M.A
Νεοφερμένος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
M.A
Νεοφερμένος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
M.A
Νεοφερμένος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
isida!!!
Πολύ δραστήριο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
M.A
Νεοφερμένος
για το τεχνολογια τροφίμων απο ποιο πεδιο πας?
4o πεδιο δλδ τεχνολογικη ή θετικη κατευθυνση!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
OoOkoβοldOoO
Πολύ δραστήριο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
M.A
Νεοφερμένος
Μην ανησυχείτε! Ξέρω περίπτωση θεωρητικού που πέρασε στο Τεχνολογίας Τροφίμων Θεσσαλονίκη και το μόνο που έκανε ήταν που την τελείωσε σε 5μισι χρόνια...στην αρχή του φάνηκαν δύσκολα, μετά μπήκε στο πνεύμα, παλεύεται η σχολή!
Και πως τ εβγαλε περα με τοση χημεια? Φροντηστηρια? γτ ειναι αδυνατον να ανταπεξελθεις και τ λεω εκ πειρας αφου συγγενης μου τα παρατησε για αυτον το λογο.!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
OoOkoβοldOoO
Πολύ δραστήριο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
M.A
Νεοφερμένος
Ναι το τμήμα έχει αρκετή χημεία. Η συγκεκριμένη κοπέλα έκανε παρέα με "πρώην θετικούς" οπότε μου είχε πει πως την βοήθησαν αρκετά,φαντάζομαι κάτι σαν φροντιστήρια τους είχε. Πάντως είχε παραδεχτεί την βλακεία της που δήλωσε το τμήμα χωρίς να ξέρει τον οδηγό σπουδών του..αυτή τη βλακεία την κάνουν πολλοί. Δεν κοιτάν τα μαθήματα στη σχολή και μετά τους έχεις όλη μέρα πανεπιστήμιο να σου κλαίγονται...αφού επιλογή σου ήταν, τι γκρινιάζεις τώρα; μου ρχεται να τους πω αλλά κρατιέμαι...
Xαχα ελληναρας φοιτητης που τν νοιαζει μονο να λεει οτι περασε καπου αδιαφορωντας για το τι θελει και τι μπορει να κανει!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
TaSsa
Νεοφερμένος
Και πως τ εβγαλε περα με τοση χημεια? Φροντηστηρια? γτ ειναι αδυνατον να ανταπεξελθεις και τ λεω εκ πειρας αφου συγγενης μου τα παρατησε για αυτον το λογο.!
εγω που μπηκα απο Τεχνολογικη αν και με στοιχειωδης γνωση στη χημεια τα καταφερνω...εχουμε καλους καθηγητες που ξεκιναν απο το 0 κυριολεκτικα θα ξεκινησεις στο α' εξαμηνο με απλη οργανικη χημεια-Θ και Ανόργανη χημεια-Θ και εργαστήριο.ΤΟ οποίο το έχει λατρεμένος καθηγητης χημείας στον οποίο και χρωστάω τις βασικές γνώσεις μου στη χημεια...
Με θέληση και προσπάθεια θα τα πας μια χαρα....αν εισαι τεμπέλης και βαριέσαι να πηγαίνεις στα μαθήματα και να διαβάζεις αστο.Σαν τμημα εχει πολυ ενδιαφέρον μαλλον,αλλα στο λεω....ειναι δυσκολο
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Κωνσταντίνος 96
Νεοφερμένος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Σόλωνας καρ.
Νεοφερμένος
Είμαι πρόσφατος Απόφοιτος του Τμήματος Τεχνολογίας Τροφίμων , του Αλεξάνδρειου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Θεσσαλονίκης (Α.Τ.Ε.Ι.Θ).
Αρχικά θα ήθελα να εκφράσω την αγανάκτηση μου σε κάποιους καλοθελητές ,που προσπαθούν με νύχια και με δόντια να υπονομεύουν τα Τ.Ε.Ι.
