fockos
Επιφανές μέλος
Μόνο οι φοιτητές σχολών πληροφορικής έχουν το προνόμιο αυτό, νομίζω
Kαι εγώ το έχω αυτό το προνόμιο που δεν είμαι φοιτητής πληροφορικής ή ημμυ
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
jj!
Τιμώμενο Μέλος
Αυτό λέμε τόση ώραΙσχύει, αλλά ο λόγος για τον οποίο συζητάμε είναι πολύ σημαντικός για το γεγονός επίσης ότι το linux δεν είναι δημοφιλές. Άρα δεν έχει και πολύ νόημα να βασιζόμαστε εκεί είναι φαύλος κύκλος. Υπάρχουν εφαρμογές που τρέχουν μόνο σε mac όπως και εφαρμογές που τρέχουν μόνο σε windows. Όπως επίσης υπάρχουν κατά την ίδια λογική και παιχνίδια που τρέχουν πχ μόνο σε playstation και όχι σε pc. O καθένας προσπαθεί πάντα να εδραιωθεί εστιάζοντας κάθε φορά στο target group που θέλει. Αν το καταφέρει μια φορά μετά το πράγμα γίνεται πιο εύκολο.
Άλλωστε η υπεροχή των windows θεωρώ πως έχει να κάνει πιο πολύ με το ότι είναι φιλικότερο προς μέσο χρήστη που απλά θέλει ένα σύστημα εύκολο αρκετά ώστε να μπορεί να μπαίνει στο internet κι άντε να ακούει κάνα τραγούδι και να κατεβάζει καμιά ταινία να βλέπει μια φορά στο τόσο, βάζοντας παραμέτρους όπως η ασφάλεια, η λειτουργικότητα και η ταχύτητα σε δεύτερη μοίρα. Αυτός που εστιάζει σε ένα συγκεκριμένο τομέα όμως ( designer, programer, gamer ) δεν έχει πρόβλημα να βάλει και OpenBSD που λέει ο λόγος, αρκεί να είναι καλό στον τομέα που θέλει.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
fockos
Επιφανές μέλος
ακολουθούν το windows os
και έπεται το ubuntu os
Τάσος97
Τιμώμενο Μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
vassilis498
Διακεκριμένο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Τάσος97
Τιμώμενο Μέλος
challenger
Επιφανές μέλος
Αλλά με χαλάει λιγάκι το πρασινάκι του mint...
mantalo
Νεοφερμένος
challenger
Επιφανές μέλος
αν και στο λαπτοπ που γράφψ τώρα έχω win 8 τα καλύτερα είναι windows7 με διαφορά
γιατι;
thomas l.
Τιμώμενο Μέλος
ubuntu
backtrack 8) (για τον γειτονα κυριως )
JKaradakov
Τιμώμενο Μέλος
Πείρα λάπτοπ NO-DOS και τώρα έχω μείνει με το δίλημμα τι λειτουργικό να το φορτώσω.
Αρχικά έχουμε την ερώτηση:
1. Σπασμένα Windows ή Linux;
Η αλήθεια είναι ότι η ιδέα τον σπασμένων δεν μου αρέσει και πάρα πολύ όμως επίσης δεν έχω δουλέψει ποτέ μου με Linux, και δεν ξέρω ούτε πιο πακέτο θα ήταν καλό για την χρήση που το θέλω. (Φοιτητικά και καμιά ταινία.)
Επίσης κάπου άκουσα ότι εμείς οι φοιτητές μπορούμε να έχουμε Windows δωρεάν; Ισχύει;
2. Μετά αν είναι να βάλω Windows τι βάζω; 7 ή 8;
Τώρα είναι με τα 7 και μια χαρά βολεύομαι. Αξίζει να πάω σε 8 ή δεν έχει νόημα;
fockos
Επιφανές μέλος
Trolletarian
Πολύ δραστήριο μέλος
και στον υπολογιστή και στο κινητό
Dogie
Πολύ δραστήριο μέλος
Gareth
Δραστήριο μέλος
ios 6...iphone..3gs
stefanos...
Πολύ δραστήριο μέλος
βλεπω οτι τωρα εχεις τα win7! εγω δεν θα αλλαζα στην θεση σου προς το παρον... για την χρηση που τα θες δεν νομιζω πως θα σε απογοητευσουν σε κατι τα win7! μετα αν θες βαλε τα win8!Λοιπόν παιδιά θέλω τα φώτα σας.
Πείρα λάπτοπ NO-DOS και τώρα έχω μείνει με το δίλημμα τι λειτουργικό να το φορτώσω.
Η αλήθεια είναι ότι η ιδέα τον σπασμένων δεν μου αρέσει και πάρα πολύ όμως επίσης δεν έχω δουλέψει ποτέ μου με Linux, και δεν ξέρω ούτε πιο πακέτο θα ήταν καλό για την χρήση που το θέλω. (Φοιτητικά και καμιά ταινία.)
Επίσης κάπου άκουσα ότι εμείς οι φοιτητές μπορούμε να έχουμε Windows δωρεάν; Ισχύει;
fockos
Επιφανές μέλος
Guest 875331
Επισκέπτης
Πληροφορικάριος
Δραστήριο μέλος
Λοιπόν παιδιά θέλω τα φώτα σας.
Μπορείς να κατεβάσεις απο το DreamSpark δωρεάν όλα τα OS της Microsoft για 2 χρόνια νομίζω, για Linux κοίτα το Ubuntu
challenger
Επιφανές μέλος
Μου θύμισες αυτό που είχα διαβάσει τελευταία1. Σπασμένα Windows ή Linux;
If Windows is the answer, it must have been a stupid question.
Λοιπόν, Παρακάμπτω την ρητορική ερώτηση και απαντώ:
Διανομές που έχουν καλή υποστήριξη στα Ελληνικά είναι:
Linuxmint
MintDebian
πολύ ωραίος σχεδιασμός και τα δύο τους, σχεδόν πανοοιότυπα οπτικά, αλλά είναι διαφορετικά σχεδιασμένα μέσα.
(Από τα δύο αυτά προτείνω το δεύτερο το οποίο ενηερώνεται και αυτόματα)
Ubuntu έχει γίνει λίγο ναι μεν αλλά αυτή η διανομή, αλλά οκ.
Ubuntu Gnome παράγωγο της αποπάνω διανομής με πολύ όμορφο περιβάλλον εργασίας
OpenSUSE Ωραία Διανομή, αλλά δύσκολο να μπεις στην νοοτροπία της, προτίμησέ την με KDE περιβάλλον.
Fedora Εγώ λέω μπλιάχ, αλλά ξέρεις, περι ορέξεως κολοκυθόπιτα...
Αξίζει να πάω σε 8 ή δεν έχει νόημα;
Windows 8? Nooooooooooooo
Αν ντε και καλά θέλεις σβίντοουζ βάλε 7.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 2 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.