nikosxdxd
Διάσημο μέλος
Ρε, στη γιαγια επρεπε να πεις Πολυτεχνειο...εκει τσιμπανε.Oταν με ρωτησε η γειτονισσα και την ειπα ηλεκτρολογος μηχανικος στη Θεσ/νικη, μου λεει "Ααα, ηλεκτρολογος...Ε ενταξει απο το τιποτα καλα ειναι...Στη Θεσ/νικη θα περασεις καλα ομως, εχει πολλους φοιτητες...Περασε περυσι η εγγονη μου Ιατρικη...Αυτη διαβαζε βλεπεις..." Λεω και γω "Αααα, συγχαρητηρια"...Μετα απο αυτα, στη γιαγια μου ειπα σκετο μηχανικος και ξεμπερδεψα!!!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
andrespan12345
Εκκολαπτόμενο μέλος
-πολιτικων μηχανικκων στη θεσσαλονικη.
-α,μπραβο,συγχαρητηρια.δεν επιανες αθηνα?
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
fockos
Επιφανές μέλος
ακολουθουν με μεγάλη διαφορά η νομικη και το πολυτεχνείο (ότι σχολη πολυτεχνειου είναι το ίδιο πράγμα με μικρή υπερχοή πολιτικών μηχανικών και αρχιτεκτονιων)
μετά έχουμε φαρμακευτική, κτηνιατρική (για μερικές περιοχές της Ελλάδας μόνο)
οι καθηγητικές σχολές ακολουθούν με μεγάλη διαφορά.
μετά από αυτό όλα τα άλλα είναι αποτυχία
Φυσικά έχουμε και εξαιρέσεις π.χ. ένα παιδί περνά σε ένα τει (ότι να ναι ) που έχει 3 αδέλδια που δε φοιτουν σε καμία σχολή και γονείς που δεν έχουν τριτοβάθμια εκπαίδευση θα θεωρηθεί από τους γονείς του ως επιστήμονας της οικογένειας
επίσης ένα παιδί με γονείς ιατρούς, νομικούς αδέλφια το ίδιο θα θεωρηθεί αποτυχία αν σπουδάζει σε μία σχολή όπως το βιολογικό, το χημικό ακόμα και η φαρμακευτική (που για μένα είnai τοπ σχολη).
Επίσης έχουμε και το ακραίο (που υπάρχει φίλοι μου) παιδί φοιτητής ιατρικής να θεωρείται αποτυχημένος γιατί απλά δε παίρνει top βαθμούς στους γονείς του (συνήθως τα παιδιά αυτά έχουνε γονείς καθηγητές τριτοβάθμιας ή γονείς που βγάλανε με 9, 10 την σχολή τους και απαιτούν από τα παιδιά τους το ίδιο). Το θεωρώ αρρωστημένη κατάσταση αλλά υπάρχει.
wildinstinct
Νεοφερμένος
Τελος παντων, για ν μην τα πολυλογω, οταν βγηκαν οι βασεις και περασα δημοσιογραφια (αυτο που παντα ηθελα) οι γονεισ μου συγκλονιστηκαν και αρχισαν το κηρυγμα : -απ'ολες τισ σχολες αυτη βρηκες? -θα μεινεις ανεργη, οι εφημεριδες κλεινουν, οι δημσιογραφοι απολυονται και αλλα πικροχολα σχολια
Τελικα, αυτο που καταλαβα ειναι οτι στην Ελλαδα τα μονα που μετρανε ειναι τα κλισε επαγγελματα καθωσ ο,τι σχετιζεται με κατι αλλο ειναι αξιοκατακριτο απο το μεγαλυτερο μελλον της κοινωνιασ. Ασ αλλαξουμε λιγο την νοοτροπια και τη κοσμοθεωρια μασ και ασ καταλαβουμε οτι το επαγγελμα το επιλεγουμε για εμασ οχι για το τι θα πει ο γειτονασ
Raiseonce
Δραστήριο μέλος
Για τον μέσο Ελληνα η ιατρική ειναι το top (είναι η απολύτη αλήθεια)
ακολουθουν με μεγάλη διαφορά η νομικη και το πολυτεχνείο (ότι σχολη πολυτεχνειου είναι το ίδιο πράγμα με μικρή υπερχοή πολιτικών μηχανικών και αρχιτεκτονιων)
μετά έχουμε φαρμακευτική, κτηνιατρική (για μερικές περιοχές της Ελλάδας μόνο)
οι καθηγητικές σχολές ακολουθούν με μεγάλη διαφορά.
