Αν και δε μ'ενδιαφέρει ο διορισμός στο Δημόσιο, ευχαριστώ για την πληροφορία, προσωπικά δεν το ήξερα και θεωρώ οτι θα βοηθήσει αρκετούς.
Ποτέ μην λες ποτέ!
Οι συνθήκες είναι τραγικές στον ιδιωτικό τομέα. Πέρασα και τα είδα. Ωράρια μέχρι το βράδυ, χωρίς πληρωμή υπερωριών, χωρίς ασφάλιση, κάποια στιγμή σε διώχνουν και μένεις ξεκρέμαστος στους 5 δρόμους, άστα.
Καλό είναι να το παίζεις σε πολλά ταμπλό και να μην αποκλείεις τίποτα εκ των προτέρων.
Και να απαντήσω στον tebelis13 (
Γενικά τι γνώμη έχετε για τα μαθηματικά τμήματα ως προς το επίπεδο σπουδών,τη δυσκολία,για την εύρεση εργασίας κλπ?)
Όσον αφορά την εύρεση εργασίας ήδη απάντησα παραπάνω.
Η δυσκολία έχει να κάνει και με το επίπεδο του καθενός. Γενικά πάντως δεν θεωρώ ότι είναι πιο δύσκολα ή πιο εύκολα από ότι άλλες σχολές θετικών επιστημών.
Όσον αφορά το επίπεδο σπουδών, εξαρτάται σε ποιο πανεπιστήμιο είσαι. Υπάρχουν πολύ καλά και πολύ κακά οργανωμένα πανεπιστήμια. Δεν θα ήθελα όμως δημόσια να κατακρίνω κάποια.
Άλλη μια συμβουλή θα ήθελα να δώσω όσον αφορά το επίπεδο σπουδών σε ένα μαθηματικό τμήμα:
Μην περιμένετε να σας τα μάθουν και να σας τα εξηγήσουν όλα οι καθηγητές των πανεπιστημίων ή τα πανεπιστημιακά βιβλία τα οποία συνήνθως είναι απαράδεκτα και δυσνόητα. Αναζητείστε την γνώση μόνοι σας. Πηγαίνετε σε ένα βιβλιοπωλείο και θα βρείτε Αμερικάνικα βιβλία μαθηματικών μεταφρασμένα στα Ελληνικά, με έγχρωμες 3σδιάστατες εικόνες σε ιλουστρασιόν χαρτί, όπου αν τα διαβάσετε θα καταλάβετε μαθηματικά πραγματικά. Δυστυχώς στην Ελλάδα σε κάθε τμήμα κάθε καθηγητής γράφει το δικό του σύγγραμα που συνήθως είναι αντιγραφή των βιβλίων που είχε όταν σπούδαζε αυτός εν έτη 1950, μπορείτε να το διαπιστώσετε εξάλλου κοιτάζοντας την βιβλιογραφία στο τέλος του βιβλίου. Έτσι το μόνο που πετυχαίνουν είναι να προσπαθούν να ανακαλύψουν τον τροχό από την αρχή, με μόνο σκοπό να απορροφηθούν κονδύλια για συγγράματα και να φάνε λεφτά του δημοσίου κάμποσοι (εκδότες, συγγραφείς). Αυτό που βγαίνει τελικά είναι μια πρόχειρη δουλειά με δυσνόητα βιβλία.
Ψάξτε στο Internet (μακάρι να υπήρχε όταν σπούδαζα εγώ). Θα βρείτε animations, applets ακόμα και στο youtube 3σδιάστατα κινούμενα γραφικά όπου εξηγούν τις "δύσκολες" αυστηρές μαθηματικές έννοιες. Έτσι θα καταλάβετε μαθηματικά και θα τα αγαπήσετε!
To μόνο που χρειάζεται είναι όρεξη (tebelis13 δεν σε βοηθάει το username σου!!)
Είμαι στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε πληροφορία. Χαίρομαι να σας δώσω συμβουλές, σε σημαντικά θέματα (που μακάρι να μου είχαν δώσει και εμένα) και που τα βρήκα μπροστά μου στο μέλλον..Δυστυχώς δεν υπάρχει επαγγελματικός προσανατολισμός στα σχολεία αλλά ούτε και στα πανεπιστήμια. Κανείς δεν θα σας πει τι ισχύει. Έτσι άλλα σπουδάζετε και άλλα συναντάτε όταν αποφοιτάτε. Τα ψιλά γράμματα του νόμου τα μαθαίνει κανείς όταν έρθει αντιμέτωπος με κάποιες καταστάσεις.... ή αν ρωτήσει τον killbill!!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.