Deutsch... Lover
Επιφανές μέλος
Δικαιολογίες και ανωριμότητα. Να γεμίζετε τις καφετέριες και να βγαίνετε βραδιάτικα το ξέρετε, να κάτσετε έστω και μία ώρα, δεν μπορείτε. Εντάξει, δεν θα συνεχίσω. Ας παραδεχτείτε πως έχουμε άλλες προτεραιότητες στη ζωή μας να τελειώσει και η υπόθεση. Μία ώρα διάβασμα την ημέρα ότι και καλά "πνίγει" τον μαθητή και δεν μπορεί... Τι άλλο θα ακούσουμε.
δεν εχω προβλημα να καθισω να διαβασω. 1 ωρα διαβαζω ετσι κι αλλιως. Απλα παιδια ελατε παραδεχτειτε το αν κατι δεν σου αρεσει δεν μπορεις να το μαθεις. Εγω προσωπικα δεν μπορω.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Italian dream...
Διάσημο μέλος
Δικαιολογίες και ανωριμότητα. Να γεμίζετε τις καφετέριες και να βγαίνετε βραδιάτικα το ξέρετε, να κάτσετε έστω και μία ώρα, δεν μπορείτε. Εντάξει, δεν θα συνεχίσω. Ας παραδεχτείτε πως έχουμε άλλες προτεραιότητες στη ζωή μας να τελειώσει και η υπόθεση. Μία ώρα διάβασμα την ημέρα ότι και καλά "πνίγει" τον μαθητή και δεν μπορεί... Τι άλλο θα ακούσουμε.
Ποτε το ειπα αυτο..?? Ελεος... Δεν λεω ουτε οτι ειμαι παρτυ ανιμαλ που δεν ενδιαφερομαι για το σοχλειο, ουτε οτι βαριεμαι την ζωη μου, λεω οτι ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ μονη μου να διαβασω ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ..... Ουτε ειπα οτι η ζωη μου ειναι στις καφετεριες, ΔΙΑΒΑΖΩ, ουτε ειπα οτι εχω αλλες προτεραιοτητες στην ζωη μου.. Δεν ειναι ομως το σχολειο η μοναδικη μου!!!!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
_Νηρηίς_
Πολύ δραστήριο μέλος
Δεν θεωρώ πως αυτή η νοοτροπία τους οδηγεί σε αυτή την επιλογή(για τους φοιτητές που αναφέρεις). Πιστεύω πως δεν τους ενδιαφέρει τόσο το αντικείμενο των σπουδών τους ώστε να τους "συγκινήσει" να ασχοληθούν σοβαρά.Nαι οντως, πιστευω ειναι το επομενο βημα...Ηδη εχουν αρχισει φοιτητες να κανουν φροντιστηρια γιατι δε μπορουν να ξεκολλησουν απο τη νοοτροπια του λυκειου "χρειαζομαι φροντιστηριο για να διαβασω, δε μπορω μονος μου"...Εχω και φιλους που χρυσοπληρωνουν κιολας....Ελεος!!!
Italian dream...
Διάσημο μέλος
Δεν θεωρώ πως αυτή η νοοτροπία τους οδηγεί σε αυτή την επιλογή(για τους φοιτητές που αναφέρεις). Πιστεύω πως δεν τους ενδιαφέρει τόσο το αντικείμενο των σπουδών τους ώστε να τους "συγκινήσει" να ασχοληθούν σοβαρά.
[ασχετο] Για ποιο λογο να επιλεξεις να σπουδασεις κατι που δεν σου αρεσει??
Dogie
Πολύ δραστήριο μέλος
Θεός φυλάξοι...
Εγώ προτείνω να μάθεις να διαβάζεις μόνη σου. Θα σου κάνει πάρα πολύ καλο...
Έρχεται και αυτό. Μείνε συντονισμένος.
_Νηρηίς_
Πολύ δραστήριο μέλος
Αχαχαχα, εντάξει, ό,τι πείς.Ποτε το ειπα αυτο..?? Ελεος... Δεν λεω ουτε οτι ειμαι παρτυ ανιμαλ που δεν ενδιαφερομαι για το σοχλειο, ουτε οτι βαριεμαι την ζωη μου, λεω οτι ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ μονη μου να διαβασω ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ..... Ουτε ειπα οτι η ζωη μου ειναι στις καφετεριες, ΔΙΑΒΑΖΩ, ουτε ειπα οτι εχω αλλες προτεραιοτητες στην ζωη μου.. Δεν ειναι ομως το σχολειο η μοναδικη μου!!!!