Λοιπόν απ'το 2001 και έως σήμερα τα Τ.Ε.Ι. βρίσκονται στην Ανώτατη Εκπαίδευση (Higher Education), ο Ανώτατος τομέας της Εκπαίδευσης αποτελείται απο 2 παράλληλους τομείς: Τον Τεχνολογικό (Τ.Ε.Ι, Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε.,και Α.Ε.Ι. Πειραιά Τ.Τ.), και τον Πανεπιστημιακό που περιλαμβάνει τα Πανεπιστήμια τα Πολυτεχνεία και την Α.Σ.Κ.Τ. , Οι δύο αυτοι τομείς λειτουργούν με παράλληλα και με διακριτή φυσιογνωμία.Τα Τ.Ε.Ι και τα Πανεπιστήμια απονέμουν πτυχία (στα προπτυχιακά προγράμματα), που κατατάσσουν τους πτυχιούχους τους στην βαθμίδα 6 του εθνικού πλαισίου προσόντων, για κάποιους που νομίζουν οτι είσαι κατώτερος αν έχεις πτυχίο Τ.Ε.Ι.
Το γεγονός ότι τα ΤΕΙ ξεκίνησαν απο αρκετά χαμηλότερο (Ακαδημαικό) επίπεδο σε σχέση με τα Πανεπιστήμια όταν ιδρύθηκαν το 1983, δεν σημαίνει οτι σήμερα εν έτει 2017 δεν έχουν αλλάξει κάποια πράγματα. Απ΄το 2008 δόθηκε η δυνατότητα στα ΤΕΙ να εκπονούν μεταπτυχιακές διατριβές γεγονός που απέδειξε πως είχαμε μια σπουδαία εξέλιξη τόσο στο Ακαδημαικό υπόβαθρο του προσωπικού και των φοιτητών όσο και στις υποδομές των κτιριακών συγκροτημάτων , αυτό σημαίνει πως με ''γενναίες'' χρηματοδοτήσεις απο ευρωπαική ένωση και άλλους πόρους έχουμε άριστες εγκαταστάσεις πολλές φορές καλύτερες απο Πανεπιστήμια.
Το αλεξάνδρειο ΤΕΙΘ συμμετέχει ήδη εδώ και πολλά χρόνια σε συνεργασίες με ξένα ιδρύματα και φορείς, και ήδη το τμήμα Τεχνολογίας τροφίμων του ΑΤΕΙΘ απτο 2003 παρείχε τεχνογνωσία στο τμήμα Χημείας Ιωαννίνων στο μεταπτυχιακό του πρόγραμμα, μέχρι να μπορέσει νομικά να ξεκινήσει και αυτό το Πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών αφού οι νόμοι αλλάζουν με ταχύτητα σαλίγκαρου.
Στην πρόσφατη αξιολόγηση της ΑΔΙΠ (Αρχή διασφάλισης Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση), όλα τα ΑΕΙ δηλαδή Τεχνολογικά ιδρύματα και Πανεπιστήμια αξιολογήθηκαν με κάποιες σταθερές , απο ανεξάρτητους επιστήμονες του εξωτερικού. https://www.esos.gr/sites/default/f...016_ekthesi_n_1_aygoystoy_f_n4.111_w_cp-1.pdf , εδώ βρίσκεται ολόκληρη η έκθεση για κάθε ενδιαφερόμενο. Συνοπτικά θα σας αναφέρω πως το ΤΕΙ Θεσσαλονίκης μιας και για αυτό μιλάμε πήρε άριστη αξιολόγηση, και αυτό το γεγονός σηματοδότησε την σύσταση επιτροπής για την μετεξέλιξη του Ιδρύματος σε Πανεπιστήμιο μέσα στο 2018. Αφού έχεις την χάρη , να πάρεις και το όνομα. Το ίδιο θα γίνει και με άλλα ιδρύματα του Τεχνολογικου τομέα της ανώτατης εκπαίδευσης.Υπάρχουν οληροφορίες σχετικά με αυτές τις διεργασίες στο διαδίκτυο.
