολογείτε αυτά που ακούτε κατά καιρούς και να μην παρασύρεστε.
fotini22589
Νεοφερμένος
Ε ξερωγω, ερευνα σε τι να κανεις; εκτος απο τιποτα στατιστικες υπαρχει τπτ αλλο?
το μαθηματικό είναι ένα απο τα ενδεδειγμένα τμήματα για κάποιον που θέλει να ασχοληθεί με έρευνα..αποτελεί την βάση για πληθώρα τομέων άλλωστε...
το μαθηματικό είναι ένα απο τα ενδεδειγμένα τμήματα για κάποιον που θέλει να ασχοληθεί με έρευνα..αποτελεί την βάση για πληθώρα τομέων άλλωστε...
αν κανεις μεταπτυχιακα σε αλλους τομεις σιγουρα, αλλα τι ερευνα μπορεις να κανεις στα μαθηματικα γενικως;
fotini22589
Νεοφερμένος
όσο για τους τομείς της έρευνας - δεκάδες...
π.χ σε οικονομικούς τομείς, οικονομετρίες, επιχειρησιακή έρευνα, θεωρία λήψης αποφάσεων κτλ
ή στην πληροφορική όπως τεχνητή νοημοσύνη, κρυπτογραφία, ή θέματα υλοποιήσεων όπως σε γραμμικό προγραμματισμό
και πολλά πολλά άλλα...
αυτό που θέλω να κάνω σαφές είναι απλά ότι το μαθηματικό είναι ένα πολύ δυνατό πρώτο πτυχιό για να ασχοληθείς ερευνητικά με διάφορους τομείς:no1:
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.