gtaivpc
Εκκολαπτόμενο μέλος
εμπεριστατωμένη άποψη και ασφαλές συμπέρασμα μετά από μια επιτρεπτή υπόθεση. notΦίλε μου το τούβλο όπου και να πάει, τούβλο θα μείνει.
και ναι μου αρέσει αρκετά περισσότερο η αθήνα. γούστα είναι αυτά.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Esperius
Νεοφερμένος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
MakisH
Εκκολαπτόμενο μέλος
Φυσικά το μεταπτυχιακό δεν απαιτείται πάντα για να κάνεις διδακτορικό (ειδικά αν θες να κάνεις διδακτορικό σε σχολή στην Ελλάδα). Απλώς θέλω να πω ότι δεν χρειάζεται εκεί που ξεκίνησες εκεί και να τελειώσεις. Είναι καλό να δεις πολλά πράγματα.
edit: αν και εδώ που τα λέμε, πρακτικά σου λέω να σπουδάσεις επί πολλά πολλά χρόνια
C.D.Papaïoannou
Νεοφερμένος
Vikam18: Φαίνεται να κλείνω στις δύο σχολές: ΗΜΜΥ ή ΣΕΜΦΕ και προσπαθώ να αποφασίσω ποια θα δηλώσω πρώτη.
Αυτό που αντιλαμβάνομαι πάντως είναι ότι πρόκειται για παραπλήσιες σχολές. Κι εξηγούμαι: Περιλαμβάνουν αμφότερες μαθηματικά,φυσική,προγραμματισμό, οικονομία ενδεχομένως με τις κατάλληλες επιλογές. Εδράζονται στα ίδια κτίρια ενώ τα μαθηματικά ή η φυσική διδάσκονται σε συνδιδασκαλία. Έχουν και οι δύο σχολές αρκετά δραστήρια φοιτητική κοινότητα.
Ομολογουμένως, δυσκολεύομαι να αποφανθώ.
stefan87
Εκκολαπτόμενο μέλος
Καταρχας,ωραιο το avatar,ο Λεων Τολστοι δεν ειναι?Το σεμφε δεν εχει κατοχυρωμενα παγγελματικα δικαιωματα,δεν νομιζω οτι εχουν μεγαλη σχεση το ημμυ με τ σεμφε.Οι μεν ηλεκτρολογοι ή και ηλεκτρονικοι αναλογως και οι δε μαθηματικοι,το μονο κοινο που μπορουν να εχουν σε καποια πεδια ερευνας και μαθηματων.Αλλα αν θες μαθηματικα,καλυτερα διαλεξε ενα καθαρο μαθηματικο τμημα,και επειτα κανεις και ενα μεταπτυχιακο στο Σεμφε και εισαι κομπλεΣας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις.
Vikam18: Φαίνεται να κλείνω στις δύο σχολές: ΗΜΜΥ ή ΣΕΜΦΕ και προσπαθώ να αποφασίσω ποια θα δηλώσω πρώτη.
Αυτό που αντιλαμβάνομαι πάντως είναι ότι πρόκειται για παραπλήσιες σχολές. Κι εξηγούμαι: Περιλαμβάνουν αμφότερες μαθηματικά,φυσική,προγραμματισμό, οικονομία ενδεχομένως με τις κατάλληλες επιλογές. Εδράζονται στα ίδια κτίρια ενώ τα μαθηματικά ή η φυσική διδάσκονται σε συνδιδασκαλία. Έχουν και οι δύο σχολές αρκετά δραστήρια φοιτητική κοινότητα.
Ομολογουμένως, δυσκολεύομαι να αποφανθώ.
καποιος_καπου
Δραστήριο μέλος
C.D.Papaïoannou
Νεοφερμένος
C.D.Papaïoannou
Νεοφερμένος
Πέραν του προφανούς, δηλαδή του τίτλου που αποκτά κανείς έχουν πολλά κοινά σημεία αναφοράς.
MakisH
Εκκολαπτόμενο μέλος
Γιατί δεν έρχεσαι μια μέρα, τώρα που είναι και ανοιχτές οι σχολές λόγω εξεταστικής, να μιλήσεις με φοιτητές και καθηγητές να πάρεις μια ιδέα;
(το ιδανικό θα ήταν να μπορούσες να δεις και κανένα μάθημα)
Σημείωση: δεν είναι κοινά τα κτήρια, αλλά κάποια μαθήματα των ΗΜΜΥ γίνονται σε κτήρια της ΣΕΜΦΕ ("Γενικές Έδρες"), ενώ κάποια μαθήματα γίνονται και με συνδιδασκαλία. Κατά τα άλλα, άλλο πράγμα η κάθε σχολή.
C.D.Papaïoannou
Νεοφερμένος
Μου είναι δύσκολο να έρθω τώρα αλλά έχω κανονίσει αυτή τη βδομάδα συναντήσεις και τηλεφωνικές συνδιαλέξεις με αποφοίτους (συγγενείς και φίλοι) και των δύο σχολών.