Όσο αναφορά για την Τεχνολογία τροφίμων, ΞΕΚΑΘΑΡΑ απο το ΑΤΕΙΘ βγαίνεις Τεχνολόγος Τροφίμων, όσο και να παίζει ο κάθε Γεωπόνος, Χημικός, και Χημικός Μηχανικός με την σύγκριση ΤΕΙ και Πανεπιστήμιο. Δείτε την πιο δίκαιη αξιολόγηση του έργου του τμήματος , όταν σε μια αγγελία ζητούνε Τεχνολόγο τροφίμων ζητάνε απο Τμήμα Τεχνολογίας τροφίμων και όχι απο κάποιον που βγαίνει Γεωπόνος και παίρνει λίγα μαθήματα ειδίκευσης πάνω στα Τρόφιμα. Το ίδιο και ο Χημικός Μηχανικός, το γεγονός οτι έχει κάνει ανώτερα μαθηματικα, θερμοδυναμική και άλλα μαθήματα δεν σημαίνει ότι απαραίτητα αυτα βρίσκουν εφαρμογή στον κλάδο των τροφίμων. Σε κλάδους άλλους παρόμοιους με τρόφιμα πχ συσκευασια τροφίμων και άλλους ίσως ναι. Δεν υπάρχει μέτρο σύγκρισης πλέον, γιατί οι περισσότεροι Τεχνολόγοι συνεχίζουν με μεταπτυχιακά και διδακτορικά, με αποτέλεσμα ο άλλος είτε Πολυτεχνίτης είτε Γεωπόνος να μην έχει θέση σε μια βιομηχανία όπως συνηθιζόταν παλιά. Έκαστος στο έιδος του.
Καλησπέρα,
Είμαι πρόσφατος Απόφοιτος του Τμήματος Τεχνολογίας Τροφίμων , του Αλεξάνδρειου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Θεσσαλονίκης (Α.Τ.Ε.Ι.Θ).
Αρχικά θα ήθελα να εκφράσω την αγανάκτηση μου σε κάποιους καλοθελητές ,που προσπαθούν με νύχια και με δόντια να υπονομεύουν τα Τ.Ε.Ι.
Λοιπόν απ'το 2001 και έως σήμερα τα Τ.Ε.Ι. βρίσκονται στην Ανώτατη Εκπαίδευση (Higher Education), ο Ανώτατος τομέας της Εκπαίδευσης αποτελείται απο 2 παράλληλους τομείς: Τον Τεχνολογικό (Τ.Ε.Ι, Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε.,και Α.Ε.Ι. Πειραιά Τ.Τ.), και τον Πανεπιστημιακό που περιλαμβάνει τα Πανεπιστήμια τα Πολυτεχνεία και την Α.Σ.Κ.Τ. , Οι δύο αυτοι τομείς λειτουργούν με παράλληλα και με διακριτή φυσιογνωμία.Τα Τ.Ε.Ι και τα Πανεπιστήμια απονέμουν πτυχία (στα προπτυχιακά προγράμματα), που κατατάσσουν τους πτυχιούχους τους στην βαθμίδα 6 του εθνικού πλαισίου προσόντων, για κάποιους που νομίζουν οτι είσαι κατώτερος αν έχεις πτυχίο Τ.Ε.Ι.
Το γεγονός ότι τα ΤΕΙ ξεκίνησαν απο αρκετά χαμηλότερο (Ακαδημαικό) επίπεδο σε σχέση με τα Πανεπιστήμια όταν ιδρύθηκαν το 1983, δεν σημαίνει οτι σήμερα εν έτει 2017 δεν έχουν αλλάξει κάποια πράγματα. Απ΄το 2008 δόθηκε η δυνατότητα στα ΤΕΙ να εκπονούν μεταπτυχιακές διατριβές γεγονός που απέδειξε πως είχαμε μια σπουδαία εξέλιξη τόσο στο Ακαδημαικό υπόβαθρο του προσωπικού και των φοιτητών όσο και στις υποδομές των κτιριακών συγκροτημάτων , αυτό σημαίνει πως με ''γενναίες'' χρηματοδοτήσεις απο ευρωπαική ένωση και άλλους πόρους έχουμε άριστες εγκαταστάσεις πολλές φορές καλύτερες απο Πανεπιστήμια.