μετά από αυτό όλα τα άλλα είναι αποτυχία
Φυσικά έχουμε και εξαιρέσεις π.χ. ένα παιδί περνά σε ένα τει (ότι να ναι ) που έχει 3 αδέλδια που δε φοιτουν σε καμία σχολή και γονείς που δεν έχουν τριτοβάθμια εκπαίδευση θα θεωρηθεί από τους γονείς του ως επιστήμονας της οικογένειας
επίσης ένα παιδί με γονείς ιατρούς, νομικούς αδέλφια το ίδιο θα θεωρηθεί αποτυχία αν σπουδάζει σε μία σχολή όπως το βιολογικό, το χημικό ακόμα και η φαρμακευτική (που για μένα είnai τοπ σχολη).
Επίσης έχουμε και το ακραίο (που υπάρχει φίλοι μου) παιδί φοιτητής ιατρικής να θεωρείται αποτυχημένος γιατί απλά δε παίρνει top βαθμούς στους γονείς του (συνήθως τα παιδιά αυτά έχουνε γονείς καθηγητές τριτοβάθμιας ή γονείς που βγάλανε με 9, 10 την σχολή τους και απαιτούν από τα παιδιά τους το ίδιο). Το θεωρώ αρρωστημένη κατάσταση αλλά υπάρχει.
Τα λες εντελώς χύμα και τσουβαλάτα αλλά πάντα περιγράφεις σωστά την πραγματικότητα.
Αυτά ισχύουν πάνω κάτω για τους τρίτους που το βλέπουν απ´έξω.
nPb
Επιφανές μέλος
cha0s
Περιβόητο μέλος
- Που πέρασες Σταύρο;
- Ελληνική φιλολογία στην Κομοτηνή
- Ποια κομοτηνή ρε; Μο*νοτηνή είναι. Να τρως καλά γιατί απ' το πολύ γαμ*σι θα ρέψεις
Και μετά λένε και ενα μπράβο για την επιτυχία μου
Αγαθαρχιδης
Νεοφερμένος
Εχέμυθη
Περιβόητο μέλος
MusEditor
Εκκολαπτόμενο μέλος
CollegeLife
Νεοφερμένος
Για τα ΜΜΕ οι αντιδράσεις ποικίλλουν απ το δημοσιογραφάκος, όλη μέρα στους δρόμους θα είσαι με ένα μαρκούτσι, επάγγελμα δίχως προοπτικές και και και. Η κορυφαία αντίδραση ήταν το ''και τι μαθαίνετε εκεί? ο καθένας μπορεί να γράψει 5 γραμμές'' μέχρι του στυλ ααα σε ΙΕΚ πήγε το παιδί επειδή δε πέρασε αλλού.
Χειρότερα σχόλια θα έπαιρνες αν ήθελες παρουσιαστής.
Αν είσαι άνδρας, έχεις μέσο.
Αν είσαι γυναίκα, έχεις μέσο ή ξέρεις να καθαρίζεις το κολοκυθάκι. (και για μαγειρική και για παιχνιδι)
Vasool
Εκκολαπτόμενο μέλος
- Που περασε το κοριτσι;
- Φιλοσοφικη στην Αθηνα (αντε να εξηγησει τι ειναι το ΦΠΨ)
- Και τι βγαινει απο εκει; Φιλοσοφος;
- Οχι, εχει δικαιωματα φιλολογου.
- Α, ανεργη δηλαδη
Thank you auntie
Και το επισης καταπληκτικο απο γειτονισσα, γνωστη για τα δημοκρατικα της φρονηματα (εχει ονομασει και τον γατος της Μεταξα) : "Αααχ κοπελα μου. Τι εχεις να ακουσεις εκει μεσα... Ολοι οι αναρχοαπλητοι και εχθροι της εκκλησιας εκει μαζευονται" .
Ρεμέδιος
Νεοφερμένος
Μου ειπε: τον σταυρό σου να φορας κοριτσι μου.
Την προηγουμενη χρονια ειχε δωσει ο ξαδελφος μου και περασε νομικη οποτε δεν γλιτωσαμε σχολια τυπου ''μπραβο, αλλα ο γιαννακης μπηκε στην νομικη''
''ωω τι κριμα δεν ξεπερασες τον ξαδελφο σου'', ''εε, ενταξει καλουτσικη σχολη''. Πραγματικά ειναι να απορεις ποσο μικροψυχοι μπορει να ειναι μερικοι ανθρωποι.
CollegeLife
Νεοφερμένος
Όταν η γιαγια μου ειχε ακουσει οτι περασα στην ψυχολογια νομιζε οτι θα κανω εξορκισμους(!)
