καποιος_καπου
Δραστήριο μέλος
Ευχαριστω
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
εγώ πάντως που το έψαξα γιατί ενδιαφερόταν ο αδερφος μου και επιανε και το τει και το πολυτεχνειο στην κοζανη μηχανολογιας και το ψάξαμε πολυ καλά.. Μας είπαν οτι είναι ακριβώς το ίδιο! ιδια διακαιώματα κτλ οπότε καταλήξαμε στο ΤΕΙ που είναι και λίγο η πολύ -αυτό δεν το ξέρω- πιο εύκολο.Δηλαδη ο αποφοιτος Μηχανολογιας δεν θεωρειται ,απ'του ΕΜΠτες, Μηχανικος ?
Αφου πτυχιο μηχανικου παιρνουν...μηχανολογια σπουδαζουν...
Ολα τα πτυχία ΑΕΙ και ΤΕΙ δεν έχουν ΚΕΔ;Τα επαγγελματικά δικαιώματα αφορούν τα νομοθετικά κατοχυρωμένα επαγγέλματα, δηλαδή επαγγέλματα που για να τα ασκήσει κάποιος πρέπει να έχει άδεια ασκήσεως επαγγέλματος από ΝΠΔΔ το οποίο έχει εξουσιοδοτηθεί από το κράτος γι αυτό το σκοπό. Για να πάρει κάποιο φυσικό πρόσωπο την άδεια πρέπει να πληροί ορισμένες προϋποθέσεις όπως η κατοχή πτυχίου ΑΕΙ. Τα επαγγελματικά δικαιώματα καθορίζονται με νόμους, προεδρικά διατάγματα και υπουργικές αποφάσεις που δημοσιεύονται σε ΦΕΚ.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
καποιος_καπου
Δραστήριο μέλος
Σε σχεση με το Πολυτεχνιο το ΤΕΙ ειναι piece of cakeεγώ πάντως που το έψαξα γιατί ενδιαφερόταν ο αδερφος μου και επιανε και το τει και το πολυτεχνειο στην κοζανη μηχανολογιας και το ψάξαμε πολυ καλά.. Μας είπαν οτι είναι ακριβώς το ίδιο! ιδια διακαιώματα κτλ οπότε καταλήξαμε στο ΤΕΙ που είναι και λίγο η πολύ -αυτό δεν το ξέρω- πιο εύκολο.
Παντως και γω στο ιδιο κατεληξα.
Το πολυτεχνιο σου δινει πολλες θεωρητικες γνωσεις που στο τελος μπορει να σου ειναι και αχρηστες με την εννοια οτι μαθαινουν πολυ "ψαγμενα" πραματα.
Βεβαια οι Πολυτεχνιτες νευριαζουν (και δικαιως θα ελεγα) με το γεγονος οτι εχουν σχεδον ιδια δικαιωματα γιατι αυτοι τρωνε το λουκι 5+ χρονια με κατι κβαντομηχανικες και πυρηνικες φυσικες και στο τελος ενας με λιγοτερες θεωρητικες γνωσεις εχει σχεδον ιδια δικαιωματα.
Παντως και γω ΤΕΙ θα προτιμουσα.
anwnymos
Δραστήριο μέλος
καποιος_καπου
Δραστήριο μέλος
Προφανως και δεν ειναι ιδια αλλα τα εργασιακα διαικωματα ειναι ΣΧΕΔΟΝ ιδια.ναι συμφωνω παιδια οπως τα λετε ειναι δεν τα τραβαμε κ ενα κλειδωμα τα πολυτεχνεια ,αφου τα ιδια με τα τει κανουμε, να παμε ολοι στα τει . μην παιδευομαστε κ αδικα
Εσυ θα κανεις ποτε σου σχεδιο ?
