Valous
Εκκολαπτόμενο μέλος
οκ ευχαριστώ για την απάντηση ,από ότι καταλαβαίνω με ένα νορμάλ διάβασμα καθημερινά βγαίνει σωστά?
Εχω φιλο, ο οποιος βεβαια εγραψε 19+ στις πανελληνιες, περασε πρωτος στο μαθηματικο απθ, παρακολουθει καθημερινα(το θεωρει απαραιτητο) διαβαζει σχεδον 1μιση ωρα την ημερα και μεχρι τωρα ο βαθμος πτυχιου ειναι πανω απο 9(!).
Και 'γω μαθηματικο επελεξα.. αλλα προσωπικα παω με ορεξη και με το ρητο ''ας μου βγει και σε κακο''.. Πιστευω τσαμπα φοβομαστε
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
eyb0ss
Δραστήριο μέλος
Αν σου αρέσουν τα μαθηματικά βγαίνει (πιο) εύκολα. Δεν υπάρχει αυτό που λέμε "θα διαβάζω ν ώρες την ημέρα" γιατί είναι πολύ πιθανό ή να είναι περισσότερες από όσες χρειάζονται ή να μην επαρκούν. Κατα τη γνώμη μου μπορεί μερικές μέρες η 1 ώρα να είναι αρκετή και μερικές άλλες να μην φτάνουν ούτε οι 2-3 ώρες ανάλογα με το ποσό συνθέτες είναι οι έννοιες που αναλύεις. Η σωστή αντιμετώπιση δεν είναι ούτε "σταρχιδιαμουολα" αλλά ούτε "2 ώρες, φτάνουν ή όχι". Το πιο σωστό είναι "βλέποντας και κάνοντας" ανάλογα με το πόσο σου αρέσει, πόσο σύνθετο είναι αυτό που μελετάς και με το πόσο χρόνο μπορείς να διαθέσεις σε αυτό. Με λίγα λόγια να είσαι ευέλικτος και να προσαρμόζεσαι χωρίς να κολλάς σε "δυσκίνητα" προγράμματα.οκ ευχαριστώ για την απάντηση ,από ότι καταλαβαίνω με ένα νορμάλ διάβασμα καθημερινά βγαίνει σωστά?
Ελπίζω να βοήθησα.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
don_vito
Δραστήριο μέλος
johnietraf
Πολύ δραστήριο μέλος
πολλοι μου λενε πως το οτι παω μαθηματικο ειναι καλη επιλογη γτ εχω πολλες επιλογες και εδω βλεπω οτι πολλοι λενε οτι δεν εχει μελλον στην ελλαδα τουλαχιστον!
και οτι οι περισσοτεροι γινονται καθηγητες
με φοβιζει πολυ το να κανω κατι και μετα να μην εχει δουλεια...για την ελλαδα μιλαω βεβαια
εγω παντως τωρα καταλαβα οτι επρεπε να ανοιξω και πεπμτο πεδιο γτ καταλαβα οτι μου αρεσουν και τα οικονομικα... καιμου λενε οτι μπορεις να κανεις και πολλα απο το μαθηματικο αλλα με αυτα που ακουω απογοητευομαι
nPb
Επιφανές μέλος
panagiotis econ
Πολύ δραστήριο μέλος
νταξ με αυτα που ακουω ( οχι απο την αποψη των μαθηματων που φαινονται ωραια καιδεν το μετανιωνω ) αλλα απο το θεματου μετα!
πολλοι μου λενε πως το οτι παω μαθηματικο ειναι καλη επιλογη γτ εχω πολλες επιλογες και εδω βλεπω οτι πολλοι λενε οτι δεν εχει μελλον στην ελλαδα τουλαχιστον!
και οτι οι περισσοτεροι γινονται καθηγητες
με φοβιζει πολυ το να κανω κατι και μετα να μην εχει δουλεια...για την ελλαδα μιλαω βεβαια
εγω παντως τωρα καταλαβα οτι επρεπε να ανοιξω και πεπμτο πεδιο γτ καταλαβα οτι μου αρεσουν τα οικονομικα... καιμου λενε οτι μπορεις να κανεις και πολλα απο το μαθηματικο αλλα με αυτα που ακουω απογοητευομαι
Μπορεις να κανεις ενα καλο μεταπτυχιακο στα οικονομικα...εχοντας (φανταζομαι) καλο background στα μαθηματικα θα σου δωσει πολλες λυσεις και θα σου ανοιξει νεες πορτες..Μαθηματικα+Οικονομικα ειναι ενας πολυ δυνατος συνδυασμος
johnietraf
Πολύ δραστήριο μέλος
πολλοι απορροφουνται στην εκπαιδευση αλλα αυτοι που δεν θελουν την εκπαιδευση τι θα γινει ??