MakisH
Εκκολαπτόμενο μέλος
forum φοιτητών ΗΜΜΥ: https://shmmy.ntua.gr/
forum φοιτητών ΣΕΜΦΕ: https://www.semfe.gr/
Μπορείς να χαζέψεις τι γράφουν για τα μαθήματά τους ή να τους ρωτήσεις για τις ανησυχίες σου. Νομίζω μάλιστα ο vikam18 ρώταγε πέρσι-πρόπερσι κάποια πράγματα αντίστοιχα με εσένα στο semfe. (εκτός αν είναι σύμπτωση το όνομα και το avatar )
Ironboy
Δραστήριο μέλος
Δε μένω στην Αθήνα, αλλά στα πέριξ της Θεσσαλονίκης.
Μου είναι δύσκολο να έρθω τώρα αλλά έχω κανονίσει αυτή τη βδομάδα συναντήσεις και τηλεφωνικές συνδιαλέξεις με αποφοίτους (συγγενείς και φίλοι) και των δύο σχολών.
Φίλε μου , εγώ θα σε συμβουλέψω ότι και ο Npb(ελπίζω να το πέτυχα ) πριν από 3-4 σελίδες.Δεν θελώ να σου χαλάσω το "παραμύθι" , αλλά θα δεις ότι όποια σχολή και να επιλέξεις, ότι δεν είναι τόσο ρόδινα όλα όσο τα φαντάζεσαι.Για παράδειγμα δεν θα δεις επιστήμονες που νοιάζονται για την επιστημή τους , αλλά πολλούς φοιτητές που απλά θέλουν να βγάλουν την σχολή.
Η χαρά σου και ο ενθουσιασμός σου θα κρατήσει για την σχολή μέχρι το πρώτο εξάμηνο,αν επιλέξεις μια υψηλόβαθμη σχολή και "snob-άρεις" την ΣΕΜΦΕ/Μαθηματικό(δηλαδή επιλέξεις με βάση το κύρος). Γενικά άσε τα περί "αίγλης" και "ακτινοβολίας" που λες.Διάλεξε αυτό που θα σου αρέσει και γράψε τους άλλους.Αν είσαι καλός και με επιμονή διαβάζεις, θα ξεχωρίσεις , να είσαι σίγουρος.
Τρανό παράδειγμα πιστεύω αποτελεί αυτή εδώ η κοπέλα.
https://www.gazzetta.gr/koinonia/art...s-xronia-einai-ellinida-kai-doyleyei-sti-nasa
Λέει ότι σπούδασε Πληροφορική με Εφαρμογές στη Βιοϊατρική . Δεν νομίζω κάποιος από το ischool να της το είχε προτίνει καθώς όλοι έχουν μανία με τα μόρια και πως θα πάνε σε γκλαμουράτες σχολές.Φίλε μου ευτυχώς (ή δυστυχώς για μερικούς) αυτοί οι άνθρωποι διαπρέπουν και όχι αυτοί που σκέφτονται πως να εκμεταλλευτούν καλύτερα τα μόριά τους.
Andante
Εκκολαπτόμενο μέλος
andrespan12345
Εκκολαπτόμενο μέλος
Civilara
Περιβόητο μέλος
εγω προτεινω ΗΜΜΥ που εχει διπλα επαγγελματικα δικαιωματα. δεν εχω ακουσει τα καλυτερα λογια για το εφαρμοσμενων.θα προτεινα σε οσους σκεφτονται αυτη τη σχολη να βαλουν πρωτα η ΄΄καθαρο¨ φυσικο η ΄΄καθαρο΄΄ μαθηματικο
Να και ο αντίλογος. Δεν θα διαφωνήσω αλλά ούτε θα συμφωνήσω μαζί οσυ. Γιατί όμως;
andrespan12345
Εκκολαπτόμενο μέλος
Να και ο αντίλογος. Δεν θα διαφωνήσω αλλά ούτε θα συμφωνήσω μαζί οσυ. Γιατί όμως;
επειδη δε γινεται να θελεις να γινεις φυσικος(αντιστοιχα μαθηματικος) και να εχεις τοσα μαθηματα μαθηματικων(αντιστοιχα φυσικης).εκτος αυτου,καλο θα ηταν να τελειωνεις μια σχολη και να ξερεις τι εισαι.
αυτη ειναι φυσικα η αποψη μου,οποιος θελει τη λαμβανει υποψη του,οποιος δεν θελει,τη γραφει στα παλαιοτερα των υποδηματων του
ἅλς
Διάσημο μέλος
Ο MakisH σου έδωσε μια ωραία συμβουλή. Να περάσεις από το ΕΜΠ τώρα που έχουμε εξεταστική και είναι ανοικτές οι σχολές και τα παιδιά όλα εκεί. Θα μάθαινες πολλά!
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 21 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.