Την προηγουμενη χρονια ειχε δωσει ο ξαδελφος μου και περασε νομικη οποτε δεν γλιτωσαμε σχολια τυπου ''μπραβο, αλλα ο γιαννακης μπηκε στην νομικη''
''ωω τι κριμα δεν ξεπερασες τον ξαδελφο σου'', ''εε, ενταξει καλουτσικη σχολη''. Πραγματικά ειναι να απορεις ποσο μικροψυχοι μπορει να ειναι μερικοι ανθρωποι.
Δυστηχώς υπάρχουν και τέτοιοι ακόμα, που θέλουν να μειώνουν τους άλλους για πλάκα. Μην σκας.
-Τι κάνεις κορίτσι μου, που πέρασες τελικά;
-Μια χαρα κυρία Π______,εσεις; Πέρασα στη μαιευτική
-Καλα και εγω δόξα τον Θεό! Και τι είναι αυτό παιδί μου;
- Εμ.... Θα γίνω μαία...
- Δηλαδή;
- Μαμή;
-Ναι βρε παιδί μου, τι είναι αυτό;
-Θα βοηθάω τις γυναίκες στη γέννα!
- Δεν καταλαβαίνω πουλάκι μου!
-Ποιος σας ξεγέννησε κυρία Π______;
-Η συχωρεμένη μάνα μου.
-Καλά κόρη μου,έλα να πάμε σπίτι, να ξαπλώσεις.
Ήθελα να κλάψω και να γελάσω ταυτόχρονα!
nPb
Επιφανές μέλος
Όταν η γιαγια μου ειχε ακουσει οτι περασα στην ψυχολογια νομιζε οτι θα κανω εξορκισμους(!)
Τέτοια να τα περιμένεις από ανθρώπους που δεν κοιτάζουν την καμπούρα τους. Γενικά ο κόσμος είναι περίεργος και αρκετοί θέλουν να γελάσουν με την δυστυχία σου (ακόμη και συγγενείς). Στη ζωή σου, να είσαι ευτυχισμένη με την οικογένειά σου και αν μπορέσεις να έχεις 2 προσωπικούς φίλους με όλη τη σημασία της λέξης. Οι υπόλοιποι απλά θα είναι «guests» γνωστοί, περαστικοί. Θα βρεθείτε περιστασιακά, θα πιείτε, θα γλεντήσετε, ...και θα ξεφουσκώσετε. Όλα τα ευκαιριακά κάνουν έναν κύκλο. Τα ουσιαστικά μένουν αλώβητα στο χρόνο. Γενικά οι ανθρώπινες σχέσεις χτίζονται κυρίως πάνω σε έμμεσο συμφέρον πλην εξαιρέσεων. Αλλά κατά κύριο λόγο αυτό συμβαίνει. Με τον καιρό, θα ξεθωριάσει το "ενδιαφέρον" τους. Έτσι συμβαίνει και στο λέω, εκ πείρας. Έχω να μιλήσω με συγγενείς και "γνωστούς" από εκείνη τη μέρα του τηλεφώνου. Ποτέ δεν ξαναενδιαφέρθηκαν αν ζω, αν είμαι καλά, πως τα πάω με τις σπουδές, αν βράζω στο ζουμί μου...ή και πριν τις πανελλήνιες πως ήμουν. Μόνο εκείνη την ημέρα βούηξε το σταθερό.
Raiseonce
Δραστήριο μέλος
Ο περισσότερος κόσμος κοιτάζει πως να σε μειώσει για να νοιώσει αυτός καλύτερα.Είναι μια μορφή ψυχοθεραπείας κι αυτό.
Προσπαθεί ο καθένας να ξεχάσει τα προβλήματα του ασχολούμενος με τα δικά σου.
Αυτή είναι δυστυχώς η πραγματικότητα.
Γι αυτό και τους αληθινούς φίλους μας θα πρέπει να τους εκτιμάμε.
Μπράβο δύσκολα θα σου πει ένας ξένος αλλά την κακία θα στην εκτοξεύσει σε κλάσματα δευτερολέπτων.
