fockos
Επιφανές μέλος
Πόσες μέρες μέρες σου κάνει για να κάνεις έναν πίνακα;Ό,τι φτιάχνω, το φτιάχνω για μένα. Δε μπορώ να διανοηθώ να το πάρει κάποιος άλλος.
Ένα μικρούλη μουσαμά με εξωτικά λουλούδια είχα χαρίσει σε μία απίστευτη φιλόλογο στην Α' γυμνασίου και όλο το καλοκαίρι «τον έκλαιγα»!
Έκανες μαθήματα ή μονο σου;
Πάντως είναι πολύ ωραίοι οι πινακές σου πιστεύω ότι θα μπορούσες να ασχοληθείς και επαγγελματικά.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
_Morticia_
Επιφανές μέλος
ελπίζω να τα είπα καλά και να βοήθησα
όσο να 'ναι τι να μάθει ένα 14χρονο σε μεγαλύτερους :Ρ
Δεν είναι θέμα ηλικίας αλλά τριβής.
Το έχω αναφέρει και στο παρελθόν.
Επίσης τεχνοτροπίες υπάρχουν άπειρες.
Σύντομα θα επανέλθω με λεπτομέρειες ως "μεγαλύτερη".
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
fockos
Επιφανές μέλος
_Morticia_
Επιφανές μέλος
Υπάρχουν άπειρα βιντεάκια στο διαδίκτυο.
Τα μαθήματα σου προσφέρουν συστηματικότητα και άμεση συνείδηση του γιατί κάνεις την εκάστοτε πινελιά/μολυβιά.
SparklingGrey
Διάσημο μέλος
Οκ, τώρα νομίζω πως υπερβάλλεις.Πόσες μέρες μέρες σου κάνει για να κάνεις έναν πίνακα;
Έκανες μαθήματα ή μονο σου;
Πάντως είναι πολύ ωραίοι οι πινακές σου πιστεύω ότι θα μπορούσες να ασχοληθείς και επαγγελματικά.
Όχι, δε χρειάστηκαν μαθήματα. Ίσως λίγη παρακολούθηση βίντεο στο νετ για το πώς να ζωγραφίσεις με λάδια και συμβουλές από την ιδιοκτήτρια του μαγαζιού που τα προμηθεύομαι, η οποία τυγχάνει να είναι ζωγράφος.
fockos
Επιφανές μέλος
Kανω όμως και πιο σοβαρά που όμως δε μου αρέσουν (θέλω να είναι γλυκούλια αυτά που κάνω )
Ένα απο τα σοβαρά μου είναι αυτό
SparklingGrey
Διάσημο μέλος
Θα μπορούσες να δοκιμάσεις ακρυλικά. Είναι κάπως πιο εύκολα στη χρήση και εννοείται πως διορθώνονται τα λάθη!Eγώ κάνω τσάκους και πάντοτε τους έκανα μέσω υπολογιστή στο bitmap που pixeliaζει πιστεύω ότι όταν κάνω τσάκους με λάδια θα έχουν καλύτερο αποτέλεσμα αλλά δυστυχώς δεσμεύομαι σε άλλα πράγματα αφού νομιζω ότι με τα λάδια τα λάθη δε συγχωρούνται.
Θα σου έλεγα και νερομπογιές (aka τέμπερες) σε ακουαρέλα, αλλά δε μ'αρέσουν.
fockos
Επιφανές μέλος
SparklingGrey
Διάσημο μέλος
Εννοείται. Οι γνωστές σε όλους μας ξυλομπογιές.Υπάρχουν χρωματιστά μολύβια;
Υπάρχουν και κάτι ξυλομπογιές, που αν πάρεις ένα βρεγμένο πινέλο και το περάσεις από το σημείο όπου ζωγράφισες με αυτές, παίρνουν μπορφή νερομπογιάς. Είναι πολύ εύχρηστες και το αποτέλεσμα όμορφο.
Chiyo
Πολύ δραστήριο μέλος
fockos
Επιφανές μέλος
SparklingGrey
Διάσημο μέλος
Chiyo
Πολύ δραστήριο μέλος
SparklingGrey
Διάσημο μέλος
Στο μουσαμά το κάρβουνο σβήνεται είτε με χαρτοπετσέτα είτε με μία ειδική, πολλή μαλακή γόμα απ'όσο ξέρω. Αλλά ναι. Θέλει προσοχή.και αν δεν προσέξεις μία μουτζούρα μπορεί να σου χαλάσει όλο το σχέδιο. δύσκολο το κάρβουνο. τα μολύβια είναι πιο safe
εμμα_τριντεντ
Πολύ δραστήριο μέλος
για τις πανελλήνιες για εισαγωγή στην καλών τεχνών και ζωγράφιζε και με μολύβι
αλλά δοκίμαζε πολύ και κάρβουνο.
Κάθε φορά που τελείωνε το σχέδιό της, η ίδια γινόταν χάλια στα χέρια, στο πρόσωπο και καμιά φορά
και στα ρούχα Επίσης κάθε φορά που έκανε ένα λάθος σχεδόν έκλαιγε η καημένη γιατί δε μπορούσε να σβήνει
και να μη φαίνεται. Με το χέρι σβήνανε αυτοί και προσπαθούσαν όχι ακριβώς να σβήσουν
αλλά να κάνουν το "λάθος" μέρος του σχεδίου.
προσωπικά πιστεύω ότι είναι πολύ πιο δύσκολο από το μολύβι και επειδή είχα ρωτήσει και το καθηγητή μου
που είναι ζωγράφος μου είπε και εκείνος το ίδιο.
--->ωραία ιδέα είναι το να ζωγραφίζεις σε μαύρο χαρτί με άσπρο μολύβι!
Μ' άρεσε πάρα πολύ που έβλεπα το καθηγητή μου που το έκανε και πάντα ήθελα να το δοκιμάσω
αλλά ποτέ δε το έκανα
SparklingGrey
Διάσημο μέλος
VeeM
Εκκολαπτόμενο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.