Το αλεξάνδρειο ΤΕΙΘ συμμετέχει ήδη εδώ και πολλά χρόνια σε συνεργασίες με ξένα ιδρύματα και φορείς, και ήδη το τμήμα Τεχνολογίας τροφίμων του ΑΤΕΙΘ απτο 2003 παρείχε τεχνογνωσία στο τμήμα Χημείας Ιωαννίνων στο μεταπτυχιακό του πρόγραμμα, μέχρι να μπορέσει νομικά να ξεκινήσει και αυτό το Πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών αφού οι νόμοι αλλάζουν με ταχύτητα σαλίγκαρου.
Στην πρόσφατη αξιολόγηση της ΑΔΙΠ (Αρχή διασφάλισης Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση), όλα τα ΑΕΙ δηλαδή Τεχνολογικά ιδρύματα και Πανεπιστήμια αξιολογήθηκαν με κάποιες σταθερές , απο ανεξάρτητους επιστήμονες του εξωτερικού. https://www.esos.gr/sites/default/f...016_ekthesi_n_1_aygoystoy_f_n4.111_w_cp-1.pdf , εδώ βρίσκεται ολόκληρη η έκθεση για κάθε ενδιαφερόμενο. Συνοπτικά θα σας αναφέρω πως το ΤΕΙ Θεσσαλονίκης μιας και για αυτό μιλάμε πήρε άριστη αξιολόγηση, και αυτό το γεγονός σηματοδότησε την σύσταση επιτροπής για την μετεξέλιξη του Ιδρύματος σε Πανεπιστήμιο μέσα στο 2018. Αφού έχεις την χάρη , να πάρεις και το όνομα. Το ίδιο θα γίνει και με άλλα ιδρύματα του Τεχνολογικου τομέα της ανώτατης εκπαίδευσης.Υπάρχουν οληροφορίες σχετικά με αυτές τις διεργασίες στο διαδίκτυο.
Όσο αναφορά για την Τεχνολογία τροφίμων, ΞΕΚΑΘΑΡΑ απο το ΑΤΕΙΘ βγαίνεις Τεχνολόγος Τροφίμων, όσο και να παίζει ο κάθε Γεωπόνος, Χημικός, και Χημικός Μηχανικός με την σύγκριση ΤΕΙ και Πανεπιστήμιο. Δείτε την πιο δίκαιη αξιολόγηση του έργου του τμήματος , όταν σε μια αγγελία ζητούνε Τεχνολόγο τροφίμων ζητάνε απο Τμήμα Τεχνολογίας τροφίμων και όχι απο κάποιον που βγαίνει Γεωπόνος και παίρνει λίγα μαθήματα ειδίκευσης πάνω στα Τρόφιμα. Το ίδιο και ο Χημικός Μηχανικός, το γεγονός οτι έχει κάνει ανώτερα μαθηματικα, θερμοδυναμική και άλλα μαθήματα δεν σημαίνει ότι απαραίτητα αυτα βρίσκουν εφαρμογή στον κλάδο των τροφίμων. Σε κλάδους άλλους παρόμοιους με τρόφιμα πχ συσκευασια τροφίμων και άλλους ίσως ναι. Δεν υπάρχει μέτρο σύγκρισης πλέον, γιατί οι περισσότεροι Τεχνολόγοι συνεχίζουν με μεταπτυχιακά και διδακτορικά, με αποτέλεσμα ο άλλος είτε Πολυτεχνίτης είτε Γεωπόνος να μην έχει θέση σε μια βιομηχανία όπως συνηθιζόταν παλιά. Έκαστος στο έιδος του.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
kiyoshi
Εκκολαπτόμενο μέλος
Καλησπέρα,
Είμαι πρόσφατος Απόφοιτος του Τμήματος Τεχνολογίας Τροφίμων , του Αλεξάνδρειου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Θεσσαλονίκης (Α.Τ.Ε.Ι.Θ).
Αρχικά θα ήθελα να εκφράσω την αγανάκτηση μου σε κάποιους καλοθελητές ,που προσπαθούν με νύχια και με δόντια να υπονομεύουν τα Τ.Ε.Ι.