Johnny15
Επιφανές μέλος
Τέτοια να τα περιμένεις από ανθρώπους που δεν κοιτάζουν την καμπούρα τους. Γενικά ο κόσμος είναι περίεργος και αρκετοί θέλουν να γελάσουν με την δυστυχία σου (ακόμη και συγγενείς). Στη ζωή σου, να είσαι ευτυχισμένη με την οικογένειά σου και αν μπορέσεις να έχεις 2 προσωπικούς φίλους με όλη τη σημασία της λέξης. Οι υπόλοιποι απλά θα είναι «guests» γνωστοί, περαστικοί. Θα βρεθείτε περιστασιακά, θα πιείτε, θα γλεντήσετε, ...και θα ξεφουσκώσετε. Όλα τα ευκαιριακά κάνουν έναν κύκλο. Τα ουσιαστικά μένουν αλώβητα στο χρόνο. Γενικά οι ανθρώπινες σχέσεις χτίζονται κυρίως πάνω σε έμμεσο συμφέρον πλην εξαιρέσεων. Αλλά κατά κύριο λόγο αυτό συμβαίνει. Με τον καιρό, θα ξεθωριάσει το "ενδιαφέρον" τους. Έτσι συμβαίνει και στο λέω, εκ πείρας. Έχω να μιλήσω με συγγενείς και "γνωστούς" από εκείνη τη μέρα του τηλεφώνου. Ποτέ δεν ξαναενδιαφέρθηκαν αν ζω, αν είμαι καλά, πως τα πάω με τις σπουδές, αν βράζω στο ζουμί μου...ή και πριν τις πανελλήνιες πως ήμουν. Μόνο εκείνη την ημέρα βούηξε το σταθερό.
Έγραψες και έπρεπε να κάνω quote για να φανεί περισσότερο. Αυτό είναι γενικό μήνυμα ζωής που ξεφεύγει από τις πανελλήνιες.
ΦΩΤΗΣ Γ
Νεοφερμένος
-Ναυτιλιακων σπουδων στον πειραια..
-τει ειναι αυτο ε?? σε πανεπιστημιο δε περνουσες?
-πανεπιστημιο ειναι.. δεν ειναι τει..
-αααα οκ...... Ναυτικος δηλαδη.. ενστολος??
-οχι.... οικονομολογος με ειδικευση στις ναυτιλιακες εταιρειες...
-οικονομολος??? ασοε δε περνουσες??
-περνουσα και ασοε.. αλλα προτιμησα αυτη την σχολη!!!!
-αααα... η ασοε εχει ονομα.. και ειναι καλη σχολη....
@@@@ τα στερεοτυπα και τις προκαταληψεις!
Raiseonce
Δραστήριο μέλος
-Πώς πάει το ΤΕΙ?
-Ποιο ΤΕΙ?
-Στη Φαρμακευτική δεν είσαι?
-Ναι.Αλλά δεν είναι ΤΕΙ η Φαρμακευτική.
-Α συγγνώμη,νόμιζα πως είναι στα ΤΕΙ η σχολή.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 4 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 172 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- ilias.
- tomftw
- giorgos5002
- Reader
- Hased Babis
- despoina13
- nearos
- Ryuzaki
- ifikis
- Than003
- kost28
- Τρελας123
- johanio
- g59
- BatGuin
- Aggel0sss
- Πύρος
- elevag
- phleidhs
- Wonderkid
- dsmir
- ένας τυχαίος
- penelopenick
- Claire05
- Pharmacist01
- hello1234
- angies
- Dionyshs1
- EllieKal
- Alessandra Eliza
- dmav
- Frozensun
- tsiobieman
- Unboxholics
- fockos
- Nala
- iew
- constansn
- Pierre Bezukhov
- Leo komm
- Joji
- Scandal
- AggelikiGr
- VouDou
- rafaela11
- suaimhneas
- aggorf
- Νικολινα
- Drglitterstar
- panaman
- xristarac
- Paragontas7000
- Totreno
- Μιχαήλ
- dimitris_eee
- Giii
- asia
- ggl
- Marianna.diamanti
- Abiogenesis
- Dafney
- Steliosgkougkou
- GeorgePap2003
- hirasawayui
- carnage
- _baddie__
- iiTzArismaltor_
- Helen06
- χημεια4λαιφ
- Nick_nt
- charmander
- xanthippiad
- Meow
- Athens2002
- kiyoshi
- nicole1982
- eukleidhs1821
- giannhs2001
- guest24440
- Giorgkalo
- panagiotis23
- Χρήστος2006
- V@Per
- Ωχ ωραίο σύστημα
- Obi-Wan Kenobi
- angeloskar
- Rene2004
- Mary06
- CrusaderKingsIII
- estrela
- thecrazycretan
- Maynard
- ilias_21
- NeosUser2023
- Γιώργος μεγ
- flaura
- nucomer
- Appolon
- Ksenia. Ksenia77
- Freddys
- goingtothestore
- Soleil
- Arvacon
- Schlimazel
- yoef
- Ada ada
- roud
- Jimmy20
- Libertus
- Depi1996
- Κλημεντίνη
- Fanimaid
- St11
- J.Cameron
- Rk15
- hecktors
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.