Λοιπόν καταρχήν Τεχνικά Λύκεια δεν υπάρχουν ποια...Είναι όλα Επάλ.Οι επιλογές σου από Τεχνικό Λύκειο δεν είναι πιο περιορισμένες από του Γενικού,είναι ακριβώς οι ίδιες.Τα δυο σχολεία είναι πλέον ισότιμα.Όπου μπορείς να περάσεις από το ένα σχολείο μπορείς και από το άλλο.Η διαφορά τους είναι ότι στο Επάλ επιλέγεις ειδικότητα αντί για κατεύθυνση και τελειώνοντας παίρνεις και ένα πτυχείο της ειδικότητάς σου,εκτός από απολυτήριο.Επίσης όσον αφορά τις πανελλήνιες μπορείς να περάσεις και σε ΤΕΙ και σε ΑΕΙ.Η διαφορά του από το γενικό είναι ότι αν θες να περάσεις σε ΤΕΙ δίνεις 4 μαθήματα(μαθηματικά 1 που δεν είναι ίδια με τα μαθηματικά κατεύθυνσης της Γ λυκείου,Νέα που απ' ότι ξέρω είναι πιο εύκολα στο Επαλ και 2 μαθήματα ειδικότητας)αντί για 6 που δίνεις στι Γενικό!(μιλάω εκ του ασφαλούς η μάνα μου είναι καθηγήτρια σε Επάλ!)
Εγώ είμαι Γ λυκείου στο Γενικό και είμαι και τα τρία χρόνια Γενικό.Τα αρχαία της Α λυκείου είναι υπερβολικά πολλά και ανούσια αν δεν θες να πας θεωρητική.
Τώρα όσον αφορά αυτό που λένε ότι δεν γίνεται μάθημα στα Επάλ δεν είναι :nono:στάνταρ εξαρτάται και από τους καθηγητές...άσε που και οι καθηγητές μόλις σε δουν να ενδιαφέρεσαι θα ενθουσιαστούν!Και αν βρεις και ένα καλό Επάλ μπορεί να γίνεται περισσότερη δουλεία απ' ότι στι Γενικό(ναι το έχω δει κι αυτό!)

-----------------------------------------
Α και αν μείνεις Γενικό και πας του χρόνου Επάλ δεν χάνεις χρονιά απλώς τον επόμενο Σεπτέμβρη που θα πάρεις μεταγραφή, θα κάνεις μια εβδομάδα μαθήματα για να αναπληρώσεις αυτά που είναι διαφορετικά!Γι αυτό σου λ'εω μπορείς να πας από φέτος,να γλιτώσεις τα αρχαία,να γλιτώσεις και τα συμπληρωματικά του χρόνου το Σεπτέμβρη και να δεις πως είναι και το κλίμα εκεί και πόσο μάθημα γίνεται!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.