ξαναλεω οτι το "δε με νοιάζει να είμαι καλός καθηγητής..." ηταν ειρωνικο σε απαντηση μιας προηγουμενης ενδειξης αυθεντιας απο τον killbill.μαλλον ομως δε διαβασες καλα τα γραφομενα.
το θεωρω λογικο που δεν το εκανες.ως στατιστικος εβγαλες εναν μεσο ορο απο μια γρηγορη ματια και μετα τα σκατωσες στο συμπερασμα ως συνηθως.δε πειραζει αυτη ειναι η στατιστικη.τα ποδια στο ψυγειο ,το κεφαλι στο φουρνο και μεσο ορο εισαι μια χαρα!
το οτι δεν ξερω πολλα μαθηματικα ειναι σιγουρο.ο τελευταιος που ηξερε τα περισσοτερα ηταν ο gaous αν τον εχεις ακουστα.επισης μπορεις να πιστευεις οτι ειχα τα θεματα του ασεπ στο σπιτι μου απο το προηγουμενο βραδυ,ειναι δικαιωμα σου αναφαιρετο αυτο,δε θα σε κρινω που με κρινεις χωρις να με γνωριζεις.
και τελος αν πιστευεις οτι ειναι θεμιτο καποιος να γινει καθηγητης για τους λογους που ανεφερες και το εννοεις τοτε το περαστικα θα πρεπει να το πεις πρωτα στον καθρεφτη σου και μετα στους μαθητες που θα σε συναντησουν στο ατυχο σχολειο που θα σε στειλουν.
ευτυχως στο τελος θα μεινουν μονο τα μαθηματικα.περαστικα σου?οχι δα,μια χαρα νιωθεις...
Αν αυτή για σένα είναι η στατιστική, που είναι ένα κομμάτι της επιστήμης που τόσο αγαπάς, κάνει μπαμ πως στατιστική εφαρμοσμένη δεν ξέρεις.
Εκτός αν θεωρείς τους εκατοντάδες χιλιάδες επιστήμονες που εκφράζονται για τα μαθηματικά ως την μητέρα των επιστημών και για την στατιστική ως επιστήμη των επιστημών, ηλίθιους. Τότε πάω πάσο.
Δεν θεωρώ πως είχες τα θέματα σπίτι, απλά τονίζω ότι ακόμη και οι εξετάσεις στον ΑΣΕΠ δεν είναι αδιάβλητες.
Δεν έχω σκοπό να διδάξω σε σχολείο, οπότε νομίζω ότι είσαι εκτός τόπου και χρόνου. Είμαι στατιστικός όχι μαθηματικός. Κανά ιδιαίτερο κάνω στα παιδάκια, που έχουν καθηγητές σαν κι εσένα, που πήγαν για τους 5 μήνες καθισιό το χρόνο, και δεν καταλαβαίνουν τίποτα.
Τώρα αν από εσένα ήξερε περισσότερα μαθηματικά μόνο ο Gauss μαγκιά σου. Απλά επέτρεψε μου να έχω αντίθετη άποψη.
Ο Killbill ανεξαρτήτως αν συμφωνώ ή όχι μαζί του σε όλα, το προσεγγίζει σωστά το θέμα, και ξεκαθαρίζει πότε συμφέρει κάτι και πότε όχι.
Όσον αφορά τα τραπεζικά, οικονομικά κτλ, εννοείται πως είναι αυτόνομες επιστήμες αλλά βασίζονται στα μαθηματικά.
Βλέπεις το μεγαλείο των μαθηματικών δεν χωράει μόνο στο κεφάλι σου δυστυχώς.
Μέγα Riemann εσύ! Υποκλίνομαι.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.