οπως ειπα μου αρεσουν τα οικονομικα και αν μπορουσα να τα συνδιασω με τα μαθηματικα θα ημουν πολυ καλα ..αλλα στην ελλαδα υπαρχειεπαγγελματικη αποκατασταση?
Μπορεις να κανεις ενα καλο μεταπτυχιακο στα οικονομικα...εχοντας (φανταζομαι) καλο background στα μαθηματικα θα σου δωσει πολλες λυσεις και θα σου ανοιξει νεες πορτες..Μαθηματικα+Οικονομικα ειναι ενας πολυ δυνατος συνδυασμος
ναι ομως οι οικονομιλογοι δεν εχουν πλεονεκτημα? ή λεω βλακειες ? γτ βεβαια στην ελλαδα η ενημερωση ειναι ανεπαρκης σε τετοια θεματα
nPb
Επιφανές μέλος
Vold
Πολύ δραστήριο μέλος
το θεμα ειναι οτι στην ελλαδα οπως ολοι ξερουμε δεν υπαρχουν ευκαιριες ακομα και αν εισαι καλος
Αυτό συγκαταλέγεται στους πολλούς μύθους γύρο από την Ελληνική Παιδεία/Αποκατάσταση.
Γιώργος Γιατ.
Νεοφερμένος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
panosedessa
Δραστήριο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
nPb
Επιφανές μέλος
Kleisthenis
Νεοφερμένος
panosedessa
Δραστήριο μέλος
Γιώργος Γιατ.
Νεοφερμένος
panosedessa
Δραστήριο μέλος
Δες αυτό το είχα διαβάσει πριν δυο χρόνια και με βοηθησε https://discrete.gr/why/
nPb
Επιφανές μέλος
Το Πολυτεχνείο, σε επίπεδο αντίστοιχων μαθηματικών μαθημάτων ασχολείται με κάποιες επιλεγμένες ενότητες εφαρμοσμένων κυρίως μαθηματικών μαζί με κάποια κεφάλαια της φυσικής για να δώσει ποιοτικές απαντήσεις στα προβλήματα της εφαρμοσμένης μηχανικής ανάλογα με το είδος του Μηχανικού. Όπως βλέπετε δεν υπάρχει κοινός ακαδημαϊκός στόχος των δυο αντικειμένων, σε επίπεδο Τμήματος ή/και Σχολής.
Γιώργος Γιατ.
Νεοφερμένος
panosedessa
Δραστήριο μέλος
nPb
Επιφανές μέλος
Καταλαβαίνω απόλυτα τι θέτε να πείτε όπως και νομίζω στα Πολυτεχνεία μαθαίνουν Μαθηματικά,Φυσική στους τομείς που θένε να ασχοληθούνε πολύ περισσότερο από τα αντίστοιχα τμήματα όχι όμως σε βάθος.Πάντως το ονειρό μου δεν θα έλεγα ότι είναι να γίνω Πολιτίκος,Χημικός ή Μηχανολόγος Μηχανικός ίσως η μόνη πολυτεχνική σχολή που με ελκύει να είναι αυτή που προαναφέρθηκε
Ακριβώς. Το Πολυτεχνείο και οποιαδήποτε άλλη επιστήμη σε επίπεδο Τμήματος που έχει μαθηματικά, είναι για άλλο σκοπό. Επίσης μην οριοθετείς από τα 17 σου τι θα κάνεις τελειώνοντας κάποιο Τμήμα. Σημασία έχει να επιλέξεις κάτι που να σε εκφράζει και να σ' αρέσει, εκμεταλλευόμενος το "ταλέντο". Τέλος, οι φροντιστές κ.α. αποθαρρύνουν μαθητές από τις "καθηγητικές" σχολές ή γενικά χαμηλόβαθμες με τη γενικολογία της κακής επαγγελματικής αποκατάστασης ενώ τα κίνητρα είναι κυρίως η καλή φήμη του φροντιστηρίου με βάση αυτό που ζητάει ο πελάτης. Εφόσον ο πελάτης ζητάει ΗΜΜΥ γιατί ο φροντιστής να πάει αντίθετα; Ο γάϊδαρος πετάει. Λες και θα του ζητήσει ευθύνες μετά ο μαθητής σε ενδεχόμενη αποτυχημένη πορεία της ζωής του; Το λάθος που γίνεται είναι η γενίκευση από το σύστημα σχολείου και φροντιστηρίου, καθώς ο κάθε μαθητής έχει δική του προσωπικότητα και δεξιότητες, τα οποία και παραβλέπονται. Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν μπορούν να δεχτούν ότι δεν κάνουν όλοι για ΗΜΜΥ, για Μαθηματικό, για Ιατρική, για Φιλολογία,... άσχετα τα μόρια εισαγωγής. Οι επιλογές στη ζωή σχετίζονται περισσότερο με την ιδιοσυγκρασία παρά με το βαθμό σε κάποιες εξετάσεις.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 18 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.