anwnymos
Δραστήριο μέλος
καποιος_καπου
Δραστήριο μέλος
Οχι αγαπητε δεν εννοω στη σχολη.αν εννοεισ για την σχολη φιλε εχω γαμηθει φετος στο σχεδιο καθε βδομαδα εργασια οχι μαλακιες
Στην επαγγελματικη (που ελπιζω να εχεις δεδομενων των καιρων) σου σταδιοδρομια εννοω
anwnymos
Δραστήριο μέλος
καποιος_καπου
Δραστήριο μέλος
Σωστος ,αλλα πιθανων να μην κανεις.αυτο δεν ειμαι σε θεση να το γνωριζω εκ των προτερων
Καλο ειναι να εχεις γνωσεις βεβαια δεν λεω αλλα, εν Ελλαδι μην περιμενεις να κανεις κανα σχεδιο.
Φιλικα παντα
tebelis13
Πολύ δραστήριο μέλος
Για να μην πω οτι η Σεμφε εχει 46 υποχρεωτικά έναντι 12 του μαθηματικου ( εκτων οποίων δεν ειναι η συναρτησιακη ανάλυση , οι συνήθεις διαφορικες ,
το έχεις ψάξει πάντως
Ναι το έχω ψάξει . Πολυ . Δεν ξέρω για το δικό σ μαθηματικο πάντως της Αθήνας για το οποίο μιλάω έτσι ειναι . Και επειδη βαριέμαι να σου παραθέτω πηγές μπες στο σάιτ του μαθηματικου και δες . Αν ξέρεις βέβαια να χρησιμοποιείς το γκουγκλ!
https://lmgtfy.com/
tebelis13
Πολύ δραστήριο μέλος
Ναι το έχω ψάξει . Πολυ . Δεν ξέρω για το δικό σ μαθηματικο πάντως της Αθήνας για το οποίο μιλάω έτσι ειναι . Και επειδη βαριέμαι να σου παραθέτω πηγές μπες στο σάιτ του μαθηματικου και δες . Αν ξέρεις βέβαια να χρησιμοποιείς το γκουγκλ!
Δεν είδα κάπου να λες "αναφέρομαι στο μαθηματικό αθήνας" αλλά και πάλι επειδή μπορεί να μην το είδα, με μια πρόχειρη αναζήτηση από ένα παλιό ΠΣ (2008 ) του Μαθ. Αθήνας ( δεν μπορώ να μπώ στο site του τώρα),βλέπω οτι έχει συνήθεις διαφορικές εξισώσεις σαν υποχρεωτικό μάθημα (μάλλον εννοούσες "μερικές δ.ε." οτι δεν έχει σαν υποχρεωτικό αλλά επειδή μάλλον δεν τις έχεις διδαχτεί ακόμα,δεν γνωρίζεις την διαφορά ) και οτι έχει 14 υποχρεωτικά.
Οπότε σε αυτά που σου τονίζω έξω έπεσες.
υ.γ.: Όχι, δεν γνωρίζω να χρησιμοποιώ το γκούγκλ.Θές να συναντηθούμε κάπου να μου δείξεις;
Υ.Γ : καλη φάση γιατι είμαι και Θεσσαλονίκη τώρα ( προχωμα βασικα ) οπότε άμα θες βρισκόμαστε .!
Eliminated
Εκκολαπτόμενο μέλος
-Που πέρασες τελικά;
-Αθήνα!
...
tebelis13
Πολύ δραστήριο μέλος
Εντάξει μαν εχει 14 αντί για 12 και μερικές αντί για συνήθεις . Την διαγορα την ξέρω απλα δεν θυμωμουν ακριβως απο οτι φαίνεται πιο ηταν . Μικρή σημασία .
Μα ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ!!!
Αφού το έχεις ψάξει το θέμα!!ΠΟΛΥ!!
Ο,τι πείς
tebelis13
Πολύ δραστήριο μέλος
Το είχα ψάξει όταν ηταν να επιλέξω σχολη
κουράστηκες να το ψάχνεις μαν
είχες κανένα περιθώρειο ξεκούρασης τουλάχιστον, μετά απο αυτήν την ακατάπαυστη αναζήτηση;
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 21 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.