Λοιπόν απ'το 2001 και έως σήμερα τα Τ.Ε.Ι. βρίσκονται στην Ανώτατη Εκπαίδευση (Higher Education), ο Ανώτατος τομέας της Εκπαίδευσης αποτελείται απο 2 παράλληλους τομείς: Τον Τεχνολογικό (Τ.Ε.Ι, Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε.,και Α.Ε.Ι. Πειραιά Τ.Τ.), και τον Πανεπιστημιακό που περιλαμβάνει τα Πανεπιστήμια τα Πολυτεχνεία και την Α.Σ.Κ.Τ. , Οι δύο αυτοι τομείς λειτουργούν με παράλληλα και με διακριτή φυσιογνωμία.Τα Τ.Ε.Ι και τα Πανεπιστήμια απονέμουν πτυχία (στα προπτυχιακά προγράμματα), που κατατάσσουν τους πτυχιούχους τους στην βαθμίδα 6 του εθνικού πλαισίου προσόντων, για κάποιους που νομίζουν οτι είσαι κατώτερος αν έχεις πτυχίο Τ.Ε.Ι.
Το γεγονός ότι τα ΤΕΙ ξεκίνησαν απο αρκετά χαμηλότερο (Ακαδημαικό) επίπεδο σε σχέση με τα Πανεπιστήμια όταν ιδρύθηκαν το 1983, δεν σημαίνει οτι σήμερα εν έτει 2017 δεν έχουν αλλάξει κάποια πράγματα. Απ΄το 2008 δόθηκε η δυνατότητα στα ΤΕΙ να εκπονούν μεταπτυχιακές διατριβές γεγονός που απέδειξε πως είχαμε μια σπουδαία εξέλιξη τόσο στο Ακαδημαικό υπόβαθρο του προσωπικού και των φοιτητών όσο και στις υποδομές των κτιριακών συγκροτημάτων , αυτό σημαίνει πως με ''γενναίες'' χρηματοδοτήσεις απο ευρωπαική ένωση και άλλους πόρους έχουμε άριστες εγκαταστάσεις πολλές φορές καλύτερες απο Πανεπιστήμια.
Το αλεξάνδρειο ΤΕΙΘ συμμετέχει ήδη εδώ και πολλά χρόνια σε συνεργασίες με ξένα ιδρύματα και φορείς, και ήδη το τμήμα Τεχνολογίας τροφίμων του ΑΤΕΙΘ απτο 2003 παρείχε τεχνογνωσία στο τμήμα Χημείας Ιωαννίνων στο μεταπτυχιακό του πρόγραμμα, μέχρι να μπορέσει νομικά να ξεκινήσει και αυτό το Πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών αφού οι νόμοι αλλάζουν με ταχύτητα σαλίγκαρου.
Στην πρόσφατη αξιολόγηση της ΑΔΙΠ (Αρχή διασφάλισης Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση), όλα τα ΑΕΙ δηλαδή Τεχνολογικά ιδρύματα και Πανεπιστήμια αξιολογήθηκαν με κάποιες σταθερές , απο ανεξάρτητους επιστήμονες του εξωτερικού. https://www.esos.gr/sites/default/files/articles-legacy/2016_ekthesi_n_1_aygoystoy_f_n4.111_w_cp-1.pdf , εδώ βρίσκεται ολόκληρη η έκθεση για κάθε ενδιαφερόμενο. Συνοπτικά θα σας αναφέρω πως το ΤΕΙ Θεσσαλονίκης μιας και για αυτό μιλάμε πήρε άριστη αξιολόγηση, και αυτό το γεγονός σηματοδότησε την σύσταση επιτροπής για την μετεξέλιξη του Ιδρύματος σε Πανεπιστήμιο μέσα στο 2018. Αφού έχεις την χάρη , να πάρεις και το όνομα. Το ίδιο θα γίνει και με άλλα ιδρύματα του Τεχνολογικου τομέα της ανώτατης εκπαίδευσης.Υπάρχουν οληροφορίες σχετικά με αυτές τις διεργασίες στο διαδίκτυο.