Όλοι οι άλλοι μπορέσαμε...δεν εχω προβλημα να καθισω να διαβασω. 1 ωρα διαβαζω ετσι κι αλλιως. Απλα παιδια ελατε παραδεχτειτε το αν κατι δεν σου αρεσει δεν μπορεις να το μαθεις. Εγω προσωπικα δεν μπορω.
Guest 875331
Επισκέπτης
Πάρα πολλοί οι λόγοι...[ασχετο] Για ποιο λογο να επιλεξεις να σπουδασεις κατι που δεν σου αρεσει??
Βασικά τώρα για το καλοκαίρι είναι δύσκολο αλλά όταν ξαναπάς σχολείο μπορείς να άνετα να βασίζεσαι σε αυτό.
_Νηρηίς_
Πολύ δραστήριο μέλος
Όταν φτάσεις Γ' Λυκείου, θα καταλάβεις.[ασχετο] Για ποιο λογο να επιλεξεις να σπουδασεις κατι που δεν σου αρεσει??
Dogie
Πολύ δραστήριο μέλος
Ποτε το ειπα αυτο..?? Ελεος... Δεν λεω ουτε οτι ειμαι παρτυ ανιμαλ που δεν ενδιαφερομαι για το σοχλειο, ουτε οτι βαριεμαι την ζωη μου, λεω οτι ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ μονη μου να διαβασω ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ..... Ουτε ειπα οτι η ζωη μου ειναι στις καφετεριες, ΔΙΑΒΑΖΩ, ουτε ειπα οτι εχω αλλες προτεραιοτητες στην ζωη μου.. Δεν ειναι ομως το σχολειο η μοναδικη μου!!!!
Δηλαδή τις εργασίες που θα σου βάζει ο καθηγητής για το σπίτι πως θα της κάνεις; Με παρέα τον ίδιο;
Johnnaousa
Επιφανές μέλος
να πω την αλήθεια, ούτε εγώ μπορώ να το καταλάβωΠάρα πολλοί οι λόγοι...
Deutsch... Lover
Επιφανές μέλος
Όλοι οι άλλοι μπορέσαμε...
Μπραβο σας δεν εχω προβλημα να διαβαζω αυτα που μου αρεσουν. Γι αυτο και δεν θα ασχοληθω με αυτα που δεν μου αρεσουν δεν μπορω να μην κανω τιποτα αλλο και να ασχολουμε με τα αρχαια. Υπαρχουν αλλα τοσα που τα κανω με μεγαλη ευχαριστηση πχ μαθηματικα, γερμανικα.
Dogie
Πολύ δραστήριο μέλος
Το ζήτημα είναι να γίνει κατανοητό ότι είναι απαραίτητο να επιδειχθεί η απαραίτητη προσοχή και σοβαρότητα από το μαθητή κατά το προσωπικό του διάβασμα.
Φρεντος
Πολύ δραστήριο μέλος
Ναι οντως, μπορει να ειναι και αυτο....Στο κατω κατω, ολοι οι "αιωνιοι" φοιτητες καπως ετσι δημιουργουνταιΔεν θεωρώ πως αυτή η νοοτροπία τους οδηγεί σε αυτή την επιλογή(για τους φοιτητές που αναφέρεις). Πιστεύω πως δεν τους ενδιαφέρει τόσο το αντικείμενο των σπουδών τους ώστε να τους "συγκινήσει" να ασχοληθούν σοβαρά.
Italian dream...
Διάσημο μέλος
Εγώ ένα έχω να πω: Ο καθηγητής του ιδιαίτερου ή του φροντιστηρίου δεν κάνει κανένα παιδί άριστο μαθητή.
Το ζήτημα είναι να γίνει κατανοητό ότι είναι απαραίτητο να επιδειχθεί η απαραίτητη προσοχή και σοβαρότητα από το μαθητή κατά το προσωπικό του διάβασμα.
δεν ειπα οτι θα με κανιε αριστη μαθητρια, δεν γινεται αυτο, εγω αυτο που πρεπει να κανω ειναι να διαβαζω. Θα διαβαζω. Θα ασχοληθω. Κακο ειναι να εχω βοηθεια??? ΛΙΓΗ??? ΤΟΣΗ ΔΑ???????????