Όσο αναφορά για την Τεχνολογία τροφίμων, ΞΕΚΑΘΑΡΑ απο το ΑΤΕΙΘ βγαίνεις Τεχνολόγος Τροφίμων, όσο και να παίζει ο κάθε Γεωπόνος, Χημικός, και Χημικός Μηχανικός με την σύγκριση ΤΕΙ και Πανεπιστήμιο. Δείτε την πιο δίκαιη αξιολόγηση του έργου του τμήματος , όταν σε μια αγγελία ζητούνε Τεχνολόγο τροφίμων ζητάνε απο Τμήμα Τεχνολογίας τροφίμων και όχι απο κάποιον που βγαίνει Γεωπόνος και παίρνει λίγα μαθήματα ειδίκευσης πάνω στα Τρόφιμα. Το ίδιο και ο Χημικός Μηχανικός, το γεγονός οτι έχει κάνει ανώτερα μαθηματικα, θερμοδυναμική και άλλα μαθήματα δεν σημαίνει ότι απαραίτητα αυτα βρίσκουν εφαρμογή στον κλάδο των τροφίμων. Σε κλάδους άλλους παρόμοιους με τρόφιμα πχ συσκευασια τροφίμων και άλλους ίσως ναι. Δεν υπάρχει μέτρο σύγκρισης πλέον, γιατί οι περισσότεροι Τεχνολόγοι συνεχίζουν με μεταπτυχιακά και διδακτορικά, με αποτέλεσμα ο άλλος είτε Πολυτεχνίτης είτε Γεωπόνος να μην έχει θέση σε μια βιομηχανία όπως συνηθιζόταν παλιά. Έκαστος στο έιδος του.
Καλησπέρα,
Είμαι πρόσφατος Απόφοιτος του Τμήματος Τεχνολογίας Τροφίμων , του Αλεξάνδρειου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Θεσσαλονίκης (Α.Τ.Ε.Ι.Θ).
Αρχικά θα ήθελα να εκφράσω την αγανάκτηση μου σε κάποιους καλοθελητές ,που προσπαθούν με νύχια και με δόντια να υπονομεύουν τα Τ.Ε.Ι.
Λοιπόν απ'το 2001 και έως σήμερα τα Τ.Ε.Ι. βρίσκονται στην Ανώτατη Εκπαίδευση (Higher Education), ο Ανώτατος τομέας της Εκπαίδευσης αποτελείται απο 2 παράλληλους τομείς: Τον Τεχνολογικό (Τ.Ε.Ι, Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε.,και Α.Ε.Ι. Πειραιά Τ.Τ.), και τον Πανεπιστημιακό που περιλαμβάνει τα Πανεπιστήμια τα Πολυτεχνεία και την Α.Σ.Κ.Τ. , Οι δύο αυτοι τομείς λειτουργούν με παράλληλα και με διακριτή φυσιογνωμία.Τα Τ.Ε.Ι και τα Πανεπιστήμια απονέμουν πτυχία (στα προπτυχιακά προγράμματα), που κατατάσσουν τους πτυχιούχους τους στην βαθμίδα 6 του εθνικού πλαισίου προσόντων, για κάποιους που νομίζουν οτι είσαι κατώτερος αν έχεις πτυχίο Τ.Ε.Ι.
Το γεγονός ότι τα ΤΕΙ ξεκίνησαν απο αρκετά χαμηλότερο (Ακαδημαικό) επίπεδο σε σχέση με τα Πανεπιστήμια όταν ιδρύθηκαν το 1983, δεν σημαίνει οτι σήμερα εν έτει 2017 δεν έχουν αλλάξει κάποια πράγματα. Απ΄το 2008 δόθηκε η δυνατότητα στα ΤΕΙ να εκπονούν μεταπτυχιακές διατριβές γεγονός που απέδειξε πως είχαμε μια σπουδαία εξέλιξη τόσο στο Ακαδημαικό υπόβαθρο του προσωπικού και των φοιτητών όσο και στις υποδομές των κτιριακών συγκροτημάτων , αυτό σημαίνει πως με ''γενναίες'' χρηματοδοτήσεις απο ευρωπαική ένωση και άλλους πόρους έχουμε άριστες εγκαταστάσεις πολλές φορές καλύτερες απο Πανεπιστήμια.
Το αλεξάνδρειο ΤΕΙΘ συμμετέχει ήδη εδώ και πολλά χρόνια σε συνεργασίες με ξένα ιδρύματα και φορείς, και ήδη το τμήμα Τεχνολογίας τροφίμων του ΑΤΕΙΘ απτο 2003 παρείχε τεχνογνωσία στο τμήμα Χημείας Ιωαννίνων στο μεταπτυχιακό του πρόγραμμα, μέχρι να μπορέσει νομικά να ξεκινήσει και αυτό το Πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών αφού οι νόμοι αλλάζουν με ταχύτητα σαλίγκαρου.
Στην πρόσφατη αξιολόγηση της ΑΔΙΠ (Αρχή διασφάλισης Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση), όλα τα ΑΕΙ δηλαδή Τεχνολογικά ιδρύματα και Πανεπιστήμια αξιολογήθηκαν με κάποιες σταθερές , απο ανεξάρτητους επιστήμονες του εξωτερικού. https://www.esos.gr/sites/default/files/articles-legacy/2016_ekthesi_n_1_aygoystoy_f_n4.111_w_cp-1.pdf , εδώ βρίσκεται ολόκληρη η έκθεση για κάθε ενδιαφερόμενο. Συνοπτικά θα σας αναφέρω πως το ΤΕΙ Θεσσαλονίκης μιας και για αυτό μιλάμε πήρε άριστη αξιολόγηση, και αυτό το γεγονός σηματοδότησε την σύσταση επιτροπής για την μετεξέλιξη του Ιδρύματος σε Πανεπιστήμιο μέσα στο 2018. Αφού έχεις την χάρη , να πάρεις και το όνομα. Το ίδιο θα γίνει και με άλλα ιδρύματα του Τεχνολογικου τομέα της ανώτατης εκπαίδευσης.Υπάρχουν οληροφορίες σχετικά με αυτές τις διεργασίες στο διαδίκτυο.
Όσο αναφορά για την Τεχνολογία τροφίμων, ΞΕΚΑΘΑΡΑ απο το ΑΤΕΙΘ βγαίνεις Τεχνολόγος Τροφίμων, όσο και να παίζει ο κάθε Γεωπόνος, Χημικός, και Χημικός Μηχανικός με την σύγκριση ΤΕΙ και Πανεπιστήμιο. Δείτε την πιο δίκαιη αξιολόγηση του έργου του τμήματος , όταν σε μια αγγελία ζητούνε Τεχνολόγο τροφίμων ζητάνε απο Τμήμα Τεχνολογίας τροφίμων και όχι απο κάποιον που βγαίνει Γεωπόνος και παίρνει λίγα μαθήματα ειδίκευσης πάνω στα Τρόφιμα. Το ίδιο και ο Χημικός Μηχανικός, το γεγονός οτι έχει κάνει ανώτερα μαθηματικα, θερμοδυναμική και άλλα μαθήματα δεν σημαίνει ότι απαραίτητα αυτα βρίσκουν εφαρμογή στον κλάδο των τροφίμων. Σε κλάδους άλλους παρόμοιους με τρόφιμα πχ συσκευασια τροφίμων και άλλους ίσως ναι. Δεν υπάρχει μέτρο σύγκρισης πλέον, γιατί οι περισσότεροι Τεχνολόγοι συνεχίζουν με μεταπτυχιακά και διδακτορικά, με αποτέλεσμα ο άλλος είτε Πολυτεχνίτης είτε Γεωπόνος να μην έχει θέση σε μια βιομηχανία όπως συνηθιζόταν παλιά. Έκαστος στο έιδος του.
Τελικά ακόμα ισχύει ότι το συγκεκριμένο τμήμα θα μετεξελιχθεί σε Πανεπιστήμιο;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Angelique.
Διακεκριμένο μέλος
Δεν αντιλέγω ότι αρκετοί υποβιβάζουν τα ΤΕΙ , πράγμα το οποίο είναι λάθος για μένα αλλά μην παρουσιάζεις το ΤΕΙ Θεσσαλονίκης για Oxford, άραξε λίγο και δέξου τον ανταγωνισμό που υπάρχει σε όλα τα επαγγέλματα στην σύγχρονη αγορά εργασίας.