Dogie
Πολύ δραστήριο μέλος
Italian dream...
Διάσημο μέλος
Όταν θα μπεις στην Γ' Λυκείου ή ακόμα καλύτερα όταν γίνεις φοιτήτρια θα έρθεις στα λόγια μου.
Mακαρι...
Αλλα αυτη τη στιγμη το ξερω οτι ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΙ.. Μεχρι και η φυσικος μου εφτασε σε σημειο να μου πει οτι ΠΡΕΠΕΙ να κανω (αυτος ειναι και ο λογος που το σκεφτηκα, αλλιως δεν θα το ειχα σκεφτει καν)...
_Νηρηίς_
Πολύ δραστήριο μέλος
Αυτό λέγεται άρνηση. Αν έχεις κάποια αλλεργία στο εξώφυλλο του βιβλίου του συγκεκριμένου μαθήματος να το κατανοήσω. Στα αρχαία της Α' και Β' Γυμνασίου δεν κάνετε και κάτι τόσο δύσκολο κιόλας.Μπραβο σας δεν εχω προβλημα να διαβαζω αυτα που μου αρεσουν. Γι αυτο και δεν θα ασχοληθω με αυτα που δεν μου αρεσουν δεν μπορω να μην κανω τιποτα αλλο και να ασχολουμε με τα αρχαια. Υπαρχουν αλλα τοσα που τα κανω με μεγαλη ευχαριστηση πχ μαθηματικα, γερμανικα.
Guest 875331
Επισκέπτης
Μπορεί να έχει πρόβλημα στην κατανόηση της θεωρίας από μόνης που το θεωρώ απολύτως δεκτό και φυσιολογικό.Δηλαδή τις εργασίες που θα σου βάζει ο καθηγητής για το σπίτι πως θα της κάνεις; Με παρέα τον ίδιο;
Συνοπτικά λίγα από αυτά:να πω την αλήθεια, ούτε εγώ μπορώ να το καταλάβω
i)Πλήρης άγνοια για το επάγγελμα-επιστήμη
ii)Απλά κάποιους δεν τους ενδιαφέρει τίποτα(επειδή δεν το έχουν ψάξει)
iii)Πίεση από γονείς-συγγενείς(δεν είναι να υποτιμάται αυτό)
iv)Συμπλήρωση μηχανογραφικού με κριτήρια λαχαναγοράς
Τη λίγη τόση δα βοήθεια δε θα στη δώσει το σχολείο?δεν ειπα οτι θα με κανιε αριστη μαθητρια, δεν γινεται αυτο, εγω αυτο που πρεπει να κανω ειναι να διαβαζω. Θα διαβαζω. Θα ασχοληθω. Κακο ειναι να εχω βοηθεια??? ΛΙΓΗ??? ΤΟΣΗ ΔΑ???????????
Go_for_it!
Δραστήριο μέλος
δεν ειπα οτι θα με κανιε αριστη μαθητρια, δεν γινεται αυτο, εγω αυτο που πρεπει να κανω ειναι να διαβαζω. Θα διαβαζω. Θα ασχοληθω. Κακο ειναι να εχω βοηθεια??? ΛΙΓΗ??? ΤΟΣΗ ΔΑ???????????
Αν προκειται για υποτυπωδη βοηθεια, γιατι δεν αρκεισαι στο σχολειο;
_Νηρηίς_
Πολύ δραστήριο μέλος
Ο καθηγητής στο ιδιαίτερο θα σου εξηγήσει σύντομα τη θεωρία και θα σου δίνει ασκήσεις απο βοήθημα μάλλον. Σε αυτή τη τάξη(Γ' γυμνασίου) μόνο αυτό μπορεί να κάνει. So simple. Υποθέτω , όμως , πως θα τις λύνεις , επειδή θα φοβάσαι μην εκτεθείς στον ίδιο ή στους γονείς σου. Αυτή είναι η αλήθεια, όχι ότι ΔΕΝ μπορείς να διαβάσεις και άλλα τέτοια.δεν ειπα οτι θα με κανιε αριστη μαθητρια, δεν γινεται αυτο, εγω αυτο που πρεπει να κανω ειναι να διαβαζω. Θα διαβαζω. Θα ασχοληθω. Κακο ειναι να εχω βοηθεια??? ΛΙΓΗ??? ΤΟΣΗ ΔΑ???????????
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 23 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.