Και ναι ένας απόφοιτος ΑΕΙ με ειδίκευση στην τεχνολογία τροφίμων μπορεί να σου πάρει τη θέση αύριο μεθαύριο αν έχει ψαχτει περισσότερο στην επιστήμη του από ότι εσύ.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Σόλωνας καρ.
Νεοφερμένος
Δεν υπάρχει ΑΕΙ-ΤΕΙ. Υπάρχει ΑΕΙ = ΤΕΙ = ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ. Απ'το 2001.
Αν σου ακούγεται πιο ΕΥΗΧΟ το ΑΕΙ ΤΕΙ κρατα το να το λες με τον εαυτό σου.
Επίσης ο γεωπόνος με κάποια μαθήματα επιλογής , Επιστήμονας/Τεχνολόγος Τροφίμων δεν γίνεται. Πάλι γεωπόνος θα είναι, γεωπόνος θα λέει το πτυχίο του.
Αν διαβάσεις καταστατικά κλάδων σε άλλες χώρες μόνο Τεχνολογοι / Επιστήμονες τροφίμων υπάρχουν σε βιομηχανίες , στις περισσότερες θέσεις ελέγχου. Στο Μπανανισταν/Ελλαδισταν ακόμα και ο φυσικός με λίγες γνώσεις ρευστομηχανικης μπορεί να πιάσει θέση σε βιομηχανία και να πάρει δουλειά αλλου.
Λίγο σεβασμός , μόνο σε αυτήν την χώρα ο καθενας επιστήμονας μπλέκει σε άλλου επιστημονα τα αμπέλια.
Βεβαίως, το Αλεξάνδρειο ΤΕΙ , θα συγχωνευτει και θα γίνει Πανεπιστήμιο. Το νέο Πανεπιστήμιο θα είναι το Διεθνες Πανεπιστήμιο Ελλάδος. Το αξίζει, και είναι πιο ψηλά στα rankings από αρκετές πανεπιστημιακές σχολές της Ελλάδας , και χωρίς να του έχει δοθεί η δυνατότητα μεχρι φέτος να οργανώνει τρίτο κύκλο σπουδών (έρευνα Δηλαδή).
Ο ανταγωνισμός που αναφέρεις ότι υπάρχει στα επαγγέλματα είναι δεκτός, αλλά το πρόβλημα στην Ελλάδα είναι ότι είναι άδικος. Ξέρεις γιατί? Αν ψάξεις σε όλα τα Πανεπιστήμια του κόσμου σχολές ΤΕΙ όπως Επιστήμη και Τεχνολογία τροφίμων, εργοθεραπεια, φυσιοθεραπεια,ραδιολογια, και άλλες, είναι ανεξάρτητες πανεπιστημιακές. Στην Μπανανία που ζούμε το 2018 ξύπνησαν και θέλησαν να τις πανεπιστημιοποιήσουν. Όταν πανεπιστημιοποιούσαν Γεωπονικες, Πάντειο, ανώτατες βιομηχανικές, ακαδημίες σωματικής αγωγής, χαροκοπειο Και άλλες ανώτατες και ανώτερες σχολές με 2 ετεις σπουδες πολλές φορές και δίνανε και πανεπιστημιακά δικαιώματα σε φοιτητές καθηγητές και αποφοίτους, δεν μίλαγε κάνεις, μόνο τώρα με τα ΤΕΙ ξινίζουν όλοι. Που το αξίζουν να πανεπιστημιοποιηθουν τα περισσότερα.
Οι περισσότεροι υπεύθυνοι παραγωγής σε βιομηχανίες τροφίμων στην Ελλάδα πχ δέλτα .. είναι επιστήμονες τροφίμων από Ανώτατα τεχνολογικά ιδρύματα. Επίσης οι επιστήμονες τροφίμων δουλεύουν και σε κτηνιατρικές εταιρίες και φαρμακοβιομηχανίες. Ενημερωτικά.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Theonisanan
Νεοφερμένος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Σόλωνας καρ.
Νεοφερμένος
Αγαπητέ "τεχνικός τροφίμων" βγαίνεις μόνο από ΙΕΚ όχι από κάποιο ΑΕΙ.
φιλικά
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
BeatrixKiddo
Περιβόητο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 26 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.